evet dediğin gibi sadece simge gösterme ,deneme olarak Bluetooth pasif ettim simge yöneticisinden ama bluetooth açıktı.Gösterdiğim seçenek aktif ya da pasif etmiyor izlenimi verdi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Oneplus Nord N10 5G (16. sayfa)
-
-
ya bunun çok basit, pratiklikten uzak ( daha fazla tık ile işlem yaptırıyor) ara yüzü var. Arayüzü asgari ücret gibi. Bildiğiniz güzel bir launcher ,uygulamalar varsa paylaşın lütfen . Sadelik ayağına çok boş ve düz olmuş telefon. oneplus'u bu arayüzü ile mi bir daha asla...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardkro -- 18 Nisan 2022; 1:13:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu telefonun özelliklerine yaklaşık olarak sahip bir cihaz daha var.
https://www.epey.com/akilli-telefonlar/e/YTo3OntzOjQ6Im96ZWwiO2E6MTp7aTowO3M6Nzoic2F0aXN0YSI7fWk6MTQ7YToyOntpOjA7czoxOiI2IjtpOjE7czoxOiI2Ijt9aToyMTthOjI6e2k6MDtzOjM6IjEyOCI7aToxO3M6MzoiMTI4Ijt9aTo3O2E6Mjp7aTowO3M6NDoiNDAwMCI7aToxO3M6NDoiNTAwMCI7fWk6NjczNzthOjE6e2k6MDtzOjc6IjE3ODAzOTYiO31pOjE5O2E6Mjp7aTowO3M6MjoiNjQiO2k6MTtzOjI6IjY0Ijt9aTo1NzExO2E6MTp7aTowO3M6NjoiNDY0MDA0Ijt9fV9zOjEwOiJ0YXJpaDpERVNDIjs=/
Onun ekranı amoled..
Fiyatı da bizim cihazdan yaklaşık 3bin TL daha pahalı.
Ülkemizde satışı olan 5g li cihazlar 83 tane.
https://www.epey.com/akilli-telefonlar/e/YToyOntzOjQ6Im96ZWwiO2E6MTp7aTowO3M6Nzoic2F0aXN0YSI7fWk6NTcxMTthOjE6e2k6MDtzOjY6IjQ2NDAwNCI7fX1fczo5OiJmaXlhdDpBU0MiOw==/
Bunların en düşük puanlı olanı redmi note 10 5g
Ardından bizim cihaz geliyor.
Bizimki yaklaşık bin TL daha pahalı.
Ben cihazı Şubat ayında 3940 TL ye aldım.
Şu anda 4980 TL ye n11 de satılıyor . 2ay da bin TL zam gelmiş.
Aslında redmi note 10 5g ile bizim cihaz 5g için giriş seviyesi oluyor.
Genel cihazlar arasında da süper giriş segmenti yada orta segmentin giriş seviyesi.
Bakmayın parasının yüksek olduğuna günümüzde ki 3 bin 4 bin 5 bin eskiden para idi.
Bu cihazı kullanırken 5g ye giriş segmenti olarak görün. Parasıyla kıyas ederseniz yanılırsiniz.
Bu cihazdan çok şikayet ediyor iseniz de mümkünse elden çıkarın üstüne ekleyin daha iyi modelini alın. Zaman ilerledikçe küfür edeceğinize size daha uygun zevkle kullandığınız cihazınızın olması daha mantıklı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 18 Nisan 2022; 14:4:31 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Almanın 5 te 1 asgari ücrete aldığı telefon. Ötv kdv euro 16.5 bizdeki fiyatı asgari ücretten çok. Şikayet edenler telefonu değil üstüne bu kadar vergi bindirip bize bunları aldıranları suçlamalı
Telefona gelince ne istedinizde yapmadı :D neymiş 60 kare hızında takılırmıymış. Filmler bile 24 hızda çekilir. Max video 30 dur. Hızlı geçen bir cismi ağır çekim net görmek istiyorsanız 60, 100, 200, 1000 kare hızı da çekim yapılır cismin hızına bağlı. Mesela esnetilip kırılan spagetti çubuğunu net görmek için en a 200 kare hatta 1000 hız lazım. Bunu çekecek kamera da 30.000 , 100.000 dolar falandır :)
Ben memnunum. Parasını hak eden bir telefon olduğunu düşünüyorum. Fp olarak iyi, yeterli. Başka marka şarj cihazı kullanıyorum, sıkıntı yok. Ben garanti dışı kalabileceğinden resmi olmayan uygulamalar kurmam. İsteyen kurar. Henüz erken ama biz 5 kişilik bir aileyiz, elimizden hep orta segment telefon geçti, tek sony z5 amiraldi. Z5 hariç hepsinden iyi bir telefon.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aldığımdan beri 2kez şarj da kapandı ama neden olduğunu anlayamıyorum.
Şubattan bu yana 2kez kapanmak sorun olmaz bana göre.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Cihazı kaldırınca ekran açılsın istiyorum, ortam ekranı değil. Bununla ilgili bir tavsiyeniz var mı? Nasıl yapılır?
Şarja takılı iken Wifi yi açıp playstore dan hepsini güncelle seçince yeniden başlatma yaptı bende. Sadece şarj olursa yapmıyor.
Yeni sony 5v 3a aldım denemedim bakalım kaç dak da şarj edecek. 1 kere 1 amperle şarj edip sonra 3 ampere geçeceğim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 18 Nisan 2022; 20:36:7 >
Bugün galerisine söyleniyordum.Nasıl uzattıkça uzatıyor ve vasat. İkinci el satışı yapmayı, kaçak telefon almayı sevmem ama inanın bütçemi ayarlayınca ilk işim bu telefonu tanıdığa verip sonra başka telefon almak.
O konuda içiniz rahat olsun.
Bakın bana şu garip geliyor, insanlar bir meta alıyor hemen taraftar oluyor , laf söyletmiyor. Bu çok garip , bu marka sizin değil hadi olsa bile kıyas yapıp eleştireceksiniz.Ben tatlı zararsız , romantik dokunmayan yorum yapmayı sevmiyorum bu beni bağlar. Gördüğüm iyi yanıda derim, olumsuz yanıda hakaret vb olumsuz ifadeler olmamasına dikkat ederek dilediğim şekilde yazarım.
Bu telefonda yaratılan algı ile kullanınca elde ettiğim his nerdeyse hayal kırıklığı, negatif gördüğüm yanlar diğer yorumlarımda var . Taraftarlık yerine tabii kişiliğe dokunmadan eksiklikleri belirtmek faydalıdır.
Sırf arayüzü için bile bu telefonu almak için tekrar düşünmek lazım. 2 tıkla yapacağı işi minimum 3 tıkla yaptırıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardkro -- 18 Nisan 2022; 21:43:41 >
-
neyse ya bu deveyi güdeceğiz ya da bu diyardan gideceğiz .
şu an için nord 10 5g ye devam faydalı pratik uygulama tavsiyelerinizi alırım.
Otomatik güncelleme kapalı.
Ama Google kendi güncellemelerini arka planda kafasına göre yapıyor onun etkisi olabilir.
Hayırdır dostum neden atar gider yapıyorsun seni etiketledim mi neden üzerine alindin.
Cihazın parasına göre kıyas yapıyorsun, alırken dikkatli bakmamissin 5g var diye almışsın bir de üst düzey performans bekliyorsun ki cihaz segmentine göre gayet güzel eşim elinden düşürmüyor ve hiç şikayet etmiyor.
Huawei p smart 2018 cihazdan bu cihaza geçince çağ atlamış gibi oluyor insan.
Sen sıkıntıni anlatmışsın bende cihazın seviyesini anlattım bunda kızacak laf edecek durum yok. Cihazın segmenti belli süper giriş yada orta segment giriş seviyesi.
Tek artısı 5g ve önceki mesajım da belirttiğim gibi Xiaominin en ucuz 5g li modelinden sonra gelen bir cihaz.
Öyle bir anlatıyorsun ki cihaz ölü bitmiş falan. Maddi durumunun el verdiği cihazdan alabileceğin maksimum performans bu. Daha performanslı ama 5g olmayan ve daha ucuz model alsaydın.
Amoled yok bilmem ne yok diye ağlayıp duruyorsun konu içinde. Gidip basaydin parayı amoled ekranlı alaydın. Sorunsuz performansı yüksek cihaz istiyorsan 7bin bayil mutlu ol.
Kimsenin de cihazın fanboyu olduğu yok. Sıkıntısız kullanıyoruz ne yapalım sende sıkıntı var diye yas tutup cihazı gomelim mi?
Neyse daha fazla ağlama sizlama okumak istemiyorum engelledim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 18 Nisan 2022; 23:17:26 >
-
İnsanlara bakın ya..
Aldığı cihazı araştırmamis, seviyesini segmentini öğrenmemis millete atar gider yapıyor.
Millet salakya aylarca araştırma yapıyor forumları okuyor sorun sıkıntı var mı diye bakıyor.
YouTube da cihazın çıktığı günden günümüze kadar gelen tüm araştırma inceleme videolarını izledim. Yabancı videoları bile altyazı seçenekli izledim.
Başka forumlara baktım nord serisi genel sorunları okudum.
İşlemciyi ayrı ayrı kiyas ettim acaba 5g li değilde s700 serisi mi alsam diye kiyas yaptım.
Epey sitesindeki kullanıcı yorumlarını tek tek okudum.
Ben salağim bunları yaptım bodozlama alan gelmiş laf ediyor.
Garip ya.
Sayın Trakyalı Ali şimdi işi kişiselleştirmeyeceğim kimseye ağlıyorsun mağlıyorsun yazmak yakışmaz ve kısmen yaşına verdim. Birazda profil meselesi bu neyse ,
İnan öylesine telefon almam , işlemcisi snapdragon mu , mediatek mi , kirin mi , Samsung'un işlemcisi mi, ram'inden tut , ne kadar güncelleme alacağı , epey teknik puanından tut, birçok kritere bakabildiğim kadar youtubedeki videolara , yorumlara , forum sitelerine bakarım hatta özellikle goy goy taraftar yorumlarına değil eleştrisel yorumlara daha çok dikkat ederim ve oneplus'u 2015 ten beri duyuyordum. Yurtdışına eğitim için giden mühendisler vardı onlar getirirdi. Bu ne ya derken zamanla aklımın bir köşesinde kaldı. Tabiki telefon delisi biri değilim ama imkan el verdiğince dönemin amiral gemisi ya da ona yakınını alma düşüncem vardır. One plus'a gelince şu an için telefona çok para verme mantığı ile o aklımda kalan giriş seviyesini bile bile one plus aldım.Tek hatam arayüzüne dikkat edemedim bilsem hayatta almazdım. Aslında hedefim samsung s21 fe almaktı işlemcisi nedeniyle ve tabii fiyatı nedeniyle şimdilik vazgeçtim. Eleştirmek de benim en doğal hakkım ve inanın çoğu kullanıcı acaba bu almasamıydık diyordur azımsanmayacak kadar . Arayüzü çok bak basit , galerisi vasat, not uygulamaları işlevsiz , ya alarmı kurarken bile fazla hamle yaptırıyor artırılır bu örnekler . Uygulamanın hızlı açılması telefon hızlıdır demek değildir. bir telefon 2 tıklık işi 3 tıkta yaptırıyorsa uygalamanın hızlı açılma avantajını kaybeder ki , çevremdekilerin telefonlarının alıp bu telefonla yan yana koyup uygulama açılış hızları vb denemeler yaptım ve telefondan marjinal bir fark göremedim .
Senin anlayacağın seviye ile yazayım haybeden sallamıyorum.
Sayın Trakyalı Ali sen ve yakınların telefondan memnun ise yani çoğu kişide olumlu yorum yazmalı ve memnun olmalı gibi en kibar deyişle garip bir bakış açınla sana kolaylıklar diliyorum.
Aldınız diye abartmayın telefonu ne amiral gemisi muadillerine göre bile küçük küçük eksiklikleri var. Ben şahsen sırf arayüzü için tavsiye etmiyorum bu telefonu , hepsi için ayrı ayrı uygulama mı yükleyeceğiz.
not: amoled yazmışsın bir tane yorumumda bile amoled ekran yok diye eleştirmedim , hatta şunu diyeyim bu telefonun hadi artısnı yazayım Ips LCD ekranı beklentimin olumlu manada üstünde çıktı.
nasıl okuyorsunuz yazıları anlamıyorum.
işime gelmeyince de engellemem , eleştriye açık olmak iyidir tabii anlayacak, kavrayacak düşünce yapısı olmalıdır.
onu okudum bunu okudum yıllarımı verdim de sonra kara verdim ve aldım ve bu işin profuyum ben bilirim tribini ve tribünlere oynama şovunu da bırak( uslubun ve anlayışın bu diye bu dille yazıyorum) sen kayıtsız ol çoğu kişi araştırıyor , bir tek sen bilmiyorsun bu işi ve karar mercii gibi kestirip atmanı artık neyine vereyim senin , bende yazdığın çoğu şeyi araştırdım .
sadece arayüzüne çok dikkat etmedim.Hele yazdığın laflara usluba bak hele..
bir şey demiyorum.
son kez: başta kişiselleştirmeyeceğim yazdım ama biraz kişiselleş ti yazım. Hadi diyelim okudun bu yazıyı , burdan yazma özelden yaz . konuyu ya da başka ne istiyorsan tartışılır . Atışma ile bu sayfayı işgal etmek olmaz .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardkro -- 19 Nisan 2022; 2:10:3 >
-
telefonun uyun olmasının sebebi, müzik uygulaması yok, galeri vasat, arayüz sade androidin verdikleri ekstrası yok vb olabilir. işlemci deseniz antutu 278.000 puanı var. (fiyatları şişiren en çok işlemci modeli ve fiyatıdır) oğlan 4000 tl biriktirdi bende üzerine 1800 ekledim poco x3 pro aldı. işlemci skoru 455.000. ben aldım 5000 e oğlan aldı 5800 hadi şimdi bizimkide oldu 5000, işlemci ve ram düşününce poco 5800 eder ama 5g yok. iyi denebilecek 5g ler 7500 den başlıyor ki onlarda lite modeller. ben alırken en çok hoparlör kalitesine bakarım ki, gsmarena -very good- demiş. sony xperia ZR de sokakta telefonu duyamazdım, ama z5 iyiydi. ses konusunda bu en iyisi. arayanı yanımdakiler duymasın diye sesini kısıyorum. ekran deseniz daha 90 hz 120 hz ler yeni yeni çıktı. amoled akranlar bozulmaya daha çok meğilli (tel düşünce) olduğu için canlılık değil sağlamlığına önem veririm. güneşe tutup ekranı otomatik maks a çıkarınca bile ekran görülüyor.
velhasıl daha üstlerde de yazdım işini yeteri kadar iyi yapıyor, o yüzden tartışmaya gerek yok arkadaşlar. parasını hak eden cihaz dememiz yanlış olmaz.
-
Ayarlara gidin üstte, aramaya ortam ekranı yazın.. oradaki ayarla sınırlıdır yapabilecekleriniz
Daha ne istediğini bilmeyenlere bir şey alırken araştırmadan bakmadan bodozlama atlayanlara ne anlatsaniz boş.
Aslında şu pahalı telefon piyasasında donanım olarak fiyatına göre makul , ama işte arayüzü aşağıya çekiyor , telefonların gömülü gelen arayüzünü ve uygulamalarını kullanmak verimlidir. Bu konuda oneplus'un giriş seviyesinde üst seviyeside böyle ise olumsuz bir durum.
-
Hayırlı olsun hocam. Nasıl cihaz beğendiniz mi?
Özellikle şebekesi üst amiral gemilerini tokatlayacak bir cihaz. 😃
Tek kötü özelliği yıl 2022 parmak izi okuyucusunu sağ tarafa koymak ya da ekrana gömmek varken niye arkaya yaparsın ki..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Heeee 4-5 bin TL arasındaki cihazı neden 7-8-10-12 bin TL lik cihazlar gibi yapsınlar ki.
Bu cihaz giriş segmentinde dedikleriniz den hangi giriş segmenti cihazda var yazar mısınız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 21 Nisan 2022; 10:44:59 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X