Şimdi Ara

ÖNEMLİ !!! NEXT UYDU ALICILARI VE SORULAR BURAYA YAZINIZ (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.182
Cevap
1
Favori
335.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arkadaşlar çanak ve lnb yi alırken hangi kriterleri gözönünde bulundurmamız gerekiyor. .özellikle de 2. çanağın 90 lık ya da 120 lik olması arasında fark var mı..kanal saysı değişiyor mu.. yardımcı olursanız sevinirim

Birçok kriter var. 120 lik çanakla izleyebildiğin kanal sayısını 90 lık çanakla izleyemezsin. örneğin astrayı izlemek istersen mutlaka en az 120 lik çanak almalısın. Satıcıları dolaşıp bilgi alırsan birçok ön bilgiyi edinmiş olursun.
  • Arkadaşlar topic kirliliği olmasın diye buraya yazıyorum

Bu aralar ben de uyduya terfi etmek fikri merakı çıktı
    Ben anlatayım bilenler yorum yapacaktır mutlaka
    Şu ana kadar evde hiç uydu kullanmadım
    Biraz yüksekte olduğu içn çatı anteni yetiyor bana
    Yalnız 6 - 7 kanal dışında diğerleri görüntüler bozuluyor

Şimdi uydu olan evlere gittiğimde gözüme batan tek şey görüntünün cansızlığıdır
    Görüntüler Çatı antenli tv kadar canlı değil
    Görüntü net ama canlılık yok
    Bu tv nin ayarlarından falan değil
    Başka marka tv ve başka marka uydu alıcılarda genel olarak gördüğüm bu

Sanki görüntünün önüne tül var gibi
    Yani buğu var gibi yani tam canlı değil
    Bu görüşüme uydu kullananlar ne der acaba

En son kardeşimde next uydu alıcı var
    Tabii kanalları taradım
    Renk ayarları yapmaya çalıştım
    Benim TV kadar canlı değildi görüntü
    Aynı kanal ve aynı gün içinde check ettim
    TUR - Ukr ümit milli maçı.

Çatı antenli başka bir evde de renkler bozuksa bile kumanda dan ideal ayarı yapıyorum
    Ama uydulu tvlerde kesinlikle olmuyor

İkinci tesbitim kanal değişimi çok yavaş
    Bilenler varsa Arçelik 11 sistem ilk tv çıkardığında
    Kanal geçişlerinde görüntü 1 / 4 sn de oluyordu yani çok hızlıydı. yıl 1989

Şimdi 2005 deyiz ve hızda artma yerine yavaşlama var.

Şu anda next markası sanırım uydularda yaygın ve kulanışlı

Benim bütün ulusal kanalları ve radyoları rahat izlemek için hangi model almam gerekir
    1_ Çanak çapı 100 veya 120 mi?
    2 _ Max 250 ye her şey dahil olur mu?
    3 _ Uydu alıcıların kalite kıstasları nedir?
    Kanal sayısı mı;
    Kanal geçiş hızı mı,
    giriş çıkış soketleri mi;
    İçinde ki işlemci veya RAm mi Veya başka neler?

4 _ Uydu alcı ve anten ile dijitürk kanalları izlenir mi?
    5 _ Lig tv ; içinde yerli kanalların olduğu paket program mı yoksa sadece maç kanalı mı?
    6 _ Dijitürke üye olmak demek paket kanalları paralı seyretmek mi dir?
    6 _ Lig tv istersem belli bir uydu alıcı alınıp üye mi olunur?
    7 _ Yoksa her marka uydu alıcı ile lig tv ye üye olunur mu?
    8 _ Disk Hafızalı uydu alıcıların kaydettikleri görüntü, orj gibi net mi yoksa görüntü kaybı var mı?
    9 _ Alıcıya yazılım güncellemesi yapmak şart mıdır?
    10 _ Piyasadaki her alıcıya güncelleme yapılır mı?
    11 _ Güncelleme sadece PC den mi yapılır
    12 _ Uydu alıcıların duayeni veya devi hangi ülke veya firmadır? ( Tabii Çin malları bunlarda da vardır da )

Satıcılara sormuyom
    Çünki genelde bizim esnaf bilgisiz olurlar
    İst - pendik ( Diğer binalardan Yüksek sayılabilecek bir mevkideyim )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 8 Eylül 2005, 16:02:56 >
  • Değerli tiske arkadaşım. Soruların çok. Cevaplamadığım varsa hatırlat.
    Tv rengi ve canlılığı konusunda yanlışın var. Uydu cihazı ile yayın aldığında iki taraflı seçme şansın var. Yani receiverden de bu ayarları yapabilirsin.
    Kanal değişiminin yavaşlığı sadece bazı şifreli kanallar için sözkonusu. Mesela polsat paketinden yayım yapan kanallarda(hotbird) ve tv cabo paketi kanallarında var bu sorun(hispasat) diğerlerinde yok.
    Next cihazının avantajı piyasada yaygın olması ve değişen yazılımların çok çabuk verilmesi. Ayrıca kulvarındaki cihazlara göre artıları da var. Bu özellikleri anlatmak uzun iş.
    Anteni 120 likalırsan daha iyi olur. Digitürkü izlemen için abone olman şart. Abonelik seçenekli. uydu cihazına yazılım yüklemek şart değil. Yazılım yüklemezsen sistemini değiştiren bir yayın kuruluşunun şifreli kanallarını izleyemezsin. FTA kanallar için zaten bir sorun yok.
    Güncelleme genelde PC den yapılır. Uydudan güncelleme için bazı özellikler gerektirir. o da uzun ve kafa karıştıran cinsten olup şu anda digital tv kartlarının dışında receiverler için pek mümkün değildir.
  • arkadaşlar merhaba.ART kanalının frekansı değişmiş onu değiştireyim derken lig tv de gitti.onuda yapamıyorum.ne yapmalıyım lütfen yardım edin.kanal ekleme den girdikten sonra aratmam mı gerekiyor.lütfen yardım edermisiniz.Bi frekans değişikliğini girmek bu kadar zor olmasa gerek.Next marka uydu alıcım.Teş.ederim.
  • yaaa benim uydudada aylardır m.vision lar kapalı ama önceden acıktı keyler deişti heralde nasıl eski haline getricez acaba
  • turksat'ta bütün kanalları arayan frekans hangisi ve manuelmi otomatik aranacaktı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Northern

turksat'ta bütün kanalları arayan frekans hangisi ve manuelmi otomatik aranacaktı..

11734 H 3291
    Bu frekansı tarattığında tüm kanalları alır.
    Şebeke(Network) Arama Açık konumunda olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: acartekin

Değerli tiske arkadaşım. Soruların çok. Cevaplamadığım varsa hatırlat.

Çanak çapı 100 veya 120 mi?

2 _ Max 250 ye her şey dahil olur mu?
    3 _ Uydu alıcıların kalite kıstasları nedir?
    Kanal sayısı mı;
    Kanal geçiş hızı mı,
    giriş çıkış soketleri mi;
    İçinde ki işlemci veya RAm mi Veya başka neler?

5 _ Lig tv ; içinde yerli kanalların olduğu paket program mı yoksa sadece maç kanalı mı?
    6 _ Dijitürke üye olmak demek paket kanalları paralı seyretmek mi dir?
    6 _ Lig tv istersem belli bir uydu alıcı alınıp üye mi olunur?
    7 _ Yoksa her marka uydu alıcı ile lig tv ye üye olunur mu?
    8 _ Disk Hafızalı uydu alıcıların kaydettikleri görüntü, orj gibi net mi yoksa görüntü kaybı var mı?
    12 _ Uydu alıcıların duayeni veya devi hangi ülke veya firmadır? ( Tabii Çin malları bunlarda da vardır da )
  • quote:

Orjinalden alıntı: ErrayN

yaaa benim uydudada aylardır m.vision lar kapalı ama önceden acıktı keyler deişti heralde nasıl eski haline getricez acaba

yeni yazilim yuklemen grekliwww.nebutv.com'a bi goz at
  • quote:

Orjinalden alıntı: osmanyagan

quote:

Orjinalden alıntı: ErrayN

yaaa benim uydudada aylardır m.vision lar kapalı ama önceden acıktı keyler deişti heralde nasıl eski haline getricez acaba

yeni yazilim yuklemen grekliwww.nebutv.com'a bi goz at

eywallah
  • üstrad next cihaz elle nasıl ayarlanıyor bu... lig tv yi izleyemiyorlar...msn den ulasşın omerbicak@hotmail.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: osmanyagan

Ya arkadaslar bugun benim cihazda bi cizirti oldugunu farkettim boyle ara ara oluyo cok ince sinek viziltisi gibi bisi bi de sanki normal antenle izlerken bi kanal karli gosterince hisirti gibi bi ses olur ona da benziyo benzen. Isin icinden cikamadim acil yardimlarinizi bekliyorum. Bu arada benim antenlerden gelen kablonun son 2 metresi ekli onunla bi ilgisi olabilir mi?? Bi de bu olayda kanal felan hic farketmiyo uydu deistirsen bile devam ediyo bazen, yani antenle de ilgisi yok gibi..

benim cizirti olayina kimseden cevap gelmedi neyse ki kendim cozdum bugun. Bizim uydu almadan once cati anteni vardi o da duruyodu tam cizirti basladiginda cikardim televizyondan ciziriti gitti tekrar takinca cizirti geldi yani cati anteninden oldugu kesin sizin de basiniza gelirse cati antenini cikararak cozebilirsiniz.
  • osman yagan arkadaşınm...

dediğin olay benim basıma gelmedi ama senin dediğini teyit etmek için söylüyorum...

canakları takınca catı anteni hemen yanı basındaydı...

bu işten anlayan arkadaşım catı antenini sökmemi söyledii...

sebeb lnb sinyalarini zayıflatır ve zarar verir dediii......
  • quote:

Orjinalden alıntı: NetX

quote:

Orjinalden alıntı: Northern

turksat'ta bütün kanalları arayan frekans hangisi ve manuelmi otomatik aranacaktı..

11734 H 3291
    Bu frekansı tarattığında tüm kanalları alır.
    Şebeke(Network) Arama Açık konumunda olacak.

yaptım ama bir tuhaflık var tarama yapmıyor. 1/1 kaydediliyor o kadar
  • arkadaşlar pm ile cine 5 biss keyi yollayabilecek war mı??
  • selam benim bir sorum var okuduklarımdan aklım karıstı ve bir çok soru oluştu kafamda.ben yeni uydu alacagım next 2000xcsı plus recevır alacagım.isanbuldayım
    1-modul içindemidir modul ne işe yarar
    2-emu nedir ne işe yarar?
    3-yazılımı recevıra nasıl yukleyecegm yazılımın yuklu olup olmadgnı nasıl anlarım kaç tane yazılım vardır hangi yazılım yuklenmiş olması gerekir?
    4-şifreli kanalları nasıl izleyeblrm?şifreli kanal çözmem için ne yapmam gerekli yazılım nasıl yuklenir?
    yanlış yere topic açtıysam özür dilerim cevaplarınızı bekliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: elvito

selam benim bir sorum var okuduklarımdan aklım karıstı ve bir çok soru oluştu kafamda.ben yeni uydu alacagım next 2000xcsı plus recevır alacagım.isanbuldayım
    1-modul içindemidir modul ne işe yarar
    2-emu nedir ne işe yarar?
    3-yazılımı recevıra nasıl yukleyecegm yazılımın yuklu olup olmadgnı nasıl anlarım kaç tane yazılım vardır hangi yazılım yuklenmiş olması gerekir?
    4-şifreli kanalları nasıl izleyeblrm?şifreli kanal çözmem için ne yapmam gerekli yazılım nasıl yuklenir?
    yanlış yere topic açtıysam özür dilerim cevaplarınızı bekliyorum.

1. XCI plusda gomulu modul yok XCIS plus da var. Modul bazi sifreli kanallari yazilim olmadan izleyebilmene yarar.
    2. EMU : Çoğu receiverde kendi yazılımı içerisinde dahil olan,
    ve şifreli kanalları çözmeye yarayan özelliktir. Kanalları
    çözen güncel keyler (şifreler) EMU 'nun içinde olur ve
    elle kumandadan girilebilmektedir. Alternatif olarak hazır
    key dosyaları bir bilgisayar ve ara kablo aracılığı ile de
    receiverin EMU 'suna aktarılabilmektedir.(Alintidir)
    3. yazilim yulemen icin bi RS 232 kablosu edinmen lazim. sonrawww.nebutv.com adresinden gerkli yazilimi softcami ve pclink02.0i editorunu indirmen gerekli. siteede nasil yazilim yuklemen gerektigi anlatilmis..
    yazilim her model icin farklidir sadece onun disinda sadece tarih farki olur sen kendi cihaz modelinin en guncel yazilimini yuklersin.
    cihazi alirken soyle son yazilimi yuklesinler
    kolay gelsin
  • yolladım, sanırım sana daha önce bisste yollamıştım bunlar bissten biraz farklı giriliyor, nereye gireceğini yazdım
    quote:

Orjinalden alıntı: kvnccelik

arkadaşlar pm ile cine 5 biss keyi yollayabilecek war mı??
  • ÜRÜN : YE 2000X CI PLUS
    VERSİYON :INF601b070505 m064.00
    CİHAZ VER:YKME 04070405
    YÜKLEYİCİ : 02.0i (YK)
    cihaz bilgisi bu olan makinamda anumaux ve animal planeti izleyemiyorum ne yapmam gerekit bir yardım ederseniz sevinirim. Daha yeni Başladım bu uyduyu çözmeye ama bu konuda tıkandım kaldım.
  • animaux şifresi şuanda çözülemiyor animal planet derken polsattakinden bahsediyosan eğer polsatlar yeni şifre değiştirdi 2 eylül keyleri şıkmış onları yüklersen seyredersin ama ingilizce dil desteği yok lehce yayın yapıyor
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.