Şimdi Ara

opel astra h hararet sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
14.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Opel astra h 2011 model dizel aracım çok çabuk harareti yükseliyoR. 5 dk lık yolda 120 derece lere çıkıyor. Zorlasam hararete kalkıp su eksiltiyor. 102 derecede fan açıyor ama soğutmaya yetmiyor sorun ne olabilir? Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Opel Astra H Hararet Sorunu

Opel Astra H modellerinde hararet sorunu yaygın bir sorundur. Bu sorunu gidermek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

• Hararet Göstergesini Kontrol Edin: Motor çalışırken hararet göstergesini izleyin. Normal çalışma sıcaklığı genellikle 90-100 santigrat derecedir. Ancak, trafik sıkışıklığı veya yokuş yukarı sürüş gibi durumlarda geçici olarak 110 santigrat dereceye kadar yükselebilir.

• Soğutma Sistemini Kontrol Edin: Soğutma sistemi arızaları hararet sorunlarına neden olabilir. Radyatör, hortumlar, termostat ve su pompasını kontrol edin. Herhangi bir sızıntı, tıkanıklık veya hasar olup olmadığını inceleyin.

• Motor Yağı Seviyesini Kontrol Edin: Düşük motor yağı seviyeleri de hararet sorunlarına yol açabilir. Motor yağını düzenli olarak kontrol edin ve gerekirse tamamlayın.

• Fanların Çalıştığından Emin Olun: Soğutma fanları, motoru soğutmak için önemlidir. Kontak açıkken ve motor çalışırken fanların çalıştığından emin olun.

• Hararet Yapan Belirtileri Tespit Edin: Opel Astra H'nizin hararet yaptığını aşağıdaki belirtilerle anlayabilirsiniz:

• Yüksek hararet göstergesi
      • Motordan gelen yanık kokusu
      • Buhar veya duman
      • Güç kaybı
      • Stop etme

Bu belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, aracınızı güvenli bir şekilde durdurun ve motoru kapatın. Soğumasını bekleyin ve ardından soğutma sistemini kontrol edin.

• Profesyonel Yardım Alın: Hararet sorununu kendiniz gideremezseniz, profesyonel bir tamirciye başvurun. Tamirci, sorunu teşhis edebilir ve uygun onarımları yapabilir.

Bu adımları takip ederek Opel Astra H'nizin hararet sorununu giderebilir ve aracınızı güvenli bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dizelin 5 dakikada ısınması garip.102 derece çok yüksek

1-Fan müşürü algılamıyor olabilir.
    2-Sistemde hava olabilir.
    3-Devirdaim pompanız görev yapmıyor olabilir.

Aklıma gelenler.Geçmiş olsun.
  • Su eksiltiyorsa conta da yanık olabilir.
  • bu arabalar kolay kolay hararet yapmaz.üstte arkadaşın dediği gibi müşür bozulmuştur.adamlar hararet göstergesini kadrana bile koymamışlar.
  • Araba modelli oldupu için Ya termostat kapalı kalıyor değiştir.Yada devirdaim pompası devirdaim yapmıyor.km kaç aracın daha 4 yaşında halbuki.
  • Araç 90 binde son 50 bini bizde idi. Yeni çıktı bu sorun. Sizlerindedediğiniz gibi termostattan şüpheleniyorum ve değiştirmeyi planlıyorum da şu hava yapma olayındn çekiniyorum biraz. Kimisi bu araçlar havayı kendi atar diyor. Kimisi de bulaşma diyor. Sanayi esnafı desen sorunun ne olduğunu bile kestiremiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar kusura bakmayın konuyu yanlış açtım da bnm opel 1.6 gl opelim var daha 3 hafta öncesine kadar motor lambası yanmayan araç sürekli motor lambası yakmaya başladı yardımcı olabilirmisiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ewrenn123

Araç 90 binde son 50 bini bizde idi. Yeni çıktı bu sorun. Sizlerindedediğiniz gibi termostattan şüpheleniyorum ve değiştirmeyi planlıyorum da şu hava yapma olayındn çekiniyorum biraz. Kimisi bu araçlar havayı kendi atar diyor. Kimisi de bulaşma diyor. Sanayi esnafı desen sorunun ne olduğunu bile kestiremiyor.

Kalorifer hararet 90 da iken soğuk üflüyorsa, rampa aşağı inerken uzun süre hararet düşüyorsa termostattır.
    Ama su eksiltmede var sizin aracın contası yanmış olup motor suyu pistona yağa karışıyor olabilir böyle bir durumda egzoza bakın duman atar araç gitmez su eksiltmiş olur.
    Yada devirdaim pompasından kaçak olabilir.
    Borulardan olabilir ısınınca altına motor bölümüne iyice bakın damlayan birşey yoksa yedek su kabının kapağını iyice sıkın oradan da buharlaşabilir.Eğer bunlar değilse malesef araç hararet yapmış conta ykamıştır.:( masraflı iş..buna sebeb olan şeyde bulunmalı neden hararet yapmış zamanında.Yada siz yaktınız contayı bilemeyiz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.