Şimdi Ara

Onlar gazozuna mı oynadı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıllardan bu yana tartışılan, her zaman dile getirilen, kimine göre 'gerekli olan' kimine göre de 'takımların haklarını yiyorsunuz' söylemleri ile dile getirilen 1959 yılı öncesi şampiyonlukları tekrar gündemde…

Hürriyet'ten Ali Can Yaylacı'nın haberine göre, bu kez MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na yazdığı dilekçe ile şu soruyu sordu: “Takımlarımız, 1959 yılından önce ‘gazozuna’ mı mücadele etmiştir?”

İstanbul Futbol Ligi'nin kuruluşu: 1903
    Türkiye Futbol Federasyonu'nun kuruluşu: 1923
    Takımların şampiyonluklarının geçerli sayılmaya başlandığı yıl: 1959

1959 yılından önce alınan şampiyonlukların hiçbiri resmi olarak ortada yok... Sadece Beşiktaş hariç... Beşiktaş, 1956-1957 ve 1957-1958 yıllarında tertip edilen Federasyon Kupası'nı kazanmış ve Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmesinden dolayı 1959'dan önce alınan şampiyonluğu kabul edilen tek takımdır... Bu konudaki başvuruyu Türkiye Futbol Federasyonu 2002 yılında kabul etmiş ve siyah beyazlı takımın deplasmanlı lig usulü olarak oynayıp kazandığı Federasyon Kupası şampiyonluklarına emeği geçenlerin emeğini teslim etmiştir.

Peki ya Fenerbahçe ve Galatasaray'ın aldığı şampiyonluklar? (Beşiktaş'ın da o iki şampiyonluğu almasındaki etken rahmetli Cenk Koray'dır... Koray, konuyu gündeme getirmiş ve mahkemeye vermiştir.)

1959 YILINDAN ÖNCEKİ ŞAMPİYONLUKLAR; Fenerbahçe 14, Beşiktaş 10, Galatasaray 7, Harbiye / Harpokulu 3, Altınordu İdman Yurdu 2, Kadıköy 2, Gençlerbirliği 2, İmogene 1, Moda 1, İttihat 1, Muhafızgücü 1, İstanbulspor 1, Güneş 1, Eskişehir Demirspor 1, Ankaragücü 1, Göztepe 1

Yıllar sonra yeniden

1959 yılından önceki şampiyonlukların geçerlilik kazanması adına bir başvuru da MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri'den geldi... Yeniçeri, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na yazdığı dilekçede şunları yazdı: Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinde aşağıdaki satırlar yer almaktadır.

- Türk sporunun ilk teşkilatı olan Türk İdman Cemiyeti İttifakı’nın kurulmasının ardından Yusuf Ziya Öniş başkanlığında ilk Türk Futbol Federasyonu 1923 yılında Şehzadebaşı’ndaki Letafet Apartmanı Salonu’nda yapılan toplantıda ‘ Futbol Heyet-i Müttehidesi’ adıyla kurulmuştur. Ardından FIFA’ya başvurulmuş ve Türkiye 21 Mayıs 1923 tarihinde FIFA’nın 26. üyesi olmuştur.

- Ülkemizde futbolun ilk olarak 19.yüz yılın son çeyreğinde oynamaya başladığı bilinmektedir.

- 1903 yılında İstanbul Futbol Ligi kurulmuştur

- 1905’te Mekteb-i Sultani’nin 10. Sınıf öğrencileri, arkadaşları Ali Sami Yen’in önderliğinde Galatasaray’ı kurmuştur. Galatasaray, 1905-1906 sezonunda İstanbul Ligi’ne katılmış, 1907-1908’de ise kazandığı ilk şampiyonlukla Türk futbol tarihi için bam başka bir başlangıcı müjdelemiştir.

- Türkiye’de futbolun tam olarak yeşermeye başladığı periyot 1908-1923 yılları arasıdır.

Bundan hareketle;

Türk futbolu takımlarının 1959’dan önce kazandığı şampiyonluklar hangi gerekçeler ile yok sayılmaktadır? Takımlarımız bu zamandan önce ‘gazozuna’ mı mücadele etmiştir? Bu tarihten önce zor şartlar altında, amatör ruh, forma ve vatan aşkı ile kulüpleri için ter döken, kimi bugün efsane olmuş ölümsüz sporcuların emeklerinin yok sayılması bugün doping batağına saplanmış Türk sporu ve hızla ivme kaybeden Türk futbolumuz adına vefasızlık örneği değil midir?

Şampiyon futbol kulüplerimizin 1959’dan önce kazandıkları şampiyonluklarının sayılması ve kulüp armalarındaki yıldız sayısının buna göre düzenlenmesi adına TFF’ye talep gelmiş midir? Geldiyse bu talepler ile ilgili yapılan işlemler nelerdir? Gelmediyse bu hususta çalışma yapılması için ne beklenmektedir?

KAYNAK

• 4 cü yıldızı biz daha önce takalım çalışmaları&lobi faaliyetleri vol2.
    Aziz Bey Fbnin geleceğini karartı, şimdi geçmişin kaymağını yeme derdine düştü desenize :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

4 cü yıldızı biz daha önce takalım çalışmaları&lobi faaliyetleri vol2.
    Aziz Bey Fbnin geleceğini karartı, şimdi geçmişin kaymağını yeme derdine düştü desenize :)

hoca sen nie bu kadr fb bölümündesin hani oku falan hangi konuya girsem sen deil gs li arkadaşlar msj atıyor sorum şu aslında gs bölmünde fb li varmı burdaki gs li kadar?
  • Melis
  • quote:

Yalniz o sampiyonluklar sayilirsa 4u atlayip direk 5e gecilir :D yada yildizi 5seneden 10seneye yukseltirler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luffy1907

quote:

hoca sen nie bu kadr fb bölümündesin hani oku falan hangi konuya girsem sen deil gs li arkadaşlar msj atıyor sorum şu aslında gs bölmünde fb li varmı burdaki gs li kadar?

Ya bi tutturmuşunuz fb bölümündesiniz diye ,
    Konu: Türk Futbol liginin 1959 a kadarki şampiyonlukları ve bu şampiyonlukları kazanan klüpler.
    Asıl Amaç : Fb nin bu zaman aralığındaki şampiyonluklarının sayılması ve Galatasaray'dan önce 4 cü yıldızı takma çabaları

Gördüğün üzere konu Türk futbolunu ilgilendiren bir şey , ayrıca Fb konusuda olsa istediğimi yazarım sana mı soracağım ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Luffy1907

quote:

Ya bi tutturmuşunuz fb bölümündesiniz diye ,
    Konu: Türk Futbol liginin 1959 a kadarki şampiyonlukları ve bu şampiyonlukları kazanan klüpler.
    Asıl Amaç : Fb nin bu zaman aralığındaki şampiyonluklarının sayılması ve Galatasaray'dan önce 4 cü yıldızı takma çabaları

Gördüğün üzere konu Türk futbolunu ilgilendiren bir şey , ayrıca Fb konusuda olsa istediğimi yazarım sana mı soracağım ?

bana sorma ama ben sana sordum cvp ı aldım korkmayın demek isterim sizin şuan korkutuğunuz 4 yıldız mevzusunu fb denizli de bıraktı zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şu dj_genckan'ı alıntılamazsanız sevinirim.

şu forumun blok sistemini de değiştiremediler gitti.adamı blokluyoruz alıntıda mesajı gözüküyor.kurtulamıyoruz anasını satıym.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FloşRoyal

şu dj_genckan'ı alıntılamazsanız sevinirim.

şu forumun blok sistemini de değiştiremediler gitti.adamı blokluyoruz alıntıda mesajı gözüküyor.kurtulamıyoruz anasını satıym.

Harfi harfine +19999999999999999

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar neyle uğraşacağını ne yapacağını şaşırdı iyice ya nasıl bir korkudur anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evapsie

Bunlar neyle uğraşacağını ne yapacağını şaşırdı iyice ya nasıl bir korkudur anlamadım

korku

hakkını aramak korku mu oluyor.lefterlerin metin oktayların emeğinin karşılığını aramak korku oluyorsa korkağız biz
  • Gerçekleri söyleyince ve bu gerçekler karşısında söyleyecek sözleri olmayan kişilerin tribi

"yaaa bu adam bende bloklu ztn, alıntılayıp durmayın."

Bloklayacak kadar korkacağınıza , gerçekleri öğrenmek için geliştirin kendinizi. Kendinize güveniniz olsun, nedense bende kimse bloklu değil, herkesin yazdıklarına bir cvp verebilecek kadar donanımlıyım.
  • Bölüm yasağının geri getirilmesiyle ilgili konu açmıştım konu kapatıldı.
  • quote:

şu dj_genckan'ı alıntılamazsanız sevinirim.

+1
  • quote:

quote:

Bunlar neyle uğraşacağını ne yapacağını şaşırdı iyice ya nasıl bir korkudur anlamadım

korku

hakkını aramak korku mu oluyor.lefterlerin metin oktayların emeğinin karşılığını aramak korku oluyorsa korkağız biz

Koçum işinize gelmeyince karar bile alınmamışken 1 yıl öncesinden sadece öylesine kabul edilmiş bir yabancı uygulamasını planamızdı yeahhh yok o zaman itiraz etseydiniz yeahhh demesini biliyonuz kaç yılında yaşanmış şeyleri şimdi mi aklınıza geldi evet bunun adı korkudur zamanında yapacaktınız o işleri

• quote:

quote:

quote:

korku

Koçum işinize gelmeyince karar bile alınmamışken 1 yıl öncesinden sadece öylesine kabul edilmiş bir yabancı uygulamasını planamızdı yeahhh yok o zaman itiraz etseydiniz yeahhh demesini biliyonuz kaç yılında yaşanmış şeyleri şimdi mi aklınıza geldi evet bunun adı korkudur zamanında yapacaktınız o işleri

koçum? önce tanımadığın insanlara hitap etmeyi öğren

kaç yılında yaşanmış şeyleri sürekli gündeme getiriyoruz.bu ilk değil.gündemi takip etmiyorsan gündemle ilgili yorumlarda bulunma

• quote:

quote:

quote:

quote:

korku

kaç yılında yaşanmış şeyleri sürekli gündeme getiriyoruz.bu ilk değil.gündemi takip etmiyorsan gündemle ilgili yorumlarda bulunma

valla blok sistemi ii değil yeni öğrendim şuan engelli vatandaş çok sende

• quote:

quote:

quote:

quote:

korku

Evet koçum bunu 1923'de TFF kurulduğunda kapısında oturup yapacaktınız millet buna göre plan yaptı şimdi ağlamanın lüzü mu yok(!) ve benim kişilere hitap tarzımda seni alakadar etmez ister koçum derim ister hocam derim ister eleman derim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

korku

Evet koçum bunu 1923'de TFF kurulduğunda kapısında oturup yapacaktınız millet buna göre plan yaptı şimdi ağlamanın lüzü mu yok(!) ve benim kişilere hitap tarzımda seni alakadar etmez ister koçum derim ister hocam derim ister eleman derim

hitap ettiğin kişi ben isem benim seviyemde hitap edeceksin,benim seviyemde konuşacaksın.bu bir.

ikincisi;

1923'te tff ile olan münasebetimiz ne alaka ki? o zaman yöneticiler 1959'da yeni bir lig kurulunca bütün şampiyonluklarımızın gideceğini nasıl öngörsünler? biraz mantıklı yorum yapar mısın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.