Şimdi Ara

==Opel MERİVA'cılar buraya== (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.977
Cevap
37
Favori
346.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: denon

quote:

Orjinalden alıntı: nserkan

motor ısındıktan sonra devir saatinin ibresi 1 mm civarında aşağı ve yukarı oynuyor.acaba bujilerde veya yakıt filtresindemi problem var?.. bu mesajı okuyan dostlar kendi araçlarındada olup olmadığına bakıp cevap yazarsa çok sevinirim. kazasız belasız günler dileğiyle hoşçakalın..

yeni diesel aracların elektronik beyinlerinde motorun rolantisini ayarlıyan bir sistem olduğunu söylemişti yetkili servis. benim 1.3 cdti merivamda da rolanti bahesttiğin devir aralığına kendiliğinden çıkıyor. hatta debriyajdan ayağımı yavaşça çektikten sonra araba baya bi hızlanarak gitmeye başlıyor.

tamam eyvallah rolantiyi ayarlayan bir sistem varda ısındıktan sonra o sistem yani otomatik jigle sistemi devreden çıkınca motorun rolantisinde yani devir saatinde 500 ila 1000 devir arasında ibre 1mm aşağı ve yukarı oynuyor sanki benzin az yada fazla geliyomuş gibi..yani devir saatindeki ibre motor ısındıktan sonra ibrenin hiç oynamadan sabit 500 devirin az üstünde olması lazım değilmi? dikkatle devir saatinin ibresine bakarsanız göreceksiniz.. hoşçakalın eyw...

• arkadaşlar dün 2005 model 1.6 enjoy spor paketi araba aldım, kayınçom aracılığıyla oldu. bendeki toyota corolla 1998 model arabamı sattım ve bende merivacı oldum. bun 300 km yol yaptım. ilk izlenimlerimi paylaşmak istedim. öncelikle aracın yol tutuşunu çok beğendim, iç dizaynına diyecek yok, frenlerde çok hoşuma gitti. ancak aracın ilk kalkışları ve gaza bastığımda arabanın deparı zayıf geldi bana, yavaş yavaş hızlanıyor. eski aracımda gaza basmamla depara çıkması aynı anda oluyodu. birde ön camdaki sol direk görüş açısını kısıtlıyor özellikle sola virajlarda çok zorlandım. tüp taktırmayı düşünüyorum ama tüp taktırınca ilk kalkışlar dahada zayıflarsa üzülürüm. yakıt açısından tüp ne kadar karlı sizcce taktırmalımıyım birde ne marka önerirsiniz.
  • aradaslar bu gun ızmırde alt komsumuza bır merıva almaya karar verdık arac 1.6 2005 model essentia galiba ve 28000 km de.. ıcı felan cok temız yarında servıse gosterecegız. fiyatta 20000 tl ..acaba fiyat nasıl uygunmu? bir fikir verirmisiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdinckarayel

arkadaşlar dün 2005 model 1.6 enjoy spor paketi araba aldım, kayınçom aracılığıyla oldu. bendeki toyota corolla 1998 model arabamı sattım ve bende merivacı oldum. bun 300 km yol yaptım. ilk izlenimlerimi paylaşmak istedim. öncelikle aracın yol tutuşunu çok beğendim, iç dizaynına diyecek yok, frenlerde çok hoşuma gitti. ancak aracın ilk kalkışları ve gaza bastığımda arabanın deparı zayıf geldi bana, yavaş yavaş hızlanıyor. eski aracımda gaza basmamla depara çıkması aynı anda oluyodu. birde ön camdaki sol direk görüş açısını kısıtlıyor özellikle sola virajlarda çok zorlandım. tüp taktırmayı düşünüyorum ama tüp taktırınca ilk kalkışlar dahada zayıflarsa üzülürüm. yakıt açısından tüp ne kadar karlı sizcce taktırmalımıyım birde ne marka önerirsiniz.

hayırlı olsun ..tüp konusunda hiçbir fikirm yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: EHABERDAR

aradaslar bu gun ızmırde alt komsumuza bır merıva almaya karar verdık arac 1.6 2005 model essentia galiba ve 28000 km de.. ıcı felan cok temız yarında servıse gosterecegız. fiyatta 20000 tl ..acaba fiyat nasıl uygunmu? bir fikir verirmisiniz?

selam..ben 1.5 ay önce 2006 meriva enjoy 1.6 aldım 21.500tl 39.000kmde.
    fiyatı iyidir..
  • cvp ıcın tesekkurler. ınanın ıcım rahatladı
  • oooo aramızda merivacılar arttı hadi hayırlısı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mga93 -- 27 Nisan 2009; 23:15:18 >
  • Bir çok araba ile otoban gişelerinden geçerken takur tıkır ses ve titreşimi koltukta hissederdim ama merivamızda titreşim minimum.

denenen arabalar megan sedan , hundai gezt , fiat albea , servis arabası mercedes ve meriva 60 km hız ile test edildi.
  • bagaj kocaman acaba arkaya ne tür ses sistemi yaptırabiliriz.
  • geçen gün çift kişilik baza taşıdım 2 ye bölerek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: denon

geçen gün çift kişilik baza taşıdım 2 ye bölerek.

koltuklar tam yatması süper yükseklikte var uzunlukta.
  • rolanti sallanması neden olur acaba merivada bilen varmı ?...
  • 2005 model meriva 1.6 essentia aracım var.Hız sabitleyici konusunu 6 aydır çözemedim.Gittiğim yetkili servis olan tınaz oto sinyal kolunu taktı , hattın olmadığını söyleyerek hat çekti, yazılımı yükledi ancak hız sabitleyicinin çalışmadığını söyleyerek sinyal kolunu yeniden söktü.2005 model 1.6 essentia lara hız sabitleyici taktırabilen varsa hangi serviste taktırdıklarını belirtirlerse çok mennun olurum.Arkas , egem gibi servisleri aradım aldığım cevap kısa ve net 'hat varsa takılır yoksa takılamaz' .Uzun yolda sağ bacağıma kramplar girmesinden bıktım artık.
  • ben bir araştırıp haber vereceğim.pazartesi iş yerinde sorarım arkadaşlara.
  • arkadaşlar forumun 1. sayfasından 9. sayfasına kadar okudum.yaklaşık 4 aydır bütün konuşmalarınızı hiç atlamadan okudum..

ben 2. el araba almayı planladım ve 2 aydır arabaları araştırıyorum.. vw polo - opel corsa almayı düşünüyordum fiyatları da genelde 15,000 - 18,000 arası değişiyordu..bugün altuniza de açık oto pazarına gittim bu araçlar için ama birde ne göreyim 2003 opel meriva gördüm çok temiz değişeni falan yoktu ve 89 bin km. 2003 model.. 18.000 TL.. araba full donanımlıydı gerçi....

hiç aklımda olmayan bir araçtı..

bugün den itibaren benim diğer araçlar için düşündüğüm bütün düşüncelerim silini verdi ve akşam 7 civarından beri internette meriva ile ilgili forumları eksi ve artıları araştırıyorum..fikrim değişti meriva bakıyorum kesinlikle

aklınız da olsun temiz orjinal kazasız falan meriva uygun fiyatta olursa lütfen PM atın bana...sahibinden-com-dan bakıyorum gerçi..sizlerinde desteklerini bekliyorum..

teşekkürler..

4ever MERİVA

bende üniversite mezunuyum,bende nişantaşı çocuğuyum benide alın aranıza.... (burhan altıntop) aehehaehahehe

• 2. el 17,000 tl. buldum ve 69 bin km. de bu kadar yüksek km. olan bir araç alınır mı ?

biraz km. ve fiyatlar konusunda bilgileri paylaşırsanız iyi olur..
  • km gayet iyi.yuksek değil bence
  • Ya arkadaşlar 69.000 Km bişeymi?

Benim aracım 2007 1.3 cdti şimdiden 65.000 km ye geldi 29 ayda. Ayda ortalama 2000 km yapsan zaten geçiyor.

CDTI için konuşayım taksicilerden öğrendiğim bilgi (onlarda albea larda aynı motor var) 300.000 km den önce motor açmıyorlar.

Bol bol gezin eskitin. Benim gözümde arabam kız gibi hala. :) 100.000 den önce eskidi diyemem :)

Benim sorum şu olacak acaba Mercekli orjinal Xenon far bulabilirmiyiz uygun fiyatlı ?
  • Selam arkadaslar,
    Bende 2005 model 1.6 Essentia var. Son bir aydir EPS problemi yaşıyorum. Yavas hizlarda dönüş yapmak için direksiyonu kırmaya başladığımda EPS lambası yanıyor ve 1-2 sn. içinde direksiyon kazık
    gibi oluyor. Arkadan gelen korna sesleri arasında aracı güç bela kenara atıp, stop edip tekrar çalıştırınca geçiyor. Tehlikeli bir durum anlayacağınız. 1 ay içinde 7-8 sefer oldu. Özel bir yerde
    check-up yaptırdım. "Direksiyon dönme momenti sensörü" hatası görüldü. Yetkili servislerde bu tip durumlarda nasıl muamele göreceğimi bildiğim için şimdilik özelde kendim halletmeye
    çalışıyorum. Bu tip bir problemle karşılaşan oldumu acaba?
    Ayrıca bir de aracı 2 günden fazla beklettiğim zaman zor çalışma problemi vardı. O da benzin pompasından çıktı. Çeyrek deponun altına inmeden yakıt almanızı tavsiye ederim. Ben tam tersini
    yapmıştım da.

Saygılar

• benzinli olsun isterse dizel olsun.
    daima çeyrek en kötü çeyreğin yarısında almalısınız.

2005 ten önceki modellere hız kontrol takılmıyormuş.

kilitlenmelere bazı modellerde olabiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.