Şimdi Ara

OPEL ALMAN MI YOKSA...??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
20.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • opel 1929 dan beri gm bünyesindedir yani sahibi amerikalı bir şirket ancak opel alman kültürüne ait bir markadır yani hisse sahibi ile firmanın nereye ait olduğu başka konulardır.
  • Opel kendi içinde bağımsız filan değil gayet bağımlı.

Bu Araba sahipleride amma çok kendi araçlarını ALman yapma isteğiyle doluyorlar.

Ford konusunda da şey vardı, Ford Avrup Forddan bağımsız Ford Avrupa Alman

Gideceksin Fordun fabrikasına Almanca konuşacaksın sana aval aval bakarlar

Çünkü hepsi İngilizce konuşuyor.

Gerçi Opelde de öyle ama Opelde çalışanlar hep Alman.

Ama neticede Opel Alman menşeli bi firma olmasına rağmen, Opeli de ABD liler aldı. O bir Amerigano VEspuçi artık

Bu arada LandRover İngiliz malıdır, şu anda Ford bünyesinde sadece ama o zaten habire el değiştirip duruyor, bi yere bağımlı diil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 8 Ekim 2007; 11:01:27 >

• opel soyisimli adam yapmış sonra bunu gm e satmış. ama almanyada uretilen araç amerıkada satılmaz.zaten toyota honda vw bunların hepsinde amerıkan ortaklıg vardır çunku amerıkan sermayesıyle 2 cı dunya savaşından sonra kurduruldu. hıç bırı yuzde yuz saf değil. ama opel tamamıyla gm e ait
  • toyota tamamen bi marka kimseyle ortaklığı yok hondanında yok en azından benim bilgim bu varsa marka sölermisin
  • japonların var adama o kadar araba sattırmazlar amerıkada o kadar yerlı uretıcı varken think about that.
  • japonların var demek tirişkadan name demek ne var ben onu sordum ayrıca burda marka ortaklıgından bashediyoruz toyota daihatsu ya motor veriyo ve lexsus diye süper lüx markası var ama kimseyle ortaklığı yok senin muhabetin aynı "kızılayda herkese simit sattırmazlar" geyiğine benziyo varsa bilgin yaz yoksa yorum içerbilcek bi soru değil
  • ne sorusu yaw var dedık hepsının var sen gıt araştır selım
  • Opel Alman olabilir. Ama artık General Motors çatısı altında.
  • Tabiki de ALMAN
  • opelin işide ford gibi aynı
    normalde volvo isveç malı ama ford satın aldı artık amerikan oldu,general motor da opel i satın aldı normalde opel alman arabası şimdi gm aldı sahini amerikalı
  • General Motor Opel i satın alınca.Motorunu General Motor yapmaya başladı.
    Yani Opel de Amerikan General Motorun motoru var.
    İngiliz Rolls Royce ve Mini Cooper dada Alman Bmw nin motoru var (BMW satın alınca)
    Bugatti,Lamborghini,Bentley,Skoda,Seat bunlardada Alman VW grubun motoru var(vw grup satın alınca)
    Yani Melez oluyor.
    Opel de Amerikan motoru olduğu için %100 alman demekte pek doğru olmaz.
    Maybach,Porsche,Mercedes-Benz,Bmw,Audi,Volkswagen tam olarak %100 Alman Arabası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevoN -- 21 Ocak 2010; 14:29:33 >
  • Motor hariç heryeri alman !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevoN

General Motor Opel i satın alınca.Motorunu General Motor yapmaya başladı.
    İngiliz Rolls Royce ve Mini Cooper dada Alman Bmw nin motoru var (BMW satın alınca)
    Bugatti,Lamborghini,Bentley,Skoda,Seat bunlardada Alman VW grubun motoru var(vw grup satın alınca)
    Yani Melez oluyor.
    Maybach,Mercedes-Benz,Bmw,Audi,Volkswagen tam olarak %100 Alman Arabası

Bravo sana.

• quote:

Yani Melez oluyor.

Yanlış.
  • diyelim ki japon..ne olacak?

oğulları evlenmek için yabancı gelin adayı bulunca "müslüman mı bu?" diye soran anneler gibisiniz..yok şimdi müslüman değil, abdest aldırıp, kelime-i şahadet getirtip, adınıda ayşe koyacaz, mantı açmasınıda ögrendimi ohhhşşş olsun sana mis gibi müslüman kızı..töbe töbee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikum -- 21 Ocak 2010; 10:19:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GöKHaN 35

quote:

Yani Melez oluyor.

Bravo sana.

Porsche de %100 Alman Malı.
    Yazmayı unutmuşum.

• Ben %100 Alman olarak görmüyorum.
  • Opelin bütün teknolojisi - tasarımı alman. Motorunu bilemem. Benim bildiğim GM opele karışmıyor ama kârına ortak oluyor.
  • Belki yanlış biliyorum ama ilk kurulduğunda GM bünyesinde idi. Sonra bir ara almanlara geçti ama yine GM aldı. Mesela Opel Rekord ile ford granadanın tasarımı ve çoğu parçası aynıdır. Mesela arka diferansiyel Gm üretimi diye biliyorum. Şuan ise almanyadaki fabrikayıda amerikaya çekmeyi düşünüyorlar. Alman hükümeti ise o kadar batmasın diye para verdik götürmeyin diye karşı çıkıyor. Yani Bana kalırsa opel %80 amerikandır. Zaten Opel astra ile cruze aynı alt yapıya sahip sanırım.
  • Yeni opel Astra, İnsignia ve Chevrolet Cruze arasındaki benzerliklere bakınca %100 Alman demek biraz zorlaşıyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.