Şimdi Ara

Önden çekiş arkadan çekiş farkı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Orijinalden alıntı: Hdplus

Önden çekiş Arkadan çekiş değil
    Önden çekiş Arkadan itiş olur.

Dört çekere de "İter çeker" demek lazım. Önden çekişli bir araba geri geri giderse önden itişli olur. Arkadan itişli bir araba geri geri giderse arkadan çekişli olur. Dört çeker bir araba geri giderse iter çeker kalmaya devam eder.
    3 Akslı araçlarda "Ortanın önünü iter, ortanın arkasını çeker" vardır mesela. Eski körüklü Ikarus'lar ortadan önü iter ortadan arkayı çeker. Bla bla bla...

Çekiş kelimesi tahrik kuvvetini ifade eder. Yani çekişi motor yapar. TDK'ya göre de bu böyledir. Hangi tekerlekten yaptığı terimi değiştirmez. Terim "çekiş"tir. Hangi tekerleğe aktarıldığı önemli değil, yapılan iş çekiştir.

Enteresan..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: skuti61

Ben mi anlatamıyorum anlamadım.FWD araç sahipleri siz hızlı bir kalkış yapmak istediğinizde arabanınız direksiyonu bir sag bir sola yada sadece bir tarafa çekmiyor mu ?

Çekiryor tabiki demek istediğimde o işte anlık tork geldiği zaman arabanın kafası havalanıp tekerin biri patinaja düştüğü için o anda direksiyona yön verseniz bile normal bir durumda oldugu gibi tam olarak sizin verdiğiniz yöne değilde güç handi aksta ise oraya gitmek isteyecektir.Demek istediğimi artık daha nasıl anlatabilirim gercekten bilmiyorum.

Fluencede direksiyonu tutmakta zorlaniyorum. Bir saga bir sola gidiyor sert kalkışlarda

Jettada daha azdı

• şahin kullandığımız zamanlarda istemeden olsa da drift yapıyordum, piyasadaki çakal e30lar doğanlar vs. bu kadar tutulmasının sebebi arkadan itiş
  • ozbayram kullanıcısına yanıt
    Hayır çok güçlü aracla bir alakası yok.Ben bu sorunları 1.4 dizel 90 hp toyota corolla ile yaşadım.Siz önden çeker araçla viraja nasıl biliyorsanız öyle girin. Artık daha fazla yazmayacagım ne demek istediğimi anlayan anladı zaten.Sizin direksiyonunuz zayıf ise ben bunu size anlatamam.Haklısınızz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skuti61

Hayır çok güçlü aracla bir alakası yok.Ben bu sorunları 1.4 dizel 90 hp toyota corolla ile yaşadım.Siz önden çeker araçla viraja nasıl biliyorsanız öyle girin. Artık daha fazla yazmayacagım ne demek istediğimi anlayan anladı zaten.Sizin direksiyonunuz zayıf ise ben bunu size anlatamam.Haklısınızz.

Valla komiksin, kimbilir ne kadar araba kullandında benim direksiyonuma laf edebiliyorsun. Madem direksiyonum zayıf anlat o zaman bana önden çeker arabayla viraja nasıl gireceğim. Anlatta hem ben aydınlanayım hemde forum aydınlansın.

• quote:

Orijinalden alıntı: dörtçeker

Her önden çekiş-arkadan itiş konusunda olduğu gibi yine saçma sapan terim tartışması başlamış. Konular bu tartışmalarla dolu teknik bilgi veren çok az var.

Öncelikle önden çekişteki ''çekiş'' kelimesi bir şeyi bir yerden çekmek anlamında değildir, drive kelimesinin karşılığı olarak çekiş denmekte. Tahrik kelimesi daha doğru bir kullanım olur, önden tahrikli arkadan tahrikli diye.

Selam dörttahrik beyyyyğğğ

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Geri geri giderken arkadan çekiş oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: fırat.ç.

quote:

Geri geri giderken arkadan çekiş oluyor

• @fırat.ç. headshot olmuş, adamların bilgisizliklerini bu kadar yüzlerine vurmasaydın keşke Hala daha itiş kullanan olursa kalbini kırmak serbest olmalı bence. Çekiş veya tahrik kelimeleri doğru, itiş ilkokul terk kahvehane ağzıdır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.