Şimdi Ara

opel insignia mı, kia sportage/hyundai ix35 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
10.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında soruyu d segmenti bir araç mi, yoksa kompakt SUV mu şeklinde de sorabilirdim. Ancak d sınıfı olacaksa kesin insignia 1.4 T benzinli, suv olacaksa ya 1.6 hyundai ix35 ya da kia sportage (her ikisi de benzinli) düşünüyorum. (Bu sınıftaki Mitsubishi ASX veya Nissan Qashqai'yi düşünmüyorum.) Üçünün de fiyatları aşağı yukarı aynı. İnsignia ve SUV'ların farklı segmentler olduklarını biliyorum. Ben de zaten hangi segmenti seçmem gerektiği konusunda özellikle bu 2 segmentin her ikisini de kullanmış arkadaşlardan yardım/yorum bekliyorum. Yorum yaparken şu hususlara dikkat etmenizi rica ederim:

1) Araç ikinci araç olarak alınacak.
    2) Yılda 10,000 km. veya biraz daha fazla yapılacak.
    3) Ağırlıklı olarak Ankara'da şehir-içi kullanılacak.
    4) Konfor ve sessizlik aranan önemli unsurlar.
    5) Az km. yapılacağı için benzinli olmasının önemi yok. Hatta özellikle benzinli istiyorum. Çünkü halihazırda bir dizel araç (2011 astra 1.3 cdti sedan) kullanıyorum zaten.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• bence insignia
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

bence insignia

tercihleri gerekçeleriyle birlikte alabilirsem çok daha yardımcı olacak. teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pitoro

quote:

bence insignia

tercihleri gerekçeleriyle birlikte alabilirsem çok daha yardımcı olacak. teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Madem sedan bi araciniz var 2 arazi aracindan birini tercih edin bence.
    Hangisi diye sorarsaniz ix35 derim.

• quote:

quote:

bence insignia

bu araçlar hakkında bir bilgim yok. insignia'nın diğerlerinden daha çok yol tutuşu olduğu için ve d sınıfı olduğu için dedim. tasarım olarak da güzel. ama suv alacaksanız bütün testlerde ix35 birinci çıkmış. haberiniz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan032 -- 29 Mart 2012; 17:41:59 >
  • quote:

quote:

quote:

bence insignia

bu araçlar hakkında bir bilgim yok. insignia'nın diğerlerinden daha çok yol tutuşu olduğu için ve d sınıfı olduğu için dedim. tasarım olarak da güzel. ama suv alacaksanız bütün testlerde ix35 birinci çıkmış. haberiniz olsun.

Alıntıları Göster
    insigna 1.6 turbo tercih etmeni onerırım 1.4 motor turbolu olmasına ragmen o araca agır gelır dıye dusunuyorum konfor zaten var o araçta bence guzel bır araç yanlız sehır ıcınde kulalnacaksan bence cok daha az yakan bır araç almanı tavsıye ederım paran varsa tabıkı al ınsıgnıa

• quote:

Orijinalden alıntı: erhanacikgoz1

insigna 1.6 turbo tercih etmeni onerırım 1.4 motor turbolu olmasına ragmen o araca agır gelır dıye dusunuyorum konfor zaten var o araçta bence guzel bır araç yanlız sehır ıcınde kulalnacaksan bence cok daha az yakan bır araç almanı tavsıye ederım paran varsa tabıkı al ınsıgnıa

Alıntıları Göster
    Bir tane dizel-sedan aracınız vardır. Anladığım ikinci aracı keyif-performans-konfor için alacaksınız o yüzden ben Insignia öneriyorum. 1.4 motorun performansı iyi. 1.6 motor önerilmiş ama yıllık 10.000 km için o yakıt tüketimi canınızı sıkabilir, aldığınıza pişman edebilir . Ix35 ve Sportage e gelirsek araçların motorları o ağır kasalara göre hantal kalıyor. Ama sedan bir aracım var hobi amaçlı SUV almak istiyorum gibi bir düşüncenizde olabilir. Çocuk vb. durumlar varsa SUV tercih etmek ve eğlenceli(panoramik cam tavan) mantıklı olacaktır. Bence aklınızdaki tüm araçlarla bir test sürüşüne çıkın, fikir almak amaçlı. Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: erhanacikgoz1

Alıntıları Göster
    Zaten binek bir aracınız var bence bundan sonraki SUV olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seriously.

Bir tane dizel-sedan aracınız vardır. Anladığım ikinci aracı keyif-performans-konfor için alacaksınız o yüzden ben Insignia öneriyorum. 1.4 motorun performansı iyi. 1.6 motor önerilmiş ama yıllık 10.000 km için o yakıt tüketimi canınızı sıkabilir, aldığınıza pişman edebilir . Ix35 ve Sportage e gelirsek araçların motorları o ağır kasalara göre hantal kalıyor. Ama sedan bir aracım var hobi amaçlı SUV almak istiyorum gibi bir düşüncenizde olabilir. Çocuk vb. durumlar varsa SUV tercih etmek ve eğlenceli(panoramik cam tavan) mantıklı olacaktır. Bence aklınızdaki tüm araçlarla bir test sürüşüne çıkın, fikir almak amaçlı. Saygılar.

Alıntıları Göster
    Siz önce hangi sınıf olacağına karar vereceksiniz, sonra biz burada geyik yapacağız. Bu şekilde kakofoniden başka bir şey olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Siz önce hangi sınıf olacağına karar vereceksiniz, sonra biz burada geyik yapacağız. Bu şekilde kakofoniden başka bir şey olmaz.

ben de zaten tam bu noktada yorum bekliyordum. suv mu d segmenti mi....karar verdiğim zaman araçlar belli zaten: ya sportage/ix35 ya da insignia 1.4 T...

Bu arada yorum yapan diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum. insignia 1.6 kesinlikle olmaz. çünkü her ne kadar 180 hp gücüyle performans olarak çok iyi olsa da yakıt değerleri şehir içi 1.4 motora göre 3 lt./100 km. daha fazla...ayrıca ben performans değil, yukarıda "Kinglbj23"nin belirtiği gibi keyif-konfor için alacağım. 1Test sürüşü henüz yapmadım ama insignia 1.4 T'nin performans olarak beni üzeceğini sanmıyorum. Kaldığı diğer seçeneklerime (sportage/ix35 1.6 motor) bakılırsa performans aramadığım anlaşılacaktır.

İnsignia'nın keyif-konfor olarak beni üzmeyeceğine eminim. ama bir SUV "takıntı"mın olduğunu belirtmeliyim. O yüzden seçeneklerim arasında kompakt da olsa suv seçenekleri var. Ayrıca yukarıda belirtildiği gibi halihazırda bir sedan aracım var. ama acaba bu compact suv'lar sürüş farklılığı dışında bırakın insignia'nın konforu, astra'nın konforunu bile sunabilir mi emin değilim. Test sürüş yapmadım ama hem sportage'ı hem ix35'i inceledim. Şimdi sportage/ix35 fan'ları kızacak ama ne iç-malzeme kalitesi, ne de iç mekan ferahliği benim astra sedandan daha iyi gelmedi. Ancak herşeye rağmen 60,000'in altındaki fiyatlar ve sundukları donanım ile çok cazip geliyorlar.

• quote:

quote:

quote:

bence insignia

ilhan bey,

kararım suv'dan yana olursa tercihim bu iki kardeşten ix35'ten yana olacak gibi görünüyor. saygılar...

• Sportage oyuncak gibi duruyor.insignea almanız pek mantıklı değil zaten bı opeliniz var.insignea aldığınızda cok bı fark hissetmezsiniZ.Cam tavanli x35 diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kinglbj23

Sayın Kinglbj23,

1.6'yı ben de düşünmüyorum. Çoğu kimse yüksek yakıt tüketiminden şikayetçi..1.6 atmosferik motorun sportage ve ix35 kasalarına ağır geleceği endişesini ben de taşıyorum. Galiba en iyisi dediğiniz gibi test sürüşü yapmak. Saygılar....

• quote:

quote:

quote:

quote:

bence insignia

ilhan bey,

kararım suv'dan yana olursa tercihim bu iki kardeşten ix35'ten yana olacak gibi görünüyor. saygılar...

Alıntıları Göster
    sedan aracınız varsa 2.bir sedan bence gereksiz şahsen..coupe yada cabrio seçeneklerini sunsanız amenna..verdiğiniz 3 değerlendirmede en güzel çizgiye opel ve hyundai sahip..2 aracıda şahsen inceledim..hyundai cidden başarılı atılımlar yapmış..aracın içine oturduğumda gayet ferha rahat geniş ve tok bir hissiyat veriyor..sürüşüde inceden opelden sanki biraz daha iyi haliyle suv olduğundanmıdır bilemiyorum ama bana opel'den daha yumuşak geldi..içeriğinde kullandığı malzemelerde kullanışlı çok kaliteli değil fakat paspalda değil..opel alırsanız biraz benzinden yana sıkıntınız olur gibime geliyor..fazla dizel-benzin sarfıyatı söz konusu..sürüş biraz sert ve kullanılan plastikde iyi değil fakat aracın çizgisi gayet şık ve tok keza ix35 de öyle kaslı bir yapısı var kapı kollarından yan çamurluklara vs kadar bunu görebiliyorsunuz..kia ise pek düşünmeyin derim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Santino Santorelli

sedan aracınız varsa 2.bir sedan bence gereksiz şahsen..coupe yada cabrio seçeneklerini sunsanız amenna..verdiğiniz 3 değerlendirmede en güzel çizgiye opel ve hyundai sahip..2 aracıda şahsen inceledim..hyundai cidden başarılı atılımlar yapmış..aracın içine oturduğumda gayet ferha rahat geniş ve tok bir hissiyat veriyor..sürüşüde inceden opelden sanki biraz daha iyi haliyle suv olduğundanmıdır bilemiyorum ama bana opel'den daha yumuşak geldi..içeriğinde kullandığı malzemelerde kullanışlı çok kaliteli değil fakat paspalda değil..opel alırsanız biraz benzinden yana sıkıntınız olur gibime geliyor..fazla dizel-benzin sarfıyatı söz konusu..sürüş biraz sert ve kullanılan plastikde iyi değil fakat aracın çizgisi gayet şık ve tok keza ix35 de öyle kaslı bir yapısı var kapı kollarından yan çamurluklara vs kadar bunu görebiliyorsunuz..kia ise pek düşünmeyin derim..

Alıntıları Göster
    ix35 öneriyorum
    1. donanımı çok iyi
    2. işçiliği daha iyi kia ya göre
    3. tasarım görecelidir ama bence dış tasarım kia iç tasarım hyundai önde keza kullanılan plastık de daha iyi
    4. Suv olması artık şehir içinde daha avantajlı her geçen gün artan trafik de birkaç araba öteyi görmeyi ve daha geniş görüş açıları sunuyor
    http://www.youtube.com/watch?v=zGyGgwvPEhg video yu izlemenızı tavsıye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: E-HDI

ix35 öneriyorum
    1. donanımı çok iyi
    2. işçiliği daha iyi kia ya göre
    3. tasarım görecelidir ama bence dış tasarım kia iç tasarım hyundai önde keza kullanılan plastık de daha iyi
    4. Suv olması artık şehir içinde daha avantajlı her geçen gün artan trafik de birkaç araba öteyi görmeyi ve daha geniş görüş açıları sunuyor
    http://www.youtube.com/watch?v=zGyGgwvPEhg video yu izlemenızı tavsıye ederim

Alıntıları Göster
    Yorumlardan sonra aslında basit ama önemli bir noktayı kaçırıdığımı farkettim (belki de araçların özellikleri-donanım-performans değerleri ve rakipleriyle yaptığım karşılaştırmalarla fazla uğraşmamdan olsa gerek!): Gerçekten de BİR SEDANIM VAR! Çok sevdiğim ve sürerken zevk aldığım ASTRA'm. Ancak bir üst segmente geçmek konfor ve keyfi artırıyor olsa gerek. (Bunu corsa'dan astra'ya geçerken bariz bir şekilde hissetmiştim.) Bu yüzden insignia'yı seçenekler arasına aldım. Ama ikinci bir sedan yerine farklı bir sürüş tarzı ve keyfi sunan bir SUV daha mantıklı olabilir. Bu noktada ix35 bende de ağır basıyor...

• quote:

Yorumlardan sonra aslında basit ama önemli bir noktayı kaçırıdığımı farkettim (belki de araçların özellikleri-donanım-performans değerleri ve rakipleriyle yaptığım karşılaştırmalarla fazla uğraşmamdan olsa gerek!): Gerçekten de BİR SEDANIM VAR! Çok sevdiğim ve sürerken zevk aldığım ASTRA'm. Ancak bir üst segmente geçmek konfor ve keyfi artırıyor olsa gerek. (Bunu corsa'dan astra'ya geçerken bariz bir şekilde hissetmiştim.) Bu yüzden insignia'yı seçenekler arasına aldım. Ama ikinci bir sedan yerine farklı bir sürüş tarzı ve keyfi sunan bir SUV daha mantıklı olabilir. Bu noktada ix35 bende de ağır basıyor...

+1 bencede ix35'den yana kullanın seçiminizi..hem uzun yol yapıcam diyorsunuz..haliyle daha geniş iç hacim ve bagaj hacmi..akabinde dizel sarfiyatı az..insignia biraz bu konuda yorabilir sizi..

• quote:

Orijinalden alıntı: Santino Santorelli

quote:

+1 bencede ix35'den yana kullanın seçiminizi..hem uzun yol yapıcam diyorsunuz..haliyle daha geniş iç hacim ve bagaj hacmi..akabinde dizel sarfiyatı az..insignia biraz bu konuda yorabilir sizi..

Alıntıları Göster
    Yorum yapan herkese teşekkürler...Artık eminim: SUV daha mantıklı görünüyor....Sportage mi, ix35 mi kararını ise test sürüşü yapıp, araç sahiplerinin DH'deki forumlarda yaptıkları yorumlarını takip ederek vereceğim. Sayın HARB'ın verdiği linkteki video'dan da anlaşıldığı gibi aynı GDI motoru kullanan bu araçların yakıt değerleri aracın ağırlığına rağmen gayet tatminkar. Zaten iki araç da aynı grubun (Hyundai-Kia) araçları. Tekrar, yorum yapan herkese teşekkür ederim.

• quote:

Yorum yapan herkese teşekkürler...Artık eminim: SUV daha mantıklı görünüyor....Sportage mi, ix35 mi kararını ise test sürüşü yapıp, araç sahiplerinin DH'deki forumlarda yaptıkları yorumlarını takip ederek vereceğim. Sayın HARB'ın verdiği linkteki video'dan da anlaşıldığı gibi aynı GDI motoru kullanan bu araçların yakıt değerleri aracın ağırlığına rağmen gayet tatminkar. Zaten iki araç da aynı grubun (Hyundai-Kia) araçları. Tekrar, yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Bende ikisi arasında kaldım.. Ve sportage aldım..
    İyide almışım diyorum.. Bu araçtan sonra sedan araca binmek istemiyorum.
    Basık ve mezar gibi iç mekana sahip.. insignia da buna dahil.
    O yüzden binek sedan araç almayın derim.. Sportage yada İx35 alın.. Sürüş keyfi ve konfor yaşayın.

İx35 ile Sportage.. Kardeş araçlar.. Motorlarına kadar herşeyleri aynı.. Tasarımları ve 1-2 donanım haricinde. (ix35'de deri koltuk ve park asistanı var.) ancak sportageden daha ağır.
    İnsignia ile malzeme kalitesi farkı pek yok gibi.. İnsignia biraz daha atik olabilir.. torkunun daha yüksek olması ve bu torku erken kazanmasından dolayı.
    Edition Elegance modeliyle.. donanım olarak pek farkları yok.. sadece + ve - leri var biribirlerine göre.
    İnsignia biraz daha yere yakın olduğu için daha iyi yol tutabilir.. daha hızlı gidebilir.. bunlar lazım değilse.. İx35 yada Sportage alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arian Galatian -- 30 Mart 2012; 11:13:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Arian Galatian

Bende ikisi arasında kaldım.. Ve sportage aldım..
    İyide almışım diyorum.. Bu araçtan sonra sedan araca binmek istemiyorum.
    Basık ve mezar gibi iç mekana sahip.. insignia da buna dahil.
    O yüzden binek sedan araç almayın derim.. Sportage yada İx35 alın.. Sürüş keyfi ve konfor yaşayın.

İx35 ile Sportage.. Kardeş araçlar.. Motorlarına kadar herşeyleri aynı.. Tasarımları ve 1-2 donanım haricinde. (ix35'de deri koltuk ve park asistanı var.) ancak sportageden daha ağır.
    İnsignia ile malzeme kalitesi farkı pek yok gibi.. İnsignia biraz daha atik olabilir.. torkunun daha yüksek olması ve bu torku erken kazanmasından dolayı.
    Edition Elegance modeliyle.. donanım olarak pek farkları yok.. sadece + ve - leri var biribirlerine göre.
    İnsignia biraz daha yere yakın olduğu için daha iyi yol tutabilir.. daha hızlı gidebilir.. bunlar lazım değilse.. İx35 yada Sportage alın.

Alıntıları Göster
    SUV takıntınızın olduğunuzu belirttikten sonra gerisini okumadım..

Siyah bir ix35 alın en Full'ünden.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.