Şimdi Ara

Opel Insignia 1.4 140HP vs Peugeot 508 1.6e-HDi 112HP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
8.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok kısa süre içinde satın almayı düşündüğüm araçlarla kısaca şu şekilde, (tamamı 2012 modeldir)

1- OPEL Insignia 1.4 140HP Edition Elegance

18" Jant ve sunroof ilaveleri yaptırırım. Fiyat indirimle 63.000 TL yi geçmeyecektir diye düşünüyorum.

2- Peugeot 508 1.6 e-HDi 112HP Otomatikleştirilmiş Manuel

Active Model. İlave olarak renk ve 17" Jant olacak. Fiyatı bu şekilde listede 74.280 TL oluyor

3. bir seçenek daha var aslında.

3- Audi A3 Sportback 1.2 TFSI S tronic

Bundada elimde 64.000 TL gibi bir fiyat var. Jant vs içine girerse biraz daha yükselecektir.

Kullanım amacı şehir içi, işe gidiş ve geliş gibi olacak. Aile kullanımı ve uzun yol için başka bir aracımız var zaten. Yani kısaca bu araç günde toplam 10km gibi bir mesafe yapacak. Uzun yol hemen hemen hiç olmayacak. En fazla 40 yılda 1 Bursa-İstanbul olur.

Aslında hedefim 70.000 TL yi geçmemek. Ama 508 düşüneceksem mutlaka yukarda yazdığım şekilde ve fiyatta olacak.74.000 TL de biraz bozuyor haliyle.

Insignia nın ise benzinlisi ve 1.4 140 Hp lik Edition modeli bana yeter. Aslında tercihim burdada otomatik vites, hatta mümkünse dizel olurdu ama o zaman fiyat çok yukarılara çıkıyor. 78.000 TL. Insignia tarz olarak ta biraz daha çok hoşuma giden bir model. 508 ise pek denk gelmedi dışarıda.

A3 başta fena bir seçim değil gibiydi ama sonradan daha sedan ağırlıklı düşündüğüm için gözümden düştü.

Her türlü tavsiye ve yoruma açığım. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 2 Kasım 2011; 12:32:14 >

• Bu seçenekler arasından Insignia diyorum. Fakat Passat 1.4 TSI içinde fiyat almanızı tavsiye ederim. Yakıt tüketimi açısından daha verimli olucaktır Insigniaya göre çünkü Bluemotion ( Start-stop, daha aerodinamik bir araç, fren enerjisi geri kazanımı vs... ) denilen teknoloji paketi ile beraber geliyor. Ayrıca yaklaşık 10 bin TL fark verip dizel almaya değmez zaten fazla bir kilometre yapmayacaksınız anladığımı kadarıyla.

Edit: Uzun yol için başka bir aracımız var demişsiniz. Sadece şehir içi kullanımı için alıcaksanız B yada C sınıfı dizel düşünmezmiydiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mech.Engineer -- 2 Kasım 2011; 12:37:44 >
  • İnsignia 1.4 140 lık araç 58 bine alınabilir, ekliyeceğiniz donanımlarla 63 civarına gelirki bence o parayı bulacaksanız navi kesinlikle ekletin..
  • devir tasarruf devri 2. el 508 dizel alın 65-67 bin civarı yada 0 km c5 alın full donanım 70 bin tl
  • En mantıklısı Insignia.

508 gibi araçlara 112 beygir çok saçma. 17 jant ile daha da zor gider.

Aynı durum Passat'ta da var. 105 saçma beygir.
  • Peugeot 508 gerçekten çok güzel bir otomobil falan diye başlayacaktım ama şehiriçinde kullanılacak otomobil demişsiniz, sonra D sınıfından araçlar sıralamışsınız. Bu araçlarla şehiriçinde eziyet çekersiniz. MPV türü araçlara yönelin, özellikle cam tavanlı modellerle rahat edersiniz. Yanlış araçlara bakıyorsunuz.

Benim tavsiyem Ford C-Max Titanium + X Paket olur. Peugeot 3008 de tercih edilesi bir araç.
  • Kesinlikle Insignia derim... Eğer çok fazla km yapılmayacak gibi gözüküyor dolayısıyla 508'e ve o şanzımana o kadar para saçmaya gerek yok.

Insignia donanım-performans-nispeten ekonomik motoruyla cidden başarılı bir tercih.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle Passat ı baştan elemiştim. Tasarım zevki kişiden kişiye değişir elbette ama Passat ın son haline gözüm hiç alışamadı. Eski kasaları beğenirdim oysa ki. Şehir içi kullanım olacağı kesin. Ama yine de bu sınıftan bir araç istiyorum. Sebep sadece kişisel tercihim.

2. el şu an kesin düşünmüyorum.

508 in fiyatı istediklerimle yüksek yerlere çıkıyor orası doğru.

C-Max, 3008 tarz olarak bana çok uzak. Hiç düşünmedim bu yüzden. Gerçi 3008 e şimdi bir baktım. Güzel bir araçmış. Ama yine de düşünmüyorum.

C-5 e de şimdi tekrar bir göz attım. Tasarım gayet güzel ama çok tercih edilmeyen bir marka olması bu seçeneği de geride bırakıyor.

Keşke Insignia da 1.6 motor da otomatik seçenek te olsaydı. O zaman 70.000 tl kadarlık bir fiyata çıkmayı düşünürdüm. Ama hal böyleyken 1.4 140HP lik baz versiyon bir kaç donanım(jant,sunroof) eklemeyle yeterli gelecek gibi duruyor.

• Şehir içi içinse aslında A3 mantıklı duruyor. Hatta 116i-118i seçeneklerine de bakardım ben. İlla sedan diyorsanız 160'lık Mondeo'ya da bakabilirsiniz.
  • Eğer Peugeot bayisine giderseniz bence 3008'i de inceleyin. Feline donanımlı olan metalik renkle birlikte 72.500 lira ediyor. Pazarlıkla 70'in altına inilebilir sanırım. 1.6 HDi 112 HP Auto6R olan için konuşuyorum tabi. Araçta yok yok. Şehiriçi için biçilmiş kaftan yapısı itibariyle.

O sırada 508'e de bakarsınız zaten
  • kesinlikle 508 almazdım, tipini hiç beğenmiyorum ederini de bilmiyorum. a3 kasa yenileyecek güncel kasanın yüzü çok eskidi, haliyle bu seçeneklerde insignia daha iyi duruyor. Passat'da bir seçenek ama sanırım yeni kasasını beğenmemişsiniz.
  • 52bine avensis veriyorlar, bunlardan çok daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: charnel

Öncelikle Passat ı baştan elemiştim. Tasarım zevki kişiden kişiye değişir elbette ama Passat ın son haline gözüm hiç alışamadı. Eski kasaları beğenirdim oysa ki. Şehir içi kullanım olacağı kesin. Ama yine de bu sınıftan bir araç istiyorum. Sebep sadece kişisel tercihim.

2. el şu an kesin düşünmüyorum.

508 in fiyatı istediklerimle yüksek yerlere çıkıyor orası doğru.

C-Max, 3008 tarz olarak bana çok uzak. Hiç düşünmedim bu yüzden. Gerçi 3008 e şimdi bir baktım. Güzel bir araçmış. Ama yine de düşünmüyorum.

C-5 e de şimdi tekrar bir göz attım. Tasarım gayet güzel ama çok tercih edilmeyen bir marka olması bu seçeneği de geride bırakıyor.

Keşke Insignia da 1.6 motor da otomatik seçenek te olsaydı. O zaman 70.000 tl kadarlık bir fiyata çıkmayı düşünürdüm. Ama hal böyleyken 1.4 140HP lik baz versiyon bir kaç donanım(jant,sunroof) eklemeyle yeterli gelecek gibi duruyor.

c5 i görmeden karar vermeyin bence.67000 e falan alırsınız istediğiniz aracı.d sınıfı satışlarında ilk 5 te yer alıyor c5...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ax -- 2 Kasım 2011; 16:03:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

En mantıklısı Insignia.

508 gibi araçlara 112 beygir çok saçma. 17 jant ile daha da zor gider.

Aynı durum Passat'ta da var. 105 saçma beygir.

beygir gücüne takılmak bence çok yanlış , özellikle dizel araçlarda , beygir gücü az olabilir ama torku çok fazla olduğu için gidişi hiç de kötü değil ne passatın ne 508 in
  • 508 e-HDI önermek için başlığa girdim ama arabanın az binileceğini, yıllık az km yapacağını yazmışsınız. Bu kriterlere göre en mantıklı tercih İnsignia 1.4T olarak görünüyor.

Ama ben yerinizde olsam devamlı şehir içinde binilecek bir araç için C-segmenti otomatik vites bir araç düşünürdüm, özellikle TSI + DSG kombinasyonu veya Yeni Focus'un 1.6 125hp + Powershift kombinasyonu gibi bir şeyler.
  • 3008 güzel ama tarz olarak çok uzak kesinlikle.

508 den soğudum, hatta nerdeyse kesin olarak vazgeçicem.

Passat, dediğim gibi kasayı şahsen beğenmiyorum. Passat CC çok güzel gerçi onun hakkını yemeyeyim ama fiyat-motor yukarıda kalıyor.

Avensis inde ön görüntüsü içime pek sinmedi. İç tasarım da öyle. Şahsi kanaatim diğer seçeneklere göre zayıf kaldığı yönünde.

C5 gerçekten baya güzelmiş. Tekrar dikkatli baktım. Tercih etme şansım biraz düşük gibi ama mutlaka satış bayisine gidip bir göz atıcam karar vermeden. Araç bu sınıfta seçim yaparken, değerlendirilmeyi hakediyor gibi duruyor.
  • Hocam şehir içi bunlara binilir mi yazık günah.
  • d segmentini şehir içinde ne yapacaksın?

eğer performans beklentin yoksa 508 1.6 e-hdi çok iyi bir seçenek. hem donanım seviyesi iyi bir araban olacak hem de az yakan. performans da bekliyorsan 1.4 insignia daha iyi olur.
  • Bunlar arasında İnsignia güzel duruyor. Avensis'e bakmanızıda tavsiye ederim. 53.000'e Elegant Extra alabilirsiniz. İnsignia'ya göre daha ferah bir ortamı var, koforlu, çok rahat bir araba. Dış tasarımda fena değil ama İnsignia ben burdayım diyor tabi dış tasarımda.
  • D sınıfı kullanan herkes şehirler arası mı kullanıyo aracını acaba

Benim sadece şehiriçi ve günlük kısa mesafede kullanacağım doğru ama yine de bu sınıf bir araba düşünüyorum. Kişisel tercih dediğim gibi.

Insignia 1.4 140 HP düz şanzımanına rağmen kullanabilitesi ve uygunluğu anbean artıyor gözümde. Hatta Cosmo versiyon ve ağaç kaplamalı konsolda harika duruyor ama fiyatınada da minimum 10.000 TL lik bir artış ve 1.6 180HP motorla daha çok benzin harcamak demek... Neyse bu hadise başlığın dışında bir konu.

Avensis i başta geri plana attım. Sebep dediğim gibi tasarım olarak bana göre biraz daha geride kalıyor gibi. Yoksa f/p oranı iyi bir araç, ona lafım yok. Benimkisi kişisel tercih meselesi.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.