Şimdi Ara

Opel astra rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 sene önce bir Opel bayisinden sıfır km olarak Opel Astra j 1.6 cdti manuel araç aldım. 1 senede 23000 km yaptım. Bir önceki gün arabam viteslere geçmediği için çekici çağırtarak aracımı servise götürdüm. Servis elemanları bütük ihtimalle baskı balatanın bittiğini,sökülmeden anlaşılmayacağını ve eğer baskı balata bitmişse garanti kapsamına alınmayacağını söylediler. Ben de acemi olmadığımı, 1 senede baskı balata bitmesinin mümkün olmadığını, ayağımı debriyajda bekletmediğimi, dolayısıyla sorunun benden kaynaklanmadığını, garantiden değiştirilmesi gerektiğini kendilerine ilettim. Bana opel Türkiye'nin bunu kabul etmeyeceği, baskı balatanın kullanıcı hatası olduğu iletildi. Böyle bir şey mümkün değil arkadaşlar. Araba 1 senelik araba, 23000 km de. Ve ben arabayı mümkün olduğu kadar şehir içi trafiğine sokmadan kullandım. Ya opel'in kullandığı baskı balata çok dandik. Ya da başka bir şey var. Sorun yaşamayayım diye sıfır km araç aldım. 1 sene sonra sorun yaşadım. Tasarımını beğenerek aldığım astra aracımdan bugün nefret ettim. Verdiğim paraya yazıklar olsun. Opel'in kötü bir geçmişi olduğunu birçok yerde okumuştum ama bu kadar çabuk sorun yaşayacağımı tahmin etmiyordum. Bir daha asla opel almam kimseye de tavsiye etmiyorum. Birçok arkadaşım Honda veya Toyota'ya bakmam gerektiğini tavsiye etmişti keşke onları dinleseydim.2 sene garanti veriyorlar ama verdikleri garanti hikaye arkadaşlar. Bir problem olduğu zaman kullanıcı hatası deyip işin içinden sıyrılıyorlar. Verdiğim para haram olsun. Opel pişmanlıktır. Opelden uzak durun. Araba tamir edildikten sonra satıp Honda veya Toyota bakacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem2697 -- 25 Nisan 2017; 7:52:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun hocam hatırladığım kadarıyla arkadaşımdaki sıfır astranın baskı baltayı 80 bin civarında değiştirmişti. Çokta hor kullanırdı. 20 bindeki bir aracın bu kadar kolay baskı balata istemesi ilginçime gitti.

Hakkınızın arkasında durmanızı öneririm

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trytobelove

Geçmiş olsun hocam hatırladığım kadarıyla arkadaşımdaki sıfır astranın baskı baltayı 80 bin civarında değiştirmişti. Çokta hor kullanırdı. 20 bindeki bir aracın bu kadar kolay baskı balata istemesi ilginçime gitti.

Hakkınızın arkasında durmanızı öneririm

Sonradan anlaşıldı ki baskı balata bitmemiş. Vites halatı ayarları bozulmuş. Onun ayarı yapılacak. Servis yetkilisi mağduriyet yaşamamak için debriyaj üst merkezini de garantiden değiştireceklerini söyledi. Ben de tamam dedim. İnşallah sıkıntı çözülür benim de opele karşı negatif bakış açım değişir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek bir sorunda marka kötülemek de hiç doğru değil!

Ben de J 1.4T deli gibi kullanıyorum, kaç kere balata yaktım koku geldi ama hala devam ediyor 52bin km'de.

Bu tarz şeyler her markada oluyor. Toyota alıp da 5bin km'de motor yakan da var. Garanti konusunda opel diğer firmalara nazaran emin olun daha iyidir. Yeterki servisle anlaşabilin. Ben ses geliyor diye afl far değiştirttim, yeni takılanda fark ettim ki ses normal sesi imiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blitzkrieger

Tek bir sorunda marka kötülemek de hiç doğru değil!

Ben de J 1.4T deli gibi kullanıyorum, kaç kere balata yaktım koku geldi ama hala devam ediyor 52bin km'de.

Bu tarz şeyler her markada oluyor. Toyota alıp da 5bin km'de motor yakan da var. Garanti konusunda opel diğer firmalara nazaran emin olun daha iyidir. Yeterki servisle anlaşabilin. Ben ses geliyor diye afl far değiştirttim, yeni takılanda fark ettim ki ses normal sesi imiş.

Bal gibi de kötülerim,hiçkimse kusura bakmasın. Ben başım ağrımasın diye bir ton para verip,o araç daha 1.senesinde sorun çıkartıyor ise kötülerim. İkinci el almasını da bilirdim. Şu var ama sıkıntı çözüldü, yardımcı oldular.Saolsunlar. Allah razı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.