Şimdi Ara

Önerilen Güç Kaynakları Listesi (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.223
Cevap
40
Favori
88.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konunun ilk sayfasında en çok güncel ürünlerden oluşan inceleme linkleri mevcut, orada yazan değerleri inceleyebilirsin, kaynakların hepsi güvenilir sitelerdir ve kendi içinde çok daha çeşitli psu'ların da incelemeleri yer alıyor, ancak siz benim psu'm kaç watt verir bunu öğrenmek istiyorum derseniz bu programla filan olmaz, dediğim gibi test cihazına takılıp denenmesi lazım.

Çoğu psu şişirilmiş etiket değerine sahiptir, 550w diye yazar ama 12v kanalından kombine 350-400w ancak verir, hatta psu üzerinde yazan çoğu özellik tablosun da görülür bu, örnek vermek gerekirse;

Seasonic X-760W 80+ Plus 760w olan psu 12v kanalından 756w güç verebiliyor;

Önerilen Güç Kaynakları Listesi

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Konunun ilk sayfasında en çok güncel ürünlerden oluşan inceleme linkleri mevcut, orada yazan değerleri inceleyebilirsin, kaynakların hepsi güvenilir sitelerdir ve kendi içinde çok daha çeşitli psu'ların da incelemeleri yer alıyor, ancak siz benim psu'm kaç watt verir bunu öğrenmek istiyorum derseniz bu programla filan olmaz, dediğim gibi test cihazına takılıp denenmesi lazım.

Çoğu psu şişirilmiş etiket değerine sahiptir, 550w diye yazar ama 12v kanalından kombine 350-400w ancak verir, hatta psu üzerinde yazan çoğu özellik tablosun da görülür bu, örnek vermek gerekirse;

Seasonic X-760W 80+ Plus 760w olan psu 12v kanalından 756w güç verebiliyor;

Çok teşekkür ederim evet şişiriyorlar yani sonuç olarak 12v kanalına mı bakıyoruz ?

• Aynen öyle

Merak ettiğin bir ürün varsa bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 15 Mayıs 2013; 21:10:54 >
  • quote:

Aynen öyle

Yok sağolun hocam bir şey daha öğrenmiş oldum
  • faydalı bir rehber
  • Mesajım bulunsun
  • quote:

Aynen öyle

Q6600 @3.6ghz
    HD5850 (2 6pin)
    P5Q Deluxe
    2x2 DDR2 1066MHZ Ram
    için bir F/P psu önerebilirmisiniz.

Enermax 500W Liberty vardı. 1-2 aydır Pc bir açılıp bir açılmıyordu , açılıncada sorunsuz çalışıyordu. Artık hiç çalışmıyor. Power'a basınca 1sn fan çalışıp duruyor. (sadece anakart güç kablosunu taksam bile)
    Diğer pc'den eski TT 680W Purepower taktım sorunsuz çalışıyor sistem.(Tabi 6600gt ekran kartıyla çünkü TT 680W'da ati 5850 için 2 tane 6'lık pin yok.)
    Teşekkürler.

Birde Seasonic 12V'dan 746W güç veriyormuş. Bu tepe değer mi ortalama değer mi oluyor? Verdiği maks güçten çok stabilitesi daha önemliydi sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 29 Haziran 2013; 12:19:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozbi

quote:

Aynen öyle

Q6600 @3.6ghz
    HD5850 (2 6pin)
    P5Q Deluxe
    2x2 DDR2 1066MHZ Ram

Enermax 500W Liberty vardı. 1-2 aydır Pc bir açılıp bir açılmıyordu , açılıncada sorunsuz çalışıyordu. Artık hiç çalışmıyor. Power'a basınca 1sn fan çalışıp duruyor. (sadece anakart güç kablosunu taksam bile)
    Diğer pc'den eski TT 680W Purepower taktım sorunsuz çalışıyor sistem.(Tabi 6600gt ekran kartıyla çünkü TT 680W'da ati 5850 için 2 tane 6'lık pin yok.)
    Teşekkürler.

Birde Seasonic 12V'dan 746W güç veriyormuş. Bu tepe değer mi ortalama değer mi oluyor? Verdiği maks güçten çok stabilitesi daha önemliydi sanırım.

CORSAIR CX SERİSİ 80PLUS 600W MODÜLER

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/corsair-cp-9020060-eu-cx-serisi-80plus-600w-moduler-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=65824

Gayet yeterli olur, 12v kanalında belirtilen değer sürekli o gücü verebilmesidir, duruma göre aşırı zorlanmada ise top değer değere kadar çıkabiliyor...

Bazı ürünler de örneğin 600w yazıyor ve zorlayarak yapılan testler de bu değerin üzerinde güç verebiliyor, bu tür ürünler de var ama sürekli o güçte çalışır mı ya da ne akdar süre ve stabil kalabilir psu bu da ayrı bir test konusudur.

• quote:

quote:

quote:

Aynen öyle

Q6600 @3.6ghz
    HD5850 (2 6pin)
    P5Q Deluxe
    2x2 DDR2 1066MHZ Ram

Teşekkürler.

CORSAIR CX SERİSİ 80PLUS 600W MODÜLER

http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/corsair-cp-9020060-eu-cx-serisi-80plus-600w-moduler-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=65824

Gayet yeterli olur, 12v kanalında belirtilen değer sürekli o gücü verebilmesidir, duruma göre aşırı zorlanmada ise top değer değere kadar çıkabiliyor...

Bazı ürünler de örneğin 600w yazıyor ve zorlayarak yapılan testler de bu değerin üzerinde güç verebiliyor, bu tür ürünler de var ama sürekli o güçte çalışır mı ya da ne akdar süre ve stabil kalabilir psu bu da ayrı bir test konusudur.

Alıntıları Göster
    Seasonic'i baya övmüşler özellikle yabancı sitelerde(tomshardware) ve Corsair hakkındada baya bir memnuniyetsizlik okudum.
    Bütçeye göre 1 hafta içinde 2 seasonic'den birini almayı düşünüyorum.
    www.novabilgisayar.com
    Nova Bilgisayar, Notebook, Toplama Bilgisayar ve İş İstasyonu gibi teknolojik ürünleri satan mağaza
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8418

inventus
    SEASONIC SEA-M12II-620 80Plus Bronze 620W Güç kaynağı - inventus
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3161

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 2 Temmuz 2013; 12:59:53 >

• Dolar fiyatları uçurmuş yaw Seasonic 750wattı 245, seasonic 620wattın ise 170tl olduğu zamanları biliyorum.
  • quote:

Seasonic'i baya övmüşler özellikle yabancı sitelerde(tomshardware) ve Corsair hakkındada baya bir memnuniyetsizlik okudum.
    Bütçeye göre 1 hafta içinde 2 seasonic'den birini almayı düşünüyorum.
    www.novabilgisayar.com
    Nova Bilgisayar, Notebook, Toplama Bilgisayar ve İş İstasyonu gibi teknolojik ürünleri satan mağaza
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8418

inventus
    SEASONIC SEA-M12II-620 80Plus Bronze 620W Güç kaynağı - inventus
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3161

Teşekkürler

Seçtiğin ürünler güzel f/p oranı iyi olan bu ürüne de bakabilirsin;

inventus
    HIGHPOWER HPC-750-B14S 750W Smart 80+ BRONZE Güç kaynağı - inventus
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5671

12v kanalından 650w verebiliyor...

Farklı alternatif;

THERMALTAKE TOUGHPOWER XT 80PLUS 775W MODÜLER (12v 768w veriyor)

409 TL hafta sonu %25 indirim ile 306 TL'ye gelir;

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/thermaltake-tpx-775mpceu-toughpower-xt-80plus-775w-moduler-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=48352

Detaylar:

• ne çok seçenek var ya nasıl karar vercem ben şimcik.
    Dolar fiyatınıda duymayaydım iyiydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 3 Temmuz 2013; 9:30:17 >
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    2 mazurâtım var hocam.

1- Cougar CMX 700W V1 ile V2 farkı ne acaba?
    2- Enermax Naxn ENP450AGT'nin düşük bütçeli kişiler için uygun olduğunu düşünüyorum. Ne dersin?
  • Seasonicle 760W ile aynı fiyata Xfx 850W ? 5 yıl garanti çok iyi, kalitesi seasonic'e göre nasıl acaba?
    XFX P1-850S-NLB9
    inventus
    XFX P1-850S-NLB9 Core Edition PRO 850W 80+ Bronze Güç kaynağı - inventus
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5845

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 3 Temmuz 2013; 10:27:34 >

• Ozbi kullanıcısına yanıt
    En iyilerden biridir bu da. Gözünüz kapalı alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 4 Temmuz 2013; 12:54:05 >
  • quote:

Seasonicle 760W ile aynı fiyata Xfx 850W ? 5 yıl garanti çok iyi, kalitesi seasonic'e göre nasıl acaba?
    XFX P1-850S-NLB9
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5845

300 TL seviyesinde rakibi yok gibi, düşünmeden alabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

2 mazurâtım var hocam.

1- Cougar CMX 700W V1 ile V2 farkı ne acaba?
    2- Enermax Naxn ENP450AGT'nin düşük bütçeli kişiler için uygun olduğunu düşünüyorum. Ne dersin?

Hocam Cougar'ın iki ürünü de aynı gibi incelemelere baktığımda verdiği güç değerleri vs. aynı neredeyse, kullanılan fan çapı da aynı, ikisi de 80+ Plus sertifikalı, bir ara forumda mckhan İsmail vardı o kullandı ona bir danışmak lazım...

Enermax'ın Naxn serisi dediğin gibi f/p olarak iyi seçim olur, sanırım Sirtec üretiyor...

• LEON-X kullanıcısına yanıt
    Sadece mckhan değil, ben de kullandım ama o PSU bunun önceki versiyonuydu. CMX değildi, CM idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 4 Temmuz 2013; 12:56:20 >
  • XFX'in fiyatı bugin 60Tl artmış
    Kasası pek cezbetmedi beni XFX'in.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 4 Temmuz 2013; 12:42:13 >
  • Ozbi kullanıcısına yanıt
    Sert bi görüntüsü var. Hardcore oyuncular için.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.