Şimdi Ara

OPEL batarsa... :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diyelim ki GM iflasını açıkladı ve peşinde OPEL'ide götürdü...

-Böyle birşey mümkün değil -Dalgamı geçiyorsun-Rüyamı görüyorsun-Hiç batarmı -Hiç çıkarmı vb
    şeyler yazmayın lütfen.Farzedinki battı piyasadaki opeller ne olacak bunların bakımları ve yedek parçaları ne olacak OPEL'ler milletin elindemi kalacak ?veya ölü parayamı satılacak ?Markalar arasında daha önce böyle birşey yaşandımı ? OPEL alacam ama nerdeyse hergün bu durumu düşünüyorum tecrübeli arkadaşlar aydınlatın beni lütfen

• Rover'a ne olduysa yavaş yavaş Opel'e de aynı şey olur..

En son çıkan İnsignialar falan 10-12 seneyi doldurtuktan sonra ortada fazla yedek parça falan kalmaz...

Edit: Ama birileri çıkıp da lisanslarını falan satın alırlarsa tekrar üretime de geçerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio -- 27 Mart 2009; 2:02:16 >
  • illaki bi zengin opeli sahiplenir...
    kaldığı yerden devam ederler..
  • Rover battığında durumu biraz farklıydı. Opel kadar büyük bir firma değildi. Satışları kıyaslanamayacak kadar azdı, içinde olduğu pazar sayısı azdı vs.
    Şu an Opel çok büyük bir firma. Birçok yerde, her kıtada ! modelleri pazarlanıyor, yüzbinlerce satılmış aracı var. Bütün bu araçların yedek parça - bakım onarım hizmetleri devam etmek zorunda. Firmanın kapısına kilit vurulmayacağı ortada (el değiştirir) ancak iflas halinde kimse satın almasa dahi bu güne dek yapılmış birsürü teknik anlaşmalarda, satılan araçların durumunu garanti altına alacak maddeler vardır diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 27 Mart 2009; 2:15:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: feanorringeril

Rover battığında durumu biraz farklıydı. Opel kadar büyük bir firma değildi. Satışları kıyaslanamayacak kadar azdı, içinde olduğu pazar sayısı azdı vs.
    Şu an Opel çok büyük bir firma. Birçok yerde, her kıtada ! modelleri pazarlanıyor, yüzbinlerce satılmış aracı var. Bütün bu araçların yedek parça - bakım onarım hizmetleri devam etmek zorunda. Firmanın kapısına kilit vurulmayacağı ortada (el değiştirir) ancak iflas halinde kimse satın almasa dahi bu güne dek yapılmış birsürü teknik anlaşmalarda, satılan araçların durumunu garanti altına alacak maddeler vardır diye düşünüyorum.

Bu bahsettikleriniz bir zamanlar Rover için de geçerliydi, Rover da batmazdı çok iyi satışlardı vardı çok güçlüydü vs.. Bunlar global şirketler, sadece Türkiye'yi baz alarak değerlendirmeyelim lütfen, bilmiyorsak, ille de yorum yapacaksak en azından araştıralım..
    Her kıtada pazarlanan Opel mi? Gm mi acaba?

• Bildidiğim kadarı ile üretilen/imal edilen değişken sürelerde (elektronikte genelde 2 sene) yedek parça garantisi olmaz zorunda. Otomotiv sektöründede vardır böyle şeyler muhakkak ve daha uzun sürelidir.
  • Opel insignayı çok sevmeme rağmen OPEL'in şu anki durumu nedeniyle opelden uzak dururdum.OPELin ne olacağı belli değil.
  • opel e hiç birşey olmaz arkadaşlar sonuçta geçmişi belli bir firma

illaki biri satın alır ve yola devam edilir

rover zaten çok tutulan bir araç değildi opel ile kıyaslamak saçmalık olur
  • Arkadaşlar Opel ile Rover'ı kıyaslamak başlıbaşına bir hata olur. Zira Rover sadece ingiltere ve bir iki Commenwalth ülkesinde satış yapabilmiş, bunun dışında hiçbir ülkede özel satın alanlar dışında tercih edilmeyen bir otomobil firmasıdır. Oysa Opel çeşitli adlar altında özellikle Kıta Avrupasında, Latin Amerikada hatta Kuzey Amerikada her zaman en fazla satılan ilk 5 otomobil firması olmayı başarmış firmadır. Dağıtım ve bayi ağı kuvvetli, marka imajı çok iyi olan (Türkiyede servis yönünden bazı sorunlar yaşamasına bakmayın) hatta ve hatta sahibi GM markasından bile daha güçlü imajı olan firmadır. İlk olarak böyle bir firmanın batmasını bir kere o ülkenin yöneticileri izin vermez. Unutmayın geçmişte bir Amerikalı yönetici " GM için iyi olan Amerika içinde iyidir" diye bir slogan bile üretmiştir. İkincisi diyelimki oldu ve firma iflasını istedi. Dakikasında bir arab şeyhliği konsorsiyumu (Amcalar , dayılar, yeğenler ortaklığı :) ) hemen Opel firmasının şirketi satın almak için harekete geçer. Satış yapılır ve yoluna devam eder. Çünkü hiçbir firma böyle bir imajı ve bayi ağını kaybetmek istemez. O yüzden içiniz rahat olsun. Ayrıca Opelin zor durumda kaldım açıklamalarınada fazla inanmayın. Sadece hükümetler ile yapılacak pazarlıklarda elini güçlendirmeye çalışıyorlar o kadar. Yoksa yeni yeni modellerin geliştirilmesi için çalışma yaparlarmıydı.

• GM Opel'i satar. Başka bir büyük otomobil firması alır. Batma değil de el değiştirme olur. Kalbinizi ferah tutun.
  • bir firma ürettigi bir modelin son otomobilinden sonra 10 yıl yedek parca üretmek zorundadır
  • Biz bu espriyi opeli olan bir arkadaşımıza bir aydır yapıyoruz:
    Opel batacakmış, senin arabaya artık tofaştan yedek parça takacaklar.....

Bu arada opeli olanlar alınmasın ama bir kırgız atasözü varmış(!) : "Alman adam değil, Opel araba değil" diye ... Ben söyleyenlerin yalancısıyım...

Tomorrow-today-toyota..............
  • quote:

Orjinalden alıntı: ismail64

Biz bu espriyi opeli olan bir arkadaşımıza bir aydır yapıyoruz:

Bu arada opeli olanlar alınmasın ama bir kırgız atasözü varmış(!) : "Alman adam değil, Opel araba değil" diye ... Ben söyleyenlerin yalancısıyım...

opel araba değil, toyota mı araba?
  • Öyle birşey mümkün olmaz. Opel, Rover gibi mahalli değil global bir firma. Opel marka araçlar sadece logoları değiştirilerek Vauxhall ve Saturn olarak da satılıyorlar. Elbette ki bir alıcısı çıkacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: maestro_34

quote:

Şaka mı bu

• quote:

Orjinalden alıntı: maestro_34

quote:

• Sanırım siz astra yada vectra hic kullanmadınız.
    Opelin verdigi tadi verebilecek araba cok nadir.
    Hele toyota falan opelin dengi degil.

quote:

• quote:

toyota ne oluyor

bizim memleketteki at arabaları gibi işlevsel ama estetik 0
  • opel araba değil toyota mı araba
  • opel corsa toyota corona
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.