Şimdi Ara

Opel Astra J - Volvo S40 - II Deneyimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, yaklaşık üç yıl kullanıp sattığım 2011 model Astra J 1.4 140 hp Sport ile alalı bir ay olan 2009 model Volvo S40 1.6 Dynamic aracımı, compakt sınıfta araç alacak olanlara tavsiye vermesi amacıyla yaşadığım deneyimleri paylaşmak istedim.
    Öncelikle Astra ile başlamak isterim. Benim nazarımda Opel’ in C ve D segment araçları her zaman fiyat & performans araçları olmuştur. Hem donanım olarak dolu olurlar hem de Opel her döneminde yeniliklere ve yeni teknolojilere imza atmıştır. Örneğin 2009’dan beri gerek Astralarda gerekse Insignia’larda Cosmo donanımda benim gibi gece yolculuğu çok yapanlar için muhteşem bir donanım olan AFL bi-xenon farları standart sunuyorlar. Farlardan yola çıkarsak Focus, Jetta, Golf, Megane, 308, C3, Civic, Corolla gibi sınıf rakiplerinde adaptif bi-xenon farlı araç bulmak için kılı kırk yararsınız. Full versiyon olsa bile bu araçlar ya bir paket ile alınırlar yada hiç alınamaz. Ben Opel’in birçok eksiği olmasına rağmen bu tarz tutumu nedeniyle sevildiğini düşünüyorum.
    Ben Astra’mı 2014 yılında 30.000 km’de 43.000,00 TL’ye hatasız boyasız olarak aldım. 2017 Şubat ayında ise ön tamponu değişmiş ve 75.000 km’ de 48.000,00 TL’ye ilana koyduğum ikinci gün sattım. Satma nedenim aylık 350-400 lirayı bulan benzin masrafım ile kızımın dünyaya gelmesinden dolayı bagaj ihtiyacımın artık HB araçta karşılanmaması oldu.
    Peki nelerden memnundum;
    - Yol tutuşu iyiydi,
    - Ağırlığına rağmen rampa ve sollama hızlanmalarında hiç üzmedi,
    - Aracı tasarım olarak bir hatchback sever olarak hep beğenmişimdir,
    - Kendi model yılına uygun güvenlik donanımlarının standart olması,
    - 6 ileri şanzımanın uzun yol yakıt tüketiminin iyi olması,
    - Kullandığım süre boyunca rutin bakımlar dışında servise hiç gitmedim,
    - İç mekanın tuş kalabalığı da olsa kokpit hissi vermesi ve genel olarak kaliteli olmasından memnundum.

Nelerden memnun değildim;
    - Şehir içi yakıt tüketimi,
    - Sesli ve sert süspansiyonları,
    - Aracın ağırlığı nedeniyle yeteri kadar verimli olmaması,
    - Frenleri hiçbir zaman üzmedi ancak ağırlıktan olsa gerek his olarak zayıfmış gibi geliyor,
    - Yüksek hızlarda yeteri kadar sertleşmeyen direksiyonundan memnun değildim.

Ortalama yakıt tüketimim karışık 8,8 lt idi.

Volvo’ya ise genel olarak bakış açısı çok farklı. Özellikle 30 yaş üstü insanlar araca çok ilgililer. Hemen hemen aynı paraya almama rağmen arabaya binenler çok farklı hissettiklerini söylüyorlar ve hemen Volvo abi güvenlik çok iyi ölümlü kazası yok geyiği dönüyor. Kaportaya yaslanıp abi arabanın kaporta sertliğine bak diyenler de oldu. Yani genel olarak insanlar Volvo deyince sağlam, güvenli araba deyip arkasından ikinci el piyasasının zayıflığından dem vurup, parça fiyatları pahalı abi diye söyleniyorlar.

Volvo’yu 49.000,00 TL’ye direk sahibinden satın aldım. Araç 130.000 km’de sadece bagaj kapağı değişik. Dynamic modeli güvenlik ekipmanları standart ekstra olarak elektrikle ayarlanabilir ve ısıtmalı deri koltuklar, high performans ses sistemi, katlanır aynalar, bi-xenon farlar arabayı sınıfındaki diğer C sınıfı araçlardan farklı kılan özellikler. Ayrıca çocuk minderi, arka kol dayama ve cam perdesi, bagajda 12 volt çıkışı gibi ufak tefek detaylar mevcut ki arabayı kullandıkça insanın hoşuna gidiyor.

Peki nelerden memnunum;
    - Yol tutuşu memnun olduğum Astra’dan da iyi,
    - Frenleri çok daha iyi, sanıyorum diskler ve balatalar daha büyük,
    - Performansı benzinli Astra gibi değil ancak torkunun yüksek olması his olarak üzmüyor,
    - Bagaj hacmi belki sınıf standartlarında ama bana yeterli geldi,
    - Dış tasarımı çok modern olmasa da ben beğeniyorum,
    - Yakıt tüketimi benzinli araçtan sonra ilaç gibi geldi,
    - C segmentinde fazla rastlamadığımız özellikler mevcut,
    - Süspansiyonu baya sessiz olsa da Volvo’da sert sayılabilecek bir araç,
    - Araçta yol ve rüzgar sesi Astra’ya göre daha az ama Astra’da kötü değil.

Nelerden memnun değilim;
    - Direksiyonu Astra’ya göre baya sert,
    - Volvo’nun iç malzeme kalitesi daha iyi olsa da Astra iç tasarım olarak daha dinamik,
    - 2009 modellerin 5 ileri olması,
    - İkinci elinin zayıf olması (iyi ki zayıf yoksa alamazdım).

Ortalama yakıt tüketimim karışık 6,4 lt.

Arkadaşlar genel olarak almaya niyetli arkadaşlara iki araç hakkında fikir vermek istedim. İki aracıda severek kullandım, kullanıyorum. Bütçesi 45-55 bin civarı olan arkadaşların tecrübelerimden faydalanmasını dilerim. İhtiyacınızı karşılayacaksa bilmem ama sadece daha yeni diye B sınıfı araçlara bakmayın, yine bakın ama bu fiyatlara çok güzel C hatta D sınıfı araçlar mevcut. Herkese hayırlı günler dilerim.

• Güzel inceleme olmuş. Artı eksi yönlerini ayrı ayrı belirtmeniz bu arabaları düşünen kişiler için yol gösterici olacaktır.
  • Volvo S40 1,6Dizel modeli genelde gözümün takıldığı, merak ettiğim bir modeldi. Genel değerlendirmenizi tarafsız gördüm. Sınıf olarak S60 ve S80 beğeniyorum. S40 küçük geliyor gözüme. İleriki tarihte S60 binmek planlarım arasında.
  • Hayırlı Olsun Hocam,Allah kazasız ve belasız binmeyi nasip etsin inşallah.

İncelemenizde güzel olmuş,elinize sağlık.Son zamanlarda çok troll konu olmaya başladı.Bu konu iyi geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı, uğurlu olsun. Güle güle kullanın. Araç otomatik mi, alırken şanzımana baktırdınız mı öyle ise. Bir sorun veya hissettiğiniz bir durum var mı?

• Hayırlı olsun.

S40'ın iç mekan genişliği nasıl?

• false6 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum hocam araç manuel. S40'larda 1.6 dizel otomatik yok diye biliyorum. Vites geçişleri ve debriyajı yumuşak. Astra bu konuda daha kemikliydi, şuana kadar bir sıkıntı yaşamadım.
  • Teşekkürler hocam. Boyum 1.85 ve ön tarafta hiç bir sıkıntım yok. Arka taraf ise bir Corolla, Jetta gibi değil. Hb Astradan 3-5 cm daha uzun gibi geldi bana. Focuslar gibi darda değil tabi. Arkada genelde eşim ve kızım yolculuk yapıyor, koltuk rahatlığı ve orta kol dayama olmasını eşim çok beğendi.
  • Sağolun arkadaşlar.
  • Bagaj hacmi sebebiyle VOLVO S40 ı elemiş biri olarak hala bakarım yoldan geçerken. Açıkçası S60 a da talip oldum ama onun da bagaj hacmi ufak geldi. Volvo'nun parçası pahalı muhabbeti biraz spesifik parçalar için geçerli, haricinde zaten Focus ile aynı platform, aynı motor. Yani bi ford ustasına gitseniz her sorununuzu çözersiniz. internetten parça ararken focus diye bakın, alın takın aracınıza.

güle güle kullanın
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    Babamda 2001 Megane var heralde bagajı benim aracın 1,5 katı falandır. Dışardan ise benim araç çok daha heybetli duruyor. Volvolar bagaj olarak biraz sıkıntılı ama bana HB araçtan sonra iyi geldi, şuan için yetiyor. Parça olarak dediğiniz gibi tüm ford servisleri aracı tanıyolar. Çıkmacılarda da bir hayli parça bulunabiliyor belki dediğiniz gibi spesifik parçalar sıkıntı yaratabilir, inşallah gerek olmaz
  • Incelemeniz güzel olmuş.Kızınızida güle güle büyütün.Tanidınızmı bilmem?

• tayfun_aslan T kullanıcısına yanıt
    Astra mı aldığım Tayfun abim tanımam mı, teşekkür ederim.
  • eski bir volvo s40 t5 kullanıcısı olarak motor ve performans kısmı hariç yorumlara katılabilirim. 2. el zayıf ancak bu sayede uygun fiyata bu kalitede bir araca binebiliyoruz. volvo'nun en büyük sıkıntısı volvo türkiye'nin satış sonrası hizmetlerdeki garip politikasıdır. servis ve yedek parça inanılmaz pahalı. ben hiçbir mantık göremedim. focus ile aynı alt yapıda olan ve birçok mekanik parçası ortak olan bu aracın basit yedekleri bile ateş pahasıdır.
  • 2 side parasının hakkını veren otomobiller parça ve usta konusunda astranın 1 tık iyi olacağını düsünüyorum birde 1.4t motorlar tüpe uyumlu olması lazim nerdeyse dizel kadar ekonomik.Volvo aracınız hayırlı kazasız belasız binin volvo s40 üretimini durdurmamalıydı umarım volvo tekrar üretir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamlamoz -- 27 Nisan 2017; 22:13:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.