Şimdi Ara

OPEL batarsa... :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YA OPEL bişe her yer yan sanayici hemen üretiverirler, siz isteyin aynı opelden üretsinler
    Ama opel sevmiorum yine uzak durun çok sorunlu araçlar
  • bence rover hiçte dediğiniz kadar küçük değildi, uzun yıllar almanya fransa avusturya italya kesimlerinde bulundum, bu bölgelerde rover marka araçlara her gün her dakka her yerde rastlardım, fransada genelde küçük ve sw modelleri, almanya da hep hb kasa 400 serisi ve bol bol rover cabrio seçeneği! Ülkemizde az olması başka yerlerde de olmadığı anlamına gelemez.. Hele ki bmw nin devralması sonrası almanya da acaip çok 75 dizel bolluğu oldu, özelliklede sw kasa! Ha servis hizmeti yer yer bazı bölgelerde mevcut ama parça konusunda bilgim yok..
  • OPEL'i başka bir firmanında alması zor.Çünkü bütün büyük firmalar zararda ve krizde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tubo

quote:

Orjinalden alıntı: feanorringeril

Rover battığında durumu biraz farklıydı. Opel kadar büyük bir firma değildi. Satışları kıyaslanamayacak kadar azdı, içinde olduğu pazar sayısı azdı vs.
    Şu an Opel çok büyük bir firma. Birçok yerde, her kıtada ! modelleri pazarlanıyor, yüzbinlerce satılmış aracı var. Bütün bu araçların yedek parça - bakım onarım hizmetleri devam etmek zorunda. Firmanın kapısına kilit vurulmayacağı ortada (el değiştirir) ancak iflas halinde kimse satın almasa dahi bu güne dek yapılmış birsürü teknik anlaşmalarda, satılan araçların durumunu garanti altına alacak maddeler vardır diye düşünüyorum.

Bu bahsettikleriniz bir zamanlar Rover için de geçerliydi, Rover da batmazdı çok iyi satışlardı vardı çok güçlüydü vs.. Bunlar global şirketler, sadece Türkiye'yi baz alarak değerlendirmeyelim lütfen, bilmiyorsak, ille de yorum yapacaksak en azından araştıralım..
    Her kıtada pazarlanan Opel mi? Gm mi acaba?

Çok biliyorsunuz siz, cevap vermek haddimize değil. Demek Türkiye' ye göre konuşuyorum ben, heyhat. Birkaç bilgi verip kelam edip susacağım, kim özür dilemeli, ki herhangi bir beklentim kesinlikle yok, belli olacaktır. Opel' in satışa sunulduğu kıtalar + ülkeler listesi aşağıda, tek tek yazıyorum, dikkatle okursunuz bir zahmet. Kıtaları da belirteyim, bu engin bilginiz ile ayırt etmekte zorlanmanızı istemem; (sadece Opel ürün gamı; Opel üretim bantlarından çıkan modellerin satıldığı pazarlar..)
    AVRUPA
    -Austria -Belgium -Bosnia Herzigowina -Bulgaria -Crotia -Cyprus -Czech Republic
    -Denmark -Estonia -Finland -France -Germany -Great Britain -Greece -Hungary -Ireland -Italy
    -Latvia -Lithuania -Luxemburg -Macedonia -Norway -Poland -Portugal -Romania -Russia
    -Serbia / Montenegro -Slovakia -Slovenia -Spain -Sweeden -Switzerland -The Netherlands
    -Turkey

ORTA DĞU / AFRİKA
    -Bahrain -Egypt -Israel -Jorda -Kuwait -Oman -Qatar -Saudi Arabia -Syria -United Araba Emirates

ASIA / PACIFIC
    -China -India - Singapore -Taiwan

Ek olarak,
    -Opel modellerinin "Holden" adı ile AVUSTRALYA' da,
    -Saturn adı ile Birleşik Devletler ve Kanada' da;
    -Yine Opel ürün gamınının Chevy ve Opel logosu altında Brezilya, Venezuela, Chile, Ekvador pazarlarıında karışık olarak satıldğını sadece sorsanız da söylerdik.

Son olarak Opel ve Vauxhall' ın sadece Avrupa' da 2008 yılında totalde yaklaşık olarak 1.500.000 araç sattığını da ekliyorum.

Bu arada ben yukarıda 6 kıta saydım izninizle. Acaba her kıtada pazarlanan Opel' miymiş değil miymiş. Bilmiyorsanız da en azından araştırırsınız bundan böyle. Şimdiden kolay gelsin. Bir daha nasıl niteleneceğini herkesin bildiği bu üslubu kullanmayın. Aksi halde yazmış olmak için yazar yazar durursunuz. Herkes haddini bilmeli, ukalalık yapmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 27 Mart 2009; 18:39:41 >

• Yaa Zaten Opel GM den ayrıldı.Artık bağımsız çalışacak..
  • Altın yumurtlayan tavugu kımse kesmez.

Saygılarımla,
  • quote:

Orjinalden alıntı: maestro_34

quote:

Orjinalden alıntı: ismail64

Biz bu espriyi opeli olan bir arkadaşımıza bir aydır yapıyoruz:
    Opel batacakmış, senin arabaya artık tofaştan yedek parça takacaklar.....

Bu arada opeli olanlar alınmasın ama bir kırgız atasözü varmış(!) : "Alman adam değil, Opel araba değil" diye ... Ben söyleyenlerin yalancısıyım...

Tomorrow-today-toyota..............

opel araba değil, toyota mı araba?

dünya marka degerleri sıralamasında toyata 6 en yakın rakibi mercedes 10. sırada opeli hatırlamıyorum

• Keşke Batsa!
    Ama batsa bile bir başka otomobil firması satın alır piyasaya hiç bişi olmaz rahat ol sen. Gönlünü ferah tut..
  • opele kolay kolay birşey olmaz en fazla başka marka satın alır
  • quote:

Orjinalden alıntı: feanorringeril

Çok biliyorsunuz siz, cevap vermek haddimize değil. Demek Türkiye' ye göre konuşuyorum ben, heyhat. Birkaç bilgi verip kelam edip susacağım, kim özür dilemeli, ki herhangi bir beklentim kesinlikle yok, belli olacaktır. Opel' in satışa sunulduğu kıtalar + ülkeler listesi aşağıda, tek tek yazıyorum, dikkatle okursunuz bir zahmet. Kıtaları da belirteyim, bu engin bilginiz ile ayırt etmekte zorlanmanızı istemem; (sadece Opel ürün gamı; Opel üretim bantlarından çıkan modellerin satıldığı pazarlar..)
    AVRUPA
    -Austria -Belgium -Bosnia Herzigowina -Bulgaria -Crotia -Cyprus -Czech Republic
    -Denmark -Estonia -Finland -France -Germany -Great Britain -Greece -Hungary -Ireland -Italy
    -Latvia -Lithuania -Luxemburg -Macedonia -Norway -Poland -Portugal -Romania -Russia
    -Serbia / Montenegro -Slovakia -Slovenia -Spain -Sweeden -Switzerland -The Netherlands
    -Turkey

ORTA DĞU / AFRİKA
    -Bahrain -Egypt -Israel -Jorda -Kuwait -Oman -Qatar -Saudi Arabia -Syria -United Araba Emirates

ASIA / PACIFIC
    -China -India - Singapore -Taiwan

Ek olarak,
    -Opel modellerinin "Holden" adı ile AVUSTRALYA' da,
    -Saturn adı ile Birleşik Devletler ve Kanada' da;
    -Yine Opel ürün gamınının Chevy ve Opel logosu altında Brezilya, Venezuela, Chile, Ekvador pazarlarıında karışık olarak satıldğını sadece sorsanız da söylerdik.

Son olarak Opel ve Vauxhall' ın sadece Avrupa' da 2008 yılında totalde yaklaşık olarak 1.500.000 araç sattığını da ekliyorum.

Bu arada ben yukarıda 6 kıta saydım izninizle. Acaba her kıtada pazarlanan Opel' miymiş değil miymiş. Bilmiyorsanız da en azından araştırırsınız bundan böyle. Şimdiden kolay gelsin. Bir daha nasıl niteleneceğini herkesin bildiği bu üslubu kullanmayın. Aksi halde yazmış olmak için yazar yazar durursunuz. Herkes haddini bilmeli, ukalalık yapmamalı.

Holden'in sahibi OPEL , Vauxhall'in sahibi OPEL , Chevrolet'nin sahibi OPEL mi?

Yoksa bütün saydığınız firmaların en büyük hissedarı ve bu ortaklıkları yaratarak üretim yapan GM mi?

O zaman Holden, Vauxhall otomotiv firması bile değiller sizin gözünüzde.. Bir Opel biliriz öyle gider..

Buna karşılık ben çıkıp Rover; Land Rover'ın sahibiydi desem, daha sonra kurtulmak için hisselerini sattı desem konu saçmalıklarla uzar gider.. Buradaki konu Rover ve Opel'in büyüklüklerini karşılaştırmak değil zaten, Rover bilindiği veya tahmin edildiği kadar güçsüz bir firma değildi...

Bunu ancak;

Opel için yaptığınız bu güzel araştırmaları bir de Rover için yaparsanız anlarsınız

Benim Gm'in nerelerde satış yaptığını sormama gerek yok.Profilimden anasayfaya girerseniz, GM'in zaten müşterilerimden biri olduğunu görürsünüz, bir telefonla istediğim bilgiye ulaşabilirken, GM'i sizin engin google gücünüze sorması gereken ben olmuyorum..

Benim bu forumda paylaştığım bilgiler COPY-PASTE bilgiler değildir. Yazmak için de yazan son insan bile olamam, forumdaki paylaşımlarımı okuyanlar bilirler...

Katılıyorum, Herkes Haddini Bilmeli..

Edit: Konuyu daha fazla baltalamamak adına daha fazla tartışmaya girmeyeceğim. Kirlilik adına herkesten Özür Diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio -- 27 Mart 2009; 19:25:43 >

• Böyle olur
    hatta satmak istediklerinde almanya da alıcıyı hemen bulacaklar da
    henüz satmaya niyetleri yok
    gm dünyada 2.büyük üreticidir

Automotive News 'in raporuna göre, 2007 yılı satışlarında ilk 10 üretici şöyle oldu:

1- Toyota Motor Corp . : 9.366.000

2- General Motors : 8.902.252

3- Volkswagen AG : 6.191.618

4- Ford Motor Co . : 5.964.000

5- Hyundai Otomotiv Grubu :3.961.629

6- Honda Motor Co . Ltd. : 3.831.000

7- Nissan Motor Co . : 3.675.574

8- PSA /Peugeot -Citroen SA : 428.400

9- Chrysler LLC: 2.676.268

10-Fiat S.p.A. : 2.620.864

quote:

Orjinalden alıntı: skipper_forum

GM Opel'i satar. Başka bir büyük otomobil firması alır. Batma değil de el değiştirme olur. Kalbinizi ferah tutun.

• quote:

Orjinalden alıntı: maestro_34

quote:

Bu arada opeli olanlar alınmasın ama bir kırgız atasözü varmış(!) : "Alman adam değil, Opel araba değil" diye ... Ben söyleyenlerin yalancısıyım...

opel araba değil, toyota mı araba?

Zuhahuahuahuauhuha

• quote:

Orjinalden alıntı: edgar davids

opeli vw alırsa?

arkadaşım öyle bir şeyin olmasına zaten ihtimal yok..
    biraz araba piyasasını takip edersen vw nin g.tünü geçen günlerde porsche un kurtardığını zaten bilirsin..ayrıca işi daha da ilerletmek isteyen porsche yöneticileri elinde bulundurduğu %51 oranındaki vw hissesi sayısını,1-2 gün önce çıkan haberlere göre %75'e taşıyıp volkswagen in tek sahibi ve yönetimine sahip olma planları yapıyorlardı.

not:alman hükümetine göre bir şirketin %75 ine sahip olmadan,şirkette tek söz sahibi olunmuyor..

ayrıca opel'in piyasadan silinmesi diye birşey kesinlikle söz konusu olamaz..bu sadece gm in bu kriz ortamında nakit para sıkıntısını gerçekten zorda olduğunu gösterip bir nebze olsun bu durumdan kendine pay çıkarma politikasıdır!Zaten bakarsanız gerçekten krizde olan bir firma hala yatırım yapmaya ve araçlar geliştirmeye devam edemez!Gm belkide önümüzdeki 10 yılı etkileyecek Elektrikli otomobil konusunda çok büyük bir adım attı ve 2 yıl içinde elektrikli araçları yollarda olacak!ve bu gerçekten çok iyi bir teknolojiyle olacak,belkide piyasada ki en iyi elektrikli-hibrit araçlar gm in ki olacak!bkn. Chevrolet Volt!

keza aynı şey opel içinde geçerli,opel son 5 yılda hem araçların tasarımında hemde kalite konusunda büyük bir ilerleme kaydetti!Şahsen bende Com'on Corsa dan itibaren bu gelişmeleri çok net şekilde görebiliyorum..Yeni çıkan İnsignia ya bakın Allah aşkınıza,hiç krizdeki bir firmanın çıkarabileceği bir model mi?bu aracın ar-ge si için kim bilir ne kadar para harcandı bu kriz ortamında..mesela 2010 yılında Opel Astra yı da yenileyecek ve bu aracı bile şuan hazır.yine keza bunun için harcanan ar-ge paralarını düşünün..onu takiben pazara yeni arka kapı tasarımıyla segmentine yeni standartlar getiren meriva piyasaya sunulacak..yine Opel'in elektrikli aracı Ampera 2011 yıllarında piyasada olacak.bütün bunlar için harcanan paralar..yani bu şeyler saymakla bitmez..

şimdi bana söyleyin hadi,krizdeki bir firma bu kadar fazla çeşitlilik sunabilir mi ve inovasyon üzerine çalışma yapabilir mi?kanaatimce vermek isteğim mesajı siz anladınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnGets -- 30 Mart 2009; 17:35:35 >

• Opel'in batıp ortadan kalkma ihtimalini görmemekle birlikte böyle bir şey olsa bile yedek parça ve servis açısından hiç bir sorun yaşanmayacağını, hatta kullanıcıların daha avantajlı duruma geçeceğini düşünüyorum. Yedek parça açısından sorun olması mümkün değil çünkü piyasada talep olduğu sürece arz da olacaktır ve hatta yedek parça piyasasının yan sanayinin inisiyatifine geçmesi çeşitli kalitelerdeki yedek parça arzının çeşitlenerek artmasına sebep olur. Yani şu anda bir parçanın bir orijinali ve iki de yan sanayi alternatifi varsa o zaman 5 farklı yan sanayi alternatifi olur ve Opel sahipleri şimdikinden daha ucuza parça bulabilirler. Servis konusunda da Opel sahiplerinin üzüleceğini hiç sanmıyorum. Aksine şikayetlerin tavana vurduğu Opel yetkili servislerinden kurtulmuş olurlar. Yedek parçaya benzer şekilde de servislerde de adet patlaması yaşanır ve piyasada çeşitli kalitelerde ve fiyatlarla servisler türer.

Bu durumun mahsuru doğru parça ve doğru servisin tespitinde yaşanabilir ancak o durumda da mutlaka bazı servisler ön plana çıkar ve en iyi servis bile emin olun yetkili servisten daha uygun fiyata iş yapar. Bu iyi servisler de forumda zaten konuşulur.

Yeni aracınız için garanti süresi dahilinde endişe yaşamanız normaldir çünkü aracın değişimine kadar varabilecek arızaların çıkma ihtimali elbette mevcuttur ama bu ihtimal çok düşüktür. Çoğu aracın garanti süresinde dahi sadece periyodik bakımlar için servise gittiğini düşününce çok da paranoya yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Araçların ikinci elde değer kaybı bir miktar olur herhalde ama kimsenin elinde patlamaz. Bu piyasada hala para eden Rover örneği gibi çoktan yok olmuş markaların yanında marka ayakta olsa bile yedek parça ve servis desteği almadığı halde hala çok tutulan bir sürü araç var. Mesela kuş serisinin orijinal yedek parça üretimi var mı bilmiyorum ama kimin umrunda? Şahin'ini yetkili servise götürüp orijinal yedek parça ile bakım veya tamirat yaptıran mı kaldı?

• quote:

Holden'in sahibi OPEL , Vauxhall'in sahibi OPEL , Chevrolet'nin sahibi OPEL mi?

Yoksa bütün saydığınız firmaların en büyük hissedarı ve bu ortaklıkları yaratarak üretim yapan GM mi?

O zaman Holden, Vauxhall otomotiv firması bile değiller sizin gözünüzde.. Bir Opel biliriz öyle gider..

Holden, Opel ürün gamını aynen Avustralya' da satışa sunuyor. Opel ürün gamını. Bu ne demek, arayın müşterinize sorun bakalım. Vauxhall İngiltere' de birebir Opel modellerini satışa sunuyor. GM' in Vauxhall adını kullanması Vauxhall' in eski bir özel araç üreten İngiliz şirketi olması ve Opel' in adadaki kötü imajı. Vauxhall ve Holden doğrudan Opel çatısı altındaki küçük, "bağımlı" kuruluşlar. GM' e değil, Opel' e bapımlı kuruluşlar. Neyi iddia ediyorsunuz halen daha? Güney Amerika Pazarında Opel' in modelleri Chevy logosu ile satılıyor yazıyorum, chevy' nin sahibi opel' mi diye saçma sapan soru soruyorsunuz. Bu firmaların sahibinin GM olduğunu bilmediğimi mi sanıyorsun. Farklı birşeyden bahsediyorum. Opel' in projelendirdiği, Opel üretim bandından çıkan araçlar, Opel' in modelleri. Opel üretimi.
    Mütamadiyen saçmalayıp, ego tatmini yapmaktan başka birşey değil yazdıklarınız. Kolay gelsin. Ben biliyorum, siz bir araştırın bakalım, Rover nasıl batmış. Rover Opel kadar büyük bir şirket olmadı hiçbirzaman. 1990' dan beri sorunlu bir yönetimi olan, satış grafiği sürekli aşağıya doğru ivmelenen bir şirketti. Bırakın Opel kadar araç satmayı, sürekli zarar ediyordu. Opel şu an GM' in kar eden, GM.' e kar getiren elindeki en iyi marka imajı olan şirket. Kar eden şirket, argesi ile birsürü konuda kendini ispatlamış, otomobil endüstrisine ilkleri katmış bir şirketin batması ile, 10 yıldır sorunlu ve satış politikası başarısız, zarar eden bir şirketin batması aynı şeyler değiller. Bilmiyorsanuz, öğrenin, tekrar ediyorum, ukalalık yapmayın.

• Bırakın batarsa batsın sanki babanızın fabrikası mı?
    Siz de opel yerine ww, toyota, honda, ford... başka bir araba kullanırsınız
    bu kadar basit...
  • quote:

Orjinalden alıntı: [ Chery ]

Sanırım siz astra yada vectra hic kullanmadınız.
    Opelin verdigi tadi verebilecek araba cok nadir.
    Hele toyota falan opelin dengi degil.

quote:

Doğrudur opelin verdiği acı tadı toyota veremez çünkü sorun çıkartmaz

• quote:

Orjinalden alıntı: son_samuray

quote:

Orjinalden alıntı: [ Chery ]

Sanırım siz astra yada vectra hic kullanmadınız.
    Opelin verdigi tadi verebilecek araba cok nadir.
    Hele toyota falan opelin dengi degil.

quote:

Doğrudur opelin verdiği acı tadı toyota veremez çünkü sorun çıkartmaz

Gülü seven dikenine katlanır

Opelin verdiği kalite,yol tutuş,mükemmellik hissini hangi marka verir?
    Toyota deme sakın çok gülerim.

Herşey sorunsuzluk değildir.
    Birazda zevk olacak.

• Doğrudur opel kaliteli ancak üst seviye araçları örnek vermek gerekirse bana corsa da kaliteden bahsetme ağzımı bırakır gözümle gülerim

Opelin verdiği kalite,yol tutuş,mükemmellik hissini hangi marka verir?

Cevap Volvo Mercedes BMW Subaru İnsignia sınıfı olarak değerlendiriyorum bu markaları çoğaltmak mümkün

Doğru her şey sorunsuzluk değildir ben 70-80.000 Tl para dökeyim

yukarıda saydığın tüm özellikler mevcut olsun anacak ben servisten aracımı çıkartamayım

nerede kaldı o markanın güvenirlik imajı mesela kaza anında bir hava yastığı açılmadıktan sonra

ne anladım ben bu işten opel astra ile corolla aurisi bir karşılaştır istersen kalite bakımından
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.