Şimdi Ara

Önlisans Bilgisayar Programcılığı Mezunuyum Ben Ne İş Yapayım? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
9
Favori
15.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eğer kod yazmayı gerçekten istiyorsan sana verebileceğim en güzel ve en yararlı tavsiye online eğitim satın alman olacaktır.Türkiyede listenin başındaki 3 bilemedin 5 Universiteden birisinde okumadıysan hem kesinlikle birşey öğrenmemişsindir ( aksini iddia edenler maalesef öğrendiğini zanneden kitle ) hemde zamanın tamamen diyebilecek kadar boşa geçmiştir yani bunun meslek lisesiyle pek bir alakası yok. Udemy.com ' u duymuşssundur diye tahmin ediyorum. Bu sitede ders ücretleri 25TL civarında ( eğer daha yük bir fiyat görürsen biraz google dan arat %100 ihtimalle 25 liralık indirimi sağlayacak olan linki bulacaksın.). Bugunden itibaren hemen bir Android programlama eğitimi almanı şiddetle tavsiye ediyorum. ( Gönül ister ki IOS programlamayla ilgilen ama onun için Macbook gerekiyor). Ayrıca Java zor ve karmaşık gelecektir senin için , Java temellerini öğrendikten sonra Kotlin üzerinden yoluna devam etmen senin için daha iyi olacaktır. Bunlara ek ve destekleyici olarak da artık Web ile vakit kaybetme Mobil Programlama üzerinden yoluna devam et.

Kolay gelsin

• Anladığım kadarıyla okuduğun okuldan herhangi işe yarar bir bilgi edinmemişsin.
    Diploma olarak değeri olabilecek bir bölüm de okumamışsın.
    Bu durumda kendini lise mezunu sayıp ona göre iş seçmeni öneririm.
    Tavsiyem seyyar satıcılık, tarım, pazarcılık, boyacılık olabilir.
  • Sürekli "birsey ögretmediler ki" demişsin.Zaten hic bir okul sana derslerde programlama oğretmez.Sen oturup bilgisayarin basina yazmaya calismadiysan,youtube dan 2 - 3 video izlemeye vakit ayirmadiysan,sadece dersi dinleyip şakır şakır kod yazmayi bekliyosan baya beklersin....

o zaman git bi algoritma kurma kitabi alip sıfırdan başla,gercekten bu alanda iş istiyosan tabii..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim arkadaşımda bitirdi. Şu an Basmane de çay ocağında. Maaşı düzenli çalışıyor :) Ağlanacak halimize güler olduk. Allah sonumuzu hayır etsin
  • 2012 Ankara Üniversitesi Elmadağ M.Y.O Bilgisayar Programcılığı mezunuyum. Üzerinden 5 yıl geçmiş. Halen de pek birşey değişmemiş bizim bölümde sanırım.

Sertifika programlarına git ama gidipde Bilge Adama felan 8-10bin kaptırma. Netten online video izle sonra da sertifika sınavlarına gir microsoftun felan. Benim mezun 6-7 arkadaşım girdikleri firmalarda kendilerini yetenekli gösterip, firmaların kendilerini eğitime göndermelerini sağladılar ve yükseldiler. Bana yakın maaş alıyorlar.

Dediğin gibi 88,08 ile memur olarak atandım ama o dönem merkezi atamada fazlaydı. Mülakat felan yoktu. ÖSS-LYS gibi yüksek puan alan atanırdı.

DGS ile Endüstri veya Bilgisayar mühendisliği hedefleyebilirsin. Veya TYT-YKS ile 1.sınıftan girip derslerini saydırıp 4 yılı 2,5-3 yıla düşürüp mühendis olaabilirsin. Şuanda malesef bölümümüzün özelde bir kıymeti yok. Lise mezununun bir tık üstündesin sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9F28630F0 -- 13 Aralık 2017; 14:48:7 >

• Bu yaştan sonra kafam almaz cümleden sonrasını okumadım keşke öncesini de okumasaydım.

• Konuyu açan vatandaş hiç kusura bakma sağa sola sataşıp yok öyle deme böyle deme ben 55!ine geldim bundan sonra da benden bir cacık olmaz nidalarında konuşacaksan neden konuyu açıyorsun ki?
    Bilgisayar programcılığı mezunuyum, yukarıda anlattığın olaylar bizde de vardı bazı hocalar dersi sihirbaz kullanarak anlatıyor bazıları da hakkını veriyordu. Önemli olan hocanın becerisi değil senin öğrenme azmin, belli ki senin öğrenme azmin yok.
    Sen kodları sadece 1den 100e saydıran işlemcikler olarak görmüşsün mantığını almak belli ki işine gelmemiş yada çok fazla hatunlarla takılmaktan dersten bir haber kalmışsın.
    Meslek liseli olduğun için kpssden bir başarı sağlayabileceğini düşünmüyorum çünkü gerçekten meslek lisesi mezunları kpssde başarı sağlayamıyor orada haklısın ama boşvermişlikle yaşayacaksan böyle konulara girme. Yazılımdan anlamadığın için yazılım şirketlerinde iş yapamazsın, ağ ve donanımdan anlıyorsan büyük şirketlere başvuru yap, olmadı 4 yıllığa tamamla pomem falan dene ancak dersleri kafan almıyorsa onuda başaramazsın sanırım çünkü sen başarısızlığı kabullenmişsin dostum.
    Bir işletme açman bir sürü maliyetide beraberinde getirecek piyasada herkes bilgisayarcıyken işte yapamazsın yani çok vahim bir durum.
    Not: İçeriği okudum :P

• Kardeşim bir işe başlamadan önce kesinlikle askerliğini yap gel kafan rahat olur önün açık olur
  • Kardeş bende bilgisayar prog mezunuyum 20 yaşındayım yaklaşık 1.5 senedir tam zamanlı çalışıyorum yazılım şirketinde okulada gitmedim nerdeyse hiç sınavları verdim bitti biraz emekle ilgili bence sitemi inceleyip az çok fikir sahibi olabilirsin
    İsmail Kundakcı
    Hakkımda - İsmail Kundakcı
    https://www.ismailkundakci.com/hakkimda
  • Abi Windows 7 format kaç para?

• Format at

• Aynı bölüm mezunuyum seninle . Mediamarkt'ta 3 sene power service teknisyen olarak çalıştım . Şimdide bir elektronik firmasında akınsoft programında bilgi işlemdeyim . Normalde network ağırlıklı teknisyenim inan pc başında oturacağıma inşaatlarda çalışıp kamera yangın yazıcı bilgisayar ağ ve alarm sistemleri kurmayı yelerim . Şu anda bende öyle bir iş arıyorum Allah yolunu açık etsin .
  • hilmignc kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela c# nasıl öğrendiniz, ve ben csharp biliyorum diyebilmek için nasıl bir yeterlilikte olmak gerekir ?

• Meslek Üniversitede öğrenilmez yeni bir şey değil bu. Kendin katmalıydın araştırma yapıp öğrenmen gerekir. Bence DGS sınavlarına hazırlan Bilgisayar mühendisliğine gir.

• quote:

Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

Sen de okumadın galiba. Mezunların 50'sinden 45'ine format at, sürücü kur deseniz, yapamazlar. Eğitim almadık diyorum, adam bilgisayar dükkanı aç diyor, sen de konuda yazanlarla ters birşey mi söylemiş diyorsun...

bilgisayar alani ile ilgim olmamasina ragmen format atmayi felan tabiki yapiyorum. java asp.net c++ gibi dilleri kismen biliyorum en azindan ortaya birswyler cikartabilirim. ben bir saglikci olmama ragmen bunlari biliyorsam sen bunlari bilmedigin icin kendinde hata aramalisin.

• "Sadece" önlisanstaki programlama eğitimi ile bir şey başaramazsın, biliyorum çünkü ben de okudum. Arkadaşlar samimi söylüyorum, 7 haftada C++'ta dizilere geldik, finalde bunu sordular.
    YouTube'dan 5 saatte öğrenebileceğiniz şeyleri her hafta 3 saatlik dersler ile 7 haftada "öğretiyorlar".

Şimdi bunu neden anlattım bahsedeyim, sınıf gerizekalı, hoca finalde 1 fonksiyon ile 4 işlem soruyor(?) C++ "finalinde", ve bu dersten kalan oluyor, ulan insanlar 2 saat ders çalışmak yerine hocadan not yalvarmayı yeğliyor önlisansta, böyle bir ortam burası. Senin ortalaman da önlisansa göre baya düşük hocam, ben sınavlara bile çalışmadan gidiyordum temelim var diye, evde kendi başıma saatlerce çabalayıp çalışıyorum diye, sadece sözel derslere çok çalışıyordum ortalamamı yüksek tutmak için, 3.9 ortalamayla mezun oldum önlisanstan çok şükür bilgisayar mühendisliğimi de kazandım.

DGS'den korkuyorsan sana kendimden örnek vereyim, ben de meslek çıkışlıyım, bilişim-veritabanıydı alanım, matematiğim fiziğim vesaire kötüydü, ygsden önlisansta okuduğum üzere düşük aldım fakat matematiğimin kötü olmasına rağmen dersi seviyordum, hadi sevmediğimi ele alalım, lisede de tembel öğrenciydim fakat DGS'de çalışmam gereken tek ders vardı, dershanesine de gitmedim çalıştım çabaladım oldu. Senin yaşın 25, yorumlardan da anladığım kadarıyla ders çalışmak istemiyorum diyorsun, işe girip asgari ücretle de çalışmak sana göre değil gibi duruyor yorumlardan vesaire, ki öyleyse ve bilgisayar sektöründe çalışacaksan git birkaç ay çalış, bilgeadamdan vesaire kurslardan(ki internette de hayli kaliteli kurs var) sertifikanı al, evde kafa patlat(diyicem ama patlatacak biri olsan 67 ortalaman olmazdı önlisansta) belki bir yerlere gelirsin.

• Kusura bakmayın. Bir kaç gündür konuya dönemedim, gerekli mesajlara cevap veremedim. Herkese tek mesajla cevap vereceğim. Lütfen isminizi bulup verdiğim cevabı okuyun:

it kopuk:
    Aynen. Boşa okutulduğumuzu anlatmaya çalışıyorum bu konuda. İnternet kafeciliğin artık miyadını doldurduğunu, yapılacak yatırımın boşa gideceğini düşünüyorum.

Felina.:
    Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Ciddiyetle dikkate alacağım. Ancak Udemy için sormak istediğim bir şey var. Orada sanki bilen de bilmeyen de eğitim videosu eklemiş gibi geliyor bana. Hangisinin işin ehli olduğunu nasıl tayin edebilirim?

Duellist:
    Mobil oyun için grafikerlik ve bir o kadar da resim çizme yeteneği gerekmiyor mu? Oyun işi, konuda en çok beğenilen mesaj olan, "Bimden su al sat" kadar kolay bir iş olmasa gerek. Nereden başlanılmalı?

8MB AGP:
    Kardeş bizim herhangi bir tembelliğimiz yoktu. Tembellik dediğin şey; Sana öğretmek için çabalayan bir öğretmen karşısında, sen öğrenmek için çabalamaz, yan gelip yatarsan, haylazlık edersen, o tembellik olur. Ama, mesela ben bu işe ilgi duyduğum için en başta, lisede meslek lisesi bilgisayar bölümü okudum, matematik dersinde hoca, laptopunu getirip film izliyordu, telefonundan müzik dinliyordu, bize gazete aldırıp bulmaca çözüyordu. Temelim olmadığı için direkt mühendislik kazanacak yetiyi kendimde görmedim, önlisans okuyayım dedim, orada da liseden fark göremedim. İllaki iyi eğitim vermiş MYO'lar vardır. Ama bu benim yalan söylediğimi, abarttığımı, tembellik ettiğimi göstermez.

Nervo:
    KPSS'den bırak 91 almayı, benim çevremde 4 sene harıl harıl çalışıp da 82'yi geçen adam yok. Senin gibi o puanları alabilen kişilere gerçekten çok şaşırıyor ve hayran oluyorum. Nasıl bir çalışma temponuz var, sınavda nasıl heyecan yapmadan tıkır tıkır çözüp o puanları alabiliyorsunuz, hayret. Maaşallah! 90 puanı geçmek için çalışma tavsiyen varsa seve seve dinlerim.

Gktupc:
    Sırf o tip teknik servislik ile alakalı ders vardı (şuan adını hatırlayamıyorum dersin) ama bize Ubuntu kurmayı öğrettiler.

sleepydragon:
    Bunu nasıl başardın? Biraz daha detaylı anlatır mısın bir AÖF'den mezun olup bir mühendisten daha fazla kazanmayı?

dumprep:
    Keşke herkes senin gibi eleştirse... Teşekkür ederim, tavsiyelerini, uyarılarını ciddiyetle dikkate alacağım.

Havya Makinesi - yLceu:
    Bu kadar atıp tutan, ezen, aşağılayan adamın içinde, benim ne demek istediğimi sadece siz anlamışsınız. Teşekkür ederim.

WmGMD:
    Benim yazılım mühendisi bir arkadaşım, 2.5 inç disk ile 3.5 inç disk arasındaki farkı bilmiyordu ve kalınlık farkı mı diye sormuştu. Adam yazılımcı, bilmeyebilir demeyin; disk donanım olsa da, 2.5 ve 3.5 inç yarı çapı belirtiyor ve bir mühendisin bunu bilmemesi ayıp.

etomon:
    Ne diyim... Haklısın vallahi. En çok da şu dil konusunda kendimi geliştirmediğim için çok pişmanım. Ama biri de çıkıp senin gibi tavsiye vermedi ki...

MaitreSkiLL:
    Dediğini ben de yapmayı çok istiyorum ama İstanbul gibi bir şehre gidip kalacak yerim olmadığı için, giriş maaşıyla tek başıma geçinmem çok zor olur diye gidemiyorum. Son 2 aydır da kalacak yer araştırıyorum. Ama Samsun'a çok rahat gidebilirim. Tavsiye edebileceğin bir firma var mı?

copural:
    İyi niyetli, yol gösterici mesajınız için teşekkür ederim. Ciddiyetle dikkate alacağım.

mobiluzman26:
    Hangi kitabı almalıyım mesela? Direkt isim ver lütfen, hemen alayım.

mw1337:
    Mesajın için teşekkür ederim. DGS'yi inan çok istedim ama, devlet okullarının çoğu, Edebiyat, Tarih hariç neredeyse hiç bir dersi muaf saymıyor ve İngilizce hazırlığı şart koşuyorlar. Özel okulu 2-3 sene öncesine kadar 8-10 bin liraya okuyan arkadaşlarım vardı ama, şu an çok pahalı ve benim o ücretleri karşılama durumum yok. Devlet okulunda 4-5 okumaya daha önce de yazdığım gibi şahsi ve ailevi durumum müsait değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 15 Aralık 2017; 3:30:4 >

• Haberdar Et fonksiyonunda bir sorun var. Yukarıdaki mesajda cevap verdiğim kişileri haberdar etmek için ayrı mesaja ekledim. 1/3
  • Haberdar Et fonksiyonunda bir sorun var. Yukarıdaki mesajda cevap verdiğim kişileri haberdar etmek için ayrı mesaja ekledim. 2/3
  • Haberdar Et fonksiyonunda bir sorun var. Yukarıdaki mesajda cevap verdiğim kişileri haberdar etmek için ayrı mesaja ekledim. 3/3
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.