Şimdi Ara

Onkyo tx-sr308-yamaha 467 veya tavsiyeleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ev sinema sistemi kurmak istiyorum ama Sony'nin Lg'nin hazır sistemleri çok basit kalıyor almışken giriş seviyeside olsa HI-FI sistem kurmak bana daha mantıklı geldi.

Çok bilgili değilim eski konulara göz attım ,öğrendiğim kadarıyla hdmi1.4, HD ses kodekleri ve 500-600 watt rms özellikler benim gibi birisi için yeterli olur diye düşünüyorum.

Neticede apartman dairesinde ve öncelikli film için kullanılacak bu yüzden çok güçlü olmasına gerek yok ama kaliteli ve uzun vadeli sistem olsun istiyorum Bütçem 1000-1500 arası

Bu başlıktaki anfiler hakkında yorumlarınızı ve hoparlör tavsiyenlerinizi esirgemezseniz çok sevinirim. Birde nerden kaça alabilirim?

• bu konuda epeyce hata yapmış birisi olarak yeriniz müsait ise mevcut bütçenizle öncelikle anfi ve ön hoparlörler ile başlamanızı öneririm.aksi takdirde 1500 tl ileriye dönük bir sistem için yeterli gelmeyecektir.(anfi + ön hoparlör+ arka hop + merkez +sub + kaynak okuyucu (cd player/ dvd player/ anfi radyosu yeterli gelmezse radyo. belki - kasetçalar/pikap- vs) gerekecektir.bu rakamlara anfi + 5.1-6.1 yada 7.1 hazır takım hoparlör seti de alabilirsiniz ama bu seferde ileriye dönük olmayacaktır sisteminiz.)

aldığınız ucuz komponentler ileride elden çıkarmaya çalıştığınızda problem olacaktır.başlangıçta alacağınız kule tipi ön hoparlör + nispeten kaliteli bir anfi ile hem sinema modunda hem de müzik dinlerken ucuza kaçılmış komple bir setten çok daha iyi performans alırsınız.kaynak okuyucu olarakta başlangıçta uydu yayınları için uydu alıcınızı,dvd, bluray vs içinde bilgisayarınızı veya laptopunuzu kullanabilirsiniz.(optik ya da coax çıkışlarının olduğunu varsayıyorum)

700-800 tl civarında bir anfi yine bu fiyatlarda bir kule hoparlör giriş seviyesi için uygun olacaktır.aklınızda belli model yok ise ikinci el almanız halinde orta seviyede kaliteli bir anfi ve hoparlör takımı alabilirsiniz ki benim nacizane önerim bu yöndedir.(optik okuyuculu ve mekanik parça barındıran ürünlerde satıcıdan emin değilseniz ikinci el önermem.diğer parçalarda da kurcalanmamış olmasına çok dikkat etmelisiniz.).zamanla elinize para geçtikçe sisteminizi geliştirirsiniz.ikinci el alırsanız satarkende fazla zarar etmezsiniz.

• slm
    emre 308 den vazgeç yamaha rx-v 467 hem giriş modelinin 2 üst modelidir ( 367- amerika için üretilen htr ) çok başarılıdır kolon seçeneğin çok sen markada karar ver yardımcı oluruz sana
  • Mastor1 nickli arkadaşla Pm'den konuştuk sağ olsun o da beni bilgilendirdi, 308'in kanal başı 8ohm'da 65 watt'ı belki şimdi yeterli olabilir ama ilerde sistemi yükseltmek istesem yetmeyecek, danny1977 dediği gibi satmak tekrar yeni avr almak lazım hem vakit hem para kaybı olacak o yüzden 308 eledim.

Biraz daha araştırma yaptım ve seçeneklerimi artırdım.
    İnternetten hepsinin özelliklerine baktım ve incelemelerini okudum birbirlerine yakın anfiler. İncelemelere, kullanıcı yorumlarına göre hepsi çok güzel kötü diyen yok sadece anfisi bozulanlar kötü yorum yapmış, Amazon ve Newegg'e baktım her markada modelde bozuldu diye şikayet edenler var. Bu durum her elektronik alette yaşanabilir normal ama Türkiye'de garanti konusunda endişelerim var. Markalar (distribütörler) nasıllar arıza durumlarında, bu konuyu okuyanlar varsa deneyimlerini paylaşırsa herkes için faydalı olur.

1. Sony STR-DH810 (7.1) 4hdmi
    2. Denon 1311 (7.1 pre amp) 4hdmi
    3. Pioneer VSX-520-K (5.1) 3hdmi
    4. Yamaha 467(7.1 pre amp) 4hdmi
    5. Onkyo tx-sr508 (9.1) 4hdmi

Tv Sony kullanıyorum o yüzden Sony 810 almayı düşünüyorum ne dersiniz. Braviasync işime yarayabilir

Selamlar

• Slm
    sony avr receiver lar malesf çok başarılı değil bunu eskiden çok araştırdık ve bu forumlarda çok defa yazıldı çizildi aynı şeyleri tekrar yazmak benim için zor ama kısaca sony ıııh zaten kalan denon yamaha onkyo sen en iyisimi bu markaları araştır
  • RX-V467 Çok Güzel Bir Cihaz Tavsiye Ederim Ayrıca Onkyo 508-578 Modellerine de Bir Bakın Derim. Sony ve Pioneer Açıkcası Tavsiye Etmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Delerıum

RX-V467 Çok Güzel Bir Cihaz Tavsiye Ederim Ayrıca Onkyo 508-578 Modellerine de Bir Bakın Derim. Sony ve Pioneer Açıkcası Tavsiye Etmem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Satılık Onkyo TX-NR3030
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Onkyo 308 modelinin yetersiz kalacağını söylemişsiniz.
    Konu hakkında çok fazla bilgim yok nedenini söylermisiniz.
    İleride daha büyük kolonlar, daha yüksek ses ihtiyacı hissedersem anfi yetersiz kalır diye onkyo 308 modelini elediyseniz apartmanda yaşayan biri için üst modeller gereksiz olmazmı?

1- çok anlamamakla beraber onkyo iyi bir marka.
    2- hdmı 1.4a yani 3D desteği var.
    3- DTS-HD Master Audio, True HD, DD Plus decoder desteği var.
    4- Şu an izmir bestbuy'da 799tl!ye satılıyor.

Yukarıdaki özelliklere sahip daha uygun fiyatlı bir anfi piyasada yok bildiğim kadarıyla.

Ses çıkış gücü benim için önemli değil ancak ses kalitesi kötü diyorsanız orası başka tabi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.