Şimdi Ara

Opel Insignia 1.4 140HP vs Peugeot 508 1.6e-HDi 112HP (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
8.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sinifin degismez lideri Passat. Madem bir onceki kasayi begeniyordunuz, temiz 2010 Passat 1.4 TSI DSG bakabilirsiniz bence. Comfortline 55.000 civari, Highline 60.000 civari rahat bulunabilir saniyorum. Garantisi hala gecerli olacaktir.

Bunlarin disinda Latitude de dusunulebilir. Benzinli Insignia'ya verecegeniz parayla benzer donanimda dizel Latitude alinabilir.

Butceniz Tiguan, ASX gibi SUV'lere de uygun. Bence sehirici icin aslinda D sinifindan daha iyi bir tercih. Cukurlardan korkmadan gecmek, yuksek oturma pozisyonuyla trafige daha iyi hakimiyet gibi avantajlari var.
  • Öncelikle dizel tercih etmenin hiçbir anlamı yok sizin durumunuzda.
    Günde 10 km kullanacaksanız, yılda 5000km belki yapacak demektir bu araç extralarla birlikte
    Ben yılda ortalama 8bin km yapıyorum, ben de benzinli tercih ediyorum.
    Sadece şehir içi ve bu kadar az kullanacağınız bir araç için 70bin tl sınırınız olması da maddi durumunuzun yerinde olduğunun göstergesi o yüzden sorun yok :)
    C sınıfı falan önermenin de alemi yok bu durumda.

En çok hoşunuza giden D sınıfı benzinli sedan ı alacaksınız.

Ha ben sizin yerinizde olsam, a3 1.2tfsi alırdım kesinlikle.

Ama siz bu gidişle insignia alırsınız. Hayırlı olsun şimdiden
  • sportage al daha janjanlı bunlardan
  • İgnisia
  • İnsignia varken diğerleri fasa fiso.
    Passatın 105 hp dizel motoru baştan kaybediyor o kasaya. ( Ayrıca tasarım insignianın yanından geçemez)

Kesinlikle tam optimum bir motor ile insignia derim.
  • A3'e baktıysanız, yeni astraya da bakabilirsiniz. 55.000 tl.ye cosmo otomatik 1.4 T alabilirsiniz..illede D segmenti olacaksa ya siyah insignia ya da beyaz....
  • Akşam garajda beyaz bir 508 gördüm. Dışarıda pek denk gelmemiştim. Fotoğraflardan oldukça şirket arabası havası andıran bir izlenim uyandırmıştı.

Ama alıcı gözle bakınca oldukça sportif ve güzel gözüktüğüne karar verdim. Arkası özellikle çok şık. Dizel olunca 74.000 TL ye çıkıyor demiştim fiyat için. Ama Active 1.6VTI 120 hp seçeneğinde benzinli düşünürsek fiyat 67.000 TL de kalıyor. Vites yine otomatikleştirilmiş manuel. Insignia 1.4 e göre çok yakacaktır, ama söylediğim gibi düşük mesafe kullanılacak araç. Belki bu sebeple göz ardı edilebilir??

Insignia hala 1-2 adım önde ama..

Seçenekler arasına Tiguan ı da aldım bu arada. Yeni Tiguan 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology modelinde Trend&Fun 61.766,00 TL, Sport&Style ise 67.860,00 TL. Yani bu 2side bütçe dahilinde gözüküyor. Fakat sanırım bu 2 versiyonda da otomatik vites yok?? Tiguan eski kasa pek sevmezdim ama yenisi gayet güzel gözüküyor.

En geç bu haftasonu VW,Opel ve Peugeot bayilerine uğrayıp Tiguan,Insignia ve 508 e yakından bakıp, nihai fiyat alıcam. Yoksa burda yaz yaz biraz zor karar verilir.

Şu ana kadar yapılan yorumlar için teşekkürler. Tabi daha görüşlerini bildiren olursa da çok sevinirim, faydalı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 3 Kasım 2011; 0:13:14 >

• Anladım kadarı ile siz büyük ve kalıplı arabalardan hoşlanıyorsunuz, otomatik vites kriteriniz de yok.

Mondeo 1.6 ecoboost 160hp de güzel bir seçenek. Tasarımını beğeniyor musunuz bilemem tabi. Bana göre çok karizma bir araç, özellikle siyahı.
  • 508 120 hp benzinli motor şehir içinde adamı kanser eder.

insignia gibi güzelim bir seçenek varken passat da neki? derim ben..

mondeoda çok şık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 3 Kasım 2011; 11:22:26 >
  • Hocam, 508e o kadar para verene kadar yine aynı şekilde insignianın cosmosu her türlü daha uygundur, afl sürüş farları, flexride şasi gibi özellikler ile ama 1.4 olanın yakışı fena değil. o yüzden bu seçeneği düşünür müsünüz bilmem.

Bir de mondeo'ya bakmanızı tavsiye ediyorum ben de... tiguan da güzel araçtır bu arada, umarım içinize sinen bir araç alırsınız.
  • Kesinlikle insignia derim.
  • o ozellikte insignia 61000 tl eder ve altrnatif yok fiyatta....:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisozyurt

Anladım kadarı ile siz büyük ve kalıplı arabalardan hoşlanıyorsunuz, otomatik vites kriteriniz de yok.

Mondeo 1.6 ecoboost 160hp de güzel bir seçenek. Tasarımını beğeniyor musunuz bilemem tabi. Bana göre çok karizma bir araç, özellikle siyahı.

otomatik vites istiyorum aslında ama istediğim modellerde fiyatı çok ciddi yükseliyor. Bu yüzden ödün vericez ordan. Peugeot 508 de sadece benzinli olsun dersem 67.000 tl li bir fiyat geliyor. O da gerçi otomatikleştirilmiş manuel.

Mondeo nun önü güzel de, arkasını pek beğenmiyorum. O yüzden düşünmedim hiç

quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn

Hocam, 508e o kadar para verene kadar yine aynı şekilde insignianın cosmosu her türlü daha uygundur, afl sürüş farları, flexride şasi gibi özellikler ile ama 1.4 olanın yakışı fena değil. o yüzden bu seçeneği düşünür müsünüz bilmem.

Bir de mondeo'ya bakmanızı tavsiye ediyorum ben de... tiguan da güzel araçtır bu arada, umarım içinize sinen bir araç alırsınız.

Insignia da Cosmo düşünme hususu benimde kafamı kurcalıyor. Ama bir yandan da gerek varmı ki diyorum, üstelik daha çok benzin harcayan bir model olacak. 1.4 te cosmo yok ne yazıkki..

Tiguan tercih edersem filo indirimi de söz konusu olur bu arada..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 3 Kasım 2011; 15:02:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: smg05

o ozellikte insignia 61000 tl eder ve altrnatif yok fiyatta....:)

Insignia nın fiyat nispeten iyi gibi. Ucuz denmez tabiki de 61.000 TL ye oldukça çok şey sunuluyor. Üstelik tasarım olarak ta kafada hiç soru işareti bırakmıyor.

Sizde memnunsunuz heralde Insignia dan.
  • Yazdığınız seçenekler arasında en mantıklı olanı bence insignia
    ha tiguan tarzı araçlar da olabiliyorsa o paralara şahsi birinci tercihim sportage dır.
  • Sehir icinde D segmenti araba kullanmanın bence hiçbir mantığı yok. Yerinizde olsam C segmenti araçlara yönelirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: charnel

quote:

Orijinalden alıntı: smg05

o ozellikte insignia 61000 tl eder ve altrnatif yok fiyatta....:)

Insignia nın fiyat nispeten iyi gibi. Ucuz denmez tabiki de 61.000 TL ye oldukça çok şey sunuluyor. Üstelik tasarım olarak ta kafada hiç soru işareti bırakmıyor.

Sizde memnunsunuz heralde Insignia dan.

C sınıfı çoğu sedan dan daha ucuz ve D sınıfı çoğu araçtan daha donanımlı katlanır ayna bile var ben 17" jantlı + sunroof 1.4 turboya 60.200 tl ye anlaştım 800 tl 18" jant olsa 61.000 tl ederki bence muazzam fiyat seneye bu rakamlarda bulunmaz bile bence...... Araç çok zevkli bir araç.......

• quote:

Orijinalden alıntı: charnel
    quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn
    Hocam, 508e o kadar para verene kadar yine aynı şekilde insignianın cosmosu her türlü daha uygundur, afl sürüş farları, flexride şasi gibi özellikler ile ama 1.4 olanın yakışı fena değil. o yüzden bu seçeneği düşünür müsünüz bilmem.

Insignia da Cosmo düşünme hususu benimde kafamı kurcalıyor. Ama bir yandan da gerek varmı ki diyorum, üstelik daha çok benzin harcayan bir model olacak. 1.4 te cosmo yok ne yazıkki..

Tiguan tercih edersem filo indirimi de söz konusu olur bu arada..

Hocam zaten sorun da orada, ki sanırım siz otomatik istiyorsunuz ve 1.6 ya geçerseniz de sanırım otomatiği de almak isteyeceksiniz ki bu da fiyatı ve yakışı oldukça arttıracaktır. Cosmoda farklar gerçekten güzel ama fazla yakması da bir o kadar kötü maalesef..

Ozaman en güzeli tiguan için filo fiyatını da alıp tüm hepsinin son fiyatlarını alıp, onun sonrasında burada ve ya kendinizin yapacağı bir karar verme anı daha etkili olacaktır...

• Ben de kervana katılayım. Madem uzun yol için başka bir aracınız var, D sınıfı bir araç şehir içi kullanımı için çok uygun olmayabilir. Tabi ki bana göre; ya bir c sınıfı otomatik dizel bir araç bakın ya da yaşınız genç ise aklınızdan geçen coupe bir araç alın keyifle kullanın. Sonunuz reno reklamı gibi olmasın. "İhtiyacım yok ama aldım" demeyin.
  • opel
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.