Şimdi Ara

Opel Insignia 1.4 140HP vs Peugeot 508 1.6e-HDi 112HP (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
8.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: charnel
    Vites yine otomatikleştirilmiş manuel. Insignia 1.4 e göre çok yakacaktır,

yarı-otomatikler manuelden daha az yakıyor bildiğim kadarıyla,araştırın derim...
  • C sınıfı tavsiye ederim nede olsa şehiriçi kullanıcaksınız. Yeni c4 e bir bakın derim...
  • O paraya bu arabalar alınır da şehir içi kullanılır mı diyen arkadaslara bir ölçüde katılmakla beraber tamamen zevk sizin tabi.
    Benim naçizane fikrim VW artık kazık araç yapmaktan vazgeçene kadar bence uzak durulması gereken bir seçenek.Fiyat-kalite endexi bence oldukça düşük.
    508 estetik olarak bana da güzel gelmekle beraber dizel otomatik o sınıfta alınabilecek uygun fiyatlı arabalardan.
    İnsignia hırçın görünüşlü,güzel ama yakıt konusunda biraz cömert.
    Tabi D segment araç alacak biri için yakıt ikinci planda olacaktır.
    Sıradan olmak istiyorsan VW Passat
    Estetik açıdan 508
    Hırçınlık ve asalet İnsignia
  • Bu saatten sonra a3 kesinlikle alma. Kendi aracım olmasına rağmen hem cok seviyor vede beğeniyor olmama rağmen cok baydı. 8-9 senedir aynı kasa!

Kaldiki insignia ile arasında gercekten cok ciddi fark var. İnsignia bence a3 degil a4ten dahi daha iyi bir araç. Yeni parasinin cok üzerinde bir tasarım vede keyif sunuyor.

508 sw olursa guzel olabilir fakat sedan kesinlikle almazdim.
    Yine sw düşünüyorsanız insignia vede passat sw bakabilirsiniz.
  • az km ise dizele gerek yok cidden...

1.5 dizel aracım var sadece okula işe gidip gelmek dışındaki kilometrem olmasa hakkaten hiç fark ettirmiyor... ve benzinli araç daha az sorun daha güzel ses getirir bence
  • D sınıfı araç bakıyorsunuz bana kalırsa Mazda6 lara bir bakın derim. Bu ikili arasında kaldıysanızda ben olsam insigniayı alırdım 74 bin çok fazla o araç için kaldıki bu aracı alacak güçteki birkişi için 508 ile 1.4 insignia arasındaki yakıt farkı pek dokunmayacaktır bence insignia alın daha şık ve prestijli bir araç opelin yaptığı en başarılı araç
  • Uzun yol için aracımız var demişsiniz, dolayısıyla D sınıfı araçları pek düşünmeyin derim. Hatta bana sorsanız günde 10km için araba da alınmaz derim, fakat tercih sizin, para sizin.
    Neyse, ben A3 1.2tfsi S-Tronic derim, hem de istediğiniz gibi otomatik şanzıman da var.
  • sadece şehir içi kullanımı için kocaman sedan araçları büyük müsriflik olarak görüyorum. Durumun maddi götürüsünü geçtim, hem dur kalk trafikte strese sebep oluyor hem dar sokaklarda çizilecek mi, sürtecek mi korkusu yaratıyor. Ne kadar kazandıgınızın bir önemi yok, dilerseniz milyon dolarlarla uyuyor olun, fazladan tüketilen akaryakıtın her damlası uğruna milyonlarca insanı acımadan katleden petrol krallarını besliyor.
  • Ş.içi 10 km mesafede kullanılacaksa dizeli kafadan ele hiçbir artısı yok.

Benim uzun yol aracım olsa alacağım araba kesinlikle fiesta tarzı ufak bir şey olurdu.Ama illa büyük araba istiyorsan insignia güzel seçim.Hem fiyat olarak hemde tip olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Details

sadece şehir içi kullanımı için kocaman sedan araçları büyük müsriflik olarak görüyorum. Durumun maddi götürüsünü geçtim, hem dur kalk trafikte strese sebep oluyor hem dar sokaklarda çizilecek mi, sürtecek mi korkusu yaratıyor. Ne kadar kazandıgınızın bir önemi yok, dilerseniz milyon dolarlarla uyuyor olun, fazladan tüketilen akaryakıtın her damlası uğruna milyonlarca insanı acımadan katleden petrol krallarını besliyor.

astra alsa arkadaş 1.4T olacak yine ve yakışı çok da kötü değil sanki yani benzinli bir 1.6 focus da bir 1.4T astradan farklı yakmıyordur, arkadaş kısa mesafe kullanacağı için dizel alması ve amorti etmesi gibi birşey söz konusu değil, yani 360 günde 3600 km yol yapan bir araç olacak dediğini düşünürsek, dizele verilecek fazladan 3 binlirayı bile kurtarması oldukça uzun sürecektir.. Peki trafikteki stresi ve sürttü sürtçek korkusu demişsiniz haklı da buluyorum, ve arkadaşın D sınıfını neden tercih ettiğini de az çok kestirebiliyoruz, peki ne tavsiye ediyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn

quote:

Orijinalden alıntı: Details

sadece şehir içi kullanımı için kocaman sedan araçları büyük müsriflik olarak görüyorum. Durumun maddi götürüsünü geçtim, hem dur kalk trafikte strese sebep oluyor hem dar sokaklarda çizilecek mi, sürtecek mi korkusu yaratıyor. Ne kadar kazandıgınızın bir önemi yok, dilerseniz milyon dolarlarla uyuyor olun, fazladan tüketilen akaryakıtın her damlası uğruna milyonlarca insanı acımadan katleden petrol krallarını besliyor.

astra alsa arkadaş 1.4T olacak yine ve yakışı çok da kötü değil sanki yani benzinli bir 1.6 focus da bir 1.4T astradan farklı yakmıyordur, arkadaş kısa mesafe kullanacağı için dizel alması ve amorti etmesi gibi birşey söz konusu değil, yani 360 günde 3600 km yol yapan bir araç olacak dediğini düşünürsek, dizele verilecek fazladan 3 binlirayı bile kurtarması oldukça uzun sürecektir.. Peki trafikteki stresi ve sürttü sürtçek korkusu demişsiniz haklı da buluyorum, ve arkadaşın D sınıfını neden tercih ettiğini de az çok kestirebiliyoruz, peki ne tavsiye ediyorsunuz?

günlük 10 kilometre için bisiklet öneriyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ar ge -- 4 Kasım 2011; 14:02:25 >

• ya kazancin birkqc litre akaryati verilmesi fikri bnmde hosuma gitmiyor ama her yer de izmir degil ki :)
  • Bisiklet çok iyi olurdu valla. Ama kesin tır altında falan kalırım işe giderken

Bu arada şu anki gidiş gelişi zaten 2. aracımız olan otomatik vitesli 2006 model bir Polo kullanıyorum(23.000 km dir bu arada). Yeni araç alınırken bu satılacak tabi. Yani B,C sınıfı tercih edecek olsam zaten Polo kalırdı. Bu arada bunun 2. eli ne yapar acaba? 25.000 tl ?)

Alacağım Insignia,508,Tiguan vs.. şirket için de zaman zaman kullanılabilir. Bu yüzden varsın bu sınıf olsun.

Bu arada bugün öğlen bir arkadaşım vasıtası ile Peugeot 508 kullanma şansı buldum. Allure versiyonuydu. En üstü bu oluyo sanırım. İç donanımını gayet şık buldum ama ben alırsam orta versiyon olan Active i tercih edicem. Vites otomatik olanlardandı. Yani otomatikleştirilmiş manuel. Kullananlar ne düşünüyordur bilmiyorum ama bana otomatik vites geçişleri çok sarsıntılı gibi geldi. Bu sürekli kullanımda rahatsız edici olur mu acaba?

• Hocam astraya neden bakmıyorsunuz? hem otomatik hem 140 beygir alma şansınız var ve hem de cosmo alabilirsiniz ve flexride,sunroof,ergonomik koltuklar ile alsanız size geleceği cosmo bir insignia kadar gelir insigniadan da pek farkı olmaz gibi geliyor ama tabi yine kararı vermek için bi gidip test etmek lazım
  • Dün Opel ve Peugeot ya giderek fiyat aldım.

Durum şu şekilde..

1- Opel Insignia Edition 1.4 140HP
    - = 61.500 TL
    Sunroof
    18" Jant dahil

2- Peugeot 508 Allure 1.6 THP 156 HP Otomatik - 73.750 TL
    18" Jant
    WIP Nav system Blue
    Metalik Boya dahil.

3- Peugeot 508 Active 1.6 THP 156 HP Otomatik
    - 62.750 TL
    17" Jant
    Metalik Boya dahil

Allure olan 508 gerçekten çok donanımlı ve oldukça içi de şık. Xenon far, ledli yan ayna, deri koltuk falan hepsi var. Bu arada model 2011. Filo indirimli fiyatı bu. Kötü bir taraf var. O da sadece Topaz Mavi, Kapadokya Bej ve Aluminyum Gri seçenekleri var. Başka renk yok.

508 Active versiyonu da fena değil. Fakat içindeki el freni biraz kötü duruyor. Allure de el freni elektronik tuşlu. Active deki cins bi şekilde ortada duruyor.

Insignia dada liste fiyatından yaklaşık 3.000 tl lik bir indirim yapıyorlar. Hala birazcık favorim gibi.

Peugeot lar ın cüsse daha büyük. Insignia ya göre. Acaba fazla mı büyük diye kafama takıldı hatta. Ayrıca yakıtta fazla olacak Insignia ya göre. 508 şehir içi 10.2 yakıyor, Insignia 7.7 ydi sanırım. Gerçi az KM yapıcam. Çok sallamasak mı bu mevzuyu acaba

Ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 12 Kasım 2011; 13:16:33 >

• quote:

Insignia 1.4 şehir içi 10.2 yakıyor, Insignia 7.7 ydi sanırım.
    demişsiniz hangisi ne kadar yakıyor anlamadım ben ben hala insignia diyorum ve fiyatını aldığınız insignia cosmo için de aldınız mı fiyat? yani ben olsam 10.2 yakan 508'e bineceğime 1.6 180 beygir bir insignia cosmo'ya binerim.. Flexride ve afl+ de içinde mis gibi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn

quote:

Insignia 1.4 şehir içi 10.2 yakıyor, Insignia 7.7 ydi sanırım.
    demişsiniz hangisi ne kadar yakıyor anlamadım ben ben hala insignia diyorum ve fiyatını aldığınız insignia cosmo için de aldınız mı fiyat? yani ben olsam 10.2 yakan 508'e bineceğime 1.6 180 beygir bir insignia cosmo'ya binerim.. Flexride ve afl+ de içinde mis gibi..

Pardon düzelttim. 508 10,2 yakıyor , Insignia 7,7 yakıyor. 508 1.6 motor, Insignia 1.4 tabi.

Insignia Cosmo için almadım fiyat. Ama oda muhtemelen 72-73.000 Tl falan olacaktır. Sunroof falan koyunca. Otomatik vites olmayacak fakat. Insignia olursa Edition da yeterli bence. İçi falan güzel yeteri kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 12 Kasım 2011; 13:21:43 >

• Bence insignia hala fiyatıda mükemmel benim aldığım fiyatı almışsın ama benim jant 17" di + olarak navigasyon ekletmiştim....
  • Son karar Insignia oldu. 18" Jant ok fakat malesef sunroof lu seçenek yok ellerinde, gelecekler arasında da gözükmüyor dediler. Sunroofsuz olacak. Fiyat 59.500 TL.

Renk beyaz, iç döşeme siyah bu arada.

Pazartesi,Salı teslim muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 16 Kasım 2011; 15:50:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: charnel

Çok kısa süre içinde satın almayı düşündüğüm araçlarla kısaca şu şekilde, (tamamı 2012 modeldir)

1- OPEL Insignia 1.4 140HP Edition Elegance

18" Jant ve sunroof ilaveleri yaptırırım. Fiyat indirimle 63.000 TL yi geçmeyecektir diye düşünüyorum.

2- Peugeot 508 1.6 e-HDi 112HP Otomatikleştirilmiş Manuel

Active Model. İlave olarak renk ve 17" Jant olacak. Fiyatı bu şekilde listede 74.280 TL oluyor

3. bir seçenek daha var aslında.

3- Audi A3 Sportback 1.2 TFSI S tronic

Bundada elimde 64.000 TL gibi bir fiyat var. Jant vs içine girerse biraz daha yükselecektir.

Kullanım amacı şehir içi, işe gidiş ve geliş gibi olacak. Aile kullanımı ve uzun yol için başka bir aracımız var zaten. Yani kısaca bu araç günde toplam 10km gibi bir mesafe yapacak. Uzun yol hemen hemen hiç olmayacak. En fazla 40 yılda 1 Bursa-İstanbul olur.

Aslında hedefim 70.000 TL yi geçmemek. Ama 508 düşüneceksem mutlaka yukarda yazdığım şekilde ve fiyatta olacak.74.000 TL de biraz bozuyor haliyle.

Insignia nın ise benzinlisi ve 1.4 140 Hp lik Edition modeli bana yeter. Aslında tercihim burdada otomatik vites, hatta mümkünse dizel olurdu ama o zaman fiyat çok yukarılara çıkıyor. 78.000 TL. Insignia tarz olarak ta biraz daha çok hoşuma giden bir model. 508 ise pek denk gelmedi dışarıda.

A3 başta fena bir seçim değil gibiydi ama sonradan daha sedan ağırlıklı düşündüğüm için gözümden düştü.

Her türlü tavsiye ve yoruma açığım. Teşekkürler.

mondeoyuda incelemenizi tavsiye ederim. mümkünse test edin sürün. yoltutuşu ve sürüş keyfi tüm bu seçeneklerden daha iyi. konfor aynı. yakıt konusunda ise dizeli 508 ve c5 ile aynı motor olduğu için aynıdır. 1.6 ecoboost ise insignia dan daha az yakar.
    az km yapacağınız için 1.6 ecoboost u öneririm

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.