Şimdi Ara

OPEL COMBO NİÇİN TUTMADI? (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
388
Cevap
0
Favori
131.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Combo sahibi arkadaşlar. daha önce azda olsa bu sorunu yaşamıştım sonra kesilmişti mutlu huzurlu aracımı kullanıyordum ama bgn direksiyın dan manevralar esnasında yine tıklamalar gelmeye başladı, sanki böyle saat zembereği atar gibi birşey. bu olağan birşeymi? mesela bizim Kangoo çok yüklüyken böyle yapıyor. ama ben arabamı binek olarak kullanıyorum. başka bir sorunumda şu fren pedalına tam basmadan stoplarım yanmıyor. mesela trafikte azcık frenlemem gereken yerler oluyor. yada ışıklarda durunca frenlere çok yüklenmeden az basmak istiyorum ama stop lambam yanmıyor. sizde bu durum nasıl? stoplar hassas mı? yine de perşembe günü servise gideceğim. ilginize teşekkürler. keyifli sürüşler
  • Dreksiyondan gelen seslerin dreksiyondaki sensörden kaynaklandığını düşünüyorum. Combonun dreksiyonu bildiğiniz üzere yağlı yani hidrolik dreksiyon değil elektro servo bir dreksiyona sahip onun yada dreksiyonun üzerindeki ABS sensörüne ait olabilir bi göstermende fayda var.

Stoplara gelince sanırım ayarı yapılıyor ama çok hafif frende yanmaması normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyberthespace -- 25 Mart 2008; 21:26:24 >
  • Bizde 2 adet combo var onlarda da bu stop olayı var yani az basınca yanmıyor evet bende sadece bizimkilerde var sanıyordum sanırım hepsinde var..
  • direksiyondan gelen sesler sorunlu direksiyon kutusundn gelmektedir. corsa c lerde çok sık rastlanan bir sorundu malum combo da aynı sistemi kullanmakta
  • cok tipsiz ve zayıf gorunuyor. teknik bilgim yok.
  • Acaba astra yada başka bi opeli olan arkadaş varmı?
    Onlardada varmı aynı sorun yoksa sadece corsa ve combodamı bu sorun var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cyberthespace

Acaba astra yada başka bi opeli olan arkadaş varmı?
    Onlardada varmı aynı sorun yoksa sadece corsa ve combodamı bu sorun var.

dayımın 1997 model Corsa GSİ ı vardı. geçen yıl satıp yeniledi.
    anneannemde 2001 model opel astra comfort HB var. sıfırdan beri bizde.
    büyük dayımın 1992 model vectra sı var. Türkiyede üretilen ilk seriden. araç şu an 500,000km de. sıfırdan beri bizde tık yok.
    ben de açıkcası comboyu alırken bu referans araçlarıma güvenip aldım. Opel bizim gözümüzde sorunsuz ve sınıfına göre kaliteli araçlardı. yarın servise gideceğim umarım sorunları hallederim.
    yorum yapan bütün arkadaşlara teşekkürler.
    hepinize keyifli sürüşler

• bugün aracı aldım bayinin servisine gittim. şikayetlerimi söyledim. servise sabah 9 da girdi araba izledim camadan adamlar başından ayrılmadan 12:00 a kadr uğraştılar. direksiyonu kontrol edildi. parçada hata çıkmadı, sensorlar, elekrik motoru fln herşey 4/4 lük çıktı. zaten 2007 sonunda direksiyon kutusu fabrika tarafından revize edilmiş. 2008 modellerde hiç şikayet olmamış. bnm ses te kesildi. sonra adamlarla bozuk zeminli yola teste gittik. testi usta yaptı. direksiyonu zorladı. araç dururken flnda çevirdi bir şey olmadı. stoplara gelince bütün sistem normal çıktı. ne yazıkki servistede söylediler comboların stop lamba sistemleri astra, corsa, vectra gibi araçlar kadar hassas değilmiş. bugün teslimatı yapılan başka bir city plus'ı ve test arabasını gösterdiler aynı durum onlarda da var. biraz canımı sıksa bile yapacak birşey olmadığı için alışmaya çalışıyoruz artık.

hepinize keyifli sürüşler. herşeye rağmen COMBO'mu çok ama çok seviyorum. artık binek arabay binemiyorum. o kadar alışmışım ki Combo'nun ferahlığına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cell-im -- 27 Mart 2008; 15:11:01 >

• arabanın burnu cok cırkın duruyo bence sırf bu yuzden tutmadı fakat yenı korsaya bakarak yenılenecek modelden umıtlıyım
  • Combo aldım gecen ay 2006 1.3 ctdi spor paket ikinci el daha önce doblo 1.3 multijet ve kangoo 1.5 dci kullandım ticari olarak sunu söylemeyelim ki comboya yük koymaya kıyamıyorum iç mekan süper geniş ve kaliteli doblo gibi oyuncak degil ve doblodaki darlıktan sonra inanamadım combonun genişligine dobloda sürüşte dizlerimi sonuna kadar yanlara açmaktan gına gelmişti arka koltukta heran inecekmiş gibi dimdik oturan annecimide unutmayacagım (koltuklar cok dik ve rahasız dobloda ) combodaki eps ye alıstım simdi hidrolik direksiyon biraz garip geliyor. Ses sistemi benim icin cok önemli bi olay ve combodaki ses olayı mükemmel.
    Kötü yanlarına gelince benim canımı en cok sıkan vites oldu gecişlerde cok sert yerini bulamıyorum cogu zaman sanki hızlanma derseniz söyle diyim 1.3 doblodan daha iyi 1.5 kangodan kötü 1.7 ctdi düsünen arkadaşlara tavsiyem 1.3 tercih edin neden mi kendisini zor buldugunuz arabanın yedek parçalarını heryerde bulacagınızı sanmıyorum ilerde ikinci elinide cok etkileyecek kanısındayım tr de yaygınlık cok onemli farkındasınızdır. Combo alın pişman olmazsınız kız arkadaşımda hasta oldu araca cünkü önceden dobloya binmişti kusura bakmayında utanıyordu:) en önemli husus tipine gelince bende hic begenmiyordum zargana balıgı diyordum bu araca ama alışıyo insan ve alışmayı gectim cok yakışıklı geliyo şuan

• combo kullanan arkadaşlara bir sorum olacak servise götürdüm triger zincirini ne zaman degiştirecez dedim adamlar bana 150 binde dedi araç suan 60 binde ve hic degişmemiş dememe ragmen adamlar ısrarla 150 bin de dedi dogrumudur ve maliyeti ne kadardır
  • quote:

Orjinalden alıntı: ne yazsam kii

Combo aldım gecen ay 2006 1.3 ctdi spor paket ikinci el daha önce doblo 1.3 multijet ve kangoo 1.5 dci kullandım ticari olarak sunu söylemeyelim ki comboya yük koymaya kıyamıyorum iç mekan süper geniş ve kaliteli doblo gibi oyuncak degil ve doblodaki darlıktan sonra inanamadım combonun genişligine dobloda sürüşte dizlerimi sonuna kadar yanlara açmaktan gına gelmişti arka koltukta heran inecekmiş gibi dimdik oturan annecimide unutmayacagım (koltuklar cok dik ve rahasız dobloda ) combodaki eps ye alıstım simdi hidrolik direksiyon biraz garip geliyor. Ses sistemi benim icin cok önemli bi olay ve combodaki ses olayı mükemmel.
    Kötü yanlarına gelince benim canımı en cok sıkan vites oldu gecişlerde cok sert yerini bulamıyorum cogu zaman sanki hızlanma derseniz söyle diyim 1.3 doblodan daha iyi 1.5 kangodan kötü 1.7 ctdi düsünen arkadaşlara tavsiyem 1.3 tercih edin neden mi kendisini zor buldugunuz arabanın yedek parçalarını heryerde bulacagınızı sanmıyorum ilerde ikinci elinide cok etkileyecek kanısındayım tr de yaygınlık cok onemli farkındasınızdır. Combo alın pişman olmazsınız kız arkadaşımda hasta oldu araca cünkü önceden dobloya binmişti kusura bakmayında utanıyordu:) en önemli husus tipine gelince bende hic begenmiyordum zargana balıgı diyordum bu araca ama alışıyo insan ve alışmayı gectim cok yakışıklı geliyo şuan

Hocam bu sınıftaki en geniş araç ben bunu kimseye anlatamıyorum taki arabaya binene kadar adamlar diyor gerçekten çok daha iyi connect doblo partnerden felan adamlar o zaman hak veriyorlar dışardan cılız bi araba gibi görünüyor ama gerçekten geniş ve biz yıllardır alıştık başka bi b sınıf araba felan bindiğimde bunalıyorum resmen

• Benim aracım 150 bini geçti hala bi sorun yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: cyberthespace

Benim aracım 150 bini geçti hala bi sorun yok

benimki daha 2221 km de
  • 200 bini gecti ve hiç triger zinciri degiştirmediniz dogru mu? Belki 300 bine kadar bile gider ama degiştirmenizi tavsiye ederim daha buyuk masraflara mahal vermemesi açısından.
  • Tabiki, haklısınız aslında değiştirmem gerekebilir ama kontrol altında tutuyorum sürekli esnekliğini görünüşünü yolda giderken sesini takip altında tutuyorum. en ufak bi şüphem olduğunda değiştiricem.
  • 1.7 ler DTI ve CDTI lar 60.000'de değişiyor..
  • herkese merhaba bir sorum olcak bende 2007 combo city plus var bu aracın 15000 km bakımı ne tutuyor acaba serviste
  • 6o bin bakımına 550 ytl istediler serviste ancak garantisi bittiginden özel serviste 250 ytl ye yaptırdım dostum 15 binde o civardadır tahminim ancak ataköy servisine gitmeni tavsiye ederim eyüp servisinden daha iyi hizmet (servisin kötü yanlarını soylemek istemiyorum ancak ataköy servisini tercih ederim)
  • 60000 bakımını İzmirde Atatürk organize sanayi bölgesindeki araştırma merkezinde sorduğumda 250 ytl gibi
    bir fiyat aldım. Bakımları kendim yaptığım için orjinal parçaları GM olmak üzere ( hava filtresi, yağ filtresi, yakıt filtresi, polen filtresi ve tam sentetik motor yağı ) hepsini maliyeti 100 ytl ye maal oluyor. Bu güne kadar sadece 2. silindirin ısıtma bujisi değişti o da işçilik dahil ( opel servisinde ) 65 ytl tuttu.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.