Şimdi Ara

Opel Corsa 1.2 Vites Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2009 Opel corsa 1.2 Triptironik arabam var dün Düzce den gelirken söyle bir sorun oldu ve yolda açıkcası 2 yaşıda bebek diyeceğimde artık çıktı mı bebeklikten bilemiyorum :)

Otoyol da izmiti geçerken 100 - 120 Km arasında giderken trafik yoğunluğu olduğu için yavaşladım 80 km kadar düştü.. sonrasında yol tekrar 3 şeride çıkınca hızlanmaya başladım bu esnada arabada arza lambası yandı. Araç işareti ve ingiliz anahtarı olan.. Ekranda başka bir hata kodu yok ahan da dedim problem var haydaa.. gaza basıyorum araba 30 -40 arasında bağırıyor fakat fites yükseltmiyor.. Elim ile manuel vites yükselteyim diyroum otomatik de kaldı ne yükseliyor ne düşüyor.. hemen sağda uygun bir yere çeip aracı kapattım. Tekrar çalıştırmak istiyorum açlışmıyor.. Komple aracı kapatıp anahtarı çıkarttım ve kapıları kapatıp açtım tekrar denedim yine olmadı. Araç çalışmıyor..
    Sonrasında bir karakter geldi aracı bağlayıp park alanına daha güvenli yere çekelim dedik arac adam çekmeye başlayınca çalıştı.. Park alanına geldik arabayı stop ettim tekrar çalıştırdım bu sefer çalıştı. Arza lambası da söndü.
    Usta çağırdık istanbula gideceğiz bir baksın yinede dedi akü bitmiş değiştirelim değiştirdik aküyü ne olur ne olmaz.. çıktık yola düzgün vitesi birden ikiye geçti ikiden üçe üçte kaldı.. hoppala..
    neyse sorunlara ve derslere geleceksek
    - Araç 40 bin devir mi deniliyor 40 a gelince 3 den 4 e geçiyor çok zorluyor
    - manuel vites geçiremiyorum takılıyor, iel ile vites yükseltmek yada düşürmek istiyorum yani A da kalıyor,
    - bazen aracı stop ediyorsun araç tekrar çalışmıyor ( usta vitesde kalmış diyro)
    - hata özellikle 3 vitese geldiğinde yapıyor.. dikkat ettim ve deiğim gibi 40 bin devire gelince vites değişiyor..
    - 5 geçeyi hiç denemedim tırtım açıkcası fazlada zorlamak istemedim..

Problem ne olabilir yada neyi yanlış yaptım
    bu arada araba ile giderken fazla zorlamadım 100 - 120 arasında ortalama seyir hali idi..

• Şöyle bir Not buldum kitapçığında

Benim araç'da arza olarak sabit yanan servis işareti var araç ve üzerinde ingiliz anahtarı..

Otomatik fonksiyonlu manuel şansıman hasarına karşı korunması için çok yüksek debriyaj sıcakklıklarında debriyaj otomatik olarak kapanır, arza durumunda kontrol lambası yanar ve süreüşe devam edilebilir manuel modda geçmez kullanılmaz fakat ekranda F gösterirse sürüşe devam edilmez..
  • Şunu araştırıyorum, yüksek debriyaj sıcaklığının nedeni nedir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    honda accord 2.4 şanzıman sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Megane 4 vites sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.