Şimdi Ara

Opel Fronterayi nasıl bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
4.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2.0 2.2 modellerine bakiyorum 3.0 olanini alamam malesef alternatif olabilir mi yoksa baktigim bu fiyat aralığında en iyisi bu mu (20.000 TL max)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Opelin yüz karası araçlarından biridir aman söyleyeyim.

• ici cok kotuydu yaw
  • quote:

Orijinalden alıntı: Denim_Blue

Opelin yüz karası araçlarından biridir aman söyleyeyim.

Hocam nasil yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deli yurek kasa degil miydi o

• exotic. kullanıcısına yanıt
    2.2 motoru kasayı kaldırmıyor, tüpsüz benzinlileri adamın iflâhını kurutur su gibi içer benzini. Hararete gelemezler hemen hararet yapabilme sıkıntıları var. Parçaları sıkıntı, y.dışından getirilebilir. Fakat Dizel motorları taş gibidir, Isuzu üretimi dizellerden.

• @eren15935 Biraz daha ayrıntılı konussak :D

@Denim_Blue Alternatif olarak ne dusunebiliriz peki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam dağ bayıra gidecekseniz Lada Niva olabilir ama pek konfor aramayın

• Honda Crv Hrv tarzı birşeyler bakayım o zaman hocam :(

Hiçbir fikrim yok o konuda hocam. Hondacı arkadaşlar yardım ederler size.

• deliyürek buymus arabası

Polat ilk arabası 96 model 7.40 ti

sonra x5 kullandı

Memati Kasa 3.20

Opel Fronterayi nasıl bilirsiniz?
  • Yetkili kişi
    Ustam hani arabalara isim takiyorlar son zamanlarda. Mesela ali kasa. Ezel kasa falan diye. Filmde kullanilan araclara o sekilde hitap ediyorlar. Bu arabayi gorunce de benim aklima hep deli yurek gelir. Yusuf miroglu vardi hani. Orda kullaniliyordu. Oyle cagrisim yapti iste

• quote:

Orijinalden alıntı: FursıonnMann

Yetkili kişi

(Frontera dendi mi aklıma bu isim gelmeye başladı.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9888 -- 29 Ağustos 2015; 23:59:05 >
  • kasayı kaldırmama mevzusuna bizzat bir opel servisinde yıllar evvel denk gelmiştim, servis şefi az sövmemişti girişteki yokuşu çıkamayan frontera ya ve onu üreten opel e, ha motoru güçsüz bir motor da değil aslında hatta döneminde birçok farklı markada bile kullanılan bir motor ama bir problem var, büyük hacimlisini tercih etmekte fayda var, bahsettiğim araç 2.0 dı
  • 3.2 V6 idi galiba.Çamurdan bizim T4'ı cekmisligi var.Araç gayet de diri duruyordu.Otomatikti galiba

• Tik geliştirdim bu araba yüzünden. Her Frontera dendiğinde "KAFAM GİRSİN!" demeden edemiyorum.

Avantajları:
    - Gidebildiği her hızda viraj döner. Yol tutuşu çok iyidir. Tabi bir jipe göre. Yoksa o yıllardaki iyi orta sınıf arabalar gibi yol tutuyor. Mesela Kedi gözlü Focus gibi yol tutuyor.
    - O yılki iyi arabalar gibi fren yapıyor. Freni baya baya iyiydi. Yol tutuş ve fren bir Opel klasiği idi yani. Hakkını yiyemeyeceğim.
    - Arabadan tiksindiğin için, canını çıkaracak arazi haraketlerinden kaçınmıyorsun. Çamurda kayıp, bir kayanın sivri bir çıkıntısına vurup, çamurluğu delmişliğim vardır. Zerre üzülmedim. Güzel bir his.
    - Kar lastiği derdi yok. Tak arazi lastiğini. Karda da gez, asfaltta da, çamurda da... Asfaltta yol tutuşu kötüleştirir, sesi arttırır; ancak her an her saniye keyif imkanı sunar. Uzun yolda giderken, canın isterse tarlaya geçip oradan devam edebilirsin. Eskiden daha çok kaza oluyordu. Yol kitlendi mi, tarladan falan gezmece yapılabiliyor. Şimdi pek işe yaramaz.

Dezavantajları:
    - 2.2 Ecotec bela bir motor. Hararetli çalışıyor.
    - Müşür sık arızalanıyor. Arızalanması durumunda araç hararet yapıyor.
    - Herhangi bir sebepten hararet yaparsa, hararet tavana vurmasa bile, kısa sürede indirmeyi başaramazsan hortum patlatıyor.
    - Uzun vadede radyatörde ufak çatlaklar oluşuyor. Araç ısınınca buradan buhar çıktığını görebiliyorsunuz. Hali ile sistemin performansı düşüyor, hararet artıyor, su eksiltme başlıyor.
    - 3-4 hararette bir conta kesin yakarsınız. 1-2 conta yakmada motora komple girmeniz gerekir. Motorun altı da su koyar.
    - Çok yakar, az kaçar. Dolmuşlarla kapışıyordum. 5'inci vitesi kamyonet vitesi gibidir (zaten ISUZU ile ortak, kamyonet sayılır). Hızla beşe atamazsınız. Ya biraz bekleyeceksiniz 1-2 saniye kadar. Ya da ara gazı ile atacaksınız. 185km'ye çıkar. Daha üstünü aramayın. 5'inci viteste otobanın dik yokuşlarını çıkamaz. 120 ile devamlı seyehat etmek zordur. Duble yollardaki dik yokuşların bazılarını 120'yi koruyarak çıkamaz.
    - Çok rüzgar sesi alır.
    - Virajda çok yatar. Korkutur. Arkadaki arabanın aklı çıkar. Ancak güvenlidir. Alışma meselesi.
    - Arkadan itiş ve jip amortisörleri birleşince, yüksek hızda viraj dönerken çukura düştünüz mesela. Arka tekerlerden biri anlık yerden kesilirse, arka kopacak gibi olur. Teker yere konduğu an toplar. Bu hisse de alışmak gerek. Tehlikeli değildir.
    - Kliması güçlü değildir. Uzun sürede soğutur. Soğuttu mu soğuk tutmayı başarabiliyor.
    - Baskı balata bilyası o arabaya göre küçüktür. Normal arabadan daha hızlı balata tüketir. Annemin altında 15.000km'de bitmişliği vardır. Tamam, bu ekstrem de, balata ömrünü 60.000 olarak düşünün.
    - ECU arızası çıkarabilir. Günümüzde O arabanın ECU'su tetris gibi kaldığından tamiri çocuk oyuncağıdır.

Yaya kalacağımı bilsem, bu mereti almam. Suzuki Vitara bakın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 31 Ağustos 2015; 11:05:10 >

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Bismillah

Hocam dokturmussunuz okudum heyecanlı bir şekilde bir o kadarda üzüldüm :(

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Biliyordum er yada geç yorumsuz bırakmayacağını

Abi bu fronteralar'ı gürcistanda heyvan gibi kulanıyorlar sorunlu ise nasıl oluyor acaba bu?Orada bakım vs bile yapmıyorlar araclara

Birde keyifli araba izlenimi bırakıyor bence.Bir kere düz vites'inde yolculuk etmiştim Rampalarda zayıf gibi idi ama vites düşürüncedemi hızını koruyamıyormu?Mesela Ortalama 1.6 Atmosferik benzinli bir C Sedan'dan zayıfmıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FursıonnMann -- 31 Ağustos 2015; 17:54:41 >
  • Bilmeyiz nasıl Araba?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.