Bildirim
Önerilen Güç Kaynakları Listesi (20. sayfa)
DeFacto Su Geçirmez Relax Fit Mont : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CG6MMMNN
4 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ozbi
XFX'in fiyatı bugin 60Tl artmış
Kasası pek cezbetmedi beni XFX'in.
300 TL vereceksen eğer, önerdiğim T.Take XT 775w modeli alabilirsin, onun dışında seçtiğin Seasonic 750w'ta işini görür, ikisi de ileriye dönük olur. -
quote:
Orijinalden alıntı: LEON-X
quote:
300 TL vereceksen eğer, önerdiğim T.Take XT 775w modeli alabilirsin, onun dışında seçtiğin Seasonic 750w'ta işini görür, ikisi de ileriye dönük olur.
aklım Seasonic Km3 serisinde kaldı en son çıkan sürüm. teknobiyotik 750W olanını getirmiş kampanya yapmış ve bitmiş. diğerleri biraz tuzlu.
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: LEON-X
quote:
300 TL vereceksen eğer, önerdiğim T.Take XT 775w modeli alabilirsin, onun dışında seçtiğin Seasonic 750w'ta işini görür, ikisi de ileriye dönük olur.
aklım Seasonic Km3 serisinde kaldı en son çıkan sürüm. teknobiyotik 750W olanını getirmiş kampanya yapmış ve bitmiş. diğerleri biraz tuzlu.
Mevcut sistemini ya da benzer özellikte sistem kullanacaksan Seasonic 620w olanı alman yeterli olur, çok para vermemiş olursun.
-
-
Birçok enteresan güç kaynağı arızası çözmüş olmama rağmen,saçma bir güç kaynağı problemine yenik düşüp bilgisayarımı yenilemek zorunda kaldım.Gerçi model yenilemiş oldum..
Güç kaynakları akla hayale gelmedik sorunların sebebi olabiliyor ayrıca belli bir ömürleri oluyor.Bu nedenle paraya kıymak gerekiyor malesef.PSU incelemelerini incelemem neticesinde,malesef en pahalı PSU en iyi PSU sonucuna vardım.Biraz veya çok daha ucuz görünen PSU'ların bazı farklılıkları var.PSU ların şifresi markalardan ziyade kodlarında,yani üretici firmalarda yatıyor.Aynı markanın aynı güçte birbirinden farklı fiyatının olmasının sebebi bu.Yani farklı marka aynı üreticiden alım yapıyorsa aralarında ciddi bir kalite ve fiyat farkı olmuyor.Bu durumda çok iyi bilinen bir markanın dandik bir ürünü olabileceği gibi,kötü bilinen bir markanın çok baba bir ürünü de olabiliyor.Kimi marka bu farkı vurgularken kimi farklı satış politikası uyguluyor.
Sırasıyla T daha kaliteli X daha az S daha da az kalite gibi üretici harfleri ürün kodlarında görülebilir.Bunun yanısıra mesela seasonic M12 veya High powerndirect 12 gibi tanımlar da ara ürün gibi.
Sadede gelirsek 250-300 TL aralığında 600-750 W PSU için sırasıyla OCZ ZT 650W,Seasonic M12 750W,Corsair CX 750 W PSU ları beğendim ancak High power direct 12 750 W almaya karar verdim.OCZ 650W olduğu için aynı fiyata 750W,Seasonic kalitesiyle hemen hemen aynı ancak daha ucuz olduğu için,Corsairden de bir tık daha kalite olduğunu düşündüğüm için tercih ettim.Umarım doğru tercih yapmışımdır.Alım tavsiyesi değildir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: cumartesi70
Birçok enteresan güç kaynağı arızası çözmüş olmama rağmen,saçma bir güç kaynağı problemine yenik düşüp bilgisayarımı yenilemek zorunda kaldım.Gerçi model yenilemiş oldum..
Güç kaynakları akla hayale gelmedik sorunların sebebi olabiliyor ayrıca belli bir ömürleri oluyor.Bu nedenle paraya kıymak gerekiyor malesef.PSU incelemelerini incelemem neticesinde,malesef en pahalı PSU en iyi PSU sonucuna vardım.Biraz veya çok daha ucuz görünen PSU'ların bazı farklılıkları var.PSU ların şifresi markalardan ziyade kodlarında,yani üretici firmalarda yatıyor.Aynı markanın aynı güçte birbirinden farklı fiyatının olmasının sebebi bu.Yani farklı marka aynı üreticiden alım yapıyorsa aralarında ciddi bir kalite ve fiyat farkı olmuyor.Bu durumda çok iyi bilinen bir markanın dandik bir ürünü olabileceği gibi,kötü bilinen bir markanın çok baba bir ürünü de olabiliyor.Kimi marka bu farkı vurgularken kimi farklı satış politikası uyguluyor.
Sırasıyla T daha kaliteli X daha az S daha da az kalite gibi üretici harfleri ürün kodlarında görülebilir.Bunun yanısıra mesela seasonic M12 veya High powerndirect 12 gibi tanımlar da ara ürün gibi.
Sadede gelirsek 250-300 TL aralığında 600-750 W PSU için sırasıyla OCZ ZT 650W,Seasonic M12 750W,Corsair CX 750 W PSU ları beğendim ancak High power direct 12 750 W almaya karar verdim.OCZ 650W olduğu için aynı fiyata 750W,Seasonic kalitesiyle hemen hemen aynı ancak daha ucuz olduğu için,Corsairden de bir tık daha kalite olduğunu düşündüğüm için tercih ettim.Umarım doğru tercih yapmışımdır.Alım tavsiyesi değildir.
Paylaşım için teşekkürler
Seçtiğin markalar arasında üretici konumunda olan Seasonic bir adım öndedir, tercihini bu markadan yapman daha iyi olurdu, 12v kanalından 650w veren psu'ları malesef anlık çıkabildiği güç değeri (750w vb.) ile etiketliyorlar...
Psu seçimi ve kullanımına gelirsek, kullanılan donanıma ve kişinin sistem ile olan ilişkisine göre seçim yapılmalıdır yani, sürekli sistem güncellemesi yapıp, benckmark ve o.c denemeleri yapan biri elbette üst segment kaliteli ürün almalıdır, zira ihtiyaçtan fazlasını almakta boşa harcama yapmaktan öteye gitmiyor.
-
Kaliteli markaların anlık çıkış güçleri de çok daha üst seviyelerde,buna göre etiketlenseler 1500W gibi değerler bile mümkün.Zaten hepsi bir yana elektrik şebekemiz evlere şenlik ve binalarda topraklama vs. içler acısı.Anlık voltaj zıplamaları elektroniğin en büyük düşmanı.En azından korumalı priz,topraklı priz,UPS gibi tedbirler şansınızı biraz arttırabilir.Yoksa çook para verdim kendimi sağlama aldım diye birşey söz konusu değil. -
quote:
Orijinalden alıntı: cumartesi70
Kaliteli markaların anlık çıkış güçleri de çok daha üst seviyelerde,buna göre etiketlenseler 1500W gibi değerler bile mümkün.Zaten hepsi bir yana elektrik şebekemiz evlere şenlik ve binalarda topraklama vs. içler acısı.Anlık voltaj zıplamaları elektroniğin en büyük düşmanı.En azından korumalı priz,topraklı priz,UPS gibi tedbirler şansınızı biraz arttırabilir.Yoksa çook para verdim kendimi sağlama aldım diye birşey söz konusu değil.
İlk cümlen malesef hatalı...
Psu'nun çıkabildiği anlık top değerden ziyade, stabil olarak sürekli verebildiği güç daha önemlidir ve sisteme göre ihtiyaç duyulan güçteki powerı seçerken buna bakılır. -
İki psu arasında kaldım;
XILENCE XP600 600W
OCZ ZS SERİSİ 80PLUS 550W -
quote:
Orijinalden alıntı: Samet92
İki psu arasında kaldım;
XILENCE XP600 600W
OCZ ZS SERİSİ 80PLUS 550W
Bütçeni ve sistem bileşenlerini yazar mısın ? -
asus m4a88td-m evo
amd athlon ii x2 250
Kingston 2GB 1600MHz DDR3
500gb hdd
Ekran kartı almayı düşünüyorum aklımda hd7770 var. Toplam bütçem 500tl -
Sistemine +2gb ram daha ekleyerek bu şekilde alabilirsin;
SAPPHIRE HD7770 Edition GDDR5 1GB 128Bit --- 224 TL
OCZ ZS SERİSİ 80PLUS 550W GÜÇ KAYNAĞI --- 134 TL
358 TL yapar. (Vatan Bilg.)
+
2gb ddr3 1600mhz ram
---
Diğer alternatif;
SAPPHIRE HD7850 GDDR5 1GB 256Bit --- 337 TL
471 TL yapar. (Vatan Bilg.)
* Ancak 2.el Athlon II X4 gibi bir işlemci alman lazım HD7850 için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 27 Eylül 2013; 17:34:18 > -
KINGSTON 4GB HYPERX GENESIS DDR3 1600MHZ --- 93TL ( şuan kullandığım ve bu ram anakartın desteklediği ramler arasında görünmüyor.)ASUS GlobalM4A88TD-M EVO/USB3 | Motherboards | ASUS Globalhttps://www.asus.com/Motherboards/M4A88TDM_EVOUSB3/#support_QVL
SAPPHIRE HD7770 Edition GDDR5 1GB 128Bit --- 224 TL
Peki bu iki PSU arasında hangisini önerirsin?
CORSAIR VS SERİSİ 550W GÜÇ KAYNAĞI --- 134TL
toplam 451TL.
-
Psu olarak 80Plus olanı al, fazlasıyla yeterli olur...
Belleği 1.5v ile çalışan GSkill ya da Corsair ile değiştir. -
XILENCE XP1200 GAMING EDITION 1200W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
www.vatanbilgisayar.comMasaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/xilence-xp1200-xp1200-gaming-edition-1200w-moduler-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=40231
XIGMATEK CENTAURO SERİSİ 80PLUS 1000W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
www.vatanbilgisayar.comMasaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.http://www.vatanbilgisayar.com/guc-kaynagi/xigmatek-cpa-100bcd-u42-centauro-serisi-80plus-1000w-moduler-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=64760
bu ikisi nasildir hocam 670 yada 680 sli yapmayi dusunuyoruzda elimizde 750w lik psu var yetmez heralde hangisini tercih etmeliyiz yada 1000-1200w lik baskam model marka hangisini onerirsiniz f/p acisindan tabikide :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: vlkniltsm
XILENCE XP1200 GAMING EDITION 1200W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
www.vatanbilgisayar.comMasaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/xilence-xp1200-xp1200-gaming-edition-1200w-moduler-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=40231
XIGMATEK CENTAURO SERİSİ 80PLUS 1000W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
www.vatanbilgisayar.comMasaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.http://www.vatanbilgisayar.com/guc-kaynagi/xigmatek-cpa-100bcd-u42-centauro-serisi-80plus-1000w-moduler-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=64760
bu ikisi nasildir hocam 670 yada 680 sli yapmayi dusunuyoruzda elimizde 750w lik psu var yetmez heralde hangisini tercih etmeliyiz yada 1000-1200w lik baskam model marka hangisini onerirsiniz f/p acisindan tabikide :D
Seçtiğin iki üründen Xigmatek f/p olarak daha iyi duruyor, 12v 75A 900w güç verebiliyor, Xilence için fazladan 100-110 TL vermeye gerek yok o da yaklaşık bu değer de bir psu'dur güç olarak...
400-450 TL'ye çıkarsan eğer Seasonic psu bakman daha iyi olur.
GTX670 SLI + Core i7 965 / X58 system. This setup is overclocked to 3.75 GHz, tüm sistem ile çekilen güç: System Wattage with GPUs in FULL Stress = 433W
GTX680 SLI + Core i7 965 / X58 system. This setup is overclocked to 3.75 GHz, tüm sistem ile çekilen güç: System Wattage with GPUs in FULL Stress = 473W
www.guru3d.com
750-850w Seasonic vb. marka fazlasıyla yeterli gelir...
-
hocam tesekkur ederim
sistemin biri 3770k 4.1 de calistiriyoruz 750w var bu sistemde haf 912 kasa h100i sivi sogutma var bir ssd birde wd 1tb black var, suan icin tek asus gtx 670 direct cu 2 var bu yeterli olurmu acaba bun da
kasa bu hocam COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W
www.vatanbilgisayar.comMasaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/cooler-master-rc-912a-kwa750-haf-912-advance-gx-80plus-750w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63254
diger sistem i5 3570 asus gtx 680 direct cu 2 var gigabyte superb 720w psu var bunda sadece ssd var 1 adet dvd yada ek hdd yok bu yeterli olurmu sli yuapsak 680 ni
bumudur hocam isimizi gorur mu
Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...Seasonic 850W 80+ Bronze M12II-850 Evo Edition Tam Modüler Güç Kaynağı (SEA-M12II-850) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotikhttp://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-m12ii-80-plus-bronze-850w-aktif-pfc-moduler-guc-kaynagi.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vlkniltsm -- 5 Ekim 2013; 10:52:29 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: vlkniltsm
hocam tesekkur ederim
sistemin biri 3770k 4.1 de calistiriyoruz 750w var bu sistemde haf 912 kasa h100i sivi sogutma var bir ssd birde wd 1tb black var, suan icin tek asus gtx 670 direct cu 2 var bu yeterli olurmu acaba bun da
kasa bu hocam COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W
http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/cooler-master-rc-912a-kwa750-haf-912-advance-gx-80plus-750w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63254
diger sistem i5 3570 asus gtx 680 direct cu 2 var gigabyte superb 720w psu var bunda sadece ssd var 1 adet dvd yada ek hdd yok bu yeterli olurmu sli yuapsak 680 ni
bumudur hocam isimizi gorur mu
http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-m12ii-80-plus-bronze-850w-aktif-pfc-moduler-guc-kaynagi.html
GX750 ile çift kart kullanabilirsin, ama o.c yapmanı önermem.
Gigabyte 720w olan psu ise 12v kombine gücü 600w civarıdır, risk alırsın.
-
vlkniltsmbir sa. önce, 11:24 hocam oncelikle tesekkur ederim ilgilendiginiz icin,
oc yi yapmadan kurtariyor onda mi?
http://www.teknobiyotik...oduler-guc-kaynagi.html
alsam peki oc ile olurmu yoksa daha yuksek bir guc kaynagimi alsak olur. ileriye donuk bir psu almayi dusunuyorum eger ok verirseniz psu yuda degisitircem sli yapabilecek gibi bir marmka model yazarmisiniz ricam olarak.
birde hocam bunlar var :
www.hizlial.comAccount Suspendedhttp://www.hizlial.com/high-power-direct12-80plus-bronze-sertifikali-1000w-guc-kaynagi-hp-dp1000-br/30.016.4516.0047
aerocool daha iyi gibi geldi bana sizce nasildir marka olarak =?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X