Şimdi Ara

Önemli konu - unutkanlık, el titremesi vs. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
4
Favori
1.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Senin sıkıntın psikolojik büyük ihtimalle stresten kaynaklanıyor.Ama sen yinede git hastaneye kan değerlerine baktır kardeşim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, İnşAllah önemsiz bir sorundur ve kısa zamanda atlatırsın.

• Yorgunluk durumunuz nasıl?

• Saçlarda dökülme de eşlik ediyorsa Çinko eksikliği muhtemel.
  • B12 eksikliğine bağlı megaloblastik anemi olabilir. Korkacak bi durum değil nörolojiye başvur öncelikle
  • Bende bu saydıkların mastürbasyon sonrası oluyor muhtemelen b12 gibi proteinleri vücuttan attığım için ama bi ara vitamin ilacı alırken gayet iyi gidiyordu unutkanlık odak gibi sorunlarım düzeliyor gibiydi ama test yapmadan anlayamayız bence

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun. Vitamin mineral değerlerine baktır. Özellikle b vitamini. Ve sinir iletiminde önemli ca mg çinko gb. Normalde bunlar kolay kolay düşük çıkmaz . Konsantrasyon bozukluğu yaşadığın strese bağlı da olabilir. Bu durumda doktorun vereceği ilaç içeriği tamamen değişir. İnsan fizyolojisi etkileyen bir sürü değişken benzer hastalık belirtileri gösterebilir. Belki şimdi fark ettiğin bir disleksi bir durum da olabilir.
  • bende de oldu. fasulye yemeni tavsiye ederim. onun haricinde c vitamini ne varsa her gün azar azar ye her şeyden.
  • Vitamin eksikliği veya beyinde bir sorun mu merak ediyorum.

En kötü hastalıkta, en hafifi de aynı semptomları gösterebiliyor.
  • Geçmiş olsun.
    Uyku ve beslenme düzeninden bahsetmemişsin?

Diğer rahatsıslıklarını bilmemekle birlikte;
    Bol su iç, düzenli ve dengeli beslen, en geç saat 23:30'da yat ve en az 8 saat uyu, spor yap-meditasyon yap, cep telefonu ve tv'den bir süre uzaklaş, haber izleme, sosyal medyayı iptal et, panik atak nefes ekzersizleri yap, olumsuzluklarda uzak dur, seni olumsuz etkileyen kişilerden uzak dur, rahatlatıcı bitki çayları iç, siyah çayı bırak, nescafeyi bırak, imkan varsa arabica filtre kahve iç-günde 2 tane.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 14 Mayıs 2020; 15:4:7 >
  • Levcho L kullanıcısına yanıt
    Uyku düzenim baya bozuk hocam. 3 4 gibi yatıp 12 1 gibi kalkıyorum.

• Bahsettiğin belirtilerin bir kısmı bende de var, her doktora gittiğimde B12 takviyesi veriyorlar ama vücudum çok fazla depolamıyor. Beslenmemin de çok büyük kısmı et ama yine de olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: gelecegindoktoru44

Uyku düzenim baya bozuk hocam. 3 4 gibi yatıp 12 1 gibi kalkıyorum.
    Melatonin hormonu hakkındaki aşağıdaki makaleyi mutlaka okuyun.

• hiçbir yetkinliğim yok ama dopamin fazlalığı veya azlığı ikisinden biri olabilir
  • Boyun titremesi bende de oluyor 3-4 senedir var hemen hemen. Aralıklarla ortaya çıkıyor ve bir süre sonra kayboluyor. Genelde anksiyete bozukluğu sebep oluyor diye biliyorum ve ana sebebi stres. Kimisinde bu stresin acısı böyle dışarı vuruyor işte. Nöroloji'ye gittim, psikiyatriye gittim ama ne bir hastalıktan bahsettiler ne de bir çözüm sunabildiler. Yatıştırıcı ilaçlar veriyorlar genelde böyle durumlarda ama onlarda tam olarak geçirmiyor. Öyle ki bazı zamanlar sinirden 4-5 tane hap atmışlığım vardır. Bunun tedavisi tamamen kişinin kendisinde diye düşünüyorum. Geçmiş olsun.
  • Nörolojide bir şey çıkmazsa veya fiziksel bir hastalık bulamazlarsa seni psikiyatriye yönlendireceklerdir diye tahmin ediyorum. Psikiyatride de anksiyete tanısı konabilir. Belki de dönemlik bir stres kaynaklıdır. Doktor değilim, kendimden ve etrafımdan yola çıkarak genel geçer şeyler söylüyorum; çok ciddiye alma yazdıklarımı, hastaneye gidince seni yönlendireceklerdir. Çok geçmiş olsun, umarım bir şey çıkmaz.
  • Daha önce hiç bt çekildin mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marvel_Recai -- 14 Mayıs 2020; 20:58:52 >
  • Çok önemli semptomlar bunlar, tomografi, MR vs .çektirmen istenebilir.
    Korkutmak istemem ama sakın ihmal etme.
    Nöroloji ye direkt git.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veteriner69 -- 14 Mayıs 2020; 20:44:49 >
  • el titremeleri için tam 5 senedir sabah yarım akşam yarım kullandığım bir ilaç var. Dideral
    Bezmialem hastanesinde genç bir dr yazdı bunu bana. titremeler neredeyse tamamen bitti, ama ilacı ömür boyu kullanmam gerektiğini söyedi dr.
    Unutkanlık dönem dönem bendede oluyor. aşırı değil fakat o isim olayı gibi örneklerin olmuşluğu var. yaş 39..

Sana önerim boş zamanlarında olabildiğince dinlenmene bak. yat uyu, uzan. alkol sigara kullanma. haber izleme. okul dönemi hariç kitap defter ders uzak dur. bir süre bunu dene.

en önemlisi mutlaka norolojiye git. iyi bir dr görün.
  • Öncelikle geçmiş olsun hocam.Bu söylediğiniz semptomların hepsi çok değerli klinik belirteç olabilir fakat bunların hangi derecede olduğu daha önemlidir.Bununla ilgili testleri nörolojiye gidince doktorunuz size yapacaktır.Mesela başka bir yere odaklanırken işaret parmağınızı burnunuzun ucuna değdirebiliyor musunuz ? Bir nesneye uzandığınızda el titremeniz artıyor mu ? Kısa süreli hafızanız,uzun süreli hafızanız nasıl ? Bir şeye en fazla ne kadar odaklanbiliyorsunuz ? Bunlar önemli sorular.Tüm bunlara uykusuzluk ve stres neden olmuş olabilir.B12 eksikliği bence düşük bir ihtimal.B12 eksikliği genellikle kadınlarda menstruel siklüse bağlı olarak azalabiliyor.Erkeklerde de emilim bozuklupuna bağlı olarak azalabiliyor.Bu semptomlar en kötü ihtimalle parkinson veya beyinde amiloid birikimine işaret eder tabi bunlar düşük ihtimal.Bu konuda en doğru sözü doktorunuz söyleyecektir.Liütfen aksatmadan bir doktora görününüz.Tekrar geçmiş olsun

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.