Şimdi Ara

OPEL batarsa... :) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Opeli bu kriz ortamında kim alıp başına bela açsın?

Bu arada opelin yol tutuşu özellikle vectra modelinde çok kötüydü ki inanmayan topgear açıp izleyebilir. Ve kesinlikle sorunsuz araçlar değil opeller. Ve motorları bence sert değil(astra opc hariç) bi ateşli motor edasıyla gitmiyorlar hiçbir zaman. Otomatik şanzımanla ilgili çokça sorunlar yaptılar bugüne kadar kendilerinin kötü şöhreti var ne yazıkki. Ama insignia ile bunların hepsi bitecek umarım. Çok beğendiğim bir araç
  • quote:

opel astra ile corolla aurisi

"Fanatiklik" gibi algılansın istemem. Fakat Corolla ile Auris' ten daha kaliteli bir iç mekanı olduğunu söyleyebilirim Astra' nın. C segmentte çok araca bindim, Golf ve Astra diğer araçlardan daha kaliteli iç mekana sahipler. Ayrıca Astra ile Corolla ve Auris arasında pazara çıkma tarihleri arasında 4 sene var, en azından onu da hesaba katarak yorum yapmak gerekli. Ayrıca Astra ilk çıktığında ne yenilikler getirdi, Auris çıktı piyasaya ne getirdi bir karşılaştırınca Astra' nın çok daha başarılı olduğu gürülüyor. Piyasaya çıkalı 5 sene olmuş bir hb. kasa var ve Auris' in yanında halen daha üstün yanları çok fazla.
    Fakat onun dışında sorunsuzluk kısmına katılıyorum, Opel bu konuda son senelerde çok sorun yaşadı ve yaşattı. En büyük ve çok önemli eksisi de budur, kronik sorun yaşamaması lazım bir aracın.

• quote:

Orjinalden alıntı: son_samuray

Doğrudur opel kaliteli ancak üst seviye araçları örnek vermek gerekirse bana corsa da kaliteden bahsetme ağzımı bırakır gözümle gülerim

Opelin verdiği kalite,yol tutuş,mükemmellik hissini hangi marka verir?

Cevap Volvo Mercedes BMW Subaru İnsignia sınıfı olarak değerlendiriyorum bu markaları çoğaltmak mümkün

Doğru her şey sorunsuzluk değildir ben 70-80.000 Tl para dökeyim

yukarıda saydığın tüm özellikler mevcut olsun anacak ben servisten aracımı çıkartamayım

nerede kaldı o markanın güvenirlik imajı mesela kaza anında bir hava yastığı açılmadıktan sonra

ne anladım ben bu işten opel astra ile corolla aurisi bir karşılaştır istersen kalite bakımından

kendin bu yazdıklarına inanıyor musun

opelle volvo mercedes ve bmw yi karşılaştırmışsın.

43 bin ytl ye insignia var bu fiyata bana mercedes alırmısın sonra ikisini özellik ve konfor bakımından karşılaştıralım

kaza anında ne zaman hava yastığı açılmamış ki olabilir sonuçta kul yapımı ; bir kere olan birşeyi her zaman oluyormuş gibi göstermek ne kadar mantıklı

astra ile aurisi karşılaştıran karşılaştırmış satış rakamlarına bakarsan herşeyi görebilirsin fazla söze gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThE GaSeS -- 28 Mart 2009; 20:04:21 >

• BIG IN JAPAN

Ölümüne Caponcuyuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnGets

quote:

Orjinalden alıntı: edgar davids

opeli vw alırsa?

arkadaşım öyle bir şeyin olmasına zaten ihtimal yok..
    biraz araba piyasasını takip edersen vw nin g.tünü geçen günlerde porsche un kurtardığını zaten bilirsin..ayrıca işi daha da ilerletmek isteyen porsche yöneticileri elinde bulundurduğu %51 oranındaki vw hissesi sayısını,1-2 gün önce çıkan haberlere göre %75'e taşıyıp volkswagen in tek sahibi ve yönetimine sahip olma planları yapıyorlardı.

not:alman hükümetine göre bir şirketin %75 ine sahip olmadan,şirkette tek söz sahibi olunmuyor..

ayrıca opel'in piyasadan silinmesi diye birşey kesinlikle söz konusu olamaz..bu sadece gm in bu kriz ortamında nakit para sıkıntısını gerçekten zorda olduğunu gösterip bir nebze olsun bu durumdan kendine pay çıkarma politikasıdır!Zaten bakarsanız gerçekten krizde olan bir firma hala yatırım yapmaya ve araçlar geliştirmeye devam edemez!Gm belkide önümüzdeki 10 yılı etkileyecek Elektrikli otomobil konusunda çok büyük bir adım attı ve 2 yıl içinde elektrikli araçları yollarda olacak!ve bu gerçekten çok iyi bir teknolojiyle olacak,belkide piyasada ki en iyi elektrikli-hibrit araçlar gm in ki olacak!bkn. Chevrolet Volt!

keza aynı şey opel içinde geçerli,opel son 5 yılda hem araçların tasarımında hemde kalite konusunda büyük bir ilerleme kaydetti!Şahsen bende Com'on Corsa dan itibaren bu gelişmeleri çok net şekilde görebiliyorum..Yeni çıkan İnsignia ya bakın Allah aşkınıza,hiç krizdeki bir firmanın çıkarabileceği bir model mi?bu aracın ar-ge si için m bilir ne kadar para harcandı bu kriz ortamında..mesela 2010 yılında Opel Astra yı da yenileyecek ve bu aracı bile şuan hazır.yine keza bunun için harcanan ar-ge paralarını düşünün..onu takiben pazara yeni arka kapı tasarımıyla segmentine yeni standartlar getiren meriva piyasaya sunulacak..yine Opel'in elektrikli aracı Ampera 2011 yıllarında piyasada olacak.bütün bunlar için harcanan paralar..yani bu şeyler saymakla bitmez..

şimdi bana söyleyin hadi,krizdeki bir firma bu kadar fazla çeşitlilik sunabilir mi ve inovasyon üzerine çalışma yapabilir mi?kanaatimce vermek isteğim mesajı siz anladınız..

ben zaten öyle bir ihtimal oldugundan oyazmadım konuya neşe gelsin istemiştim.

• Biri EGR valfi mi dedi???

quote:

Orjinalden alıntı: OverDrıve

quote:

Orjinalden alıntı: son_samuray

quote:

Orjinalden alıntı: [ Chery ]

Sanırım siz astra yada vectra hic kullanmadınız.
    Opelin verdigi tadi verebilecek araba cok nadir.
    Hele toyota falan opelin dengi degil.

quote:

Orjinalden alıntı: ismail64

Biz bu espriyi opeli olan bir arkadaşımıza bir aydır yapıyoruz:
    Opel batacakmış, senin arabaya artık tofaştan yedek parça takacaklar.....

Bu arada opeli olanlar alınmasın ama bir kırgız atasözü varmış(!) : "Alman adam değil, Opel araba değil" diye ... Ben söyleyenlerin yalancısıyım...

Tomorrow-today-toyota..............

Doğrudur opelin verdiği acı tadı toyota veremez çünkü sorun çıkartmaz

Gülü seven dikenine katlanır

Opelin verdiği kalite,yol tutuş,mükemmellik hissini hangi marka verir?
    Toyota deme sakın çok gülerim.

Herşey sorunsuzluk değildir.
    Birazda zevk olacak.

• Opel kullanan amcalar Toyotada triger kayışı olmadığını da bilselerdi kahırlarından ölürlerdi heralde...
  • Satsalar da devlet olarak alsak, bizim de bir otomobil markamız olsa nasıl olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci541 -- 30 Mart 2009; 19:11:40 >
  • delinin teki kuyuya taş atmış sizde çıkarmaya uğraşın..

opelin tartışıldığı bir başlıkta alakasız bir şekilde toyota diyen adamı niye eleştiriyorsunuz yada savunuyorsunuzki.. Böyle gereksiz insanları görmemezlikten gelmek en iyisi.. böylelerine çocuk diyip geçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetuEs -- 30 Mart 2009; 20:13:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rice-R

Opeli bu kriz ortamında kim alıp başına bela açsın?

Bu arada opelin yol tutuşu özellikle vectra modelinde çok kötüydü ki inanmayan topgear açıp izleyebilir. Ve kesinlikle sorunsuz araçlar değil opeller. Ve motorları bence sert değil(astra opc hariç) bi ateşli motor edasıyla gitmiyorlar hiçbir zaman. Otomatik şanzımanla ilgili çokça sorunlar yaptılar bugüne kadar kendilerinin kötü şöhreti var ne yazıkki. Ama insignia ile bunların hepsi bitecek umarım. Çok beğendiğim bir araç

Vectra kötüydü de Rakibi Passat mı iyiydi ? Ateşli bir motor edasıyla maximum red line ı 6000 devir olan BMW 320 mi gidiyor Yoksa aynı hacimdeki mercedes E200 mü ? Benim bildiğim amacına göre yapılan araba o amacı karşılar seninde dediğin OPC gibi ve yine yanıldın Opelin şanzımanı avrupalılar içinde en iyilerden biridir ve hiç sorun çıkarmaz çünkü teknolojisi yıllarca otomatik şanzıman üretmiş olan GM den gelir.

Rover ile Opel kıyaslanamaz çünkü aralarında 1/10 gibi bir firma kapasitesi farkı vardır ki Opel her zaman avrupanın en büyüklerinden biridir maddi sorun yaşaması sadece GM in kendisine verdiği yüktendir ki bu yüzden GM opeli satmak ve geliriyle kendini biraz olsun doğrultmak istemektedir çünkü opel batık olmadığı için para etmektedir. Neden yatırım yapıyor derseniz batık olmadığı için yapıyor ve zaten İflas etmeyecek hiçbir zamanda sonu rover olmayacak çünkü rover batmıştı opel ise halihazırda kar eden bir firmadır. Satılmasının nedeni iflas etmiş olması değil GM in politikasıdır.

• Batarsa ne mi olur dünyayı bilmem ama türkiyede sorunlu bir markadan kurtulmuşş olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enolaguy

quote:

Vectra kötüydü de Rakibi Passat mı iyiydi ? Ateşli bir motor edasıyla maximum red line ı 6000 devir olan BMW 320 mi gidiyor Yoksa aynı hacimdeki mercedes E200 mü ? Benim bildiğim amacına göre yapılan araba o amacı karşılar seninde dediğin OPC gibi ve yine yanıldın Opelin şanzımanı avrupalılar içinde en iyilerden biridir ve hiç sorun çıkarmaz çünkü teknolojisi yıllarca otomatik şanzıman üretmiş olan GM den gelir.

Rover ile Opel kıyaslanamaz çünkü aralarında 1/10 gibi bir firma kapasitesi farkı vardır ki Opel her zaman avrupanın en büyüklerinden biridir maddi sorun yaşaması sadece GM in kendisine verdiği yüktendir ki bu yüzden GM opeli satmak ve geliriyle kendini biraz olsun doğrultmak istemektedir çünkü opel batık olmadığı için para etmektedir. Neden yatırım yapıyor derseniz batık olmadığı için yapıyor ve zaten İflas etmeyecek hiçbir zamanda sonu rover olmayacak çünkü rover batmıştı opel ise halihazırda kar eden bir firmadır. Satılmasının nedeni iflas etmiş olması değil GM in politikasıdır.

Opelin ateşli motorları GSi serilerinde her zaman oldu.. Sorun çıkarma konusunda da Toyota Mercedesten de sorunsuzdur doğru ama o tipsiz tasarımlara sahip arabalara sırf sorunsuz diye hayatta binmem... Hatta bir arabada sorunsuzluğa hiç bakmam. Önce tasarım, sonra performans, diğerleri güvenlik, sorunsuzluk, yakıt falan ilgilenmem. Toyotanın eski araçları tasarım olarak yine fena değildi ama sonradan inanılmaz ruhsuz arabalar yaptı, o yüzden alacağım son arabadır. Alt sınıf araba favorim Forddur Opeldir.

• 10 aylık hort.

Ayrıca bu 2. opelimiz.

0 km 2000 model 1.6 Astra G almıştık. 80000 de satmıştık ve en ufak sorun çıkartmamıştı.

2009 nisanda 0 km Astra H 1.3 CDTI aldık. araç şuan 16000 kmde. en ufak sorun çıkarmadı. (Henüz ilk bakımına da girmedi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 19 Ocak 2010; 17:31:53 >
  • Arkadaşlar bir kere herşeyden önce pek çok önemli parçayı, otomobil üreticileri değil otomobil üreticisinden bu üretim ihalesini alan şirketler üretir. Ve bu şirketlerin umrunda olan böyle bir markanın olup olmadığı değil o aracı kullanan insanlar olup olmadığıdır, eğer hala iyi bir yatırım olarak görünüyorsa üretici niçin bu işten vazgeçsin ki? Ayrıca bunu da geçtim, ülkemizde ciddi bir yan sanayi mevcut bugün 80 model araca binen biri bile parça bulabiliyor merak etmeyin.

Ama bu konuda genel olarak yanlış yorumlanan birşey var ki, onu da birkaç arkadaş söylemiş demiş ki "batan bir şirket şöyle araba çıkarabilir mi böyle yatırım yapabilir mi?" Asıl o zaman yatırım ve yenilikler yapılarak düşülen darboğazı atlatmak hedeflenir, hangi şirket krize girdik oturalım yerimizde model çıkarmayalım der?? Asıl o zaman ciddi borçlarla birlikte batarsınız. Ki ayriyeten hiçbir firma da batıyor izlenimi vermez batıyor olsa dahi bu onun hisse değeri düşüşüne ve müşteri kaybına yol açar...

Sonuç: güvenle alınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Sline

quote:

Orjinalden alıntı: maestro_34

quote:

Orjinalden alıntı: ismail64

Bu arada opeli olanlar alınmasın ama bir kırgız atasözü varmış(!) : "Alman adam değil, Opel araba değil" diye ... Ben söyleyenlerin yalancısıyım...

opel araba değil, toyota mı araba?

dünya marka degerleri sıralamasında toyata 6 en yakın rakibi mercedes 10. sırada opeli hatırlamıyorum

böyle bi cümle de yok:)

toyota 6 sırada en yakın raakibi 10 sırada vay anasını... 6 7 8 9??

• Artık vwnin 11. markası olur opel :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail64

opel fanatikliği gibi algılamayın ama 50 60 70 li yıllarda toyota ülkemizde yokken opel kapitan rekord satıyordu
  • keşke şu alman markalarının hepsi batsa millet parasını savurmaz daha uygun araçlara yönelirdi
  • quote:

Sen topgear programının her dediğine inanma.Daha geçen gün arazi testine çıkardıkları bmw x6 yla basit bir çimenlik tepeyi aşamadılar,karlı zeminde araç ilerleyemedi.İstedikleri aracı yüceltiyorlar istemediklerini yerin dibine sokuyorlar.Ben bir vectra c kullanıcısı olarak ve aracı yeri geldiğinde limitlerde kullanmayı seven birisi olarak bugüne kadar aracımın yol tutusundan çok memnunum,aksine bu aracın amortisörlerinin sert olduğunu yol tutuş için konfordan ödün verdiklerini düşünüyorum ve aracla ilgili bugüne en ufak bir problem yaşamadım.Kardeşimde de astra var onda da bir problem çıkmadı. Ayrıca motor konusundada yanılıyorsun var.Opelin 1.6 180 beygirlik motoru ne kadar ateşli, yeni veya eski kasa astra veyahut insigniada bir test sürüşü yaparak denemeni tavsiye ederim.Veyahutta insignia bölümünde 1.6 turbo aracla test sürüşü yapmış ve kameraya çekmiş bir arkadaş var,onun videosunu bir izle derim.Arac daha 6000 devre ulaşmamıştı ve 247 km sürate çıkmıştı. Opelin herdaim aracları gayet performanslıdır.Neye göre motorları sert değil anlayamadım.Dİzelse 1.9 150 beygirlik aracı vardı şimdi 2litre 160 beygirlik motor var,2 litre benznliyse vectra c lerde 2 litrelik 170 beygirlik turbo motoru vardı şimdi insignialarda 2 litre 220 beygirlik motoru var.Daha önce keza 2 litrede b kasa vectra larda 150 beygirlik yine çok performanslı bir motor vardı,dönüyorum geriye doğru vectra gt ler,astra gsi lar opel calibralar hep performanslı araçlardı.1.6 LİTRE motorları biraz zayıftı ama onada 180 beygirlik turbo motorla çözüm buldular.Konuya gelince opel markasının herşeyden önce almanya batmasına izin vermez.Son derece köklü bir alman markasıdır ve roverla kıyaslanmayacak biçimde dünyada satış rakamları vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako

quote:

Orijinalden alıntı: ismail64

opel fanatikliği gibi algılamayın ama 50 60 70 li yıllarda toyota ülkemizde yokken opel kapitan rekord satıyordu

Almancilar sagolsunlar getirmislerdi Turkiye fakat nerde o captianlar? Hurdadalar heralde Rekordlar duruyor piyasada hala.

O donem japonya ile baglarimiz olmadigindan dolayi Toyotalar yok. Gumruk birliginden sonraki doneme bakmak lazim. Sizin mantikla 131, taurus en iyi araba.

Konuya gelince Opel satilirsa, araclarin 2.el degeri duser , servis hizmetleri aksayabilir.Parca bulmada da sorun olur,fakat yan sanayi isi goturur.

Daha iyide olabilir, opeli alacak firmaya bakar bu isler. Cinliler alirsa daha kotu olur bence...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.