Şimdi Ara

Opel Astra 1.6---Marş dönüyor ama araba çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
23.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bende bi tane 2008 model Opel Astra Enjoy 1.6 (easytronic) var. 4 gündür işim olmadığı için kullanmıyordum arabayı. dün işim çıktı, tam bindim arabaya, frene bastım kontağı çevirdim ama araba çalışmadı. Marştan ses geliyor (olağan bi şekilde -- gıy gıy şeklinde) ama motor bi türlü çalışmıyor. Ekranda herhangi bir hata ışığı falan da yanmıyor. Aküsü mü bitti diye düşündüm ama bütün ışıklar, farlar çok parlak yanıyor, yani akü olması imkansız
    13 ay önce de böyle bi sorun olmuştu ki o gün sabah çalıştı akşam çalışmamıştı, servis çekiciyle gelip almıştı, bi gün sonra da beynine reset attık dediler ve 270 TL aldılar.
    Sizce sorun nedir servise para bayılmak istemiyorum, mesela bi çok forumda immobilizer hatası olabilir diyor (ki yedek anahtarı birkaç güne eve gidip alıcam).

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Opel Astra Marşı Dönüyor Ancak Araba Çalışmıyorsa Ne Yapmalı?

Opel Astra sahipleri, "Opel Astra çalışmıyor" veya "Opel Astra marş basıyor ama çalışmıyor" gibi sorunlarla karşılaşabilirler. Bu durum, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.

Yaygın Nedenler:

• Zayıf veya Boş Akü: Akü, aracın marş motoruna güç sağlar. Zayıf veya boş bir akü, marş motorunun düzgün çalışmasını engelleyebilir.
    • Arızalı Marş Motoru: Marş motoru, aracın motorunu çalıştıran elektrikli bileşendir. Arızalı bir marş motoru, marşın dönmesine ancak motorun çalışmasına engel olabilir.
    • Yakıt Sorunları: Yakıt enjektörleri veya yakıt pompasındaki sorunlar, motora yakıt gitmesini engelleyerek çalışmasını durdurabilir.
    • Ateşleme Sistemi Arızaları: Bujiler, ateşleme bobinleri veya ateşleme modülü gibi ateşleme sistemi bileşenlerindeki sorunlar, aracın çalışmasını engelleyebilir.
    • Sensör Arızaları: Motor yönetim sistemi, çeşitli sensörlerden veri toplar. Arızalı bir sensör, motorun düzgün çalışmasını etkileyebilir.

Sorun Giderme Adımları:

Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Aküyü Kontrol Et: Akü terminallerini temizle ve akünün voltajını kontrol et. Düşükse şarj et veya değiştir.
    • Marş Motorunu Kontrol Et: Marş motorunu dinle. Dönüyorsa ancak motor çalışmıyorsa, arızalı olabilir.
    • Yakıt Sistemini Kontrol Et: Yakıt filtresini kontrol et ve gerekirse değiştir. Yakıt pompasının sesini dinle. Çalışmıyorsa, arızalı olabilir.
    • Ateşleme Sistemini Kontrol Et: Bujileri kontrol et ve gerekirse değiştir. Ateşleme bobinlerine ve ateşleme modülüne elektrik gelip gelmediğini kontrol et.
    • Sensörleri Kontrol Et: Hava akış sensörü, oksijen sensörü ve krank mili sensörü gibi önemli sensörlerin bağlantısını kontrol et. Gerekirse temizle veya değiştir.

Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, yetkili bir Opel servisine başvurman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • eğer marş basıyorsa yakıtla alakalıdır bence.tıkanma benzin pompası arızası kötü yakıt vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkry

eğer marş basıyorsa yakıtla alakalıdır bence.tıkanma benzin pompası arızası kötü yakıt vs.

kötü yakıt olması neredeyse imkansız hep shellden alıyorum benzini ama diğerleri olabilir. umarım şu yedek anahtar gelince çözülür de uğraştırmaz. cevap için teşekkürler
  • Benzin pompasındaki hortumda çatlak olabilir

Kontrol ettirin
  • Benim astra dada öyle bir sorun vardı. Akü den olduğunu söylediler. Değiştirdim problem kalktı. Yani akü zayıfta olsa o ışıklar yanıyor. Işıklara aldanıp akü bitmemiştir demeyin... Bir kontrol ettirin bence..
  • pompa bozulmuştur. aynısı başıma geldi
  • marş motorunun dişli sıyırmıs olabılır .benım basıma gelmıstı...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynısı banada olmuştu herşey çalışıyor elektrik var motor dönüyor ama araç çalışmıyor, akünün ışıklarını kontrol edin, bende yeşil yandığı halde akü takviyesiyle çalıştı ve servis aküyü değiştirmeye karar vermişti 1 yıldır böyle kullanıyorum bir sorunda yaşamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.