Şimdi Ara

opel astra classic 2 twinport tüp?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Opel astra classic 2 twinport arabam var.Tüp taktırmak istiyorum. Ama ceşitli duyumlar aldım. Kimileri bu motor da tüp uyumumun cok iyi oldugunu, kimileri ise eger tüp taktırırsam devamlı sorun yasayacagımı soyluyor.Sizce ne yapmalıyım? Bu konuda tecrubesi olanlardan tevsiyler bekliyorum? Araç suan şehir icinde 30 kuruş , sehir dışında 21 kuruş yakıyor.Sanırım tüp kullanımı yüzde 40 tasarruf sağlıyormuş.Tesekkurler simdiden...

• Edit
    Yanlış anlamışım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idril -- 7 Kasım 2010; 19:19:25 >
  • --------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idril -- 7 Kasım 2010; 19:20:02 >
  • anlamadım:)
  • BRC twinport motorlarda bazı katkı maddeleri ile kullanılmasını,aksi halde subap sorunları yaşanabileceğini belirtiyordu yanlış hatırlamıyorsam.
  • astra calssıc II 1.4 twinport aracım var.subat 2010 ıtıbarı ıle brc tup takılmısıtır.su an 6000km yakın yol yptım fazlada kullanmadıgım halde tuplu olarak bır sorun gozukmuyor sımdılık.(sadece cok nadır olarak yuksek hızda bır koku gelıyor ayda 1-2 defa yapıyor)kısa surelıgıne calısmada sorun yok sorularını yanıtlayabılırım kafana takılan:))
  • kardeş iyi biyere yaptırırssan sorun çıkmaz ama %40 yalan max %30 tasarrufunuz olur lpg çok zamlandı buda tasarruf oranını düşürdü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OPEL ASTRA 1,6 ENJOY EASYTRONİC
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

BRC twinport motorlarda bazı katkı maddeleri ile kullanılmasını,aksi halde subap sorunları yaşanabileceğini belirtiyordu yanlış hatırlamıyorsam.

yenı nesıl motorlar astra nj ve ınsıgnıa modellerı ıcın gecerlı.....
  • arada bir koku mu:S nasıl yani? asıl ilginc olan servis yetkilisi eger tup taktırırsam sık sık arabayı servise getirmem gerektigi oldu. ama duydugum kdarıyla brc lerde arıza araba beynine yansıtılmıyormus bu br avantaj dimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emr0706mat

arada bir koku mu:S nasıl yani? asıl ilginc olan servis yetkilisi eger tup taktırırsam sık sık arabayı servise getirmem gerektigi oldu. ama duydugum kdarıyla brc lerde arıza araba beynine yansıtılmıyormus bu br avantaj dimi?

evet bir koku cekıyor yapılan gaz kacagı testınde bır kacak saptanamadı yetkılı servıs fs otogaz ve mmo ıkısıde bulamadı izmit müsait oldugumda ugrayacam yıne dedıgım gıbı bunu yakalamak cok zor nadıren oluyor arac arıza ıkaz lambası kesınlıkle yanmıyor sorun yok 7 aydır kullanıyorum servıslık bır durum motor olarak kesınlıkle yok gecen ay arkadan carpma meydana geldı onun yuzunden servıse gıttım arac kaporta yenılemesı yapıldı.servıs bılgısayara bıle takmadı aracı arıza olursa zaten gorursun dedıler ekranda dedıgım gıbı sorun yok calısmada tek sıkıntı cok nadırde olsa kotu koku gelmesı nadıren onuda bakıcaz artık zıra kacak saptanamıyor montaj hatası gozukmuyor yanı...

• tsekkurler hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceffry

quote:

Orijinalden alıntı: emr0706mat

arada bir koku mu:S nasıl yani? asıl ilginc olan servis yetkilisi eger tup taktırırsam sık sık arabayı servise getirmem gerektigi oldu. ama duydugum kdarıyla brc lerde arıza araba beynine yansıtılmıyormus bu br avantaj dimi?

evet bir koku cekıyor yapılan gaz kacagı testınde bır kacak saptanamadı yetkılı servıs fs otogaz ve mmo ıkısıde bulamadı izmit müsait oldugumda ugrayacam yıne dedıgım gıbı bunu yakalamak cok zor nadıren oluyor arac arıza ıkaz lambası kesınlıkle yanmıyor sorun yok 7 aydır kullanıyorum servıslık bır durum motor olarak kesınlıkle yok gecen ay arkadan carpma meydana geldı onun yuzunden servıse gıttım arac kaporta yenılemesı yapıldı.servıs bılgısayara bıle takmadı aracı arıza olursa zaten gorursun dedıler ekranda dedıgım gıbı sorun yok calısmada tek sıkıntı cok nadırde olsa kotu koku gelmesı nadıren onuda bakıcaz artık zıra kacak saptanamıyor montaj hatası gozukmuyor yanı...

@ceffry
    Bu kokuyu tarif edebilirmisiniz,
    Balata kokusumu,
    Debriyaj da olabilir, fazla sıkıştırdığınız zaman.
    Gaz kokusumu,

Biliyorsunuzki bizde hem kaçak dedektörü hemde kimyasal spreyle kontrol yapılır, eğer gaz kaçağı yok diyorsak bu koku gaz kaçağı değildir.
    Bundan emin olabilirsiniz.
    İyi akşamlar

• @faruk sevgili
    subat 2010 yılında tup takıldı.sorun kesınlıkle balata veya debrıyaj kokusu degıl.bunun ıcın sıze ugramıstım tekrardan projeyı cızen muhendıs trafından gaz kacagı kontrol edıldı sorun yok dedı bu konuyla alakalı.yalnız kımyasal sprey kontrol kesınlıkle yapılmadı.montaj yapılırkende orada bulunmustum.bu koku lpg takılana kadarda kesınlıkle boyle bır olay yoktu.dedıgım gıbı bunu yakalamak zor nadıren yapıyor.bir anda arabanın ıcı cok agır bır koku yapıyor tam anlamıyla lpg kokusu dıyebılırız. o kadar agırkı camları acmak zorunda kalıyorum....cumartesı ugramaya calısacam saygılar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceffry

@faruk sevgili
    subat 2010 yılında tup takıldı.sorun kesınlıkle balata veya debrıyaj kokusu degıl.bunun ıcın sıze ugramıstım tekrardan projeyı cızen muhendıs trafından gaz kacagı kontrol edıldı sorun yok dedı bu konuyla alakalı.yalnız kımyasal sprey kontrol kesınlıkle yapılmadı.montaj yapılırkende orada bulunmustum.bu koku lpg takılana kadarda kesınlıkle boyle bır olay yoktu.dedıgım gıbı bunu yakalamak zor nadıren yapıyor.bir anda arabanın ıcı cok agır bır koku yapıyor tam anlamıyla lpg kokusu dıyebılırız. o kadar agırkı camları acmak zorunda kalıyorum....cumartesı ugramaya calısacam saygılar....

Mükendisimiz Noyan bey bu konuda çok çok titiz bir arkadaştır+
    gaz kaçak dedektörü ile yapılan kontrolde , gaz kaçağı tesbit edildiği takdirde , Noktasal tesbit için kimyasal tesbit yaparız.
    Yani aracınızda gaz kaçağı tesbit edilmediyse kimyasal tesbite de gerek yok demektir :))

Zaten gaz kaçağı varsa hep vardır
    Yoksa yoktur

Arasıra var demek gaza haksızlık olur

Cumartesi çok kalabalık olması sebebiyle sabah 9.00 gibi gelirseniz çok iyi olur aksi takdirde çok beklemek zorunda kalırsınız.
    maalesef insanlarımız randevu sistemine bir türlü alışamadı,
    Ne söylesen boş

• ben sorunu belırttım.uygun bır zaman oldugunda donerım haberınız olur merak etmeyın net olarak gelemeyecegım bır tarıh ıcın cok degerlı vaktınızı calmak ıstemem
  • Ok Bekleriz
  • Arkadaşlar lpgnin gerçekten tasarrufu oldu mu? Bende, şu son zamlardan sonra lpg taktırmak istiyorum ama bildiğiniz üzere twinport yakıt konuasunda -sınıfına göre- bayaa cimri acaba lpgnin bir etkisi olur mu? Bahsetmemişsiniz hiç...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fanatik_1903

Arkadaşlar lpgnin gerçekten tasarrufu oldu mu? Bende, şu son zamlardan sonra lpg taktırmak istiyorum ama bildiğiniz üzere twinport yakıt konuasunda -sınıfına göre- bayaa cimri acaba lpgnin bir etkisi olur mu? Bahsetmemişsiniz hiç...

Özellik 1.4 twinportlarda tasarruf oldukça az. Kullanılan benzinide çıkarsan %20 seviyelerinde diyebilirim. Yaklaşık bu aracı 2yıla yakındır lpgli kullanıyorum ve 40bin km'den fazla yol yaptım.

LPG'nin birde 10binde bir bakım bakım masraflarıda var tabi.

Tasarruf en çok uzun yolda hissediliyor, uzun yolda bu oran %30-35ler civarı diyebilirim.
  • Paran varsa PRİNS taktır hiçbir sorun yaşamazsın.
  • Biraz geç bir cevap oldu ama yaklaşık 1,5 yıldır Opel Astra Classic 2 twinport aracımda brc marka lpg sistemi kullanıyorum. İlk başlarda ben de çok düşünüp kararsız kalmıştım ama günde yaklaşık 50-60 km yol yaptığım için ve benzine gelen zamlardan sonra başka çarem kalmamıştı. Sistemden memnunum, şimdiye kadar bir sıkıntı yaratmadı. Bence bizim araçlara brc'nin sistemi uygun, güvenilir bir yerde montaj yaptırdıktan sonra korkmaya gerek yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.