Şimdi Ara

Opel Combo City Club İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araç: Opel Combo City Club 1.3 CDTI 2009 Model 122000 kmde

Öncelikle performanstan başlamak istiyorum.

*Performans bakımından biraz sıkıntılı bir araç 1300 kg için 1300 70 bg lik motor hantal kalıyor.
    *Bu durumdan dolayı insan sollamaya çıkarken ister istemez 3.5 atıyo.Heleki klima açık yokuşta sollama yapıyorsan vay haline direksiyondaki kişi hadi oğlum yaparsın geçersin bunu gibi söylenmeye başlıyor.Yada bizim aile basmayı çok sevdiğinde olsa gerek.
    *3500 devirden sonrasınıda hakkını yememekte lazım. 3500 ve yukarı devirlerinde canlı oluyor ama bazı durumlarda bu da yetersiz kalabiliyor.
    *Ekonomi dersen işte o zaman bu araçtan şaşmıycaksın.
    *Kısacası devir ekonomi devri diyenler için bire bir.

Gelelim konforuna.

*Bu konuda mükemmel bir araç koltukların genişliği ve yumuşaklığının orantısı çok iyi.
    *Kullanılan plastik malzemeler sert ve kalitesi biraz düşük bu da eksi bir yön.
    *Arka koltukların yere yakın olması biraz sıkıntı ama diz mesafesi ve 3 kişinin sıkışmadan rahat bir şekilde oturması bu açığı kapatıyor. 1.83 olan babam bile arka koltukta bacak bacak üstüne atabiliyor ön koltuğun en arka seviyede olduğu zaman bile. Belki şuan da hadi ordan yalan atmış dediğinizi duyar gibiyim ama inanın gerçekten öyle.
    *Bu kasanın çıktığı zaman sınıfında olan araçlardan daha uzun ve bu sayede en büyük bagaj hacmine sahip ki bu da ailecek pikniğe,tatile ve ya yük taşırken büyük avantaj sağlıyor.
    *Bu da arabam.com un testinde yazan bilgi;
    ''Combo'nun boyutları platform kardeşi Corsa ile karşılaştırıldığında daha net ortaya çıkıyor. Otomobil kardeşinden 507 mm daha uzun. Sadece kardeşi değilrakipleri Fiat Doblo'dan 163 mm, Renault Kangoo'dan 287 mm, Citroen Berlingo ve Peugeot Partner'dan ise 185 mm daha uzun.''
    *Yani tam bir aile ve uzun yol arabası denebilir.
    *Yüksek hızlarda rüzgar sesini biraz iç mekana sızdırıyor onuda atlamamak lazım

Donanım olarak incelersek

*Güvenlik açısından iyi donanıma sahip tabi parasına göre.
    *Çift airbag,ABS,EPS,viraj denge çubuğu gibi donanımlara sahip.
    *Multimedya olarak kötü radyo-kaset çalar var tabi bizim aldığımız donanımdan dolayı.
    *Klima,tek sürgülü kapı,elektrikli camlar,merkezi kilit gibi temel donanımlara sahip.Tamponlar siyah olanlardan.
    *Özetle donanım olarak sade bir araç.

Yakıt olarak

*Yol bilgisayarı olmadığından klasik yöntemlerle hesaplanıyor.
    *Şehir içi 6-6.5 lt arası yakıyor ki buda çok iyi bir değer.Bu sayede hiç korkmadan şehir içinde rahatça hareket edebiliyor insan.
    *Şehir dışı 4.5-5.5 lt arası yakıyor.
    *Bir depo ile şehirler arası 950 km gibi değerler yakalanabiliyor.
    *Özetlersek tam bir ekonomi dostu.

Bu zamana kadar yaşadığımız sorunlar;
    *Yağ deposu patlaması,
    *Turbo bozulması.

Sevdiyseniz ne ala...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerkeKaraduman -- 13 Haziran 2012; 22:55:50 >

• Fiat doblodan nasıl uzunmuş bu araç onu anlamadım? Ayrıca Corsanın platform kardeşi de neymiş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanATASOY

Fiat doblodan nasıl uzunmuş bu araç onu anlamadım? Ayrıca Corsanın platform kardeşi de neymiş?

2009 model yeni kasa değil.Bu araç corsa c ile birlikte çıktı ön taraf komple aynı.
  • bu modelin arka diz mesafesi gerçekten ender niteliktedir..
  • bizde 2010 model opel combo sahibiyiz. iç mekan deyince, rahatlık deyince opel combo üzerine ticariler içinde araç tanımam. benimde bacaklar çok uzun, arkada yolculuk yapamam normalde. ancak comboda rahatça bacak bacak üzerine atabiliyorum.

performans konusunda ben yetersizlik göremedim. sonuçta kullanılan araç ticari amaçlı. eğer yüksek devirde kullanırsanız sollamalarda aşırı sıkıntı yapacak bir durum olmuyor. ancak ilk kalkışta özellikle rampadaysanız turboyu devreye geçirmek gerekiyor, yoksa araç yırtınmaktan başka birşey yapmıyor.

ben düz yolda olduğu gibi rampalardaki performansından da memnunum. 100 km/h'a kadar rampalarda sıkıntı yaşayan bir araç değil. karadenizde rampa çok fazla olduğu için bu benim için önemli. yokuşta bayılmamak için hızlanma ihtiyacı duymuyorsunuz. bu dizellerin genel özelliği mi bilmiyorum ancak bu motordaki performansı fiorinoda bulamadım. multijet ile cdti motorlarının sahibi fiat diye biliyorum, ancak bu fark neden var bilmiyorum.

diğer ticarilerden daha uzun, direksiyona geçince sürekli sedan kullanan arkadaşlarım zorlanıyor. ancak kullanımı rahat. yüksek olmasına rağmen yan rüzgarlardan etkilensede bu aşırı bir etki yaratmıyor. yere yakın olduğu için yol tutuşu diğer ticarilere nazaran daha iyi.

ekonomi konusunda siz gerekenleri söylemişsiniz.

multimedia konusunda mp3 cd bize yetiyor, ses sistemi aşırıya kaçmayanlar için yeterli. çift sürgülü kapı, hava yastıkları, abs, esp mevcut. benim donanım konusunda tek sıkıntım arka camların açılmıyor olması. sürgülü cam olsaymış daha iyi olurmuş. caddylerde yapılan cama benzer bir sistem yaptıracaktık ancak ha bugün ha yarın derken öyle kullanıyoruz. çoruma yolum düşerse bunu da yaptırmayı düşünüyorum.

aracınıza güle güle binin. eğer kasa değiştirmeseydi tekrar 0'ını almak istediğimiz bir araçtı combo. ancak kasa değiştirdi ve fiat combo oldu. o yüzden gittiği yere kadar kullanmayı düşünüyoruz artık. eski bir araç ancak bilgilenmek isteyen olursa belki işe yarar yazılanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoe_ -- 5 Haziran 2012; 20:06:54 >

• akrabamda var çok kullanma fırsatım oldu engebeli yolda ve arazidede kullandım yalnız beni en çok şaşırtan arabanın konforuydu özellikle koltuklar çok çok rahat ve yolda sarsıntısız ilerliyor ticari kullandığımı bilmesem arabanın binek olduğuna nerdeyse inanacağım kokpit tasarımı da çok iyi vectradaki iç mekanın biraz benzeri var ne yalan söyliyim kullandığımda combo beni çok şaşırtmıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 6 Haziran 2012; 1:17:33 >
  • Güle güle kullanın aracınızı, güzel bir inceleme olmuş.

Kendi incelememe de beklerim https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=60545974&p=1#60545974

(mobilden girdiğim için böyle link verdim kusura bakmayın)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanATASOY

Fiat doblodan nasıl uzunmuş bu araç onu anlamadım? Ayrıca Corsanın platform kardeşi de neymiş?

Bu söylenen Doblo nun eski maxi olmayan kasası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.