Şimdi Ara

Önemli konu - unutkanlık, el titremesi vs.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
4
Favori
1.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit3: Bugün doktordan sonuçlarımı aldım. MR da hiçbir sıkıntı yok. Bazal ganglionlar sağlam. D vitamini çok düşük (güneş ışığında üretilen bir vitamindir bu aralar evden çıkmadığım için düşük olması normal) . D vitamini için Coledan-D3 yazdı. Uyku bozukluğu, dikkat kaybı, zinde kalmak için Modiwake yazdı. Nörolojik anlamda bir sıkıntı olmadığını, şikayetlerim devam ederse psikiyatriye başvurmam gerektiğini söyledi. Ayrıca kan tahlilinden anlayanlar için;

B12 değerim 370. 200 ile 800 arası normal değer denmiş ama internette bir kaç yerde en az 500 olmalı deniyor. Doğrusu nedir?

Edit2: Öncelikle konuya yazan ilgilenen geçmiş olsun diyen herkese teşekkür ederim. Doktora gittim belirtileri saydım, bi denge testi yaptı. Şöyle; gözlerinizi kapatıyorsunuz, ellerinizi karşıya uzatıyorsunuz ve dik bir çizgi boyunca iğne iplik oyunundaki adımlarla yürümeye çalışıyorsunuz. Ve tabii ki beceremedim :( Doktor mr ve vitamin/hormon testi yaptırdı, yarın sonuçları öğrenmek için tekrar gideceğim. aynı sorunları yaşıyorum diyen arkadaşlara tavsiyem bahsettiğim testi bi yapmaya çalışsınlar bakalım ne çıkacak.

Edit1: Geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ederim. Nörolojiden randevu aldım. Benzer sorunları yaşayan birçok kişi varmış Cuma günü doktora gidince doktorun ne dediğini konuya editleyeceğim.

Herkese selamlar donanımhaber ailesi. 19 yaşında üni 1. sınıf öğrencisiyim. Bir takım sağlık sorunlarım var, en başlarda önemsemedim ancak bu aralar beni çok rahatsız etmeye başladı. Özellikle şu son bir haftadır çok fazla sorun yaşamaya başladım. Malum hastaneye de gidemiyoruz karantina yüzünden. Yorum yaparsanız çok sevinirim, benim için çok önemli.

1-) Unutkanlık: Çalıştığım dersleri 2 güne unutuyorum. En başlarda "zaten hepsi ezber, yabancı kelimeler, unutmak normal" kafasındaydım. Ama fark ettim ki 2 gün önce çalıştığım şeyi bugün ilk defa okuyormuşum gibi oluyorum, ki bu hiç normal değil. Ayrıca bir kişiye ismiyle hitap etmem gerektiğinde ilk 5-10 saniye ismini aklıma getiremediğim, düşünmek zorunda kaldığım oluyor.

2-) Titreme: Ellerim titriyor. Kalem tutarken, çay doldururken, hatta bazen serbest halde. Buna ek olarak bazen kafamın istemsizce titrediğini hissediyorum (özellikle tam sabah uyanırken gözlerim ilk açıldığında, uzun süre bilgisayar başında sabit kaldığımda ve şınav-plank pozisyonlarında)

3-) Dengesizlik: Doğru tanım dengesizlik mi bilmiyorum ama bazen bardak elimden düşüyor, yatakta uzanıp telefona bakarken telefon elimden kayıp suratıma düşüyor, yolda yürürken masalara sandalyelere çarpıyorum kenara çekilemiyorum vs.

4-) Dikkat kaybı: Ders dinlerken, ders çalışırken, biriyle bir konu hakkında konuşurken 10 15 dakikadan fazla tüm zihnimle odaklanamıyorum. Aklım hep başka yerlere gidiyor, zihnimi tam anlamıyla kontrol edemiyorum.

5-) Konuşma bozukluğu: Ben eskiden çok güzel konuşan, gösterilere çıkıp sunuculuk yapan şiir okuyan biriydim. Ama son 1 yıldır harfler, kelimeler birbirine karışıyor. Kuracağım bir sonraki cümleyi kafamda tasarlarken konuşmakta olduğum kelimeler bozuluyor. Örneğin iki önceki cümlede "karışıyor" fiili yerine sonraki cümlede yer alan "konuşmak" fiilini kullanıyorum. "Ama son 1 yıldır harfler, kelimeler birbirine karışıyor" yerine "Ama son 1 yıldır harfler, kelimeler birbirine konuşuyor" diyebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gelecegindoktoru44 -- 16 Mayıs 2020; 15:47:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• B12 eksikliğin varsa bunların hepsine sebep olabilir

• Hocam tahlil yaptırmadan takviye almak pek istemiyorum. Hastaneye gideyim mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gelecegindoktoru44 -- 13 Mayıs 2020; 21:48:47 >
  • Hocam Parkinson ve Alzheimer belirtisi ama heralde 70 yaşında değilsin.
  • Omisis046 kullanıcısına yanıt
    19 yaşındayım hocam. İnternetten araştırdığımda bu hastalıkların gençlerde de görülebildiğini erkeklerde daha çok rastlandığını öğrendim. Bu ihtimali düşünmek istemiyorum ama bana da öyle geliyor, bütün belirtiler uyuyor.

• Oku kendini tedavi et
    Şaka bir yana git işte hastaneye zaten tıp okuyormuşsun bir de gelmiş soruyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: gelecegindoktoru44

19 yaşındayım hocam. İnternetten araştırdığımda bu hastalıkların gençlerde de görülebildiğini erkeklerde daha çok rastlandığını öğrendim. Bu ihtimali düşünmek istemiyorum ama bana da öyle geliyor, bütün belirtiler uyuyor.
    Gunluk yaşamını etkiliyormus. Git tabi. Ozel dahiliyesi olup kalabalik olmayan biyeri tercih edebilirsin belki. Onlemini al dikkat et bir sey olmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cosmic Love kullanıcısına yanıt
    Dostum virüs nedeniyle hastaneye gitmeye pek sıcak bakmıyorum. Konuya hakim kişilerden tavsiye istemek, "olası bir erken teşhis için hemen hastaneye gitmeli miyim yoksa o kadar da ciddi değil 2 ay beklesem de olur mu" sorusunun cevabını öğrenmek için konuyu açtım.

• Nörolojiye mi dahiliyeye mi gitmem lazım? Özellikle titreme ve denge kaybı sinir sistemiyle alakalı bir şey olabileceğini düşündürttü bana. Önce nörolojiye gitsem bt de bir şey çıkmasa kan tahlili için dahiliyeye sevk ederler mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: gelecegindoktoru44

Nörolojiye mi dahiliyeye mi gitmem lazım? Özellikle titreme ve denge kaybı sinir sistemiyle alakalı bir şey olabileceğini düşündürttü bana. Önce nörolojiye gitsem bt de bir şey çıkmasa kan tahlili için dahiliyeye sevk ederler mi?
    Bilmiyorum eder herhalde soylersen. Bu islerden cok anlamiyorum

• Eyvallah sağol hocam

• nörolojiye git bazal ganglionlara baksınlar. yukarıdaki arkadaşın dediği gibi alzheimer belirtisi bunlar umarım bir şeyin yoktur acil şifalar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alexander Moltisanti -- 13 Mayıs 2020; 22:18:57 >
  • Alzheimer parkinsonda olabilir ama belirtilerin çoğu bende varken iğneyle B12 tedavisi almıştım

• bir zaman bende de oldu. tamamen stres ve dalgınlıkdan dolayı.

1 3 4 5 bendeki belirtilerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StalkerReborn -- 13 Mayıs 2020; 22:25:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • StalkerReborn kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam. Tedavi oldunuz mu, şimdi nasılsınız?

• Cuma günü nörolojiye randevu aldım, bakalım ne çıkacak. Yorumlarınız için sağolun

• tedavi falan olmadım. stresli bir zamandan (yksye hazırlanıyorum ve ilk senem) geçtiğim için olması normal bende.

• Selam bende 18 yaşındayım,tıpa tıp aynı sorunları yaşiyorum diyebilirim eklemek isterim ki beyminin içinde ara sıra anlatamicagim bisi oluyor kısa baş agrısı(titreme) diyeyim...ne olduğunu bilememekle birlikte bir nörolojik sıkıntı olduğunu düsünüyorum.şuanda bile hafif rahatsız edici bir sekilde...Nöro check up yaptirmayi düşünüyorum.6 ay öncede istemsizce kas spazmı oluyordu yüzümde ağliyordum falan doktora gitmistim,elektrolitlerimi kontrol etdi ve fitness yaptigim için onların azaldıgı icin boyle birsey olmus falan birsey anlamadim zaten doktorun dediginden neyim varmış yani? acaba devletde Nöro check up varmıdır kaliteli midir verecegi sonuçlar? Senin konunu kullaniyom kusura bakma acaba bende konu mu açsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alamankurdu -- 13 Mayıs 2020; 22:46:41 >
  • bir de kelimelerin karışması kafanın dolu olmasından. ben bir şeyleri düşünürken konuştuğum için bazen o düşüncelerim ağzıma geliyor.

• Hocam hastaneye 10 kere gittim geldim bana bise olmadıysa sana da olmaz hastaneye git en kısa sürede

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.