Şimdi Ara

Opel Corsa 1.0 Essentia Hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
32.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Opel Corsa 1.0 Essentia bir araç buldum 63,000'de temiz bir araç... fiyatı da şu dönem için makul...
    Ancak motorunun 1.0 olması beni tedirgin ediyor, bu araç hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa yorumları benim için önemli olacak...
    Opelci bir arkadaşım en az 1.2 motorlarından al 1.0 lardan bir cacık olmaz dedi,
    Bende arabayla 5 kişi dağa tırmanacak değilim, şehir içi kullanıcam sorun olurmu acaba ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Opel Corsa 1.0 Essentia: Kapsamlı Bir İnceleme

Giriş:

Opel Corsa 1.0 Essentia, bütçe dostu ve güvenilir bir kompakt otomobil arayanlar için ideal bir seçimdir. Uygun fiyatı, verimli motoru ve ferah iç mekanı ile dikkat çeken bu model, şehir içi ulaşım ve günlük yolculuklar için uygundur.

Motor ve Performans:

Opel Corsa 1.0 Essentia, 75 beygir gücü ve 96 Nm tork üreten 1.0 litre üç silindirli bir benzinli motora sahiptir. Bu motor, aracın günlük sürüş ihtiyaçları için yeterli güç sağlar. 5 ileri manuel şanzıman, sorunsuz ve hassas vites geçişleri sunar.

Tasarım ve İç Mekan:

Opel Corsa 1.0 Essentia, modern ve şık bir dış tasarıma sahiptir. Farlar ve arka lambalar, otomobile dinamik bir görünüm kazandırır. İç mekan geniş ve ferah olup beş yolcuyu rahatlıkla ağırlayabilir. Kumaş döşemeler ve basit gösterge paneli, aracın pratik ve fonksiyonel yönünü vurgular.

Özellikler ve Güvenlik:

Opel Corsa 1.0 Essentia, klima, elektrikli camlar ve uzaktan kumandalı merkezi kilitleme gibi bir dizi standart özellik sunar. Güvenlik açısından, araçta sürücü ve yolcu hava yastıkları, ABS frenler ve elektronik denge kontrolü bulunur.

Yorumlar:

Opel Corsa 1.0 Essentia, kullanıcılarından genel olarak olumlu yorumlar almıştır. Sahipler, aracın yakıt verimliliğini, uygun fiyatını ve pratikliğini takdir etmektedirler. Bununla birlikte, bazı kullanıcılar motorun otoyol sürüşlerinde biraz gürültülü olduğunu belirtmektedir.

Sonuç:

Opel Corsa 1.0 Essentia, bütçe dostu, güvenilir ve kullanışlı bir kompakt otomobil isteyenler için mükemmel bir seçenektir. Verimli motoru, ferah iç mekanı ve standart özellikleri ile günlük yolculuklar ve şehir içi ulaşım için ideal bir çözüm sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben yaklaşık 2-2,5 yıl kadar 1.0 Eco modelini (easytronic vitesli olan) kullandım.Uzun yolculuklarda biraz sıkıntı olabilir.Ancak şehir içinde gayet ekonomik ve kullanışlıydı.Yalnız motor çok güçlü değil.Ara hızlanmaları falan çok iyi değil.Ancak ben ekonomik olsun , tıngır mıngır gider gelirim dersen fena değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: **osk@r78**

Ben yaklaşık 2-2,5 yıl kadar 1.0 Eco modelini (easytronic vitesli olan) kullandım.Uzun yolculuklarda biraz sıkıntı olabilir.Ancak şehir içinde gayet ekonomik ve kullanışlıydı.Yalnız motor çok güçlü değil.Ara hızlanmaları falan çok iyi değil.Ancak ben ekonomik olsun , tıngır mıngır gider gelirim dersen fena değil.
    hımm anladım hocam,
    malum yaz dönemine girerken fiyatlar baya artmış durumda, 14,500 e bağlamak üzereyim arabayı,
    Afyonda bir ilçede öğretmenim, her gün gidip geliyoruz öğretmen arkadaşlarla,
    servis sıkıntımız var, bir araba alıp toplanıp gidicez her gün o amaçla alıcam arabayı,
    okul 25 km uzaklıkta her gün git-gel 50 km yol yapıcam araçla... ne kadar yakıyordu hocam eco modeli ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz_ksk

hımm anladım hocam,
    malum yaz dönemine girerken fiyatlar baya artmış durumda, 14,500 e bağlamak üzereyim arabayı,
    servis sıkıntımız var, bir araba alıp toplanıp gidicez her gün o amaçla alıcam arabayı,
    okul 25 km uzaklıkta her gün git-gel 50 km yol yapıcam araçla... ne kadar yakıyordu hocam eco modeli ?

Alıntıları Göster
    1.0 motorla yokusu tırmanamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: NightGuardian

Alıntıları Göster
    Sen arabaya niyet kılmışın ama alma. Arkadaşının dediği gibi 1.0'dan bir cacık olmaz. En az 1.2 bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

Sen arabaya niyet kılmışın ama alma. Arkadaşının dediği gibi 1.0'dan bir cacık olmaz. En az 1.2 bak.

Alıntıları Göster
    1.2 gider corsaya

1.0 kuvvetsiz. Konya gibi çok eğimli olmayan yerlerde kullanılırsa bir nebze iyi olur.
  • quote:

hımm anladım hocam,

Valla çok yaktığını söyleyemem 6 lt civarıydı sanırım.Ama dediğim gibi biraz yüklenirsen yakıt tüketimi artıyor haliyle.25 km genelde düz yolsa fena değil rahat edersin.Ancak sen yinede bir deneme sürüşü yap istersen.Sonuçta ben şu an 1,6 araç kullanıyorum ve daha düşük motor araç pek düşünmüyorum ama 1,0 kullandığım zaman beni yeterince memnun etti.

Birde nightguardian arkadaşın dediğine katılmıyorum 1.0 motorla niye yokuş tırmanamasın ben 4 kişi+bagajda dolu şekilde çok yolculuk yaptım.Çok yokuşta çıktım.Tabi 1,6 motorlu araç gibi tırmanmıyor ama yinede fena değil.Sonuçta araç yokuş tırmanamasa neden üretilsin ve satılsın..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: **osk@r78**

quote:

hımm anladım hocam,

Valla çok yaktığını söyleyemem 6 lt civarıydı sanırım.Ama dediğim gibi biraz yüklenirsen yakıt tüketimi artıyor haliyle.25 km genelde düz yolsa fena değil rahat edersin.Ancak sen yinede bir deneme sürüşü yap istersen.Sonuçta ben şu an 1,6 araç kullanıyorum ve daha düşük motor araç pek düşünmüyorum ama 1,0 kullandığım zaman beni yeterince memnun etti.

Birde nightguardian arkadaşın dediğine katılmıyorum 1.0 motorla niye yokuş tırmanamasın ben 4 kişi+bagajda dolu şekilde çok yolculuk yaptım.Çok yokuşta çıktım.Tabi 1,6 motorlu araç gibi tırmanmıyor ama yinede fena değil.Sonuçta araç yokuş tırmanamasa neden üretilsin ve satılsın..

Alıntıları Göster
    yorumlar fikir sahibi olmama yardımcı oluyor yavaş yavaş arkadaşlar... teşekkürler...
    bu arada clio 1.2 Authentique buldum 14.500 e boya bile yok araçta diyor adam elinde expertiz raporu var şimdi ona kaydı fikrim biraz...
    bir hafta içinde ikisinden birini alıcam sanırım...

• quote:

yorumlar fikir sahibi olmama yardımcı oluyor yavaş yavaş arkadaşlar... teşekkürler...
    bu arada clio 1.2 Authentique buldum 14.500 e boya bile yok araçta diyor adam elinde expertiz raporu var şimdi ona kaydı fikrim biraz...

Alıntıları Göster
    sen önyargılı fikirleri bırak buraya bak

http://forum.donanimhaber.com/m_21619197/tm.htm

• quote:

Üstadım eşimde 1.2 corsa var easytronic. Zaman zaman ben kullanıyorum. Bazı zamanlarda motorun yetmediğini hissediyorum,aşırı hız yapan biri de değilimdir. 1.0 ı değilde 1.2 sini düşün eğer mümkünse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mosan

quote:

Üstadım eşimde 1.2 corsa var easytronic. Zaman zaman ben kullanıyorum. Bazı zamanlarda motorun yetmediğini hissediyorum,aşırı hız yapan biri de değilimdir. 1.0 ı değilde 1.2 sini düşün eğer mümkünse.

Alıntıları Göster
    Arkadaşım
    Corsa 1,0 7 yıl ve 80.000 km den beri kullandığım ve iyiki almışım dediğim bir araçtır
    Yakıt tüketimi ve M.T.Vergisi düşüktür
    Aldıgımdan beri periyodik muaynesi hariç servis/usta yolu bilmedim
    Kullanımı rahattır,donanımı giriş/orta seviyede sayılır
    Gitmez,çıkmaz diye fikir belirten Arkadaşlar bu aracı neyle kıyaslıyorlar?
    Araba deyince en az 1,6 LT motorlu olsun mantıgı maalesef ülkemizde hiç değişmemiş
    Ben Corsa 1,0 lt aracımla 4 kişi İzmir-Nevşehir gittim Kardeşim Ford Focus 1,6 sahibi ve Ford-Otosanda mühendistir
    yani otomobil üretiminin mutfagında bulunuyor burda fikir belirten Arkadaşlar gibi sallamıyor Agbi dedi bu araç manyak gidiyor
    Geçen sene 3 kişi İstanbuldan Karsa kadar Karadeniz kıyısından gittim buldugumuz bütün yaylalara çıktık araba gitmem demiyor
    Tamam 1,6 gibi bir araç kadar hızlı gidemiyor ama öyle yok yokuş çıkamazmış yok gidemezmiş gibi şeyler söyleyen Arkadaşlar
    boş konuşuyor
    Araç seçiminiz ne olursa olsun ister Corsa 1,0 ister Clio 1,2 hayırlısı olsun güle güle kazasız belasız kullanın

• quote:

1.0 corsaya göre daha rahat gidiyor

özellikle düşük viteslerde çok esnek bir araç

tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Focuser

Arkadaşım
    Corsa 1,0 7 yıl ve 80.000 km den beri kullandığım ve iyiki almışım dediğim bir araçtır
    Yakıt tüketimi ve M.T.Vergisi düşüktür
    Aldıgımdan beri periyodik muaynesi hariç servis/usta yolu bilmedim
    Kullanımı rahattır,donanımı giriş/orta seviyede sayılır
    Gitmez,çıkmaz diye fikir belirten Arkadaşlar bu aracı neyle kıyaslıyorlar?
    Araba deyince en az 1,6 LT motorlu olsun mantıgı maalesef ülkemizde hiç değişmemiş
    Ben Corsa 1,0 lt aracımla 4 kişi İzmir-Nevşehir gittim Kardeşim Ford Focus 1,6 sahibi ve Ford-Otosanda mühendistir
    yani otomobil üretiminin mutfagında bulunuyor burda fikir belirten Arkadaşlar gibi sallamıyor Agbi dedi bu araç manyak gidiyor
    Geçen sene 3 kişi İstanbuldan Karsa kadar Karadeniz kıyısından gittim buldugumuz bütün yaylalara çıktık araba gitmem demiyor
    Tamam 1,6 gibi bir araç kadar hızlı gidemiyor ama öyle yok yokuş çıkamazmış yok gidemezmiş gibi şeyler söyleyen Arkadaşlar
    boş konuşuyor
    Araç seçiminiz ne olursa olsun ister Corsa 1,0 ister Clio 1,2 hayırlısı olsun güle güle kazasız belasız kullanın

ilk kez sizin gibi kapsamlı bir yorum yapan çıktı öncelikle teşekkürler...
    bu dediklerinizin ardından %51 corsa kararındayım... iki araç sahibiyle de son kez bir görüşeyim ...

Bu arada araçlar bunlar:

Opel Corsa 1.0

Renault Clio 1.2

• quote:

Orijinalden alıntı: nıghtguardian

Yokuş tırmanmıyorsa neden 1.0 gibi bir motor seçeneği koymuş olabilirler?Yokuş aşağımı gitmek için?

Ben bugün bunu gördüm.
  • quote:

Bu arada araçlar bunlar:

Opel Corsa 1.0

hocam araç buysa boyalı heryeri bunun yada hususi kapıları söktürüp kapı kolları bagaj tutamagı vs boyatmış essentia da bunlar siyah renk yani plastik olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atl@s

quote:

Bu arada araçlar bunlar:

Opel Corsa 1.0

hocam araç buysa boyalı heryeri bunun yada hususi kapıları söktürüp kapı kolları bagaj tutamagı vs boyatmış essentia da bunlar siyah renk yani plastik olur

sadece sağ iki kapıda çizikten dolayı lokal boya var çizikli resimler mevcut başka bi yerinde yok dedi ?

bende fark ettim dediklerinizi hatta ön tampondaki çıtada siyah olmalı o da gövde rengi..
    acaba keyfi mi boyattı onları spor görünsün diye? sorucam bunları da...
    zaten mutlaka gösterticem servise alacağım arabayı nesi var nesi yok çıkartsınlar analizini...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz_ksk -- 22 Haziran 2010; 22:48:17 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Atl@s

quote:

Bu arada araçlar bunlar:

Opel Corsa 1.0

sadece sağ iki kapıda çizikten dolayı lokal boya var çizikli resimler mevcut başka bi yerinde yok dedi ?

bende fark ettim dediklerinizi hatta ön tampondaki çıtada siyah olmalı o da gövde rengi..
    acaba keyfi mi boyattı onları spor görünsün diye? sorucam bunları da...
    zaten mutlaka gösterticem servise alacağım arabayı nesi var nesi yok çıkartsınlar analizini...

Alıntıları Göster
    Hocam 2 adet corsa c sahibi olmuş birisi olarak söyleyeyim, corsa çok güzel araçtır. Ancak o araç bana pek hoş gelmedi. Arkadaşın dediği gibi essentia donanımda yan çıtalar, kapı kolları filan siyah olur. Ama spor görünsün diye de yapılmış olabilir çünkü jantları da değiştirmişler.

Tavsiyem ise 1.2 düşünmeniz. Ben 2002 model 1.2 easytronici dün 14750 ye sattım. 75bindeydi. Çok çok temiz bi araçtı. Belki zorlasam 15küsür yapabilirdi. Yani biraz daha artırıp 1.2 almaya çalışın. Vergileri aynı, yakıt desen hemen hemen yakındır. Yani 1.0ı sakin kullandığınızda gerçekten ekonomik olur ancak araç 58 beygir ve torku 100 nm nin altında. Yine de 1.0 motorlar içinde seridir kanaatindeyim, çünkü 1.2 motordan çok keyif aldım ve gerçekten 1.4 araçlar kadar seriydi. Burada corsanın hafif kasasının büyük etkisi var. Bir de 1.0 gibi araçlar avrupada çok tutulurken güzel ülkemde araba gitmez hatta ilginç bir yakıştırmamız da var "o araç yürümez" düşüncesi yüzünden çok zor elden çıkarılıyor. 1.2 düşünmenizi öneriyorum.

Clio 1.2 ler de başarılı araçlar, burada ben olsam corsa çok daha kaliteli bir araç olmasına rağmen tat vermeyeceğini düşündüğüm için clio da yoğunlaşırdım. Bi de ne bileyim sadece yandan gördük ama o araç pek içime sinmedi doğrusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: n a v y_35

Hocam 2 adet corsa c sahibi olmuş birisi olarak söyleyeyim, corsa çok güzel araçtır. Ancak o araç bana pek hoş gelmedi. Arkadaşın dediği gibi essentia donanımda yan çıtalar, kapı kolları filan siyah olur. Ama spor görünsün diye de yapılmış olabilir çünkü jantları da değiştirmişler.

Tavsiyem ise 1.2 düşünmeniz. Ben 2002 model 1.2 easytronici dün 14750 ye sattım. 75bindeydi. Çok çok temiz bi araçtı. Belki zorlasam 15küsür yapabilirdi. Yani biraz daha artırıp 1.2 almaya çalışın. Vergileri aynı, yakıt desen hemen hemen yakındır. Yani 1.0ı sakin kullandığınızda gerçekten ekonomik olur ancak araç 58 beygir ve torku 100 nm nin altında. Yine de 1.0 motorlar içinde seridir kanaatindeyim, çünkü 1.2 motordan çok keyif aldım ve gerçekten 1.4 araçlar kadar seriydi. Burada corsanın hafif kasasının büyük etkisi var. Bir de 1.0 gibi araçlar avrupada çok tutulurken güzel ülkemde araba gitmez hatta ilginç bir yakıştırmamız da var "o araç yürümez" düşüncesi yüzünden çok zor elden çıkarılıyor. 1.2 düşünmenizi öneriyorum.

Clio 1.2 ler de başarılı araçlar, burada ben olsam corsa çok daha kaliteli bir araç olmasına rağmen tat vermeyeceğini düşündüğüm için clio da yoğunlaşırdım. Bi de ne bileyim sadece yandan gördük ama o araç pek içime sinmedi doğrusu.

Alıntıları Göster
    Almak ıstedıgınız corsa gayet ıyı ,sorunsuz bır aractıre fakat motoru 1.0 olunca işin rengi değişiyor.Toyota yaris ile test surusu yapmıstım.Arac 1.0 motorlıydu ve benden baska aracta 2 kısı daha vardı.Ara hızlanma dıye bırsey yok.Bırazda yokusa gelınce araba bayılmıstı.Sanırsam fazla ekonomıkte olmaz.Gıtsın dıye basıp ,yuksek devırde kullanmanız gerekır.Eger mumkunse daha 1.4 motorlusunu alın.Uzun yola cıkmanız gerekırsede sızı mahcup etmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: TAVCI

Almak ıstedıgınız corsa gayet ıyı ,sorunsuz bır aractıre fakat motoru 1.0 olunca işin rengi değişiyor.Toyota yaris ile test surusu yapmıstım.Arac 1.0 motorlıydu ve benden baska aracta 2 kısı daha vardı.Ara hızlanma dıye bırsey yok.Bırazda yokusa gelınce araba bayılmıstı.Sanırsam fazla ekonomıkte olmaz.Gıtsın dıye basıp ,yuksek devırde kullanmanız gerekır.Eger mumkunse daha 1.4 motorlusunu alın.Uzun yola cıkmanız gerekırsede sızı mahcup etmez.

Alıntıları Göster
    Clionun konforu ve iç malzeme kalitesi Corsadan iyidir ama Corsanın arkası Clio'dan çok daha geniştir. 2001 Clio RXT sahibi olmuş biri olarak kardeşime ait 2004 Corsaya nispeten daha tok duran, içeriye daha az ses alan, daha yumuşak dokulu plastik kullanılmış bir otomobil olduğunu kesinlikle teyit edebilirim ama tekrar edeyim Clionun arka koltuklarında oturanlar Corsadaki gibi geniş ve ferah hissetmezler. Ayrıca Clionun 1.2 16V motoru var olan torkunun büyük kısmını geniş bir devir aralığında sunduğu için kullananlar memnun bayaa. Ben Clionun 1.2'sini kullanmadım, bendeki clio 1.4 RXT 98 bg olandandı, gerçekten çok seri bir araçtı, halada aynı motor 0 km Megane, Modus ve Clio'da kullanılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cekcak

Clionun konforu ve iç malzeme kalitesi Corsadan iyidir ama Corsanın arkası Clio'dan çok daha geniştir. 2001 Clio RXT sahibi olmuş biri olarak kardeşime ait 2004 Corsaya nispeten daha tok duran, içeriye daha az ses alan, daha yumuşak dokulu plastik kullanılmış bir otomobil olduğunu kesinlikle teyit edebilirim ama tekrar edeyim Clionun arka koltuklarında oturanlar Corsadaki gibi geniş ve ferah hissetmezler. Ayrıca Clionun 1.2 16V motoru var olan torkunun büyük kısmını geniş bir devir aralığında sunduğu için kullananlar memnun bayaa. Ben Clionun 1.2'sini kullanmadım, bendeki clio 1.4 RXT 98 bg olandandı, gerçekten çok seri bir araçtı, halada aynı motor 0 km Megane, Modus ve Clio'da kullanılıyor.

Alıntıları Göster
    her iki aracı kullanmış ve şuanda 1.4 corsa sahibi olarak.eğer 1.0 corsada kaza gibi bir sorun yoksa kesinlikle alınabilir.
    clio bana hiç güven vermezdi.sürüş sırasında...(ama türküyede çok tuttu)
    insanlar bir yokuştur tutturmuş.çok fazla 1.6 araç kullandım yokuşlarda 100km hızı geçemeyen...
    corsanın ağırlığı 970kg civarındaydı sanırım ve benm kullandığım 1.4 90bg corsa çoğu 1.6 ya kök söktürür.
    ayrıca 1.2 motor 1.4 kadar yakıyor.ama 1.0 bu ikisinden çok daha az yakıyor...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.