Şimdi Ara

.:.Opel Combo Kulübü.:. (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.152
Cevap
16
Favori
182.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle (Erdoğanın dediği gibi "Ramazan"Yada şeker) Bayramınız kutlu olsun!..

Aslında opel comboyu geç çıkardı,2001 yılında yeni kasa partnerler, kangoolar vardı, opel hep astra, vectra ve corsaya ağırlık verdi, combo sadece kango gibi araçlara karşılık çıktı, pek ilgilenilmedi, ama sonradan patlama yaptı, ayrı konu!..
    Allah olmayana nasip etsin ne diyeyim!..
  • @__VaSsiLi__

tşk kardeşim.. 18 yıldır opelciyim ben.. 3 yaşımdan beri
  • quote:

Orjinalden alıntı: ne yazsam kii

1.ctdi ile 1.7dti arasında kalmıyor ki millet 1.7ctdi arasında kalıyor dti motorlar tarih oldu biliyorum ben

ben ikinci el piyasası için yazmıştım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: marikanwap

@__VaSsiLi__

tşk kardeşim.. 18 yıldır opelciyim ben.. 3 yaşımdan beri

İşte Opel Sevgisi diye buna derim ben
  • Eveeet arkadaşlar kış geldi kapıya dayandı artık lastikleri bitmiş olan arkadaşlarında lastik alma vakti geldi. Ben daha dün 4 lastiğimi değiştirdim ve Lassa Impetus Revo aldım. Reklamlarda görüyordum ama bu kadar iyi bir lastik olacağını tahmin etmemiştim. Bridgestone Turanza ile Lassa Impetus Revo arasında kalmıştım ama lastikçimin önerisi doğrultusunda Revo da karar kıldım. Yeni lastik alacak olan arkadaşlara öneririm. Hepinizin Şeker Bayramını kutlarım tekrardan. Aman dikkat edin bayramda kazasız belasız İnşallah
  • Herkesin bayramı kutlu osun öncelikle

Ben geçen yıl değiştirmiştim kış lastiklerimi, ve gidipde michelin alpin aldım..yol tutuşu felan iyi ama çok ağır yah bide dahakinede michelinin pilot sport modelinin kışa uygun olanlarını düşünücem..çok önerdiler..Tekrar bayramınız kutlu olsun büyüklerimin ellertinden öperim(Bu arada 50 ytlden aşağaısı kurtarmıyo haşlık olayında)

• Slm arkadaşlar...

Hepinizin Bayramı mübarek olsun
  • haydı miLLet nerdesiniiiz
    hayat boş comboyla coş
  • Arkadaşlar combo almaya niyetlendim ancak şikayet sitesinde okuduklarımdan sonra acaba soruları oluştu kafamda. gerçi bütün markalarda sıfır bile alsan her türlü arıza olma ihtimali var. Bazı markadalrın kronikleri var ama asıl mesele bunların çözümlenmesi. çözümsüz kalınca iş çığrından çıkıyor. . belki herkesin başına gelmez belki ama yine de ya benim başıma da gelirse demeden edemedim.

Maddeler halinde kafamdaki sıkıntıyı yazıya dökeyim:

1- En çok direksiyon kutusu arızası şikayeti var. burda arıza oranı ne olabilir. çok ciddi bir sıkıntı mı vazgeçirecek kadar sizce?

2- Bir kaç kişide yakıtın aşırı tüketimi söz konusu. İlginç olan hiç birinde bu sorun giderilememiş ve servisler ise yaklaşım olarak müşteri aleyhinde. Acaba bu sorun combonun kritiklerinden mi? Yine vazgeçirecek kadar sıklıkla olan bir durum mu? %70 yakıtının az olması, %30 da konforu için comboyu tercih eden birisi olarak bu çok önemli bir nokta.

3- Serviste sanırım sorun var? Bir çok servisin yeterince ilgilenmediğini, yedek parçaların aylar sonra geldiğini v.s. duydum. Opelde yedek parçalar bu kadar geç mi geliyor. Sonuçta yerli üretim değil mi? Kaldı ki yabancı üretimi olsa parçaların dışardan gelmesi aylar mı alır. Bu müşteriye saygısızlık değil mi?

4- Bir de opelin garantiden kaçma taktiği gibi bişey sezinledim. Yani arıza tamir süresini uzatıp bi şekilde garanti dışına itmek gibi bir davranış sezinledim. Yaşadıklarınız ölçüsünde ne kadarı doğrudur.? Eğer bana 1 senesi dolmadan veya biraz daha uzun bir süre zarfında milyarlarla ifade edilen faturalar çıkacaksa sıfır araba almanın mantığı nedir? Garantinin mantığı nedir?

5- Motor gücü ile ilgili ciddi endişelerim var? 1.3 cdti motor, iki kişi binecek yük olmayacak genelde istanbulda zaman zaman rampalı yollarda olacak. Ciddi sıkıntılar açar mı güç konusunda. Yoksa hiç düşünmeden 1.7 mi almalı. bu durumda 1.7 ye de gücüm yetmez şu aşamada vazgeçmek mi lazım?

Bu en önemli beş madde benim kafamı kurcalıyor. Bu soruları tecrübeli arkadaşlar tarafsızca yanıtlarsa, olumluluk durumunda bende combo takımına katılacağım.

Herkese arızasız, az yakıtlı ve güvenli sürüşler dilerim.

• arkadaşım bende combo kullanıcıları arasına yeni katıldım.
    direksiyondaki hata konusunda aldığım galerici ile görüştüm. adam arabayı opelin özel servisine götürmüş direksiyondaki ses için. servisteki usta " abi sanırım mabsala iki punto çakarım ses gider ama direksiyonun kazık gibi olur demiş" anlıyacağın sanırım ki bu aoruna çare yok ama insana sürüşte herhangi bir sakatlık doğurmuyo ses sadece gürültü kirliliği yapıyor ama bunuda bu kadar takmana gerk yok.
    yakıt olayına gelince 1.7 dtı war bende. dizel araba olduğu için devirinde kullanmak çok önemli. arabayı zorlarsan 4,5-5 devirde kullanırsan arabayı yakıt artar. ama devrinde kullanırsan ki bu arabayı çekişinden felan katiyen düşürmüyor yakıtın en fazla 200 lira oluyor.
  • yeni berlingo ve partner cıkmısken combo alınmaz acıkcası
  • iyi de hoca onların yanına yanaşılmıyor fiyat olarak. donanım ekleyince fırlayıp gidiyor. hem konfor olarak aralarında ne var..

bize bir izah etsen de bilsek. ööle ortaya lafı sallamakla olmuyor.
  • haklısın fiyat olayını dikkate almadım sadece tip olarak kıyasladım ısıklarda yanyana geldigimde kendimi asagılanmıs hissediyom benim eski partnerlere baktıgım gibi bakıyolar
  • quote:

Orjinalden alıntı: NetCraC

Arkadaşlar combo almaya niyetlendim ancak şikayet sitesinde okuduklarımdan sonra acaba soruları oluştu kafamda. gerçi bütün markalarda sıfır bile alsan her türlü arıza olma ihtimali var. Bazı markadalrın kronikleri var ama asıl mesele bunların çözümlenmesi. çözümsüz kalınca iş çığrından çıkıyor. . belki herkesin başına gelmez belki ama yine de ya benim başıma da gelirse demeden edemedim.

1- En çok direksiyon kutusu arızası şikayeti var. burda arıza oranı ne olabilir. çok ciddi bir sıkıntı mı vazgeçirecek kadar sizce?

2- Bir kaç kişide yakıtın aşırı tüketimi söz konusu. İlginç olan hiç birinde bu sorun giderilememiş ve servisler ise yaklaşım olarak müşteri aleyhinde. Acaba bu sorun combonun kritiklerinden mi? Yine vazgeçirecek kadar sıklıkla olan bir durum mu? %70 yakıtının az olması, %30 da konforu için comboyu tercih eden birisi olarak bu çok önemli bir nokta.

3- Serviste sanırım sorun var? Bir çok servisin yeterince ilgilenmediğini, yedek parçaların aylar sonra geldiğini v.s. duydum. Opelde yedek parçalar bu kadar geç mi geliyor. Sonuçta yerli üretim değil mi? Kaldı ki yabancı üretimi olsa parçaların dışardan gelmesi aylar mı alır. Bu müşteriye saygısızlık değil mi?

4- Bir de opelin garantiden kaçma taktiği gibi bişey sezinledim. Yani arıza tamir süresini uzatıp bi şekilde garanti dışına itmek gibi bir davranış sezinledim. Yaşadıklarınız ölçüsünde ne kadarı doğrudur.? Eğer bana 1 senesi dolmadan veya biraz daha uzun bir süre zarfında milyarlarla ifade edilen faturalar çıkacaksa sıfır araba almanın mantığı nedir? Garantinin mantığı nedir?

5- Motor gücü ile ilgili ciddi endişelerim var? 1.3 cdti motor, iki kişi binecek yük olmayacak genelde istanbulda zaman zaman rampalı yollarda olacak. Ciddi sıkıntılar açar mı güç konusunda. Yoksa hiç düşünmeden 1.7 mi almalı. bu durumda 1.7 ye de gücüm yetmez şu aşamada vazgeçmek mi lazım?

Bu en önemli beş madde benim kafamı kurcalıyor. Bu soruları tecrübeli arkadaşlar tarafsızca yanıtlarsa, olumluluk durumunda bende combo takımına katılacağım.

1-Artık direksiyonla ilgili problemler kökten çözüldü
    2-adam yürümüyo bu külüstür diye dipgaz kullanırsa tabiiki(özellikle 1.3 motorlu..)öyle olur..
    3-kardeş onlar hiç adı sanı duyulmamış, yan sanayi ürün satan servise giderlerse yapçak hiç bişiii yok..
    4-onu sadece hedefi para olan servisler yapıyo, benm gittiğim konyadaki Özkaymak firmasında öylede olmadı hiç..
    5-kardeş o zaman temizinden bi 1.7 dtı al..1.3 hiç çekmiyo(ayağın uyuşarak gaza basmak istersen tabiiki 1.3 önerebilirim size)

• direksiyon sorunu kökten çözüldü demişsin nasıl yapıyolar servistemi yapıolar bunu ve nasıl bilgilendirirsen sevinirim
  • valla abi bnm aracın öyle bi sorunu olmadığından bilmiyorum ama, herhalde serviste yapılıyolardır..yardımcı olamadım üzgünüm
  • quote:

Orjinalden alıntı: NetCraC

Arkadaşlar combo almaya niyetlendim ancak şikayet sitesinde okuduklarımdan sonra acaba soruları oluştu kafamda. gerçi bütün markalarda sıfır bile alsan her türlü arıza olma ihtimali var. Bazı markadalrın kronikleri var ama asıl mesele bunların çözümlenmesi. çözümsüz kalınca iş çığrından çıkıyor. . belki herkesin başına gelmez belki ama yine de ya benim başıma da gelirse demeden edemedim.

2.5 yılda 70.000 e geldi motor.. Toplam bakım gideri 1500 YTL .. birisinde fren balatalar değişti .. 4 adet de lastik aldım ..
    servislerin hepsi aynıdır .. kutu sorunu yok bende .. motor gücü göreceli .. bana göre yetersiz .. sollarken bazen küfrettiğim oluyor .. Aldığınız mazot kesinlikle farkediyor ..

• ben ağustos 2004de aldım aracı, daha 74 binde felan, her hafta yüke gidiyo, en az 800-850 kg. arkaya yük atılıyo, o kadar yükle konya-kırşehir arasını 1.5-2 saatte geliyo(500 km. iki il arası!..)120den aşağıda inmedim, caddylerin arkasına geçip selektör yapıyorum, hatta balina kasa mersedesleri kovalıyorum, bu yüzden çok sinir ettiğim şöfor vardır..yani yediğim küfürlerin haddi var hesabı yok
    tabii yayınladığım resimlerdende ne kadar temiz olduğunuda gösterebilmişimdir aracıyani bu tamamen sürücüyle alakalı..Bende biliyorum 6000. devire kadar getirmeyi ama dizel yani ticari amaçlı bi araç, çokda performans beklemek yanlış..o zaman gidip Njoy veya cosmo paket corsa alın abi ne deyim şimdi ben.comboyla mutlu olamassan bu senin sorunun..yani şimdi passatla comboyu karşılaştırmak gibi oluyo..benimde 4 motion passatım var ama halada comboyu kullanıyorum,ilk alıncağı zaman sevmedim bu aracı, ama sonradan alıştım, her arabayıda sevmem yaniabi chip yaptırırsın 1.3e olur 90 beygir..5 beygir bile fark ettiğini düşünürsek seni öyle memnun edebilir bu araç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasta-RuLes -- 12 Ekim 2008; 16:01:29 >

• son zamanlarda sıkça baktığımdan mıdır nedir gözüme de daha bir güzel ve spor görünmeye başladı combo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Combo_GTS

ben ağustos 2004de aldım aracı, daha 74 binde felan, her hafta yüke gidiyo, en az 800-850 kg. arkaya yük atılıyo, o kadar yükle konya-kırşehir arasını 1.5-2 saatte geliyo(500 km. iki il arası!..)120den aşağıda inmedim, caddylerin arkasına geçip selektör yapıyorum, hatta balina kasa mersedesleri kovalıyorum, bu yüzden çok sinir ettiğim şöfor vardır..yani yediğim küfürlerin haddi var hesabı yok
    tabii yayınladığım resimlerdende ne kadar temiz olduğunuda gösterebilmişimdir aracıyani bu tamamen sürücüyle alakalı..Bende biliyorum 6000. devire kadar getirmeyi ama dizel yani ticari amaçlı bi araç, çokda performans beklemek yanlış..o zaman gidip Njoy veya cosmo paket corsa alın abi ne deyim şimdi ben.comboyla mutlu olamassan bu senin sorunun..yani şimdi passatla comboyu karşılaştırmak gibi oluyo..benimde 4 motion passatım var ama halada comboyu kullanıyorum,ilk alıncağı zaman sevmedim bu aracı, ama sonradan alıştım, her arabayıda sevmem yaniabi chip yaptırırsın 1.3e olur 90 beygir..5 beygir bile fark ettiğini düşünürsek seni öyle memnun edebilir bu araç

1.3 cdti de chip tuning olayı mümkün mü? Yaptıran var mı acaba?

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.