Şimdi Ara

OPEL COMBO NİÇİN TUTMADI? (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
388
Cevap
0
Favori
131.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

işim gereği 2006 yılında 2005 model 1.7 city plus ile haziran kasım ayları arasında hemen hemen tüm türkiyeyi dolaştım. şirket aracı olmasına rağmen (kimin kullandığı belli değildi) anormal sorunlar çıkmadı. araçta yaklaşık 850kg yük vardı ve klima sürekli açık olmasından dolayı yakıt tüketimi fazlaydı. ama araçta 4 5 yolcu olduğunda istanbul düzce arasında otobanda 190 200 km. hız yapıyordu ve son derece güven veriyordu.

ancaaak,

kimsenin bahsetmediği bir konuya değineceğim. bu araçların fabrika çıkışındaki lastikler (dunlop) tam bir facia. sürüşte mükemmel yol tutmasına rağmen frenlemede kızaklamaya çok müsait. biz 45000 bakımında lastikleri michelin ile değiştirmiştik. ve sorun kalmamaıştı. acaba yeni modellerde de dunlopmu kullanılıyor.

büyüklük konusuna gelince,

connect'in internet sayfasındaki ölçüler ile combonun ölçülerini kıyaslamak zor olmasa gerek. ford daha kısa ama geniş iken combo daha uzun ancak daha dar.

sağlamlık,

bahsettiğim combo ile izmit gişelerde öndeki focusa kızaklayarak vurduk. focusun daha jelatinleri duruyordu. bizim plaka düştü focusun tampon koruma lastiği çıktı. eminimki başka araçla bu şiddette vursaydık emin olun darmadağın olurdu ön taraf.

birde komedisini anlatayım anlayın konforu ve güveni. bahsettiğim aracı sürekli kullanan şoför arkadaş 45000 bakımına götürdüğümüzde servis formuna aynen şu cümleyi yazdı." 1 hafta öncesine kadar saatte 200 km. basarken şimdi 190 dan yukarı çıkamıyorum" yetkili servis bu şikayeti ciddiye aldı ve sorunu giderdi. bu aracı kullanırken şirketin diğer aracı clio symbole bindiğimde kendimi tabutta hissettim. çok küçük gelmişti.

bende şu aralar bir combo almayı düşünüyorum. tereddüt ettiğim nokta ise kasanın değişmesi. aldıktan 3-5 ay sonra tasarım değişirse ne olacak. bayiler henüz böyle bir düşünce olmadığını söyleselerde uzun zaman oldu. heran değişebilir inancındayım.

biraz dağınık yazdım ama bu tip araçlarda bence combo fiyat / donanım oranı olarak diğerlerinde daha hoş gibi. ayrıca aile için ideal. yükte 1,7 motor zorlanmıyor ama 1,3 nasıl bilemiyorum. fiyat farkı 2800 ytl. değermi acaba

• bencede arabada biraz tip sorunu var
  • Yeni araçlarda lastikler michelin ve yol tutuşuna diyecek pek birşey bırakmıyor ama dediğin gibi dunlop çok güzel bi lastik değil.

İç hacimde ise estetik belkide biraz daha ölçülerinden farklı olarak bi ferahlık sağlıyor olabilir ama kesinlikle comboya daha fazla yük atabildiğim kesin.

Bende şu anda kullandığım 2007 1.3 cdti city plus var benimkide şirket aracı ve bu yüzden koltuklarını devirmem gerekiyor ama 1.500 kiloya kadar yük attım ve çok zorlandığınıda daha görmedim.

Sağlamlığa gelince de ortalama 1 ay önce edremitten balıkesire giden yolda havran girişini az geçince benim şeridimde yolun tam ortasında tepetakla bi combo duruyordu, karşı yoldan benim yola uçmuş aracı şöyle bi inceledim de tavanında gram eziklik yoktu ve sadece sol arka tekeri kopmuş sol ön tekeride yamulmuş üstünde ise kaput ve ön camdan başka biyerinde bişey yok gerçekten etsiz bi araba gibi gözüküyo olabilir ama cidden mühendisliğe diyecek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyberthespace -- 18 Mayıs 2008; 10:21:07 >

• Evet aslında şehir içinde klimanın verdiği bi güçsüzlük sorunu zaman zaman olmuyo değil ama beni asıl rahatsız eden şey klima çalışırken motorun ses oranının hissedilir derecede yükselmesi.

Cidden uzun yolda çok büyük bi güç farkı olmuyor yok denecek kadar az.

Benzinli araçta ise tahminim devir oranının yüksekliği birde ne kadar yeni nesil motor olsalarda dizel araçların motor gürültüsü. Tamam teknoloji gelişiyor elbet ama birazcık daha ilerleme kaydetmeleri gerek bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cyberthespace

Evet aslında şehir içinde klimanın verdiği bi güçsüzlük sorunu zaman zaman olmuyo değil ama beni asıl rahatsız eden şey klima çalışırken motorun ses oranının hissedilir derecede yükselmesi.

Cidden uzun yolda çok büyük bi güç farkı olmuyor yok denecek kadar az.

Benzinli araçta ise tahminim devir oranının yüksekliği birde ne kadar yeni nesil motor olsalarda dizel araçların motor gürültüsü. Tamam teknoloji gelişiyor elbet ama birazcık daha ilerleme kaydetmeleri gerek bence.

evet bunu söylemeyi unutmuşum. motor sesi de epey artıyor.
  • bende 2004 1.7 dti var hiçde öle yokuşda sarsılmadım hatta klimada 3.cü ayarındaydıdevir ise 3500 civarlarındaydıhatta şu anda 100 beygirlik almayı düşünüyorum onla dahada iyi giderim herhalde

• 0 km combo 1.3ctdi + spor paket + klima beyaz renk 26,600 ytl fiyat nasıl?
  • gercekten biraz ucuz degil mi?

hiç binmedim ama merak ediyorum

opel combo bildiğimiz opel keyfini veriyor mu?

quote:

Orjinalden alıntı: hakkinenk

0 km combo 1.3ctdi + spor paket + klima beyaz renk 26,600 ytl fiyat nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daisly -- 23 Mayıs 2008; 21:49:35 >
  • valla bende 2004 opel vectra elegance var. Vectra kadar olmasa da kullanımı gayet hoşuma gitti. Aracı şirkete alıcam. Bence fiyat/performans oranı oldukça iyi. Yeni kango ve yeni gelecek olan citroen berlingo aklımı çelsede cebim combo diyor. Biraz daha beklesem miki? temmuz gibi 2008lerin fiyatları 1000ytl daha düşer gibi geliyor. Şuan 5000ytl indirimli.
    quote:

Orjinalden alıntı: Daisly

gercekten biraz ucuz degil mi?

hiç binmedim ama merak ediyorum

opel combo bildiğimiz opel keyfini veriyor mu?

quote:

Orjinalden alıntı: hakkinenk

0 km combo 1.3ctdi + spor paket + klima beyaz renk 26,600 ytl fiyat nasıl?

• comboya hız sabitleme takılıyor mu? bilen vya taktırıp kullanan var mı?
  • Önden bakıldığında Corsa arkadan bakıldığında çok gıcık bi görünüm vberiyor.Sanki araba iki yüzlü:D
  • Arkadaşlar ben de karar verdim Combo 1.3 Cdti City Plus alacam..Klima+Spor Paket+Metalik renk için 27 bin fiyat verdiler hem İstanbulda hem deAnkara'da..Demek ki piyasa bu.. Ama burdan şu sonucu çıkarmak da mümkün her yer direk bu fiyatı verdiğine göre bu fiyat üzerinden de cingan pazarlığı yaparak biraz daha indrim almak mümkün en azından ben öyle ümit ediyorum..İndirim yapmazlarsa da illa ki bir şekilde aksesuar paketini alırım....Ancak biraz daha beklesem mi beklemesem mi karar veremedim..Fiyatlar değişir mi acaba 2009 lar çıkınca..

Ayrıca konunun başlığına uygun olsun bence Combo'nun tutmama nedeni tipi ve ticari kullanıma pek yatkın olmaması..Bu aracı bizler gibi bir ticari araç almak zorunda olan ancak bineğin rahatlığından da vazgeçmek istemeyen, araştıran teker teker araçları deneyen ve sonuç olarak konforu hissedenler tercih ediyor diye düşünüyorum..İlk önce hiç aklımda yoktu ancak geçen hafta açdığım topicteki öneriler üzeirine bir Opel bayisine gittim ve biraz inceledim..Araba gerçekten çok hoşuma gitti..Ferah geniş ve malzeme kalitesi ticari bir araç için yüksek düzeyde bir iç mekana sahip..Ayrıca gerek kullanışlılık açısından gerekse güvenlikte standart olarak sunulan ekipmanların bir çoğu diğer ticarilerde yok..Kesinlikle bir fanatik edasıyla yazmıyorum bunları ancak gözlemlerim bu..Herkesin arabası kendine güzel, kendi bütçesine uygun..Ben de bu fiyatlarda kendim için en uygun aracın Combo olduğunu düşünerek karara vardım..Tipi biraz daha güzel olsaydı daha çok hoşuma gidecekti ama sırf bu yüzden farklı bir aracı tercih etmem..Bir arkadaşım 3 sene önce aldı şu ana kadarda forum sitelerinde bahsedilen hiçbir sorunu yaşamadı..Allah tüm Comboculara kazasız belasız sürüşler nasip etsin..Son dakika biri aklımı çelerde Combo alamasam da geçen hafta yapmış olduğum inceleme sonucu Comboya hayranlığım her zaman devam edecek...

İncelemeden yorum yapanları kınıyorum...!!!! Çamur at izi kalsın mantığına girmeyelim..

• Doğru bir karar verdiğinizi düşünüyorum. 2009 modelde herhangibir değişiklik söz konusu değil bildiğim kadarıyla. çünkü corsa c 200 yılında çıkmıştı Combo ise 2002 yılında. yani corsadan combo yapmak 2 yıl sürüyor galiba. aynı mantık ile corda d de söz konusu ise 2009 da da bir değişim söz konusu değil bence.
    iyi dileklerinize teşekkürler :)
    quote:

Orjinalden alıntı: Nigt

Arkadaşlar ben de karar verdim Combo 1.3 Cdti City Plus alacam..Klima+Spor Paket+Metalik renk için 27 bin fiyat verdiler hem İstanbulda hem deAnkara'da..Demek ki piyasa bu.. Ama burdan şu sonucu çıkarmak da mümkün her yer direk bu fiyatı verdiğine göre bu fiyat üzerinden de cingan pazarlığı yaparak biraz daha indrim almak mümkün en azından ben öyle ümit ediyorum..İndirim yapmazlarsa da illa ki bir şekilde aksesuar paketini alırım....Ancak biraz daha beklesem mi beklemesem mi karar veremedim..Fiyatlar değişir mi acaba 2009 lar çıkınca..

Ayrıca konunun başlığına uygun olsun bence Combo'nun tutmama nedeni tipi ve ticari kullanıma pek yatkın olmaması..Bu aracı bizler gibi bir ticari araç almak zorunda olan ancak bineğin rahatlığından da vazgeçmek istemeyen, araştıran teker teker araçları deneyen ve sonuç olarak konforu hissedenler tercih ediyor diye düşünüyorum..İlk önce hiç aklımda yoktu ancak geçen hafta açdığım topicteki öneriler üzeirine bir Opel bayisine gittim ve biraz inceledim..Araba gerçekten çok hoşuma gitti..Ferah geniş ve malzeme kalitesi ticari bir araç için yüksek düzeyde bir iç mekana sahip..Ayrıca gerek kullanışlılık açısından gerekse güvenlikte standart olarak sunulan ekipmanların bir çoğu diğer ticarilerde yok..Kesinlikle bir fanatik edasıyla yazmıyorum bunları ancak gözlemlerim bu..Herkesin arabası kendine güzel, kendi bütçesine uygun..Ben de bu fiyatlarda kendim için en uygun aracın Combo olduğunu düşünerek karara vardım..Tipi biraz daha güzel olsaydı daha çok hoşuma gidecekti ama sırf bu yüzden farklı bir aracı tercih etmem..Bir arkadaşım 3 sene önce aldı şu ana kadarda forum sitelerinde bahsedilen hiçbir sorunu yaşamadı..Allah tüm Comboculara kazasız belasız sürüşler nasip etsin..Son dakika biri aklımı çelerde Combo alamasam da geçen hafta yapmış olduğum inceleme sonucu Comboya hayranlığım her zaman devam edecek...

İncelemeden yorum yapanları kınıyorum...!!!! Çamur at izi kalsın mantığına girmeyelim..

• arkadaşlar 1 yıldır combo kullanıyorum.bazı arkadaşlar yok tipi çöyle yok böyle deyip sallamışlar.bundan önceki arabam kango idi.satıp combo aldım.meğer daha önce arabaya binmiyormuşum.tabiiki kangoyu kötülemek istemiyorum.fakat konfor ve yol tutuşu açısından çoğu bu tür araçların içinde en iyisi diyebilirim.şu ana kadar kullandığım araçlar:caddy-dablo-partner-kango...bir tek connect kullanmadım.lütfen bu aracı kötülemeyin.iyiki combo almışım..
  • 1,3 motor aynı zamanda corsalarda da kullanılıyor. performans düşüklüğü için bazı arkadaşlar aralarında 300 kg. fark var normaldir demişler. ancak corsa 1160 kg. iken combo 1274 kg. 114 kg. fazla ağırlık performansı bu kadar çok etkilermi.??

1.3 mj motor eğer fiat ile ortak geliştirildiyse ve doblolardaki motorda aynı ise performans düşüklüğü doblolarda da varmı.?

1.3 ile 1.7 cdti arasındaki 2800 ytl fark değermi diye sormuştum cevap verilmemiş hiç. 1.7 kullandım ama 1.3 hiç kullanmadım. her ikisinide kullananlar daha net hissetmişlerdir mutlaka. nette 1.3 combosunu satanlara tel. ile sorduğumda hız dışında bir fark yok dediler ama pek güvenmedim. sonuçta aracını satmaya çalışıyor adam. yaramaz bu 1.3 ler diyecek değilki.
  • combolar sanırım biraz tıpten kaybetti
  • kardeşim ne tipinden bahsediodun sen??? tipsiz olsa bu kadar satar mıydı
  • 2005 1.3 city plus sahibiyim. sorunsuz 51.000km.
  • 2 hafta önce 0km combo aldım 1.3 cdti. bundan önce 97 model vectra 2.0 cd vardı vectrayada 6 senedir biniyordum. comboyu ticari olarak dusunmuştum ama şuna emın olunkı vectradan cok cok daha rahat bir arac.

1.3 mu 1.7 mı dıye soran arkadaşlar paranız varsa hıc dusunmeden 1.7 alın derim. 1.3 şehır ıcerısınde ıdeal ama uzun yolda 1.7 deli olur. şehır ıcerısınde 1.3 ıdeal ama sakin kullanımda ideal bıraz acele işiniz varsa motor yetersız kaldıgı kesın. şuanda bana sorsanız direk 1.7 alırım.

yakıt konusunada gelınce sanırım benım kullanım alışkanlıgımdan araba bastıgımda gitsın istiyorum bu durumdada 1.3 e daha cok basmak gerekıyor 1.7 olsaydı aynı performansı sanırım 3 te 1 gazı daha az vererek yakalayacaktım buda aracın 1.7 ıle ya aynı yada daha fazla yakmasına sebep olur dıye dusunuyorum.
  • yaw bu ticari araçlarla ilgili konular acayip ilgi çekiyor. 13000 civarı okunma yapmış bu başlık. seviyoruz galiba miletçe büyük arabalar.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.