Şimdi Ara

OnePlus 10 Pro [ANA KONU] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
790
Cevap
21
Favori
79.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 10 pro için kayit olayında bir gelişme varmı veya uzatma yapabiliyormuyuz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Telefonu satın almayı düşünenlerdenim. Fakat hem kafamda soru işaretleri var hem de fikrinize, bilginize ihtiyacım var.

IMEI konusunda bir gelişme var mı?.Sarı sitede full destek sözü veren satıcılar var ancak konuyla ilgili kesin bilgiye ihtiyaç var. Destek vereceğini söyleyen satıcılar bilmediğimiz bir yöntem mı biliyor. Toplam 8 ay kayıtsız kullanılabiliyor. Bunun ötesinde bir şey ya da IMEI atma durumu falan var mı?

Pasaporta işletme ücreti, gümrük giriş çıkış için yol masrafı vs benim için 3700 TL'ye mal oluyor. Sıfır telefon 13500 TL'ye satılıyor. Yani toplam 17200 TL'ye mal oluyor. 10 Pro bu paraya ve bu uğraşa değer mi?

Bir de
    IMEI sorunu çözümü bulunur diye kayıt yaptırmayıp beklesem, yılbaşından sonra kayıt ücreti 6000 TL'yi geçecek deniliyor. O durumda kayıt yapmayıp telefonu 4 ay kapalı mı tutacağız? Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Bilgi ve fikirlerinizi esirgemezseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• alirken rom una bakmani oneririm. cok asina degil isen rom konularina, google pay ve root lu olmayack sekilde alman, boyle banka uygulamalari da calisacaktir. sanirim 2213 versiyon (EU) rom olmasi mantikli gozukuyor. IMEI konusu benimde merak ettigim bir konu, alacagin yere de sorabilirsin, telefon satan yerler bu konulara daha hakim.

• Arjin81 kullanıcısına yanıt

Merhabalar

Kayıt durumunda gelişme yok.Full destek veren satıcılar bir tane plakası değişmiş 10 pro cihaz gösteremiyorlar onun için inanmamakta fayda var.

Ben hattımı arkadaşa devredip onun üzerine kayıt yapmıştım açıklanan rakamları duyunca iyi ki de kayıt parasını vermişim dedim.Sıfır fiyatı daha uygun bulunabilir iyice araştırmanız lazım.Cihazdan beklentileriniz ile alakalı bir durum beğenerek kullanıyorum 13 yazılımı ile daha stabil olduğunu düşünüyorum.

Şu an için görünen 2023 yılı kayıt ücreti dediğiniz gibi 6091 TL. 4+4 kullanım sunuyor sonrası cihaza 4 ay şebeke gelmiyor.Bu zamana kadar her yıl başında sıfırlanmış ve yeniden 4+4 hakkı doğmuş. Kayıt yaptırmayıp 4 ay çekmecede tutubilir o riski alabilirsiniz bende bu düşünce ile yola çıkmıştım daha sonra sıfırlama olmaz kayıt ücreti artar pasaport bulamazsam diye düşündüm ve kayıt yaptım.Her türlü olasılığı düşünmek lazım.

Toplam 17200 lik masrafınıza değer mi bence değer.

• @JackJones2 cevap verdiğiniz için teşekkür ederim hocam, orijinalinden global romlu olanını almayı düşünüyorum. Fakat piyasada genellikle çin romlu olanlar daha fazla. Global rom atılıp global romlu diye satılıyor. Yanlış bilmiyorsam orjinalinden çin romlu olanların şarj aletlerinin fiş başlığı farklı oluyor (3 başlı).
    Hal böyleyken global telefonu bulmak biraz zor, bulunanın da fiyatı diğerlerine nazaran biraz daha pahalı oluyor. IMEI konusunda sarı sitedeki satıcının diğer birine yazdım cevap vermedi. Telefonla sormayı deneyeceğim.

@CeCeKa cevap verdiğiniz için teşekkür ederim hocam,
    zaten temkinli yaklaşıyorum. Olur da IMEI sorununa çözüm çıkmazsa pasaporta kayıt yolunu da düşüneceğim. Fiyat araştırmalarım devam ediyor. 4+4 sistemine de güvenemiyorum. Bir gecede bunu 4 aya indirirler. Sakat bir durum.

Hocam Oneplus 10'u çok beğendim ama yine de alternatifi ne var diye araştırdığımda Xiaomi 12 Pro ile neredeyse birebir benzerlikte olduğunu gördüm. Kıyaslayınca artı ve eksi olan ufak tefek farklılıklar var elbette. Ancak ben Xiaomi'yi yazılım yönünden zayıf buluyorum. Halen Xiaomi kullanicisiyim ancak ilk çıktığı zamanki fiyat performans politikasını kaybetmiş, 2 yıl sonra güncelleme desteğini kesen bir firma haline gelmiş Xiaomi'yi tercih etmek istemiyorum. Henüz tam araştırmadım Xiaomi 12 Pro'nun IMEI kayıt olayı varsa bu telefon Oneplus 10 Pro'ya nazaran minimum kayıt ücreti kadar daha uygun fiyata gelir gibi görünüyor. Açıkçası o durumda istemeye istemeye Xiaomi 12 Pro düşünmeye başlayabilirim. Çünkü fark hem 3700 TL'lik kayıt ücreti hem de kayıt için yurtdışı giriş çıkış angaryasindan kurtulmak demek olacak. Tabii telefonun fiyatının da Oneplus 10 Pro ile aynı seviyede olması durumda bu dediğim geçerli olacak.

• Arjin81 kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar. Sorularınız üzerine kendi fikirlerini beyan etmek istiyorum. Xiaomi 12 pro gördüğüm kadariyla 16500 lira civarına satılıyor. Dolayısıyla oneplustan ekonomik model değil. Ayrıca Xiaomi yeni modellerinde de kayıt durumu RSA kilidinden dolayı belli değil daha doğrusu Xiaomi bu kodları paylaşmasını müddetçe imkansız. 12 pro için de şuan kayıt yok. Yazılım konusu malumunuz xiaomide berbat olsa da custom rom anlamında alternatifler mevcut. Olası zam oranıyla 6 bin seviyesine çıkacak bir kayıt ücreti durumuna karşın telefon ihtiyacınız acil ise biran evvel alıp yasal kaydını yapmanızı öneririm. Yasal kaydıyla birlikte 16k günümüz şartlarında bu cihaz için çok değil.

Keyifli forumlar

• Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Evet ben de Xiaomi 12 Pro hakkında aynı bilgileri edindim. Zaten almaya istekli de değildim. Fiyatı ve IMEI konusu sayesinde vazgeçtim. Uygun fiyata Global 10 Pro bulursam alıp kaydını yapıp geçeceğim gibi görünüyor.

• C21 yükleyip yorum yapabilecek olan var mı? Xdada 11 saat 14 saatleri gören var. C20ye göre iyi diyorlar. Ne diyorsunuz?

• Pi kullanıcısına yanıt
    Ben kullanıyorum sanırım 2 hafta oldu, öyle bir ekran süresi almadım hiç. Temiz kurulum yapmadım ama, yine de en yüksek aldığım süre 6.30-7 saat

• yEmreozc kullanıcısına yanıt

Temiz kurulumla biraz daha fazla olabilir sanırım hocam. C20deyim. 21e geçsem mi diye düşünüyorum. Ama usendigimden geçmedim. Bahsettiğim rakamları da ikinarak almışlardır muhtemelen. Yine de iyi geldi bana.

• beyler bana böyle bir ekran süresi veriyor normal midir ?

OnePlus 10 Pro [ANA KONU]
  • anaconda79 A kullanıcısına yanıt
    Herhangi bi güç kaynağına temas ediyor mu telefon, kablosuz şarj yada çok çok yavaş dolduran bi kablolu şarj

• Beyler twrp ile ilgili sorunum var. Hangi sürümü kurdunuz siz acaba? Çünkü çok denedim bir türlü olmadı. 10 pro için özellikle yok sanırım?

• Çok sık telefon değiştiren biriyim şu şartlarda artık bu çok zorlamaya başladı beni maddi anlamda..Buna artık bir dur deme zamanı geldi diye düşünürken bugün bu cihazı çok temiz 2. El olarak aldım biraz önce de kayıt ettirdim..kısmet bu cihaza imiş :)
    Hayırlısı olur umarım

Sadece paylaşmak istedim:)

• altunkeser kullanıcısına yanıt

hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın. umarım memnun kalırsınız

• Muide bluetoothla kilit açma vardı mesela. Mi band yakınında iken otomatik kilit açılıyordu. Benzer durum göremedim bunda. Var mı bilginiz? Muiyi kotuluyorlar ama bence gayet iyiydi.

• Selamlar dün 200 den fazla fotoğraf çektim benim için önemli bir gündü.Portre modunda yakın çekim açık ve güneşli havada çektiğim karelerin yarısından fazlasında yüzde bulanıklık olmuş çok sonra farkettim. Işık açısı falan dikkat etmiştim ters ışık durumu yok (lens kesinlikle temiz ve çekmeden önce odaklanmıştı ) sorun ne olabilir yeni çektiğim karelerde de aynı şekilde devam ediyor.Nasıl bir çözüm bulabilirim.Daha önce böyle bir sorunum yoktu herkes kamerası on numara diye diye nazara geldik..

• CeCeKa kullanıcısına yanıt
    Açıkçası (Sony a77 sahibi olarak) ben bu cihazın fotoğrafından genel manada memnunum.
    Benim de dikkatimi çekti, eskiden böyle bir problem yoktu. Sanıyorum son güncellemeden sonra portrede hatalar olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahattintopaloglu -- 14 Kasım 2022; 9:36:0 >
  • Büyük bir ihtimalle güncelleme sonrası oldu.Önceden hiç sorun yaşamadığım için bakma gereksinimi duymadım.Her çektiğim kareyi de 2,3 defa aynısını çekerim hepsi hatalı çıkınca paylaşmak istedim sizlerle.Umarım en kısa sürede düzelir.Kararsız davranıyor portrede netlik konusunda.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.