Arkadaşlar opel astra njoy 2004 model 39000 kmde geçen hafta satın aldım.HB ve Klasik kasadır.Her neyse.Arabayı beğendim yalnız 3000 devirden sonra motor sesini çok içeri aldığını gördüm.Rahatsız edici bir ses.Dediler turbo açıyo bu turbonun sesi.Böyle bişey varmı.Bu araba da turbo var mı?Bu ses normalmi?
quote:
Orjinalden alıntı: pythagorean
Arkadaşlar opel astra njoy 2004 model 39000 kmde geçen hafta satın aldım.HB ve Klasik kasadır.Her neyse.Arabayı beğendim yalnız 3000 devirden sonra motor sesini çok içeri aldığını gördüm.Rahatsız edici bir ses.Dediler turbo açıyo bu turbonun sesi.Böyle bişey varmı.Bu araba da turbo var mı?Bu ses normalmi?
Öncelikle aracınız hayırlı olsun.
O arabada turbo falan yok. Bildiğimiz atmosferik motor.
Motor sesi her arabada devir arttıkça artar. 3000 devirin üstü zaten yüksek devirdir. yüksek devirde de motor sesinin yüksek olması normal.
Burda ses yalıtımı devreye giriyor.
Bence Astralar classiclerde bir aile arabasına göre yeterli ses yalıtımı var. ancak tabiki bu yalıtım lüks bir araca göre oldukça zayıftır. bu ses sizi rahatsız ediyorsa ilave yalıtım yaptırabilirsiniz...
Bir de ben önceki aracınızı merak ettim. acaba önceki aracınız neydi ki astranın motor sesi size fazla geldi?
kolay gelsin...
önceki aracımın bundan daha gürültülü olduğu kesin.Broadwayim vardı.Sonra astra aldım.Ama daha yeni olduğu için alışamamış olabilirim.Veya arabayı dinliyor olabilirim.Bunlar geçer diye düşünüyorum.