Arkadaşlar yaklaşık bir ay önce ÖTV indiriminden faydalanıp Opel Corsa Enjoy in Touch model otomobilimi aldım. Araçta belki biliyorsunuzdur PIONEER -AVIC-F900BT navigasyonlu dvdli double din sistem var. Fakat hoparlöler standart Opel hopalörleri. 4 hoparlör ve 2 tweeter mevcut. Ses bir çok araca göre (tahminimce Pioneer'ın etkisi) çok iyi olmasına rağmen hobi olark müzikle uğraşan ve pek çok farklı enstruman çalan benim gibi kulakları hassas birini tatmin etmedi. O kadr eko ayarı yaptım (V şeklinde) , basları arttırdım fakat yine de süper değil. İstediğim sistem dinlediğim müzik türüne uygun olacak ( Rock müzik ve türevleri: Metallica, Bon Jovi, Nirvana, Pearl Jam, Guns'n Roses, Aerosmith, Muse, Radiohead, Led Zeppelin, Oasis, Teoman, Şenem Ferah vb...) kesinlikle çok net ses verecek, çakal işi gümbür gümbür inleyen bir araç değil de bassları tok ve net, tizleri çısır çısır verecek bir sistem. Sanırsam bana 4 hoparlör, bir subwoofer ve bir amfi gerekecek.
Opel bayimde bu işi garanti bozulmadan yapabilecek bir yer olarak Ergazi ses sistemlerini öbnerdiler. Forumda da bu yerin ismini bir kaç başlıkta gördüm. Önerileriniz benim için çok önemli arkadaşlar. Cihazın üzerinde 4*50 Mossfet amfi olduğu da yazıyor. Cihaz Pioneer olduundan sistemi de Pioneer yaptırma taraftarıyım ama dediğim gibi ses kalitesi çok önemli. Arkadşlar limitim aşağı yukarı 1500 YTL olacak şekilde nasıl bir sistem kurabiliriz? Öneri ve tavsiyelerinizi büyük bir heyecanla bekliyorum.