Arkadaşlar herkese merhaba, Otomatik bir araca geçmek istiyorum kısmetse. Şuandaki aracı takasa verip SUV almayı düşünüyorum. Bugün bir bayileri dolaştım. Peugeot 3008 fiyatları uçmuş, C5 Aircross kalmamış vaziyette. Opel'e baktığımda sanırım, Enjoy Skyline paket olarak geçiyor, dizel+otomatik, cam tavan, metalik çift renk ile birlikte 370.000 liraya bırakabileceklerini söylediler. Sportage'ın boş paketi aklımdaydı ama Grandland X'i görünce kafam karıştı. Bu fiyat aralığında bir de Qashqai gördüm ama onu direkt eledim kafadan. Sportage ve Grandland X'i kıyaslarsak hangisi daha mantıklı bir seçenek olur veya alternatif olarak ne bakılabilir 380'in üstüne çıkmamak kaydıyla? |
Opel Grandland X veya ? - 350.000 TL'ye SUV Önerisi
-
-
sportage baz paket olsada dizel+otomatik olacaksa ağır basar. konforu/yalıtımı - malzeme kalitesi, arka süspansiyonların tam bağımsız olması daha iyi bir SUV hissi veriyor. sportage birde daha uzun süredir üretilen geçmişi olan bir araç.
Grandland biraz 3008'in üzerine yapılmış bir model, aynı platformun kardeş araçları ancak Opel'in PSA'ya gecmesinden sonra geçiş döneminde şuan üretilen Opel araçlarda ciddi üretim sıkıntıları var. biraz daha zaman geçmesi lazım üretimin oturması için. Ben şahsen şu dönemlerde opelin herhangi bir modelini düşünmezdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 10 Temmuz 2021; 16:24:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2021 Şubat 28de 1,2 130 bg Enjoy Skyline GLX aldık. Yaklaşık 5000 km oldu alalı. Şimdilik memnunuz. 2016 astra j sedan 1,6 115 hpden geçtik buna. Arada çok fazla fark var. Kalite, performans ve yalıtım olarak. Astranın yol tutuşu daha iyiydi ama. GLX yüksek olduğu için galiba, Astra gibi viraj viraj performansı yok. Yol tutuşu fena değil yine de. Bayide dizel olanı da test ettik, motor sesi bariz geliyor. Çok şaşırmıştım. Benzinlide 3500-4000 devire kadar motor sesi yok. Sportage da baktık dizel - otomatik. Ancak GLX'e göre çok boş kalmıştı. O nedenle eledik. 1,6 180 hplik 3008 denk gelse onu alırdık tahminen.
-
Benim de aklımı bulandıran o. Özellikle PSA'dan sonra Opel şikayetleri artmaya başladı. Kia'nın kokpiti falan daha çok hoşuma gitti, Grandland'ın kokpiti çok demode duruyor gibi. Ama Sportage'ın boş olması uzun vadede canımı sıkar mı bilmiyorum.
@jackall13 3008 için kapıyı 450.000'den açıyorlar hocam. Benim de aslında kalbimde o var ama arada ciddi fiyat farkı var diğerleri ile. Memnun musunuz hocam, trim sesi vs falan geliyor mu?
-
Geçen ay 350 ye 15.000 km de kuga aldım
O sınıfta bu bütçelerle karar vermek zor
Sportaje iyi arac .Kırmızı rengini bulsam alacaktim. 5 bayiyi aradım bulamadım. Beyaz renk ise aşırı tipsiz duruyor
Grandlandx alınabilir bu fiyata
Olumsuz birsey duymadım
3008 ise o paralar asla etmez .Buyuk hata yaparsın alırsan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocker35 -- 11 Temmuz 2021; 1:45:59 >
quote:
Orijinalden alıntı: Jocker35
Geçen ay 350 ye 15.000 km de kuga aldım
O sınıfta bu bütçelerle karar vermek zor
Sportaje iyi arac .Kırmızı rengini bulsam alacaktim. 5 bayiyi aradım bulamadım. Beyaz renk ise aşırı tipsiz duruyor
Grandlandx alınabilir bu fiyata
Olumsuz birsey duymadım
3008 ise o paralar asla etmez .Buyuk hata yaparsın alırsanKuga da aslında radarımda olan bir araba fakat o da 420 civarında falan sanırım. Sportage alırsam gri ya da mavi düşünüyorum ben de. Bugün gidip bir konuşacağım bayiyle.
Benzer bütçeyle düşük km sportage elegancelara yöneldim c5a ile arasında gidip geliyorum . Glx elegance ve içi taba sportage e bindikten sonra cok sıkıcı ve basit geldi elegance düşük km sportageleri bir incele derim.
quote:
Orijinalden alıntı: Şıh HazretleriKuga da aslında radarımda olan bir araba fakat o da 420 civarında falan sanırım. Sportage alırsam gri ya da mavi düşünüyorum ben de. Bugün gidip bir konuşacağım bayiyle.
Alıntıları Gösterdoğru karar, sportage beyaz almayın çok çiğ duruyor. koyu renkler daha ağırbaşlı gösteriyor aracı hocam.
quote:
Orijinalden alıntı: manner34
Benzer bütçeyle düşük km sportage elegancelara yöneldim c5a ile arasında gidip geliyorum . Glx elegance ve içi taba sportage e bindikten sonra cok sıkıcı ve basit geldi elegance düşük km sportageleri bir incele derim.C5 Aircross bakıyordum ama fiyatları anormal yükseldi bir iki ayda. İkinci elle çok uğraşmak istemiyorum doğrusu, sıfır önceliğim. Çoluk çocuk da olacağı için siyah döşeme istiyorum. Sportage'ın Kırmızı 2020 modelini 380'e, Mavi ve Kırmızı Grandland'ı da 365 bine bıraktılar en son.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Şıh HazretleriC5 Aircross bakıyordum ama fiyatları anormal yükseldi bir iki ayda. İkinci elle çok uğraşmak istemiyorum doğrusu, sıfır önceliğim. Çoluk çocuk da olacağı için siyah döşeme istiyorum. Sportage'ın Kırmızı 2020 modelini 380'e, Mavi ve Kırmızı Grandland'ı da 365 bine bıraktılar en son.
Alıntıları Göstergrandland daha uyguna bırakırlar diye düşünüyordum (350gibi), arada pek öyle dramatik bir fiyat farkı yok. sportage alınır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kuganin sifiri 460 binlerde
Ikinci eli düşünülebilir.
Ben sportage'in kırmızısıni bulsam almıştım. Ama İstanbul'daki tüm bayileri aradım yok dediler .Ben aracimi aldıktan sonra dönüyorlar elimizde varmış diye .
Kia nin satış stratejisi de bi garip .Varsa var yoksa yok de .Yalvarmamizi bekliyorlar herhalde
quote:
Orijinalden alıntı: Jocker35Kuganin sifiri 460 binlerde
Ikinci eli düşünülebilir.
Ben sportage'in kırmızısıni bulsam almıştım. Ama İstanbul'daki tüm bayileri aradım yok dediler .Ben aracimi aldıktan sonra dönüyorlar elimizde varmış diye .
Kia nin satış stratejisi de bi garip .Varsa var yoksa yok de .Yalvarmamizi bekliyorlar herhalde
Gri düşünüyorum hocam ben, kırmızının bakımı vs daha zor geliyor bana. Dediğiniz gibi Kia'dakiler burunlarından kıl aldırmıyor gibilerdi. Kırmızı 2020 modeli 380'den, Kahve 2021'i ise 400'den bıraktılar. Grandland 2021'i de 397 son dediler.
-
Trim sesi şimdilik yok. Buranın yolları kaplama ve arnavut kaldırım. Astra 40bin km gibi tıngırdamaya başlamıştı b sütunundan, emniyet kemerinin oradan. Glxde baya baya iyileşmiş yalıtım. Astrada her sesi duyuyordum.
Sanki grandland daha iyi bir seçenek gibi
Hem fiyati da uygun
400 lere cikamazsaniz ikinci el 370 civarina yakıt sorunu yoksa crv 1.5
Varsa kuga dizel öneririm
Eger 400 bine cikacaksaniz 3008 1.2 benzinlileri var
fiyati nispeten uygun
Sportage yüzü eskidi kasa değişecek 400 bin verilmez diye düşünüyorum
Hayırlı olsun ne alırsanız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X