Şimdi Ara

==Opel MERİVA'cılar buraya== (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.977
Cevap
37
Favori
346.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2006 Meriva 1.3 Cdti enjoy aracim var. Makyajli kasanin ilk araclarindan.. Aracimdan memnun sayilirim ufak tefek sorunlar disinda son derece basarili..
    Siteye yeni üye oldum... Tüm Merivacilara selamlar....
  • HAyirli olsun aracin....

2,5 - 3,0 aslinda uygun aralik... Önemli olan vitesi büyüttükten sonra 1.750 devrin altinda kalma yeter. Zaten dizellerde fazla devirlendirmene de gerek yok cünkü üst devirlerde gücün olmaz....

Selamlar
  • min 2005 model.

ilginize teşekkür ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: mga93

quote:

Orjinalden alıntı: ffoo

selamlar,

km si az 19.ooo tl ye meriva 1.6 otomatik cosmo arıyorum. gören duyan varsa bilgi vermesini rica ediyorum..

iyi günler.

model yılı ?
  • bilginiz için teşekkür ederim..
  • Hayırlı sabahlar arkadaşlar
  • Kazasız belasız kullan hayırlı olsunfseyran

3 bin devir de değiştir.
  • Lastik havaları neydi arkadaşlar.Benzincide kaça ayarlamak gerek.Ön arka 30 yapsak iyi midir.
  • quote:

Lastik havaları neydi arkadaşlar.Benzincide kaça ayarlamak gerek.Ön arka 30 yapsak iyi midir.

+ 1
  • Selamlar...

Arkadaşlar bu haftasonu muhtemelen ben de aranıza katılacağım.

Henüz almadım fakat 2003 sunroof'lu ile 2004 tiptronik arasında kalmış durumdayım..

Benzinli tiptronik, düze göre şehir içinde yakıt olarak nasıl bileniniz var mı? Şehirler arasında iyi ama şehiriçinde düze göre çok yakar diyenler var.

Aslında hanım "ben de sürcem" demese düz vitesten hayatta şaşmam da neyse
  • 2004 tiptronik almalısın.arasında 100 km de 1 lt den az fark var.
  • evet yarım depo oldu 450 km yol yaptık bakalım diğer yarımla kaç km daha yapacağız...

Arkdaşlar sizinde benzinm göstergesinde birden azalma oluyormu.Valfte mi sorun var acaba.yoksa mazot depoda biraz yogunlaşmasındanmı bu şekilde bir sorun yapıyor.gerçi bir kere başıma geldi.bakalım sıcak havalarda ne olacak.
  • Almanya opeli kapatmayı tartışıyor sizce kapatırsa elimizdeki araçlar ne olur hiç düşündünüz mü?
  • izmirde kocaman bir yedek parça deposu var. Fabrika kapanmaz devreder...
  • Ben alırım Opel'i merak etmeyin. Bu kadar adam sahipsiz mi kalacak
  • Dün arabamla istanbuldan eskişehire geldim. Hayret verici bir şey yaşadım ki, arabam her zaman yarım depo motorinle bu yolu alırken çeyrek depoyla istanbuldan eskişehire geldim. Çok şaşırdım. Gerçi bu çeyrek depoluk az yakıt cebime hiç yansımadı ama. (96 liralık hatalı sollamadan radara yakalandım ceza yedim)

Ancak burada paylaşmak istediğim bi konu var. Dizel merivacılarında bu konudaki görüşlerini almak istiyorum. Arabam fazla yakmasın diye her zaman 85-90 arası bir hızla giderdim. İstanbuldan gelişteki bu yolculuğumda 100'ün altına nadir indim. Ortalama 100-110km hızla geldim. Acaba internette dedikleri, araba 90dan sonraki her 10km hızda %10 fazla yakar görüşü yanlış mıdır?

Bu motorun en verimli aralığı sanki 2500 devir üstü gibi gelmeye başladı bana. Motor devirli olduğuna fazla yakıt harcamıyor gibi düşündüm. Diğer kullanıcılar bu konu üzerinde ne derler? Zira 2500ün üstüne çok nadir çıkardım. Şehir dışı yolculuk olsa bile ortalamanın biraz üstü yakıt tüketimim olurdu. Bundan sonra 2500ün altına pek inmem gibi geliyor

• muratp87 selam,

2500 altına sakın inme en iyisi 100 hatta 110 dur.3000 deviri geçtikten sonra %10 artar.Ben OPEL de çalışıyorum

• quote:

muratp87 selam,

2500 altına sakın inme en iyisi 100 hatta 110 dur.3000 deviri geçtikten sonra %10 artar.Ben OPEL de çalışıyorum

merhaba,bir süredir bu aracı inceliyorum ve siz de opel de çalıştığınızı söylemişsiniz.Görüşünüzü almak isterim.Merivaların dizel - otomatik-(tiptronik) leri yok diye biliyorum. Bu durumda otomatik-tiptronik tercihinde tüplüsü nasıldır?avantaj ve dezavantajları nelerdir? Siz ve diğer merivacılar cevaplarsa ona göre bir değerlendirme yapmak istiyorum.Şimdiden herkese teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: ayberlev

quote:

muratp87 selam,

merhaba,bir süredir bu aracı inceliyorum ve siz de opel de çalıştığınızı söylemişsiniz.Görüşünüzü almak isterim.Merivaların dizel - otomatik-(tiptronik) leri yok diye biliyorum. Bu durumda otomatik-tiptronik tercihinde tüplüsü nasıldır?avantaj ve dezavantajları nelerdir? Siz ve diğer merivacılar cevaplarsa ona göre bir değerlendirme yapmak istiyorum.Şimdiden herkese teşekkürler.

1.6 olarak bakmalısın ve de bu modeline tüp taktırmalısın.inanki memnun kalacaksın.kocaman bir bagajı var.iki gözlü ve stepnenin oraya taktırdın mı bagajdan hiç yer kaybetmezsin.( ben genel olarak tüp olayına taraftar olmadığım için dizel kullanıyorum ) ikinci el bakacaksan 2005 ve üstü modelleri tavsiye ederim.ayrıca alacağın arabada klimasının nasıl kullanıldığını ögrenmek için mutlaka çalıştır ve kokusunu dinle polen filitresinin eski olmasının vermiş olduğu kokusu dışında farklı bir pis koku gelirse o kilimayı iyi kullanılmadığından sorun yaratabilir.birde arka camlarının kapanma ve açılması durumunu kontrol et.birde 120 km hıza ulaşma testi yap ve direksiyondaki sesi dinle arada bir cıt cıt ses yapıyorsa kolay bir siprey ile sorun kalkar ama biraz bozuk yollarda farklı bir ses gelirsede direksiyon kutusundan sorun yaratabilir.
    Ayrıca direksiyonun ikinci carklısından da ses yaparsa mil yuvasındaki rulman değiştirilerekte bu sorun az bir ücretle halledilir.
    başka bir sorun çıkmaz.
    benim 2008 model ve çok severek kullanıyorum.
    sıfır alacaksanda muhakkak enjoy + spor paket almalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mga93 -- 10 Mart 2009; 21:38:12 >

• öncelikle yorumunuz için teşekkürler.Ben de dizelini tercih edecektim ama dediğim gibi dizelinde otomatik-tiptronik yok.eşim sebebiyle otomatik düşünüyorum.ilanlara bakınca çoğunlukla 2004 modeli var ama tavsiyelerinizi mutlaka dikkate alacağım.genel olarak biraz daha bilgilendirirseniz (tüm kullanıcı yada bilgi sahibi olanlar) sevinirim.
  • +1 up
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.