Şimdi Ara

One UI 6.0 güncellemesinde yeni sorun: Ekran Yanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • One UI 6.0 güncellemesinde yeni sorun: Ekran Yanması
    Android 14 dağıtımını hız kesmeden sürdüren Samsung, özellikle son dönemde giriş ve orta segment cihazlara ağırlık vermeye başladı. Öyle ki 35'ten fazla modelin yıl sonuna kadar yeni sürüme kavuşması bekleniyor. Ancak bu sürerken, One UI 6.0 özelinde tuhaf bir sorun ortaya çıktı. Kullanıcılar güncelleme sonrasında ekranda kalıcı iz oluştuğunu söylüyor. 

Sorunun nedeni belli oldu

Bilmeyenler için Burn-in veya ekran yanması sorunu, OLED panellerin en büyük sorunlarından biri niteliğinde. Günümüzde üreticiler bu sorunu büyük ölçüde hafifletmiş olsa da, tamamıyla çözülmüş değil. Niketim yüksek sıcaklık gibi faktörler de bu süreci hızlandırıyor. Ancak buradaki ilginç nokta sorunun tamamıyla yazılımsal olması.

Kaçıranlar için Samsung, günümüzde Burn-in veya kalıcı iz sorununa yönelik piksel kaydırma adı verilen bir özelliğe yer veriyor. Bunu OLED TV'lerinizde veya monitörlerinizde görmüş olabilirsiniz. Mobil cihazlarda ise arka planda çalışıyor. Yeni sorunsa tamamıyla bununla ilişkili. Öyle ki One UI 5.0'da bulunan bu özelliğin One UI 6.0'da sınırlı bir biçimde çalıştığı belirtildi.

One UI 6.0 güncellemesinde yeni sorun: Ekran Yanması

Niketim Reddit'te paylaşılan ekran görüntülerinde de bunu net bir şekilde görebiliyoruz. Ekranın çoğu bölümü korunurken, bildirim ve navigasyon çubuğunda çakışmalar meydana geliyor. 

Ayrıca Bkz.Samsung'dan bir modele daha One UI 6.0 sürprizi: Galaxy A54 için hazır

Samsung, yeni sorun hakkında henüz resmi bir açıklama paylaşmadı. Ancak piksel kaydırma özelliğinden kaynaklandığı neredeyse doğrulanmış durumda. Dolayısıyla yeni bir güncellemenin çok yakında yayınlacağını düşünüyoruz. Bu noktada Galaxy akıllı telefonunuzdaki son güncellemeleri takip etmeyi unutmayın.

Kaynak:https://www.reddit.com/r/oneui/comments/181ih5p/psa_one_ui_6_does_not_have_burnin_protection_for/

• Haber içeriğinden olay hakkında hiçbir şey anlaşılmıyor. Gören de sanacak ki güncellemeyi yapanın ekranı yanıyor, telefon servislik oluyor.

Asıl olayı araştırdım ve olay şöyle:

Önceki sürümlerde ekran yanığı ihtimalini azaltmak için piksel kaydırma (pixel shifting) sistemi kullanılıyormuş. Sistemin yaptığı bildirim çubuğundaki simgeleri (ekranın üst kısmındaki batarya, 4,5G ikonları vs.) arada bir birkaç piksel hareket ettirmek, böylece görüntünün uzun süre statik kalmasını önlemek.

Bunun kalktığını da kullanıcılar şöyle fark ediyor:

Farklı zamanlarda ekran görüntüsü alınıyor veya bir ekran görüntüsü aldıktan sonra ekranı birkaç kez döndürüp simgeleri yeterince hareket ettiriliyor.

Sonra galeriden çekilen ekran görüntüsüne girip simgelerin bildirim çubuğundaki yerlerini karşılaştırıyorlar. Eğer ikonlar üst üste gelmiyorsa bu simgelerin hareket ettiğini gösteriyor yani özellik çalışıyor. Ancak ikonlar hala aynı yerdeyse bu simgelerin hiç hareket etmediğini gösteriyor yani özellik çalışmıyor/kaldırılmış.
  • Birşey olmaz,birşey olmaz bu günlerde gecer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung şaşırtmıyor 🤌🏼😃

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • çözüm: orta segment telefon

• Kaynak neresi ? Bu güncelleme ile olduğu ne malum ?

• 6.0 a ek güncelleme geldi zaten 2-3 gün oluyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet bendede ayni sorun var maalesefki alttaki bar ve usteki saat bildirim pil kısmında yanık var garantiye vericem guncelleme sonrasi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    14 pro max bildirim sorun
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Haber içeriğinden olay hakkında hiçbir şey anlaşılmıyor. Gören de sanacak ki güncellemeyi yapanın ekranı yanıyor, telefon servislik oluyor.

Asıl olayı araştırdım ve olay şöyle:

Önceki sürümlerde ekran yanığı ihtimalini azaltmak için piksel kaydırma (pixel shifting) sistemi kullanılıyormuş. Sistemin yaptığı bildirim çubuğundaki simgeleri (ekranın üst kısmındaki batarya, 4,5G ikonları vs.) arada bir birkaç piksel hareket ettirmek, böylece görüntünün uzun süre statik kalmasını önlemek.

Bunun kalktığını da kullanıcılar şöyle fark ediyor:

Farklı zamanlarda ekran görüntüsü alınıyor veya bir ekran görüntüsü aldıktan sonra ekranı birkaç kez döndürüp simgeleri yeterince hareket ettiriliyor.

Sonra galeriden çekilen ekran görüntüsüne girip simgelerin bildirim çubuğundaki yerlerini karşılaştırıyorlar. Eğer ikonlar üst üste gelmiyorsa bu simgelerin hareket ettiğini gösteriyor yani özellik çalışıyor. Ancak ikonlar hala aynı yerdeyse bu simgelerin hiç hareket etmediğini gösteriyor yani özellik çalışmıyor/kaldırılmış.

• Guncelleme geleli kac gun oldu? Bukadar hizli ekran yanmasi olmaz zaten . Guncellemeyle alakali oldugunu dusunmuyorum.9 aydir kullaniyorum cihazi one ui 6 yi da ilk ciktigi gunden beri kullaniyorum suanda ekran yanigi oluşmadi.

• 23 ultra 6 aydır kullanıyorum hiç bir sorun yok ekran da 6.0 yüklü şuan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zahidow -- 24 Kasım 2023; 1:1:43 >
  • Güncellemeyle geçecek. Yazılımsal olduğu defalarca belirtilmiş zaten.
  • Güncellemeyle geçecek. Yazılımsal olduğu defalarca belirtilmiş zaten.

• 15 gündür kullanıyorum problem yok. Üstelik şu paylaşılan ekran görüntüsünün One UI 6 arayüzüyle hiç bir alakası yok :D

• zaten sorun ekran yanması değil ekran yanmasını önleyen yazılımın zayıf çalışması ama ülkemizde teknoloji sayfaları bile ekran yanması diye paylaşım yaptılar.

• Yazılımla ekran yanmaz zaten saçma sapan haber yapılmış.

• Kullanıcılar yeni ekran veya yeni telefon arayışına daha çabuk girsinler diye yapılan yorumlar var. Valla olabilir de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı şey bende de var s23 kullanıyorum one ui 6 yükledikten sonra açık gri renkte full screen bi program açtım tiktoktan kalma ekran yanması var tüm yorumları fln okuya bildim yani o kadar detaylı yanmış resmen :D

• Arkadaşlar güncelleme yaptığım aynı gün bende oldu navigasyon çubuğunda bi çizgi var ve ekranı kapatınca şimşek çakar gibi kalın ışık yanıyor. Güncellemenin olduğu gün böyle birşey olması yazılımla alakalıdır dye düşünüyorum. Servise götürdüm ısrarla ekran kırılması diyorlar. Yazılımla alakalı değil diyorlar. Anlam veremiyorum 3 bin tl masraf çıkarttılar garanti hala devam ediyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.