Şimdi Ara

Opel Astra J Kasa (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
4.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kesinlikle...şu anki fiyatlarla lpg dizelden daha ekonomik durumda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asarhaddon

Çelik sübapların cidden faydası oluyor mu peki

Alıntıları Göster
    çelik subap takıtırınca bir daha eridiğini görmezsin muhtemelen.
    onun dışında arabanın çekişi artıyor, yakıt tüketimi düşüyor, motor sesi azalır, titreme azalıyor.
  • quote:

Alıntıları Göster
    bir daha eridiğini görmezsin muhtemelen.
    arabanın çekişi artıyor, yakıt tüketimi düşüyor, motor sesi ve titreşimi azalıyor.
  • quote:

Alıntıları Göster
    bir daha eridiğini görmezsin muhtemelen.
    arabanın çekişi artıyor, yakıt tüketimi düşüyor, motor sesi ve titreşimi azalıyor.
  • quote:

Sayın J kasa sahipleri birkaç sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim
    İlk önce sizce hangi motor 1.6 benzinli mi (onlarda da lpg ile sübap sorunu varmı onda da alüminyum sübap var diyorlar)

1.4 motor çok yakıyor diyorlar Bende 2015 Jetta BMT comfortline vardı 120 sabit hız ile düz yolda 5 lt yakıyordu chipli olduğu için performans canavardı 235 tork vardı

Kısacası yakıt ne kadar fark eder jetta ile ve tabi performans

Rüzgar sesi olayı (kapılardan) sadece 130-140 civarı mı başlıyor yoksa direk 90-100 mü

Birde donanım sizce hangisi edition yeter gibi ama satışı zayıf olabilir Benim Jetta da ki otomatik klima benim için gereksizdi mesela lastik basınç sensörü de ama CC olmazsa olmaz ekran güzel şey ama teli bağlar dinlerim zaten yada direk ekran taktırırım geri görüş güzel bişey

Lütfen samimi cevapları bekliyorum
    Bir aydır 2017 Astra J 1.4T otomatik benzinli kullanıyorum. 2. el aldım; ilk sahibi 3700 km kullanmış. Çok yakma konusuna gelirsem; daha önce 2001 Seat Ibiza 1.6 benzin, 2007 Opel Astra G 1.6 Classic II benzin ve 2012 Kia Rio 1.4 CRDi dizel kullandım. Kıyaslarsam; evet, gerçekten çok yakıyor. Örneğin, 11 yıl kullandığım 2007 Astra G 1.6, ilk 6-7 yılında şehir içinde ortalama 7.5-8.0 lt/100 km yakıyordu. Astra J 1.4T ise -benim kullandığım dönemde- şehir içinde ortalama 9.5 lt/100 km yaktı (araç halen 5700 km'de; 7-8 bin km'yi geçince düşer, diyorlar). Benden önceki sahibi öyle düşük yakmış ki, şu an genel ortalaması 8.5 lt/100 km gösteriyor. 100 km'de 1-1.5 lt fazla olmasının nedeni otomatik olması sanırım. Satın aldığım yerdeki satıcı da bundan bahsetti.

Araç önceki kullandıklarıma göre epey ağır. Ancak 140 beygir bunu tamamen telafi ediyor. O ağırlığı sadece kağıt üzerinde görüyorsunuz. Yokuşlarda diğer kullandığım araçlardan kat be kat daha iyi. Kıyaslayamam bile (önceki sahibi chip tuning yapmış olabilir mi, bilmiyorum. Camları siyah film kaplatmış, jantlar 17" OPC).

Astra J'nin görünüşü gayet iyi, ayrıca sürüş konforu da iyi. Ses konusuna gelirsem; yüksek hızlarda sadece motor sesini duyuyorsunuz. Bu motor sesi de rahatsız edici değil, motorun gücünü hissettiriyor. Rüzgar sesi almıyorum. Tabii seçtiğiniz lastiklere bağlı olarak yol sesi de alabilir.

Donanım olarak Design, Sport, Elite bakmaya çalışın. Bendeki Edition Plus. Boş araç. İlk sahibi Necvox blutooth-multimedya-navigasyon-geri görüş kamerası taktırmış, bir nebze işe yarıyor ancak Edition'ların eksikleri çok: 2012 Kia Rio'da olan otomatik klima, sensörlü silecekler, sensörlü farlar, kol dayama, uzaktan kilit açma-kapamada aracın farlarının yanması, bluetooth, elektrikli kapanan yan aynalar gibi bir çok şey eksik. Plus'ın Edition'dan farkı; deri direksiyon ve sis farları.

Not: lastik basınç sensörü, motor yağı seviyesi sensörü, hız sabitleme, hız limiti, yokuş kalkış desteği filan var. Dikkatimi çekmeyen başka artı/eksileri de var.

• Teşekkürler arkadaşlar yakıt dışında kesinlikle Astra 50-60 bandindaki diğer araçlardan bir gömlek üstün bakalım dizeli radarimda hayırlısı artık

• Selam arkadaşlar ana konu burası mı bilmiyorum. Anahtarın kilitleme düğmesi koptu. Dış kısmındaki plastik koptu. Bunu nerede yaptırabilirim. Ya da internetten kabını alıp değiştirebilir miyim?

• Garp the Fist kullanıcısına yanıt

aynen, netten dış kabı alıp yenileyin hocam.

https://www.trendyol.com/skilit/opel-insignia-astra-j-sustali-kumanda-kabi-3-buton-oto-anahtarlik-p-37698279

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt

süper, teşekkür ederim hocam

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.