Şimdi Ara

OPEL INSIGNIA 70 krs yakiyor... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
3
Favori
4.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk depoda normal, ben biraz da sikistirarak ilk depoyu 25litre ortalamayla bitirmistim, simdilerde sehir içi ortalamam kisla kisliklarla beraber 8-10 litre civari.(32500km'deyim) Son fiyatlarla ortalama 35 kurus gibi tüketiyor (Tam otomatik). Uzun yolda 90'a sabitleyince 25 kuruslara iniyor. 32500km ortalamam 9.2Litre/100km. Sakin kullaninca uzun yolda bir depoyla 1000km yapabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF033 -- 8 Ocak 2015; 18:06:16 >
  • Dizel olsaydi yakmazdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilalöztkr B kullanıcısına yanıt
    birçok kişi bu şekilde söylüyor ama arkadaşım yeni araç aldı sıfır km kitapçığında 1500 km rodaj döneminde fazla zorlamayın sert fren yapmayın gibi bir bölüm vardı başlangıçta, o yüzden eskisi gibi olmasa da halen bir rodaj dönemi olduğunu düşünüyorum ne kadar doğrudur tam olarak bilemem tabi.
  • 2012 yılında Malatya' da idim. Orada tanıştığımız (şimdi is rahmetli oldu) bir abinin insigası varmış. 2012 deki benzin fiyatlarıyla km de 75 krş yakıyor bizi mahedecek diye sattığını söylemişti.

• Yakıt tüketimi gayet normal ,az bile yakmış

• O araca 17 LT yaktırmak da ayrı bi meziyet
  • quote:

Orijinalden alıntı: isnilgiz

2012 yılında Malatya' da idim. Orada tanıştığımız (şimdi is rahmetli oldu) bir abinin insigası varmış. 2012 deki benzin fiyatlarıyla km de 75 krş yakıyor bizi mahedecek diye sattığını söylemişti.

eski 1.6 turbo 180 hp daha çok yakıyordu tabiki

yeni direkt enjeksiyonlu 1.6 turbo 170 hp ile ortalama 8-9 litre ile gezebilirsiniz normal şartlarda

not : aracı çalıştırıp 7-8 km kullanıp

15 dk yol gidip geliyorsanız ekonomik sürüş yapamazsınız
  • 1.6 Otomatik Civic bile benzinde 45 kuruştan aşağı yakmıyor

• Daha 1 haftalik 155 kmdeki bir aracin yakitini tartismak ?

zamanla hersey rayina oturucak takmayin keyifli surusler..

• Insan ister istemez tedirgin oluyor yani

• 180 hp lik versiyonunu kullaniyorum, kia sartlarinda kisa mesafede ortalama 12 litre yakiyor, uzun yol 9 litre, ortalama hiz 150 km, 3500 devir 6.vites

• Öncelikle sıfır motorda yüksek tüketim normaldir kısa mesafeler arasında kullanırsanız birde buna kış soğuklarını eklediğimizde o değerler her ne kadar anormal olsada olabilitesi mümkün
  • Benim 2.0 Honda CRV m İstanbul trafiğinde 55-56 krş yakıyor. Oda soğuk havada. Sizinki biraz fazla gibi. Aracın km si çok düşük. Km ilerledikçe ve havaların ısınmasıyla biraz daha düşer.

• quote:

Orijinalden alıntı: zekicanga

Insignia'nin bu motorunu "ekonomik"olarak lanse ettiler. 1.6 SIDI bu mu ekonomi zaten eski insignia sahipleri de bundan cekiniyodu

ekonomik diye mi lanse ettiler??
    sen şu sıfır aldıgınız insignia nın faturasının bir fotografını çeksene
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkness88

birçok kişi bu şekilde söylüyor ama arkadaşım yeni araç aldı sıfır km kitapçığında 1500 km rodaj döneminde fazla zorlamayın sert fren yapmayın gibi bir bölüm vardı başlangıçta, o yüzden eskisi gibi olmasa da halen bir rodaj dönemi olduğunu düşünüyorum ne kadar doğrudur tam olarak bilemem tabi.

doğrudur hocam,belki markadan markaya değişiklik gösrerebilir.2000 model astra g var bizde kitapçıkta rodaj ile ilgili bilgl yok.

• Hocam 1.6 turbo 180 hp kullanıyorum. Antalya şehiriçi 10-10,5 lt yakıyor sizinki biraz fazla rodajdandır ama 50 krş altına inmesini beklemeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zekicanga

Insan ister istemez tedirgin oluyor yani

+1

Daha 155km'deki bir aracın ne kadar yaktığı belli olmaz. Benim dizel Bravo ilk hafta cok soğuk hava, kisa mesafe ve yogun trafikle birlikte 8.8 lt. gibi bir ortalama çıkarmıştı. Şimdi 6-6.5 arasi geziyor.

• şu kış günü benzinli o güçte bi araç için normal bir değer.. az yaksın derdi varsaydı dizel almalıydınız.. kardeşimde ibiza cupra var aracın hakkını veriyor bi iki kez bindim o kullanırken tövbe ettim ama ortalaması 21 litreydi... arkadaşlarında dediği gibi 1.6 benzinliler bile 50 kuruş yakıyor benzinde takma kafana havalar ısınınca 55 60 kuruşa iner
  • havalar -4 derece de geziniyor bu bile normalden 1 lt fazla yaktırır ki araç daha 150 km de ilk bakımdan sonra ortalama 12 lt tüketime çok rahat düşer .
  • isseyy kullanıcısına yanıt
    fark ettiysen "motorunu" dedim arabanın kendisi pahalı tabi biliyoruz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.