Şimdi Ara

opel insignia mı, kia sportage/hyundai ix35 mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
10.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pimbo

ix 35 alın kafanız rahat etsin sponun cok olması beni rahatsız ediyor acıkcası çünkü spoyla gezerken gözlerin üzerimde olmasına alıstım bunun olmaması buhrana sokar beni

güle güle ve hep bu keyifle binin spo'nuza...ix35'le kardeşler zaten...aralarında aman aman bir fark yok, sadece zevk ve tercih meselesi..ix35'i aldığımda sizinkiyle aynı keyifle bineceğime eminim. saygılar...
  • Sayın froster2006 ve muhlisgöktaş,

Önerileriniz için teşekkürler..ama bence de insignia, hem spo'dan ve hem ix35'den daha kaliteli bir araç. uzun süreli bir opel kullanıcısı olarak (dikkat edilsin "fanatiği" demedim! Fanatik olsaydım kia-hyundai bakmazdım!) opel'in kalitesine güveniyorum/biliyorum. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi kesinlikle bir SUV almak istiyorum. O yüzden çok beğenmeme rağmen ve araç incelemesini yaptığım yukarıdaki mesajımda belirttiğim nedenlerden ötürü ix35 almayı düşünüyorum. Ancak forumlarda okuduğum kadarıyla yeni gelen spo'lara start-stop özelliği, ön-konsolda değişiklik, ısıtmalı koltuk gibi bir-kaç yeni özellik eklenecekmiş. doğruysa biraz beklemekte fayda olabilir. ama şu an için kesinlikle ix35...

Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

2.araç alınacağından suv almak mantıklı olacaktır.
    Ben sportage'ın tasarımını çok beğeniyorum.
    İç mekanı da gayet albenili.
    Sportage düşünülebilir.

ben de ikinci aracın SUV olması gerektiğini düşünüyorum. Ama spo konusunda sizinle aynı fikirde değilim. Dışarıdan spo, ama iç-mekan olarak ix35 daha cazip göründü. Saygılar..
  • arkadaşlar ben geçen cuma günü ix35 style plus aracımı aldım. önceki aracım corolla idi. ve kesinlikle yüksek araç çok farklı diyorum. hyundai bu araçda kendini aşmış zaten onlarda söyledi bmw nin tasarım ekibiyle çalışılış bu araçta. şimdiden ilçedeki herkesin dilindeyim dönüp bakan çok oluyor :)
  • Bence asıl soru "ikinci araca gerek var mı?" ya da "neden gerek var?"...
    Anladığım kadarıyla siz, eşiniz ve çocuğunuz 3 kişisiniz, kalabalık bir aileniz yok. Senede 5-10 bin km binmek için 60-70 bin tl vermek bence israf olur. Mevcut aracınız zaten yeni...
  • quote:

Orijinalden alıntı: airea

Bence asıl soru "ikinci araca gerek var mı?" ya da "neden gerek var?"...
    Anladığım kadarıyla siz, eşiniz ve çocuğunuz 3 kişisiniz, kalabalık bir aileniz yok. Senede 5-10 bin km binmek için 60-70 bin tl vermek bence israf olur. Mevcut aracınız zaten yeni...

Aslında, farklı bir bakış...ama neyin ihtiyaç olduğu, neyin olmadığı biraz karmaşık ve felsefi bir soru(n) bence. o yüzden, buranın bu konuyu tartışmak için doğru yer olmadığı kanaatindeyim. yalnız, bir şey söylemeliyim: eşim de, ben de çalışıyoruz ve işe gidiş ve işten çıkış saatlerimiz örtüşmüyor. Bu nedenle, gerçekten 2 araba gerekli (ihtiyaç mı tartışılır, ama gerekli!). Bu arada, bir çocuk daha var, o gün günboyu dershanede olduğundan test sürüşüne bizimle gelemedi. Yalnız, sorduğunuz sorular kesinlikle üzerinde düşünülmesi gereken hususları işaret ediyor. Bu yönüyle uyarınız yerinde...saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: simetrix_66

arkadaşlar ben geçen cuma günü ix35 style plus aracımı aldım. önceki aracım corolla idi. ve kesinlikle yüksek araç çok farklı diyorum. hyundai bu araçda kendini aşmış zaten onlarda söyledi bmw nin tasarım ekibiyle çalışılış bu araçta. şimdiden ilçedeki herkesin dilindeyim dönüp bakan çok oluyor :)

Sayın simetrix_66,

hayırlı olsun, güle güle kullanın. ix35 aldığınıza göre almadan önce kesinlikle -en azından- sportage da bakmışsınızdır. neden spo değil de ix35 aldınız?, bizimle paylaşabilirseniz seviniriz. ayrıca nereden ve kaça aldınız ve tabiiki sürüş izlenimleriniz nelerdir? bu arada ix35 yerine avensis, insignia vs. gibi d-sınıfı sedan araçları düşündünüz mü?, merak ettim doğrusu. Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pitoro -- 4 Nisan 2012; 14:55:09 >

• öncelikle avensis, insignia gibi araçları hiç düşünmedim çünkü sürüş olarak corolladan çok farklı olacağını düşünmüyordum. zaten istediğim ya qashqai yada ix35 di. qashqai 2. el dizel düşünüyordum daha çok, ancak kayınbiraderimin sayesinde ix35 aldım. benim kayınço hyundai de çalışıyor ve onlara özel indirimleri oluyor. bizde o sayede çok uygun bi fiyata aldık. spo ile ilgili şöyle bişey söyleyeyim bunlar arçelikle beko gibi iki marka. hyundai arçelik ise kia beko dur. açıkçası ben bu indirim olayı olmasa benzinli araç almazdım :) onun için spo ya bakmadım bile.
    gelelim ix35 e;
    önceden hyundai markasından pek hoşlanmazdım ama bu yeni araçları gerçekten başka. iç malzeme kalitesi toyota, wv , opel ... gibi araçları tutmaz belki ama öyle kötüde değil. motor çekmez diyenler çok oluyor eğer ralliye filan katılmayacaksanız yeterde artar bile :) ben şahsen çok memnun kaldım. yüksek araç sürme keyfi gerçekten güzel. özellikle sıkışık trafikte çok işe yarıyor. eğer almayı düşünüyorsanız kesinlikle alın derim. ayrıca tip olarak da çok dikkat çeken bir araç :)

• quote:

Orijinalden alıntı: simetrix_66

öncelikle avensis, insignia gibi araçları hiç düşünmedim çünkü sürüş olarak corolladan çok farklı olacağını düşünmüyordum. zaten istediğim ya qashqai yada ix35 di. qashqai 2. el dizel düşünüyordum daha çok, ancak kayınbiraderimin sayesinde ix35 aldım. benim kayınço hyundai de çalışıyor ve onlara özel indirimleri oluyor. bizde o sayede çok uygun bi fiyata aldık. spo ile ilgili şöyle bişey söyleyeyim bunlar arçelikle beko gibi iki marka. hyundai arçelik ise kia beko dur. açıkçası ben bu indirim olayı olmasa benzinli araç almazdım :) onun için spo ya bakmadım bile.
    gelelim ix35 e;
    önceden hyundai markasından pek hoşlanmazdım ama bu yeni araçları gerçekten başka. iç malzeme kalitesi toyota, wv , opel ... gibi araçları tutmaz belki ama öyle kötüde değil. motor çekmez diyenler çok oluyor eğer ralliye filan katılmayacaksanız yeterde artar bile :) ben şahsen çok memnun kaldım. yüksek araç sürme keyfi gerçekten güzel. özellikle sıkışık trafikte çok işe yarıyor. eğer almayı düşünüyorsanız kesinlikle alın derim. ayrıca tip olarak da çok dikkat çeken bir araç :)

Sizi hyundai forumundan hatırladım, şimdi. aracı hyundai çalışanlarına özel indirimle 50,000 Tl.'nin altında bir fiyata aldığınızı hatırlıyorum. hayırlı olsun, güle güle binin...

• Herkese merhaba,
    Ben de bu güne kadar sportage ile ix35 arasında kalanlardandım. Bugün ailecek test sürüşlerini yaptık. Şöyle söyleyeyim 12 yaşında ve 8 yaşında çocuklarım var. Bilirsiniz çocuklar açık sözlü ve saftırlar. İlk söyledikleri "Baba hyundai, sportageyi taklit etmiş ama becerememiş" oldu. Çocuklar spoya adeta vuruldular.
    Benim ve eşimin fikri ise onlara yakın. Gerçekten de dış tasarım bu fiyatla ancak bu kadar güzel olabilir.

İç tasarım ve donanıma gelirsek; buradaki gibi forumlarda yazanları okuyarak gittim testlere. Sportagedeki iç tasarımın ix35 ten daha kötü olduğunu yazan yazıları okumuştum. Tamamen zevk meselesi olabilir ama ben sürücü koltuğuna oturduğumda bunu yazanlara hayret ettim doğrusu.

ix35 in artıları yok mu var tabi. Bir kere iç mekan daha geniş veya ferah gibi geldi bana ve eşime. Koltuklarının deri olması da bir diğer güzelliği... Spoda ise son olarak 2 ilave özellik daha eklenmiş durumda, birincisi ısıtmalı koltuklar ikincisi de akıllı park sistemi. Bunu plus paket olarak satıyorlar. Tabi aracın fiyatını arttırıyor bu durum.

Sürüş konforu ve performans konusunda da şunu söyleyebilirim. ikisi de tam bir aile arabası. Hız ve performans arıyorsanız bu araçlar bunun için uygun değil. Ama aileniz ve sizin için oldukça konforlu ve güvenli araç arıyorsanız doğru adrestesiniz.

Her iki aracın da kaputlarını açıp baktım, tamamı tamamına aynı motora sahipler. Bagajları da aynı...

Kısacası ben tercihimi spodan yana yaptım, ama ix35 alanlar yanılıyor mu? Tabi ki hayır, alanlara kazasız belasız sağlıklı ve mutlu sürüşler diliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: argustr

Herkese merhaba,
    Ben de bu güne kadar sportage ile ix35 arasında kalanlardandım. Bugün ailecek test sürüşlerini yaptık. Şöyle söyleyeyim 12 yaşında ve 8 yaşında çocuklarım var. Bilirsiniz çocuklar açık sözlü ve saftırlar. İlk söyledikleri "Baba hyundai, sportageyi taklit etmiş ama becerememiş" oldu. Çocuklar spoya adeta vuruldular.
    Benim ve eşimin fikri ise onlara yakın. Gerçekten de dış tasarım bu fiyatla ancak bu kadar güzel olabilir.

İç tasarım ve donanıma gelirsek; buradaki gibi forumlarda yazanları okuyarak gittim testlere. Sportagedeki iç tasarımın ix35 ten daha kötü olduğunu yazan yazıları okumuştum. Tamamen zevk meselesi olabilir ama ben sürücü koltuğuna oturduğumda bunu yazanlara hayret ettim doğrusu.

ix35 in artıları yok mu var tabi. Bir kere iç mekan daha geniş veya ferah gibi geldi bana ve eşime. Koltuklarının deri olması da bir diğer güzelliği... Spoda ise son olarak 2 ilave özellik daha eklenmiş durumda, birincisi ısıtmalı koltuklar ikincisi de akıllı park sistemi. Bunu plus paket olarak satıyorlar. Tabi aracın fiyatını arttırıyor bu durum.

Sürüş konforu ve performans konusunda da şunu söyleyebilirim. ikisi de tam bir aile arabası. Hız ve performans arıyorsanız bu araçlar bunun için uygun değil. Ama aileniz ve sizin için oldukça konforlu ve güvenli araç arıyorsanız doğru adrestesiniz.

Her iki aracın da kaputlarını açıp baktım, tamamı tamamına aynı motora sahipler. Bagajları da aynı...

Kısacası ben tercihimi spodan yana yaptım, ama ix35 alanlar yanılıyor mu? Tabi ki hayır, alanlara kazasız belasız sağlıklı ve mutlu sürüşler diliyorum.

Merak ettiğim diğer bir konu ise, ix35 Sportage'den önce piyasa çıkmıştır. Nasıl taklit edecek? Ayrıca Sorento ve Sportage'in kimi taklit ettiklerini anlamak çok zor değil. Bu gün ix35 aldık bizde, yazdığınız ileti'de bir cümle gerçekten benim işime yaradı teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

bence insignia

bu araçlar hakkında bir bilgim yok.

tercüme edelim:
    Araçlar hakkında bilgim yok desteksiz sallıyorum.

Konuyu açan arkadaşım,önce suv mu istiyorsun sedan mı istiyorsun onun bir kararını ver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pitoro

quote:

Orijinalden alıntı: KaltenDragonbane

quote:

Pazarlık yapmadım, ama Satış temsilcisi en son 59,000 TL'ye bırakacağını söyledi. Belli meslek gruplarına özel indirim yaptıkların ve onlara 58,250 TL.'ye verdiklerini söyledi. Ancak sıkı bir pazarlıkla o meslek grubundan olmasanız bile 58,000'e hatta altına alınabileceğine eminim. Forumlarda 57,500 TL:'ye aldığını söyleyenler var. Sonuç: Kalite konusunda şüphelerim bir tarafa araç alınabilir. Nihayetinde C segmentindeki donanımlı bir sedan fiyatına compact bir SUV alıyorsunuz. Fiyat-performans olarak tatminkar.

Ben o belirli meslek gruplarındanım bana 2 Nisan itibariyle 59.500 den aşşağı fiyat vermediler.Bende forumda 59.000 e alan olduğunu bildiğim için sinir oldum almadım. 57.500-58.000 dese hemen alacaktım.
    VW e baktım netten 4*4 160 PS Tiguan 67.000 idi cam tavan+xenon ekletir 70.000 e bunu alırım diyordum ki.Nisan 1 şakası fiyatı zamladılar 71.000 oldu.(Cam tavan Xenon lu fiyatı ne siz sorun ne ben söyleyeyim)
    Şimdi yanıma 1 arkadaş buldum İX35 için 2 kişi tekrar pazarlık yapacağız fiyatı max 58.000 e çekerlerse alacağım olmadı 75.000 e Passat Bluemotion var 1 aya teslim onu alacağım ama aklım SUV da kalacak.
    Benim sizden ricam bulunduğunuz yerde sıkı pazarlık yaparak son aldığınız fiyatı yazmanız.

Sayın KaltenDragonbane,

Daha pazarlık bile yapmadım ama satış temsilcisi aracı bana 59000 tl.'ye vereceğini, mart ayı içinde öğretmenlere 58250 TL'ye verdiklerini, nisan ayında da avukatlara böyle bir indirim yapacaklarını söyledi. (Ankara, Hyundai ATA). Pazarlıkla bu rakamın daha aşağı çekilebileceğini düşünüyorum. Çünkü ATA -hyudai'den 1 hafta önce Hyundai Neziroğlu'nda aracı ilk defa görmeye gittiğimde ayak üstü fiyat sorduğumda gülmseyerek bu "öğretmen indirimini" belki sizin için de yapabilirim dediğini hatırlıyorum. Nisan ayında fiyatları artırdılarsa bilmiyorum ama bana geçen pazar pazarlıksız 59000 Tl. yi verdiler bile..O yüzden style-plus (APA'lı) olanına 58000'den fazla verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

.............

Bu arada hyundai'nin bu bazı meslek gruplarına özel indirimin arkasındaki satış stratejisini de çok akıllıca buluyorum. Araçlarını öğretmen, doktor, avukat vb.gibi toplumda saygın mesleklere sahip kişilere satarak kullanıcı profillerini yükseltmek ve insanlara "yaw, bu hyundaileri de hep öğretmenler, avukatlar, doktorlar kullanıyor" dedirtmek ve bu yolla hyundai'nin ülkemizdeki o ilk imajını kırmak istiyorlar. Eğer 58000'in altına vermezlerse, Satış temsilcisine söylediğim gibi "ben de indirim sırasının benim mesleğime gelmesini beklerim!"

..........................

vw'nin tüketiciyi -çok affedersiniz- "keriz" yerine koyan satış stratejisini hiç beğenmiyorum. gerçi bunda biraz da biz tüketicilerin hatası var. bir marka saplantısı içerisindeyiz ve vw modellerine karşı talebi her zaman canlı tutuyoruz. onlar ise arz'ı hep kısık tutuyorlar. (vw'ye ister otomotiv piyasası canlı iken, ister durgun iken gidin hiç bir zaman istediğiniz aracı istediğiniz zaman bulamazsınız.) Sonuç olarak vw'nin tüm segmentlerinde fiyatlar emsallerine göre hep daha pahalıdır. bu durum "kalite" imajını daha da besler (insanlar: "evet daha pahalı ama o bir vw!" der) ve talebi canlı tutmayı devam ettirir. Arz aynı ölçüde artmadığı için de basit iktisat kuralı işler : "Talep fazlası fiyatları yükseltir, yüksek tutar." Böylece bu kısır döngü sürer. Peki, vw kalitesiz mi üretiyor, kesinlikke hayır. ama bir audi, bmw, mercedes de değil! ancak onlar türkiye'de bu hava içerisindeler. Mühendis değilim ama vw'nin kullanılan malzeme, kalite ve işçilik anlamında opel'den daha iyi olduğunu sanmıyorum.

Amacım polemik yaratmak değil, ama şunu söyleyebilirim: vw'nin bu satış stratejisi devam ettiği sürece "tek kişilik" protesto ve boykotumu sürdüreceğim: VW'nin hiç bir modeline bakmayacağım.

İSterseniz şöyle yapabiliriz, donanımhaber olarak farklı şehir ve bölgelerdeki hyundai bayilerinden sizin için fiyat alırız. Ankarada aldığınız fiyattan aşağı bir fiyatta anlaşılırsa ve istediğiniz renkte bulunursa atlarsınız otobüse gelirsiniz istanbul,izmir,antalya vs alırsınız gidersiniz.

• mart ayında doktorlara, nisan ayında öğretmenlere yapılan kampanyada, İzmir'deki Yükseliş ve Çakırlar Hyundai ix35 için 57.500 fiyat vermişti. ilgilenen arkadaşlara duyrulur.
    saygılarımla
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

bence insignia

bu araçlar hakkında bir bilgim yok.

tercüme edelim:
    Araçlar hakkında bilgim yok desteksiz sallıyorum.

Konuyu açan arkadaşım,önce suv mu istiyorsun sedan mı istiyorsun onun bir kararını ver.

bu başlık biraz da insignia ile spo/ix35 gibi SUV'lar arasında kalanların karar vermesini kolaylaştırmak için açıldı. ne alaka? biri d-segment sedan, diğerleri suv/crossover diyeceksiniz ama..ben, forumlardan birçok kişiyi biliyorum araba almadan önce bu 3 araç arasında kalmış veya en azından 3 araca da bakmış... evet farklı segmentteler ancak fiyatları aşağı yukarı ayrı ve 3'ü de belli bir düzeyin üzerinde konfor sunuyor. Konu başlığına bir de bu açıdan bakarak değerli yorumlarınızı eklerseniz faydalı olacak....saygılar...

• quote:

hacmi geniş bir suv aranıyorsa sportage veya ix35
    daha spor görünümlü yol tutuşu üst düzey 2. el performansı iyi bir sedan otomobil aranıyorsa insignia.
    Çokta arada kalınacak durum yok aslında.
  • Şu an kullandığınız sedan bir araç var ve opel ikinci araç bence suv tercih edilmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

Bende ikisi arasında kaldım.. Ve sportage aldım..
    İyide almışım diyorum.. Bu araçtan sonra sedan araca binmek istemiyorum.
    Basık ve mezar gibi iç mekana sahip.. insignia da buna dahil.
    O yüzden binek sedan araç almayın derim.. Sportage yada İx35 alın.. Sürüş keyfi ve konfor yaşayın.

İx35 ile Sportage.. Kardeş araçlar.. Motorlarına kadar herşeyleri aynı.. Tasarımları ve 1-2 donanım haricinde. (ix35'de deri koltuk ve park asistanı var.) ancak sportageden daha ağır.
    İnsignia ile malzeme kalitesi farkı pek yok gibi.. İnsignia biraz daha atik olabilir.. torkunun daha yüksek olması ve bu torku erken kazanmasından dolayı.
    Edition Elegance modeliyle.. donanım olarak pek farkları yok.. sadece + ve - leri var biribirlerine göre.
    İnsignia biraz daha yere yakın olduğu için daha iyi yol tutabilir.. daha hızlı gidebilir.. bunlar lazım değilse.. İx35 yada Sportage alın.

ix35 kullanip sattim bi donem ve malzeme kalitesi olarak insignia cok daha ondedir.

Bence bir test edin sizi memnun etmeyebilir bu tarz ucuz suvlar acikcasi ben araci sattiktan sonra anladimki suv alcaksan cepte para olcak duzgun birsey alcaksin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bence ix35 çok tipsiz bir araç.sportage fena değil,ama insignia ikisnden de güzel araç.tabi ,size, insignianın tipi yeterli olur mu olmaz mı bilmem.
  • quote:

quote:

hacmi geniş bir suv aranıyorsa sportage veya ix35
    daha spor görünümlü yol tutuşu üst düzey 2. el performansı iyi bir sedan otomobil aranıyorsa insignia.
    Çokta arada kalınacak durum yok aslında.

bir düzeltme: insigni'nın ikinci eli hiç de iyi değil..1-2 yaşındaki cosmo'ları 50,000 tl.'ye zor satıyorlar ki sıfırı 65,000 Tl.ye alınıyor!
    ...
    Arada kalınacak çok şey var aslında: marka imajı, malzeme ve işçilik kalitesi, suv ve sedan sürüş farklılığı, iç mekan genişliği, sorunsuzluk/sorun çıkarma, servis kalitesi ve maliyetleri, garanti süresi, turbo motor/atmosferik motor avantajları ve dezavantajları...listeyi uzatmak mümkün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pitoro -- 7 Temmuz 2012; 12:41:07 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.