Şimdi Ara

Öneri bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu hafta içinde galaxy s3 almayı düşünüyorum. Fakat yeni çıkacak telefonlar beni düşündürüyor. Gerek htc one x (özellikleri s3 le aynı olsa da htc nin kasa sağlamlığı daha ağır basıyo sanki ama htc nin bi çok eksisi var) gerek lg optimus g çıktıklarında alınabilecek telefonlar. Bide şu android in 4.2 versiyonuyla gelecek nexus lisansı olayında kafamda soru işaretleri var. Nexus lisansı sadece yeni gelecek telefonlara mı verilecek yoksa eski telefonlarda yararlanabilecekmi? gibi sorular karar vermemi zorlaştırıyor. Elimdeki telefon 5,5 yaşına geldi sağlam bi amiral gemisi istiyorum. Siz olsanız beklermiydiniz yoksa bekle bekle nereye kadar hergün daha yenisi çıkacak al gitsin mi dersiniz?

• Optimus G biraz geç gelecektir ülkemize, tabi onu beklerken Galaxy S 4 tanıtılır bir de ona heveslenirsiniz derken bu iş uzar gider. Şu an telefon ihtiyacınız varsa alınabilecen en iyi ve uzun ömürlü ürün Galaxy Note 2 olacaktır.

http://www.androidtelefonlari.com/catalog/samsung-galaxy-note-2-n7100/
  • Bende sizin gibi çok bekledim. W810i ile yaklaşık 6 yılım geçti. Samsung Galaxy S3 ile çok doğru bir seçim yaptım. Evet telefon genel olarak hassas ama size uygun bir kılıf ile mükemmel olacaktır. Jellybean güncellemesini de yüklediğinizde bence sizi uzun yıllar götürecek bir cihaza sahip olursunuz. (bende oyle olacağını düşünüyorum, sürekli telefon değiştiren biri değilim.)

HTC ile aynı seçim sorunlarını bende yaşadım ama Samsung ağır bastı. HTC de kasanın bir tık daha iyi olmasına rağmen Samsung un değişebilir bataryası ve göreceli daha iyi güncelleme hizmeti seçimimi etkiledi. Daha beklerseniz mutlaka başka amiral gemileri çıkacaktır. Ama bunun da sonu yok. Bir yerde çizgiyi çekip arkasına geçmek lazım
  • evet galaxy note 2 çok güzel arayüzünde de iyileştirme ve ek özellik eklemişler fakat fiziksel olarak sıkıntı yaratabileceğini düşünüyorum. note u denediğimde tek elimle zorlandığımı söyleyebilirim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarı dew

evet galaxy note 2 çok güzel arayüzünde de iyileştirme ve ek özellik eklemişler fakat fiziksel olarak sıkıntı yaratabileceğini düşünüyorum. note u denediğimde tek elimle zorlandığımı söyleyebilirim :D

Tabiki phablet de düşünüyorum derseniz Note II'den başkası düşünülemez bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzunince

Bende sizin gibi çok bekledim. W810i ile yaklaşık 6 yılım geçti. Samsung Galaxy S3 ile çok doğru bir seçim yaptım. Evet telefon genel olarak hassas ama size uygun bir kılıf ile mükemmel olacaktır. Jellybean güncellemesini de yüklediğinizde bence sizi uzun yıllar götürecek bir cihaza sahip olursunuz. (bende oyle olacağını düşünüyorum, sürekli telefon değiştiren biri değilim.)

HTC ile aynı seçim sorunlarını bende yaşadım ama Samsung ağır bastı. HTC de kasanın bir tık daha iyi olmasına rağmen Samsung un değişebilir bataryası ve göreceli daha iyi güncelleme hizmeti seçimimi etkiledi. Daha beklerseniz mutlaka başka amiral gemileri çıkacaktır. Ama bunun da sonu yok. Bir yerde çizgiyi çekip arkasına geçmek lazım

peki kılıfın çok etkili olabileceğini düşünüyormusunuz. bende ipod touch var ve silikon kılıf kullanıyorum. birçok kez düştü ve sorun yok. s3 te silikon çok koruma sağlarmı?

• quote:

quote:

Bende sizin gibi çok bekledim. W810i ile yaklaşık 6 yılım geçti. Samsung Galaxy S3 ile çok doğru bir seçim yaptım. Evet telefon genel olarak hassas ama size uygun bir kılıf ile mükemmel olacaktır. Jellybean güncellemesini de yüklediğinizde bence sizi uzun yıllar götürecek bir cihaza sahip olursunuz. (bende oyle olacağını düşünüyorum, sürekli telefon değiştiren biri değilim.)

peki kılıfın çok etkili olabileceğini düşünüyormusunuz. bende ipod touch var ve silikon kılıf kullanıyorum. birçok kez düştü ve sorun yok. s3 te silikon çok koruma sağlarmı?

Ben Samsung un hediye gönderdiği lacivert renkli deri kılıfı kullanıyorum. Kılıfla ve kılıfsız olarak telefonu düşürdüm. Kılıfla hiç bir sorun çıkmadı. Kılıfsız ise 3 4 kere düşmesine rağmen benim şansım sanırım hiç bir şey olmadı. Bu kılıfın sorunlu kısmı tek elle tak-çıkar yapılamıyor mutlaka 2elinizi kullanmanız gerekli. Yani biraz kullanışsız ama görüntü ve koruma itibariyle oldukça başarılı. Silikon kılıf kullanmadım ama kullananların yorumları olumlu yönde. Tek dikkat etmeniz gereken şey silikon kılıfın telefondaki tüm kenar ve köşeleri kapatması. Sanırım yakında ya flip cover yada silikon kılıfa geçeceğim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Ben Samsung un hediye gönderdiği lacivert renkli deri kılıfı kullanıyorum. Kılıfla ve kılıfsız olarak telefonu düşürdüm. Kılıfla hiç bir sorun çıkmadı. Kılıfsız ise 3 4 kere düşmesine rağmen benim şansım sanırım hiç bir şey olmadı. Bu kılıfın sorunlu kısmı tek elle tak-çıkar yapılamıyor mutlaka 2elinizi kullanmanız gerekli. Yani biraz kullanışsız ama görüntü ve koruma itibariyle oldukça başarılı. Silikon kılıf kullanmadım ama kullananların yorumları olumlu yönde. Tek dikkat etmeniz gereken şey silikon kılıfın telefondaki tüm kenar ve köşeleri kapatması. Sanırım yakında ya flip cover yada silikon kılıfa geçeceğim.

peki siz note 2 ile ilgili ne düşünürsünüz. sizce note 2 gereksiz derece de mi büyük ve s3 le note 2 dekine benzer note alma imkanı veya arayüzünde benzerlikler varmı (benzerlik derken ekranın ikiye bölünmesi falan veya jb ile gelecek yenilikler gibi)

• quote:

quote:

quote:

quote:

peki siz note 2 ile ilgili ne düşünürsünüz. sizce note 2 gereksiz derece de mi büyük ve s3 le note 2 dekine benzer note alma imkanı veya arayüzünde benzerlikler varmı (benzerlik derken ekranın ikiye bölünmesi falan veya jb ile gelecek yenilikler gibi)

Ben seçimimi tamamıyla ihtiyacım doğrultusunda yaptım yoksa Note II'yi bekleyebilirdim. Acelem yoktu. S3 ü seçme sebebim ekran büyüklüğünün bana yetmesi. O sırada S3 ve Note u yanyana koyup inceleme şansım da oldu. Dediğim gibi Note ekranı benim için kullanışsızlık getirecekti. Sizin ihtiyacınızın karşılığı Note yada Note II olabilir. Şahsi fikrim gereksiz büyüklükte değil çok rahatlıkla cepte taşınabilir, elde kullanılabilir ki ben de duruma göre S3 ü iki elimle kullanıyorum. Örneğin daha hızlı mesaj yazmak, web sayfalarını daha geniş görebilmek yada belgelerimi daha rahat görebilmek için. Note II'de bu çok daha keyifli olacaktır. Çok oyun oynayan biriyseniz mutlaka Note II'yi daha fazla seveceksiniz. Note II'yi incelemedim ama forum başlıklarından ilgimi cekenlere baktıkça görüyorum ki oldukça başarılı arayüze sahip ve faydalı birçok özelliği var. Sizinde bahsettiğiniz gibi ekranın 2'ye bölünüp farklı 2 uygulamayı göstermesi beni acaba güncellemeyle S3'e gelir mi diye düşündürmeye başladı. S-pen ise muhtemelen bambaşka bir deneyimdir.

Donanım ve yazılım konusunda çok detaylı bilgiye sahip değilim. Tamamıyla fayda-fiyat düzeyinde seçim yaptım. Faydası beklentilerimi karşıladığı için fiyatına katlandım.

Neyse sonuç olarak ihtiyacınızı siz biliyorsunuz. Karşılığında ne kadarlık bir bütçeye sahip olduğunuzu da. Ama hangi modeli seçerseniz seçin pişman olmayacağınızı düşünüyorum. Çünkü her 2 modelde kendi segmentlerinin en başarılı, ilgi çekmiş, satılmış ve satılan ürünleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzunince -- 8 Ekim 2012; 13:23:03 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben seçimimi tamamıyla ihtiyacım doğrultusunda yaptım yoksa Note II'yi bekleyebilirdim. Acelem yoktu. S3 ü seçme sebebim ekran büyüklüğünün bana yetmesi. O sırada S3 ve Note u yanyana koyup inceleme şansım da oldu. Dediğim gibi Note ekranı benim için kullanışsızlık getirecekti. Sizin ihtiyacınızın karşılığı Note yada Note II olabilir. Şahsi fikrim gereksiz büyüklükte değil çok rahatlıkla cepte taşınabilir, elde kullanılabilir ki ben de duruma göre S3 ü iki elimle kullanıyorum. Örneğin daha hızlı mesaj yazmak, web sayfalarını daha geniş görebilmek yada belgelerimi daha rahat görebilmek için. Note II'de bu çok daha keyifli olacaktır. Çok oyun oynayan biriyseniz mutlaka Note II'yi daha fazla seveceksiniz. Note II'yi incelemedim ama forum başlıklarından ilgimi cekenlere baktıkça görüyorum ki oldukça başarılı arayüze sahip ve faydalı birçok özelliği var. Sizinde bahsettiğiniz gibi ekranın 2'ye bölünüp farklı 2 uygulamayı göstermesi beni acaba güncellemeyle S3'e gelir mi diye düşündürmeye başladı. S-pen ise muhtemelen bambaşka bir deneyimdir.

Donanım ve yazılım konusunda çok detaylı bilgiye sahip değilim. Tamamıyla fayda-fiyat düzeyinde seçim yaptım. Faydası beklentilerimi karşıladığı için fiyatına katlandım.

Neyse sonuç olarak ihtiyacınızı siz biliyorsunuz. Karşılığında ne kadarlık bir bütçeye sahip olduğunuzu da. Ama hangi modeli seçerseniz seçin pişman olmayacağınızı düşünüyorum. Çünkü her 2 modelde kendi segmentlerinin en başarılı, ilgi çekmiş, satılmış ve satılan ürünleri.

Alıntıları Göster

Ben seçimimi tamamıyla ihtiyacım doğrultusunda yaptım yoksa Note II'yi bekleyebilirdim. Acelem yoktu. S3 ü seçme sebebim ekran büyüklüğünün bana yetmesi. O sırada S3 ve Note u yanyana koyup inceleme şansım da oldu. Dediğim gibi Note ekranı benim için kullanışsızlık getirecekti. Sizin ihtiyacınızın karşılığı Note yada Note II olabilir. Şahsi fikrim gereksiz büyüklükte değil çok rahatlıkla cepte taşınabilir, elde kullanılabilir ki ben de duruma göre S3 ü de iki elimle kullanıyorum. Örneğin daha hızlı mesaj yazmak, web sayfalarını daha geniş görebilmek yada belgelerimi daha rahat görebilmek için. Note II'de bu çok daha keyifli olacaktır. Çok oyun oynayan biriyseniz mutlaka Note II'yi daha fazla seveceksiniz. Note II'yi incelemedim ama forum başlıklarından ilgimi cekenlere baktıkça görüyorum ki oldukça başarılı arayüze sahip ve faydalı birçok özelliği var. Sizinde bahsettiğiniz gibi ekranın 2'ye bölünüp farklı 2 uygulamayı göstermesi beni acaba güncellemeyle S3'e gelir mi diye düşündürmeye başladı. S-pen ise muhtemelen bambaşka bir deneyimdir.

Ek olarak jellybean ile gelecek yenilikler için forumda detaylı anlatımlar da var bakabilirsiniz. Cihaz yazılımla çok daha stabil, kullanışlı ve efekt açısından doyurucu hale gelmiş. Note II bildiğim kadarıyla zaten jellybean ile satışta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzunince -- 8 Ekim 2012; 13:21:45 >

• teşekkürler kafamdaki soru işaretleri gitti gibi s3 e çok daha yaklaştım. jelly bean değişikliklerini de okudum. takıldığım noktalardan biri de kulaklık ses zayıflığıydı jellybean de eskisinden daha iyi olduğu yazıyor bu gelişme sevindirdi. note 2 ye gelince evet oyun oynamak, döküman görüntülemek, kalemle yazılı notlar almak büyük ekranda daha rahat ancak bana biraz büyük geliyor ve note 2 ye bakınca s3 ün boyutunun daha ideal olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

teşekkürler kafamdaki soru işaretleri gitti gibi s3 e çok daha yaklaştım. jelly bean değişikliklerini de okudum. takıldığım noktalardan biri de kulaklık ses zayıflığıydı jellybean de eskisinden daha iyi olduğu yazıyor bu gelişme sevindirdi. note 2 ye gelince evet oyun oynamak, döküman görüntülemek, kalemle yazılı notlar almak büyük ekranda daha rahat ancak bana biraz büyük geliyor ve note 2 ye bakınca s3 ün boyutunun daha ideal olduğunu düşünüyorum.

O zaman şimdiden hayırlı olsun.
  • Dün geceden beri GSM/Teknoloji sitelerinde yer alan 2013 yılından itibaren üretilecek Samsung marka/model üst segment ürünlerde 3GB ram olacağının söylentisi bile sürekli telefon değiştiremeyen ve Galaxy S3 alan arkadaşlarda hayal kırıklığı yaşatacaktır diye düşünüyorum. En azından 2GB ram olan Note 2 alanlar bir nebze olsun daha şanslı olacaklar.

http://www.androidturkiye.net/2012/10/08/2013%E2%80%99te-samsung%E2%80%99un-ust-duzey-akilli-telefonlarinda-3gb-ram-gorecegiz/

http://shiftdelete.net/samsungtan-3-gb-ramli-telefon-40398.html

http://www.phonearena.com/news/Will-we-see-3GB-of-RAM-on-Samsungs-2013-high-end-smartphones_id35258

http://www.androidauthority.com/galaxy-s4-other-2013-samsung-smartphones-pack-3gb-ram-120434/

• quote:

Orijinalden alıntı: Senbonzaku®a

Dün geceden beri GSM/Teknoloji sitelerinde yer alan 2013 yılından itibaren üretilecek Samsung marka/model üst segment ürünlerde 3GB ram olacağının söylentisi bile sürekli telefon değiştiremeyen ve Galaxy S3 alan arkadaşlarda hayal kırıklığı yaşatacaktır diye düşünüyorum. En azından 2GB ram olan Note 2 alanlar bir nebze olsun daha şanslı olacaklar.

http://www.androidturkiye.net/2012/10/08/2013%E2%80%99te-samsung%E2%80%99un-ust-duzey-akilli-telefonlarinda-3gb-ram-gorecegiz/

http://shiftdelete.net/samsungtan-3-gb-ramli-telefon-40398.html

http://www.phonearena.com/news/Will-we-see-3GB-of-RAM-on-Samsungs-2013-high-end-smartphones_id35258

http://www.androidauthority.com/galaxy-s4-other-2013-samsung-smartphones-pack-3gb-ram-120434/

Değiştiremeyen değilde değiştirmeyen diyelim. Çok klasikleşmiş ama bir o kadar da doğru olan bir durum var ki o da teknolojinin sonunun olmadığı ve her geçen gün çıkan yeni ürünlere karşılık var olanların eskidiğidir. Teknolojik ürünlerine şahsi bakış açım bir moda yada furya olduğu için satın alınması yönünde değil tamamıyla ihtiyaçlarımı karşılaması yönündedir. Şuan S3 benim ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılamakta. Oyun, internet, iş, okul, iletişim, kamera gibi elektronik bir aletten beklenen salt faydayı sağlamakta dahası bu telefona sahip olduğum için kendimi ayrıcalıklı hissettirmekte. (S3 yerine iPhone 4S yada 5 de almış olsaydım muhtemelen aynı şeyleri yazardım.)

Bu sebeplerden dolayı firmaların tüketicide alışveriş isteğini tetiklemek, merak uyandırmak, rekabet etmek için yayınladığı benzer haberler, yaptığı faaliyetler bende ne hayal kırıklığı yaşatır ne de keşke x modelini alsaydım dedirtir. Umarım siz Note II sahibisinizdir ve yine çok içtenlikle dilerim ki 3gb li cihazlar çıktığında da değiştirip onlara sahip olursunuz. Ama başta yazdığımı tekrarlamam gerekirse teknolojinin sonu yok ve her çıkan yeni ürün şuan piyasadakileri daha eskiye taşımakta. Esas beceri tüketicinin ağzının suyu akmadan nokta atışıyla kendi ihtiyacına yönelik satın almayı gerçekleştirebilmesinde.

• quote:

Teknolojik ürünlerine şahsi bakış açım bir moda yada furya olduğu için satın alınması yönünde değil tamamıyla ihtiyaçlarımı karşılaması yönündedir. Şuan S3 benim ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılamakta. Oyun, internet, iş, okul, iletişim, kamera gibi elektronik bir aletten beklenen salt faydayı sağlamakta dahası bu telefona sahip olduğum için kendimi ayrıcalıklı hissettirmekte.

Alıntıladığım nokta beni ilgilendiriyor, gerisinde beni ilgilendirmeyen cümleler kurulmuş. Olayın özüne dönecek olursak "ihtiyaçtan ziyade" telefonun uzun ömürlü olması için gerek donanımsal gerek yazılımsal geleceğini düşünerek seçim yapılması gerektiğini savunuyorum. İlk çıktığı aylarda Galaxy S II almak cazipti ama şu an Note 2, LG Optimus G, Xiaomi Mi-Two gibi ürünler satışa çıktıkça bu segmentte bir adım daha öteye gidiliğini anlayabiliriz, o yüzden şu saatten sonra ki seçimleri yapmak biraz daha zor olacağı gibi seçeneklerinde bir kaç ay öncesine göre çok daha iyi olduğunu düşünmek yanlış olmaz.

• quote:

quote:

Teknolojik ürünlerine şahsi bakış açım bir moda yada furya olduğu için satın alınması yönünde değil tamamıyla ihtiyaçlarımı karşılaması yönündedir. Şuan S3 benim ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılamakta. Oyun, internet, iş, okul, iletişim, kamera gibi elektronik bir aletten beklenen salt faydayı sağlamakta dahası bu telefona sahip olduğum için kendimi ayrıcalıklı hissettirmekte.

Alıntıladığım nokta beni ilgilendiriyor, gerisinde beni ilgilendirmeyen cümleler kurulmuş. Olayın özüne dönecek olursak "ihtiyaçtan ziyade" telefonun uzun ömürlü olması için gerek donanımsal gerek yazılımsal geleceğini düşünerek seçim yapılması gerektiğini savunuyorum. İlk çıktığı aylarda Galaxy S II almak cazipti ama şu an Note 2, LG Optimus G, Xiaomi Mi-Two gibi ürünler satışa çıktıkça bu segmentte bir adım daha öteye gidiliğini anlayabiliriz, o yüzden şu saatten sonra ki seçimleri yapmak biraz daha zor olacağı gibi seçeneklerinde bir kaç ay öncesine göre çok daha iyi olduğunu düşünmek yanlış olmaz.

Yazılan her cümle sizin bir önceki mesajınızla bağlantılıdır. Ayrıca bir sonuca da bağlanması gerektiğini düşündüğüm için de yazılmıştır. Her neyse üslubunuzdan anladığım kadarıyla insanların özel alanlarına ufak ufak sataşarak onları iğnelemeyi seviyorsunuz. Ama problem değil. Bu forum sizin gibi birçok kullanıcı gördü. Ama ben hiçbir zaman bu atışma yada tartışmaların içinde olmadım. Yine olmamayı tercih ederek bu konuyu açan arkadaşa umarım yardımcı olmuşumdur.

Bu konuda ve forumun genelinde daha fazla kirlilik yaratılmaması dileğimle..

• Evet yorumların çok faydası oldu. Senbonzaku®a senin dediğin ihtimalleri düşündüm. Aldığım zaman en iyisini alırsam daha uzun gider düşüncesi insanı beklemeye iten olay, zaten bu yüzden kararsız kaldım. Ama şunun da farkındayım firmalar ürünlerini 1 sene gündemde tutuyor. Sonrasında bak işte bizim yeni modelimiz bu eskisine göre şöyle avantajları var bu özellikleri ekledik gibi reklamlarını yapıyorlar. Galaxy s4 için beklesem s5 çıkacak. s5 in zorlanmadan çalıştırdığı oyunlar gösterilip s4 de nasıl donmalar olduğu gösterilecek. Teknoloji hiç bir zaman doymayacak buna da kullanıcıların dur demesi lazım o yüzden s3 ağır basıyo. Evet şu an lg optimus g en iyisi gibi ama seneye tegra 4 veya yine qualcom un yeni işlemci serisi çıkacak ve optimus g eskiyecek. Zaten optimus g şubat gibi gelecek bikaç ay sonrasında s4 çıkar ve yine optimus g yi geçer.
  • quote:

Evet işte o yüzden en azından 2GB ram olan Note 2 modeliniz almanız şu an ki piyasaya göre en iyisi olacaktır, boyut konusunu dert etmeyin çünkü ne kadar büyük olursa olsun insan kullandıktan sonra alışıyor, tabi son karar sizin.
  • quote:

quote:

Evet işte o yüzden en azından 2GB ram olan Note 2 modeliniz almanız şu an ki piyasaya göre en iyisi olacaktır, boyut konusunu dert etmeyin çünkü ne kadar büyük olursa olsun insan kullandıktan sonra alışıyor, tabi son karar sizin.

2gb ram e neden bu kadar takıldığını anlamadım :D Zaten android sağolsun ram ihtiyacı olduğu zaman kullanılmayan programları kapatıp yer açıyor. Evet şu an piyasadaki en ileri cihaz olabilir. Ama benim istediğim segmentteki en ileri cihaz değil. O yüzden şu an s3 ideal benim için. Zaten note ailesine de pek sıcak bakamıyorum. Evet çok zevkli olsa gerek mesela bi arkadaşımda olsa elimden düşürmem ama kendim kullanırken konuşma yaparken elimde ipad varmış da onla konuşuyormuş gibi hissediyorum. Tabiki ipad değil ama psikolojik olarak öyle hissettiriyor. Şu an düşüncem bu yönde belki bi daha ki telefonlarımda ihtiyaç duyarsam bu telefonlar kullanabilirim.

• quote:

2gb ram e neden bu kadar takıldığını anlamadım :D Zaten android sağolsun ram ihtiyacı olduğu zaman kullanılmayan programları kapatıp yer açıyor.

Ben kişisel ihtiyacınızdan değil firmaların donanımsal özellikler ve cihazın çıkış tarihini örnek göstererek yazılımsal destek vereceğini anlatmaya çalışıyorum. Amaç burda dayatma ve haklı çıkma çabası değil cebinizde ki para ile piyasada ki en iyi cihazı alabilmeniz için öneri yapmak. Galaxy S III sizin işinizi görüyorsa zaten onu alın, Optimus G yada her hangi bir cihazın çıkışıyla ilgili konuşmaya gerek yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.