Şimdi Ara

Opel İnsignia Yakıt Tüketim Değerleri (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
356
Cevap
7
Favori
269.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2000 model opel vectra'm var. Babamdan kalma sfırken aldık. Temiz baktı babam. 82 000 km yaptı. 5-6 ay oldu tüp takdırdık.
    Şehirler arası KM başına 16,7 kuruş yakıyor.
    Şehir içi KM başına 21,2 kuruş yakıyor.

Sizce değerler nasıl bize göre çok iyi.
  • Gayet iyi 1,6 dizel araç gibi.........
  • quote:

Orijinalden alıntı: smg05

Gayet iyi 1,6 dizel araç gibi.........

Fikriniz için teşekkürler.
    Bu arada araç benzinli 1.6 105hp olandan. Bor Power kullanılıyor ve EGR valfi devre dışı. Son ölçümde 120 küsüratlı bir hp çıkmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakkcbyk

quote:

Bu arada araç benzinli 1.6 105hp olandan. Bor Power kullanılıyor ve EGR valfi devre dışı. Son ölçümde 120 küsüratlı bir hp çıkmıştı.

yavaş çıksın

Yine bg ler havada uçuşuyor.

Ha şöyle diyeyim pardon, ben bilgi olarak çok iyi değilim, o testim sonuçlarını foruma koysanız biz de öğrensek

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

quote:

quote:

yavaş çıksın

Yine bg ler havada uçuşuyor.

Ha şöyle diyeyim pardon, ben bilgi olarak çok iyi değilim, o testim sonuçlarını foruma koysanız biz de öğrensek

Bende yok babamdadır. Fakat yine yaptırırız tabiki. Bu arada EGR Valfi iptalini küçümseme. Dediğim gibi farkı baya oluyor. Ve günlük performansta da kendini hissettirecek kadar fark var.

• benzinli motorda EGR valfini mi iptal ettırdiniz ?
    katalizator olmasın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pixelbs
    benzinli motorda EGR valfini mi iptal ettırdiniz ?
    katalizator olmasın ?

Evet EGR valfi. Ayrıca motor içi bir eleman değil bu valf. Dışarı verilen egsoz dumanını tekrar silindirlere vererek tekrar yakıp, atmosfere verilen dumandaki zararlı maddeleri azaltmak.
    Fakat azaltırken bu duman silindirden bir daha geçtiği için karışımı fakirleştiriyor.
    Katalizor o dumanı temizler sadece.
    Egr, duman daha katalizöre gelmeden silindire geri göndermeyi sağlayan parça. Ardından en son katalizöre gelir ve dışarı çıkar.
    Benim bilgilerim bu şekilde.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pixelbs
    benzinli motorda EGR valfini mi iptal ettırdiniz ?
    katalizator olmasın ?

Evet EGR valfi. Ayrıca motor içi bir eleman değil bu valf. Dışarı verilen egsoz dumanını tekrar silindirlere vererek tekrar yakıp, atmosfere verilen dumandaki zararlı maddeleri azaltmak.
    Fakat azaltırken bu duman silindirden bir daha geçtiği için karışımı fakirleştiriyor.
    Katalizor o dumanı temizler sadece.
    Egr, duman daha katalizöre gelmeden silindire geri göndermeyi sağlayan parça. Ardından en son katalizöre gelir ve dışarı çıkar.
    Benim bilgilerim bu şekilde.

benim bilgilerim de bu şekilde de
    benzinli motorlarda EGR valf olduğunu bilmiyordum

• Horttttttttttttttttttttt..........

Arkadaslar 2.0 130 hp cdti AT tüketim değerleri nasıl ilave 18''.........
    SAYGILAR.
  • buraya bakan yokki buraya yazdınız
  • Ne olcak bu opel başlığının hali................
  • Piremiyum marka olmadığı sürece iş yapmaz bu başlık.
  • Arkadaşım yukarıda 18 -20 lt den bahsedilmiş bu bir saçmalık ha şu vaqr şehir içi örneğin 50km\saat hızla seyrediyoruz demi çoğu zaman yada 40la gidiyoruz sen bu araba 1.viteste 50 yapıyor diye devamlı birde gidersen yakıt öle haşşşş diye girer 2.viteste yaparsan 70-80ni yine girer motorada girer insancıl davran biraz 3.0 motor kamyonetim var o bile 650 yakıyor şehir içi öldürdün arabayı iyice
  • insignia şehir içi 11--12lt yakr beyler...Yaksın tabi sonuçta güçlü araba..Hakkını veriyor..Keşke benzinin litre fiyatı 1yada 2 lira olsada insanlar benzinli arabaya binmekten korkmasa İstedigi kadar gezse dolaşsaa..Hükümet şu benzin fiyatlrına bi dur demeli artıkk...
  • 2.0 130 hp edition elegance alırsam 3,5 yıl sonra aradaki fiyat farkı ve yakıtı amorti ediyorum en az 6 yıl kullanacağım için dizel bana daha çok gider. Tüketimi nasıl bu Active selectli dizelin?.........
  • 2007 Opel vectra 1.6 c aracım ile net yakıt degerleri
    (tüm degerler sehir ici sehir dısı ortalama degerlerdir)

Ortalama 8.5 litre benzin. Satmadan önce brc MI7 kit taktirdim. Gaz sonrasında
    Ortalama 10 litre gaz.

Ardından 2007 transporter aldım 2.5 tdi 130hp, yakıt degeri

Ortralama 8.5 litre (lakin bu sefer mazot)

Şimdi düşündüğüm araç 180 lik cozmo bir insignia. Ama yukarıda bahsedilen degerler gerçekse beni üzer gibi geliyor.

LPG düşünüyorum ama motora ne gibi etkisi olur onu merak ediyorum. Vectra'ya LPG taktirdiktan sonra yağ yakmaya başlamıştı. İnsigniada da benzer bir sorun basıma gelir mı diye daha arabayı almadan endişeye kapıldım.

Şimdi insignia
  • 1,6 115 lik aracımı 3 gün önce aldım benden önceki sahibi 8,2lt ortalama yapmış şehir içinde ben 10-10,5lt arası yapıyorum şehir içi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircankenan -- 16 Eylül 2011; 23:45:34 >
  • Arkadaşlar bende yeni insignia aldım.130 beygir elegance dizel..Benim sormak istediğim şu anda tüketim değerleri 11.8 gibi gösteriyor..Ama araç daha 100 km de...biraz yol yapınca bu değerler zaman içinde düşermiii..8-8.5 --9.00 seviyelerine.....
  • bende de 130 luk aynı araçtan var %70 şehir içi olarak 1300 km de 7.3 lt ile gidiyorum kesin düşecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemil_2004

Arkadaşlar bende yeni insignia aldım.130 beygir elegance dizel..Benim sormak istediğim şu anda tüketim değerleri 11.8 gibi gösteriyor..Ama araç daha 100 km de...biraz yol yapınca bu değerler zaman içinde düşermiii..8-8.5 --9.00 seviyelerine.....

hayırlı olsun kaça aldınız ve 2012 model mi
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.