Şimdi Ara

.:.Opel Combo Kulübü.:. (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.152
Cevap
16
Favori
183.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Direksiyon olayı cözulmedi cözülmeyecek 2008 modellerde duzeldi dediler yine cıktı tamamen sans dostum. Bende aldıgımda sorun yoktu(2006 cdti) Sonradan cıktı kutuyu degiştirdim 1 ay idare etti daha beter oldu ama sertlesme gibi bir sorun diil tıkır tıkır ses geliyor parkeli yollarda ama sinir bozucu araba dökülüyormus gibi bir his veriyor. Cekiş konusunda pasif oldugunu kabul etmiyorum 1 vites haric diger viteslerin ivmelenmesi guzel (1.3 motor icin) 1.5 kango dci var bende onunla aynı diyebilirim. Tipini begenmeyen arkadaslar onyargıyı bırakırsanız aracın tipi sizi etkileyecek bende oyle oldu hakikaten spor bir gorunumu var digerlerine gore.
  • Merhaba,
    Combo'lardaki şu "direksiyon kutusu efsanesi" bitmeyecek gibi görünüyor:) Aracım 2006 model, 72000 km.de. yaklaşık 40000km.den sonra benim de direksiyon kutumdan tıkırtı gelmeye başladı. Servise bu konuyu iki kez açtım ama onlar da benim bildiğimi bana söylediler, "bu tıkırtı tüm combolarda var, direksiyon kutusunun değişmesi de çoğu zaman bunu çözmüyor." Yalnız bir şeyi vurgulamakta fayda var, direksiyonun kullanımında herhangi teknik bir sorun değil bu, sadece bir tıkırtı. Onu da çok çok bozuk yollarda duyuyorum. Ama, parke yollarda arkadaşlarımın zangır zangır titreyen doblo ve partnerlerini görünce bu tıkırtıyı çok görmüyorum:) Velhasıl, bir tıkırtı için aracın direksiyon kutusunu değiştirtmeyi ben de göze alamadım açıkçası.
    Yakıt tüketimi konusunu özelden yazdım size ama buradan da kısaca tekrarlayayım, combo bu sınıfın en cimri otomobilidir. Bunu defalarca ölçtüğüm tüketim değerlerini burada yazarak da kanıtlayabilirim. Ancak, tüketim biraz da "kullanım tarzı" ile ilgilidir. Az yakıt hem aracın, hem de sürücünün elindedir. Bir depo yakıtla combo uzun yolda (48 litreden fazla almaz deposu) 900km.yi görür, ama aynı comboya bir depo yakıtı 650km.de de tükettirebilirsiniz. Ki geçenlerde hayati bir mesele için ve mecburiyetten oldukça hızlı bir yolculuk yapmam gerekti. Otoyolda neredeyse 150-160'tan aşağı inmedim, tam gaz... Üstelik araç boş idi, sadece ben. Sonuç, bir 48 litre yakıtla 650 km. yapabildim. Ama aynı araçla, "doldur depo-boşalt depo-doldur depo" yöntemiyle, dört kişi ve dolu bagajla, amma velakin çok sakin bir kullanımla ve turboyu minimum açtırarak aynı miktar yakıtla 980km. yol da yaptım. Sonuç, tüketim konusunda kullanım çok önemlidir. Aracın sisteminde bir sorun yoksa eğer, tüketimden şikayet edenler "comboya ferrari muamelesi yapanlar"dır diyorum;)
    Servis konusuna fazla girmeyeyim. Servisten servise çok değişir diye düşünüyorum. Şu ana kadar Denizli Funoto, Denizli Otomat, Ordu ve Samsun Opel servisleriyle muhatap oldum (sadece periyodik bakımlar için olsa gerek) pek bir şikayetim olmadı :)
    Motor gücü konusunu da yukarıda bir yerlerde açıklamıştım kendimce;)
    Selamlar...

quote:

Orjinalden alıntı: NetCraC

Arkadaşlar combo almaya niyetlendim ancak şikayet sitesinde okuduklarımdan sonra acaba soruları oluştu kafamda. gerçi bütün markalarda sıfır bile alsan her türlü arıza olma ihtimali var. Bazı markadalrın kronikleri var ama asıl mesele bunların çözümlenmesi. çözümsüz kalınca iş çığrından çıkıyor. . belki herkesin başına gelmez belki ama yine de ya benim başıma da gelirse demeden edemedim.

Maddeler halinde kafamdaki sıkıntıyı yazıya dökeyim:

1- En çok direksiyon kutusu arızası şikayeti var. burda arıza oranı ne olabilir. çok ciddi bir sıkıntı mı vazgeçirecek kadar sizce?

2- Bir kaç kişide yakıtın aşırı tüketimi söz konusu. İlginç olan hiç birinde bu sorun giderilememiş ve servisler ise yaklaşım olarak müşteri aleyhinde. Acaba bu sorun combonun kritiklerinden mi? Yine vazgeçirecek kadar sıklıkla olan bir durum mu? %70 yakıtının az olması, %30 da konforu için comboyu tercih eden birisi olarak bu çok önemli bir nokta.

3- Serviste sanırım sorun var? Bir çok servisin yeterince ilgilenmediğini, yedek parçaların aylar sonra geldiğini v.s. duydum. Opelde yedek parçalar bu kadar geç mi geliyor. Sonuçta yerli üretim değil mi? Kaldı ki yabancı üretimi olsa parçaların dışardan gelmesi aylar mı alır. Bu müşteriye saygısızlık değil mi?

4- Bir de opelin garantiden kaçma taktiği gibi bişey sezinledim. Yani arıza tamir süresini uzatıp bi şekilde garanti dışına itmek gibi bir davranış sezinledim. Yaşadıklarınız ölçüsünde ne kadarı doğrudur.? Eğer bana 1 senesi dolmadan veya biraz daha uzun bir süre zarfında milyarlarla ifade edilen faturalar çıkacaksa sıfır araba almanın mantığı nedir? Garantinin mantığı nedir?

5- Motor gücü ile ilgili ciddi endişelerim var? 1.3 cdti motor, iki kişi binecek yük olmayacak genelde istanbulda zaman zaman rampalı yollarda olacak. Ciddi sıkıntılar açar mı güç konusunda. Yoksa hiç düşünmeden 1.7 mi almalı. bu durumda 1.7 ye de gücüm yetmez şu aşamada vazgeçmek mi lazım?

Bu en önemli beş madde benim kafamı kurcalıyor. Bu soruları tecrübeli arkadaşlar tarafsızca yanıtlarsa, olumluluk durumunda bende combo takımına katılacağım.

Herkese arızasız, az yakıtlı ve güvenli sürüşler dilerim.

• Yaa çok ilginç bizim combolarda ben bu sesi hiç duymadım yada sorun yok anlamadım. Combo sahibi olupta şikayet etmeyen yok gibi bu sesten
  • Su direksiyon olayını gecelim artık kullanıcıların baska sorunları var mı onlara gelelim bence mesela motorla ilgili hicbir sikayet duymadım ben doblolarda mesela 50 binde 80 binde motor yiyen cok duydum vbe aklıma su soru geldi. Aynı motor degilmiydi multijetler.
  • Multijetle ilgili bir aynı diyen var bir başka diyen var anlamadım.. Genel olarak duyduğum birebir aynı olduğu.
  • Arkadaşlar selamlar.

2004 model 1.7 Combo aldım. Bazı sorularım var.

Araçta abs, iki hava yastığı, klima var.

Aracın Cinsi: Kamyonet
    Tipi: Combo 1.7 DTH

Yukarıdaki veriler ruhsatta yazan ifadeler. Buna göre Yıllık vergisi ne kadardır? Siz ne kadar ödüyorsunuz. Ayrıca kamyonet olduğu için zorunlu trafik sigortası da biraz yüksek galiba. Ona ne kadar ödüyorsunuz? Ayrıca vize (muayene) yılda mı, iki yılda mı? Yani kısaca yıllık bu aracın maliyeti ne?

Bir de aracın tipinde Combo 1.7 DTH yazıyor. Bu dti comfort anlamına mı geliyor. Zira ben Combo nun DTH modelini duymamıştım.

Araçtan memnunum. Daha alalı 2 gün oldu. Yukarıdaki soruların cevabını az çok biliyorum ama diğer kullanıcılar ne ödüyor öğrenmek istedim.

Daha çok yazarım artık buraya. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
  • arkadaşlar önümüzdeki hafta kulübe katılabilirim bende. siparişi verdik bir aksilik olmazsa kulüpçüyüz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: stbolen

Arkadaşlar selamlar.

Yukarıdaki veriler ruhsatta yazan ifadeler. Buna göre Yıllık vergisi ne kadardır? Siz ne kadar ödüyorsunuz. Ayrıca kamyonet olduğu için zorunlu trafik sigortası da biraz yüksek galiba. Ona ne kadar ödüyorsunuz? Ayrıca vize (muayene) yılda mı, iki yılda mı? Yani kısaca yıllık bu aracın maliyeti ne?

Bir de aracın tipinde Combo 1.7 DTH yazıyor. Bu dti comfort anlamına mı geliyor. Zira ben Combo nun DTH modelini duymamıştım.

Araçtan memnunum. Daha alalı 2 gün oldu. Yukarıdaki soruların cevabını az çok biliyorum ama diğer kullanıcılar ne ödüyor öğrenmek istedim.

Vergisi;600 küsür..Muayene her yıl, 700-750 lira gibi bi masraf yapıyo her yıl..
    5 ıldan sonra vergisi düşüyo, ve bide 4 yılı geçtiği için bu yıl başından sonra aracını husisi yaptırman 350 ytlden kurtulduğun anlamına geliyo kardeşim ;)

• @NetCraC ;
    forumda Mehmet Gazihan var chipci abim, eğer istersen msnini yada telefon nosunu atabilirim??
  • araba henüz ulaşmadı. çiple ilgili bazı tereddütlerim var comboGTS. power boxlar motor kararsızlığı v.s. gibi sıkıntılara yol açmaktaymış v.s. tabi bunlar internette okuduklarım doğru yanlış bilemem herkes bişey söylemiş çünkü. chip tuning zaten garanti dışı bırakıyor biliyorsun. onu ancak garanti bitiminde yapabiliriz.
    sen ne yaptın tuning işine girdin mi?
  • kardeş benim söylediğim adamın garantiyle bi işi yokyani devre dışı bırakmıyo onun yaptığı..
    powerbox' göründüğü için garanti dışı bırakan asıl powerbox, bak chipin bi süür örneği var, uzaktan kumanda var mesela, sonra tek tuşla 20 beygir işi var Mehmet abide..
    Valla kardeş babam arabaya dokundurtmam dediği için bütün alınan ve müzeye koncak kıvama gelen bütün ses sistemi, jant tampon vs vs kömürlükte yatıyo =] Allah nasip ederse yarın arabayı komple temizlicem, eğer öyle bi durum olursa resimde çekerim

• konuyu internetten araştırdım. chip tuning olduğunu sezdikleri an garanri kapsamı dışına tiyorlarmış. yani risk. power boxta ise servise giderken sökersin olur biter. ama o da motora giden mazotun hızını artırıp motora zarar verebiliyormuş. bu tip şeyler yazıyor. googleda yazıp bakılırsa herkeş bişey demiş aslından.
  • Valla bu DTI lar çok deli oluyor çip takınca hakkını fazlaca veriyor.. Çip atınca bizim 1.7 CDTI yı tokatlar gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: PeTeR PaN

Valla bu DTI lar çok deli oluyor çip takınca hakkını fazlaca veriyor.. Çip atınca bizim 1.7 CDTI yı tokatlar gibi

DTI'lar 147 hp olabiliyo.. ve acaip gidşi var sanki uçakta gidiyo gibi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Combo_GTS

quote:

Arkadaşlar selamlar.

Vergisi;600 küsür..Muayene her yıl, 700-750 lira gibi bi masraf yapıyo her yıl..
    5 ıldan sonra vergisi düşüyo, ve bide 4 yılı geçtiği için bu yıl başından sonra aracını husisi yaptırman 350 ytlden kurtulduğun anlamına geliyo kardeşim ;)

Kardeş senin hesaba göre aracın her yıl sigorta dahil 2000 ytl masrafı var. muayene içn 700-750 çok değil mi? benim bildiğim 100 ytl civarı. sigorta için de 350 ytl diyorlar. gerçekten böyle mi? 5 yıldan sonra vergisi ne kadar düşer. ayrıca aracı nasıl hususi yaptıracağım. hususi olunca vergisi ne kadar? ayrıca şu dth olayını hala anlayamadım. cevaplayanlara teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stbolen -- 19 Ekim 2008; 20:21:32 >

• Arkadaslar 2006 cdti spor paketli full combomu 1999 model 316ia ile takas edeyim mi sizce bmw 102 binde daha benim aracta 78 binde düsüncelerinizi bekliyorum bmw kullanan arkadaslar vardır sıkıntı yasarmıyım.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Combo_GTS

quote:

Arkadaşlar selamlar.

Kardeş senin hesaba göre aracın her yıl sigorta dahil 2000 ytl masrafı var. muayene içn 700-750 çok değil mi? benim bildiğim 100 ytl civarı. sigorta için de 350 ytl diyorlar. gerçekten böyle mi? 5 yıldan sonra vergisi ne kadar düşer. ayrıca aracı nasıl hususi yaptıracağım. hususi olunca vergisi ne kadar? ayrıca şu dth olayını hala anlayamadım. cevaplayanlara teşekkürler.

Ben iki combo yada 115 lira yatırıyorum 750 lira olur mu hiç muayne 115 lira gibi bişe olması lazım

• sıfır combo 1.3 cdti aldım araç bir günlük bile değil şu anda. ama kasislerde ve hafif asfalt yamalarında arka bagaj tarafından rahatsız edici derecede ses geliyor. bu combolarda normal mi. yoksa anormal mi? bir servise görünmekte fayda var mı? bir bağlantı hatası felan mı vardır. eğer bu ses normalse eyvah eyvah.
  • quote:

Orjinalden alıntı: NetCraC

sıfır combo 1.3 cdti aldım araç bir günlük bile değil şu anda. ama kasislerde ve hafif asfalt yamalarında arka bagaj tarafından rahatsız edici derecede ses geliyor. bu combolarda normal mi. yoksa anormal mi? bir servise görünmekte fayda var mı? bir bağlantı hatası felan mı vardır. eğer bu ses normalse eyvah eyvah.

benimkinde de ilk günden beri var. Ankara'daki hiçbir servis bir çözaüm bulamadı. Sanırsam garantinin bitmesini bekliyorlar. Ogün hepsini tamir edip cüzdanı boşlatıcaz...
  • İlginç olmaması lazım yaa ilk aldığım ay neredeyse sıfır sesti tabi sonradan olmuyor değil..

Bence sen bi servise göster baksınlar 1 günlük arabada ses olur mu yaa
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.