Şimdi Ara

Önden çekiş - Arkadan itiş (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
68.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: samican
    hocam tipoda zaten 2.0cc 16v motor war bildiğim kadarıyla

0-100'ün o bölümünü yarım izledim açıkcası tam anlamadım ama tipoya epey bir şey yapmışlardı.
    Şimdi indiriyorum o bölümü izleyip tam olarak yazarım buraya...

Edit: İzledim; Orjinalde 2.0 litre 4 silindirli atmosferik 140 Hp motor varmış ama 2.0 litre 5 silindirli turbo motor adapte etmişler bunun için şasi kolları dahil ön tarafı tamamen değiştirmişler

Ayrıca 6 ileri vites kutusu koymuşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrackerTurk -- 17 Kasım 2009; 19:21:45 >
  • sol elimi arka tampona koyup sağ dizimin üzerinde eğilip arabanın altına baktığımda
    arka aksta diferansiyeli görmeliyim arkadaş
  • Mantıklı bir kelime mi arkadan itiş bir araba için?
    Bir şeyi çekmen için arkanda olması gerekir.İtmen için ise önünde olması gerek.
    Türkçe'mize yazık oluyor. :P

Konumuzla alakalı olarak da şunu söylemeden edemeyeceğim.Önden çekişli araçlar yavaş hızlarda ve kalkıştaki hızlanmalarda otomobili daha stabil tutar fakat yüksek hızlara çıkıldıkça stabilite azalır.Yüksek hızdan kastım 180 ve üstü gibi...:D Arkadan itişli otomobiller (ki spor otomobillerde daha çok gördüğümüzü arkadaşlar da söyledi) ani kalkışlarda arkada daha dengesiz bir yol tutuş verirler.Ancak yüksek hızlarda arabayı daha stabil ve yola daha iyi tutunmasını sağlarlar.Bunu açıklaması çok uzun sürer.böyle anlatayım...:D Saygılar...
  • merak ettiğim bu konuyla ilgili fakat başka bir olay

fren gücü

arkadan itişli araçlarda hangi frenler daha güçlü ön frenlermi arka frenlermi

aynı durum önden çekişli araçlar içinde geçerli

belli bir oran var mı acaba

yoksa farketmiyormu
  • quote:

Orijinalden alıntı: burock1903

Mantıklı bir kelime mi arkadan itiş bir araba için?
    Bir şeyi çekmen için arkanda olması gerekir.İtmen için ise önünde olması gerek.
    Türkçe'mize yazık oluyor. :P

Konumuzla alakalı olarak da şunu söylemeden edemeyeceğim.Önden çekişli araçlar yavaş hızlarda ve kalkıştaki hızlanmalarda otomobili daha stabil tutar fakat yüksek hızlara çıkıldıkça stabilite azalır.Yüksek hızdan kastım 180 ve üstü gibi...:D Arkadan itişli otomobiller (ki spor otomobillerde daha çok gördüğümüzü arkadaşlar da söyledi) ani kalkışlarda arkada daha dengesiz bir yol tutuş verirler.Ancak yüksek hızlarda arabayı daha stabil ve yola daha iyi tutunmasını sağlarlar.Bunu açıklaması çok uzun sürer.böyle anlatayım...:D Saygılar...

Bu yılların tartışmalı konusudur. arabam.com editörlerini sıkça bu konuda uyarmışımdır. Arkadan itiş yoktur arkadan çekiş vardır diye. Yazılarında da çoğunlukla arkadan çekiş terimini kullanırlar. Bu sebeple de yorumlarda sizin gibi düşünen okuyucular tarafından eleştirilirler.

Size neden arkadan itiş değil de çekiş olduğunu anlatmaya çalışacağım. Aslında bu kargaşanın tek sebebi İngilizcedeki birkaç kelime ile anlatılan işlere Türkçede tek kelime ile karşılık bulma sorunudur. Şöyle ki

İngilizcede Traction diye bir kavram vardır. Bu türkçeye direkt çekiş olarak aktarılır. Ama ingilizcede bir de pull (çekmek) ve push (itmek) kelimeleri vardır. Traction nın tam anlamı gücü yere iletmektir. Ama bu kadar uzun kelime grubu yerine biz hep çekiş deriz. Böyle deyince de aslında ingilizcedeki PULL kelimesinin karşılığını veriyoruz. Traction bir eylemin ismiyken PULL bir eylem. Fakat Türkçede her ikiside çekiş diye bir eylemle isimlendiriliyor.

Size BMW'nin bir modeli ile ilgili soruyuşçöyle sorarsam "Bu aracın çekişi hangi tekerlekte" Cevap çok açık ARKA tekerlekte. Yani Arkadan çekiş. Bunu lütfen bir şeyi arkasından çekemezsin ancak itersin diye düşünmeyin. Burada kast edilen gücün iletilme yeri.

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

Sunu belirteyim Arkadan İtiş YOKTUR..

ARKADAN ÇEKİŞ.

işte bundan nefret ediyorum arkadan çekiş ne ya Allah aşkına
    bir arkadaşım var oda çekiş diyor yapışacam gırtlağına(ama o bana inat olsun diye öyle diyor)

yazmadan önce biraz araştırın

AcuNeTiX cevabı vermiş zaten

• Proton var bir de; 5x5
    Önden çekiş, arkadan itiş, ortadan... ortadan... o ne yaa?
  • Herkes bildiği gibi söylesin o zaman :D ne diyebilirim ki. 2lu arkadaşa hak vermiyor değilim ama TDK(Türk Dil Kurumu) bunun için güzel bişi bulabilirdi... Ben bulsam çok garip olurdu sanırım:P Böyle gelmiş böyle gider, kervan yolda düzülür gibi deyişler tam bizim millete göre zaten :P ehehhehe Kendinize iyi bakın arkadaşlar:D
  • arkadan önü iter,, önden arkayı çeker..
    başlık doğru arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burock1903

Herkes bildiği gibi söylesin o zaman :D ne diyebilirim ki. 2lu arkadaşa hak vermiyor değilim ama TDK(Türk Dil Kurumu) bunun için güzel bişi bulabilirdi... Ben bulsam çok garip olurdu sanırım:P Böyle gelmiş böyle gider, kervan yolda düzülür gibi deyişler tam bizim millete göre zaten :P ehehhehe Kendinize iyi bakın arkadaşlar:D

Zaten Türkçe gibi güzel bir dilin başına gelenlerin tek sorumlusu TDK'dır. Uzun yıllar medeniyetler üzeri edebi eserler veren Türkçe, Osmanlıca geçmişinden sonra bu dilin geldiği durum içler acısıdır.

Sonra biz burada arkadan itiş mi çekiş mi diye tartışıyoruz. 10 yılımı otomotiv basına verdikten sonra kişisel inancım arkadan çekiştir. Ama arkadan itiş diyen kimseye de aman çok yanlış diyemem. O da kendi içinde çok mantıklı bir düşüncedir.

Saygılar

• önden çekişli ve arkadan çekişli araçlarda genellikle motor her ikisindede öndedir. araca çekişi motor verdiği ve motor önde olduğu için, birisinde motor aracı önden çeker, diğerinde arkadan çeker. bana göre arkadan çekiş doğrudur. saygılar.
  • Bir kez dahi arkadan itişli bir araç kullanmayan kesinlikle arkadan itişi yerip önden çekişi savunmamalı bence.
    Önce bir kullanın.
  • arkadaşlar hangisini tartışıyoruz?
    arkadan itiş önden çekiş türkçesi nedir?

arkadan -önden çekiş dinamik olarak nasıl etkiler aracı v.s.

bu konuda pist tecrübesi olan arkadaşlarımızın söyledikleri daha gerçekçi olur diye düşünüyorum...
    günlük kullanımda kurallar dahilinde hepsi yeterli yol tutuşa sahipler....

arkadan çekiş sürüş zevki olarak kesinlikle daha önde....
  •  Önden çekiş - Arkadan itiş

arkadan itiş yazısını görünce aklıma ilk arabam geldi.
    nasılda giderdi yan yan accent'i alınca lada'yı emekliye çıkardım 8 aydır yatıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: RqJnr

Bir kez dahi arkadan itişli bir araç kullanmayan kesinlikle arkadan itişi yerip önden çekişi savunmamalı bence.
    Önce bir kullanın.

Arkadaşım ben arkadan itişi yermedim ya da önden çekişi savunmadım.Bana kalsa ben de arkadan itişli araba severim... Kullanmadığımdan değil... :) Önden çekiş sadece şehir içinde uygun ama benim damarlarım istemese de önden çekiş kullanmak zorundayım bu sıralar... Yoksa istemezmiyim güzel bi 3.30ci aaahhh ah :D
  • Eğer Motor önde aktarma da ön tekerlerde ise (Renault ve bir çok araba böyle yapılıyor artık) bu arabalara önden çekişli araba denir.

Eğer motor önde aktarma da arka tekerlerde ise (Mercedes ve BMW gibi, Tofaşın kuş serisi arabaları gibi) bu arabalara arkadan çekişli denir. Arkadan itişli tabiri yanlış olur bence. Çünkü motor arka tekerleri öne doğru assılıyor. Çekiyor.

Eğer motor arkada, aktarma da ön tekerlerde ise (böyle bir araba hiç bilmiyorum. Belki vardır) önden itişli denir. Çünkü motor arabayı öne doğru itmiş oluyor bu durumda.

Eğer Motor arkada aktarma da arka tekerlerde ise (Kaplumbağa tabir edilen wolksvagen ve Bisler böyledir, Otobüsler de bu sınıfa girer) bu arabalara arkadan itişli denir. Çünkü motor ve aktarma aynı yerde olduğundan.
  • ya araba olsunda ister önden çekiş ister arkadan çekiş olsun o sayılan aradaki farklar öyle herkezin anlayıcı ve o sınırlarda kullanılacağı farklar değil öenmli olan öndenmi yoksa arkadan mı çekişli olduğunu bilmenin yararı kar zamanı zinciri önemi yoksa arkayamı takacağını bilmek içindir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karasimsek06

ya araba olsunda ister önden çekiş ister arkadan çekiş olsun o sayılan aradaki farklar öyle herkezin anlayıcı ve o sınırlarda kullanılacağı farklar değil öenmli olan öndenmi yoksa arkadan mı çekişli olduğunu bilmenin yararı kar zamanı zinciri önemi yoksa arkayamı takacağını bilmek içindir.

Bizim motor hocası anlatmıştı sürücü kursunda. Adam karlı zeminde Renault 12 Toros otomobilin arka tekerlerine zincir takmış. Sonra da bu araba neden gitmiyor diye arabaya öfkeleniyormuş.

Neyse ki motor hocası durumu izah etmiş te adam zincirleri arka tekerlerden söküp ön tekerlere takmış, gitmiş.

Yani böyle insanlar da var.

• Boyle yararli bir konuya yukarilarda olmasi gerekir.
  • Biri önden itiş mi önden çekiş mi bilmem ne tartışması dursun. Biri RWD, FWD, AWD demeye başlasın.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.