Şimdi Ara

Opel Astra Güvenlik Açığı (Merkezi Kilit)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
22.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizlerle bir düşüncemi paylaşmak istiyorum. Opel Astra'lardaki kapı kilitleme sistemi ile ilgili.

Merkezi kilit var araçlarımızda; bazılarımızda ilave olarak Alarm mevcut (Orjinal).

Hırsız camımızı kırdı, alarm var ise çalmaya başladı; yok ise sessizlik hakim zaten ortalığa; kolunu uzattı ve kapı kolunu çekti (yada orta kolsoldaki merkezi kilit düğmesine bastı); peki şimdi ne olacak dersiniz?

Ne mi olacak; 1.Merkezi devre dışı kaldı, 2.Alarm devre dışı kaldı. O kadar akıllı ki aracımız; içeriye anahtarla mı girildi, yoksa başka şekilde mi girildi? aracımızın umrunda değil. Onun için önemli olan içeride birisini olması ve kapı kolunu ya da merkezi kilit düğmesine basılmış olması.

Araçlarımızda çift kilit sistemi mevcut değil ya da aktif değil (Var/Akitf değil ise kullanıcılara bu konuda bilgi verilmiyor), ister kumandanın kapatma tuşuna 10 kere basın, isterseniz atlayın zıplayın; ama orjinal aracınız bu şekilde size anahtar teslim veriliyor. Yorum sizin...

Kazasız belasız günler dilerim...

• Üyesi olduğum bir forumda daha aynı mesajınız var...

Evet bunu daha önce de duymuştum malesef ancak yapacak bir şey yok sanırım
  • 2 kere kitleme olayı sizde yok mu ?
  • ford connect de vardı çift kilitleme..
    iyi de tam olarak ne işe yarıyor ki çift kilitleme?
  • ilk kilit kapıları kilitler, ikinci kilit motoru kilitler (immobilizer)
  • İyi de anladığım kadarıyla cam kırılınca içerden hangi arabanın kapı açma tuşuna basarsanız basın o kapılar açılır. Ancak arabanın kendi anahtarı olmadığı sürece motoru çalıştıramazsınız. Doğru anladığımı düşünüyorum.

Bu şekilde her aracın içinde vardır. Camı kır kapı açma düğmelerine bas kapılar açılsın. Bu kadar basit. Yani bunun için bir çare yok.

İmmobilizer olmayan araba kaldı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 21 Eylül 2009; 18:42:42 >
  • bizde dead lock var.
    dead lock tayken içeriden kilitleri kaldıramıyorsunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ford focus kapı kilit sorunu
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ford connectte ikinci kilitlemeden sonra içerden kapı kilidi açılmaz.hatta bu yöntemle bazen arkadaşları arabanın içine hapsederdim ama şu an kullandığım vectra c comfortta de bu sistem yok galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: webislander

bizde dead lock var.

bizim arabada var mı bu dead lock?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkry

ford connectte ikinci kilitlemeden sonra içerden kapı kilidi açılmaz.hatta bu yöntemle bazen arkadaşları arabanın içine hapsederdim ama şu an kullandığım vectra c comfortta de bu sistem yok galiba

evet .connect de açılmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hacada

quote:

Orijinalden alıntı: webislander

bizde dead lock var.

bizim arabada var mı bu dead lock?

benim bahsettiğim 98 model kasa astraların hepsinde var
    sonraki kasalara koydular mı bilemem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

İyi de anladığım kadarıyla cam kırılınca içerden hangi arabanın kapı açma tuşuna basarsanız basın o kapılar açılır. Ancak arabanın kendi anahtarı olmadığı sürece motoru çalıştıramazsınız. Doğru anladığımı düşünüyorum.

Bu şekilde her aracın içinde vardır. Camı kır kapı açma düğmelerine bas kapılar açılsın. Bu kadar basit. Yani bunun için bir çare yok.

İmmobilizer olmayan araba kaldı mı?

Gözden kaçırdığınız bir şey var arkadaşlar. Tamam camı kırdı, kapı kolunu çekince tüm arabalar açılıyor diyorsunuz ancak; astra'larda orjinal alarm, kapı kolundan kapıyı açınca devre dışı kalıyor.

Adam camı kırıyor, alarm çalıyor, kapı kolunu çekiyor yada konsoldaki kilitleme tuşuna basıyor ve alarm susuyor!

• camı kırdıktan sonra, merkezi kilit devre dışı kalır yada kalmaz ne farkeder? Camdanda girer zaten aracın içinde işi varsa.
    Sonuçta aracı çalıştırıp götüremez. Ama kilidi açıp kapıdan girmiş yada açamamış camdan girmiş ne farkeder?
  • quote:

Orijinalden alıntı: okan

camı kırdıktan sonra, merkezi kilit devre dışı kalır yada kalmaz ne farkeder? Camdanda girer zaten aracın içinde işi varsa.
    Sonuçta aracı çalıştırıp götüremez. Ama kilidi açıp kapıdan girmiş yada açamamış camdan girmiş ne farkeder?

1. Kelebek camını kırmışsa giremez,
    2. Büyük camları da sessiz bir şekilde kırmak o kadar kolay değildir.
    3. En önemlisi de bu; camı kırdıktan sonra bir şekilde araca giriyor diyorsun, ancak bende diyorum ki; ALARM susuyor!!! Anlayın artık arkadaşlar şu durumu. Mantıksız bir durum var. ALARM'ın devre dışı kalmaması gerekiyor.
  • Opel'in sitesinden müşteri hizmetlerine bildirimde bulundum, İzmir Torbalı'daki merkezden aradılar; şikayetimin üst birimlere iletildiğini bildirdiler, bir de sözlü olarak açıklamamı istediler. Bence birden fazla kişi başvurursa, yaptırım gücümüz artabilir.

Sizlerde bu linkten başvurabilirsiniz:

www.opel.com.tr
    Üzgünüz! İstek, hatalı biçimlendirilmiş sözdiziminden dolayı sunucu tarafından anlaşılamadı - Opel Türkiye
    http://www.opel.com.tr/site/forms/communication_start.php?trcrm_form=communication

• Yeni kasa FORD Transit Pickup larda kapı zorla açılırsa korna çalıyor.
    Ama hırsıza ne fayda...
    Adamlar son teknoloji BMW,Mercedes v.b araçları çalıyor.
    Opel çalınmış çok mu?
    En iyisi KASKO...
    Hırsız nereden gelirse gelsin...
  • kapıları 2 kere kilitleme sistemi Corsa C'de bile var ki, Astra'da Vectra'da olmaması söz konusu olabilir mi?
    sadece aracın donanımına ve üretim yılına göre değişiyor.

aracın orjinal alarmı nekadar ses çıkarıyorki, açık kalsa, sürekli çalsa ne yazar?
    sonradan takılmış bir alarm ise de zaten bu durum Opel'i bağlamaz.
    dipnot: bu konu sayesinde hırsızların alarmlı Opel'lerden korkmamasını sağlamış olabilirsiniz.
  • Ayrıca 2001 Corolla'da eğer orjinal alarm açıksa ve siz anahtarı kumandayla değilde anahtarla açarsanız onda bile alarm çalıyor. Ancak kumandayla açmanız,susturmanız gerek yoksa tüm mahalle ayağa kalkıyor.
    Alarma kumanda yoksa anahtar bile fayda etmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dctcagri

kapıları 2 kere kilitleme sistemi Corsa C'de bile var ki, Astra'da Vectra'da olmaması söz konusu olabilir mi?
    sadece aracın donanımına ve üretim yılına göre değişiyor.

aracın orjinal alarmı nekadar ses çıkarıyorki, açık kalsa, sürekli çalsa ne yazar?
    sonradan takılmış bir alarm ise de zaten bu durum Opel'i bağlamaz.
    dipnot: bu konu sayesinde hırsızların alarmlı Opel'lerden korkmamasını sağlamış olabilirsiniz.

Hırsızlar zaten bu yöntemi biliyor dostum, İzmir Çiğli Kipa'da başıma geldi, benim için acı bir tecrübe oldu ancak, başkaları yaşamasın diye paylaşıyorum.

• opel dead lock olayini kaldırdı 2004 ten sonra sanırım tam bilmiyorum ama yenilerde yok diye biliyorum..
    faydalı bir sistemdi her araçta olması gerek...
    aracı kilitleyip 10 sn içerisinde tekrar kilitleme düğmesine basınca içereki kilitleri kaldırsanızda boşa çalışıyor kapıları açmıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.