Şimdi Ara

Opel Astra 1.3 cdti yakıt problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar 2006 model astra h 1.3 cdti aracım var. Araç bir gece boya için sanayide kaldı, sonra aldıp kullanmaya başladığımda ibrenin normalden daha hızlı düştüğünü fark ettim, denemek için 50 TL'lik mazot aldım yaklaşık 15 litre ile 180 km yol yaptım (şehir içi ancak trafik yok), bir anda araç fazla yakmaya başladı. 50 tl ile daha çok km yaptığımı hatırlıyorum, havalar ısındı yakıt azalacak diye beklerken bu artışın sebebi ne olabilir. Parça değiştirilebileceği aklıma geldi ama hangi parça fazla yaktırırki yada sebep ne olabilir. Birde havalar ısınacağı için lastik basınçlarını 40 psi'dan 32 psi'a indirttim ama yakıtta bu kadar fark ettirirmi, bu yakıt konusunda aracı kime götürmek gerekir servise gidip bu çok yakıyor desem ilgilenirlermi? Saygılar

• Yakıt deposundaki algılayıcıda sorun olabilir.Yakıt olmasına ragmen bitmiş gibi gostermiştir.
  • Yakıt aldığın yerle ilgili olabilir, ayrıca yakıta her geçen gün zam geliyor. 100 liralık yakıt ile 500km yaparken, şimdilerde 400-420 km anca yapabiliyorum. Tabii teker durumu, yol rüzgar durumu, yük durumu hepsi buna etkili. Adamın bir parça değiştirip ve yakıtı etkileyeceğini sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 19 Nisan 2011; 18:45:20 >
  • çok enderde olsa bende de aynı sorun oluyor
    sensörle ilgili bir sorun olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.