Şimdi Ara

==Opel MERİVA'cılar buraya== (85. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.977
Cevap
37
Favori
346.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Istanbul Avrupa yakasında 100.000 bakım için uygun fiyatlı, kaliteli işçilikli tavsiye servis var mı arkadaşlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • opel meriva 2008 spoiler bulabileceğimiz bir yer varmı
  • sa merivacılar. bende 2007 model 1.3 cdtı essentia var. 70.00 0 binde şuan kapalı garaj arabası haftada bir kere hatta bazen 2 haftada 3-4 kere kullanıyorum. hiç yormadım bu zamana kadar ama nedense 20-25 bin devirde her zaman değil bazen kalkışlarda çok az bi şekilde kara duman atıyor. hatta yokuş çıkarsan 30-35 deviri zorlasam dumana boğuyor. bu motordanmı kaynaklanıyor yoksa mazot mu sürekli bp den alıyorum arada opet 70 bindeki arabanın motorunda bi sorun olmaz sizce sorun ney ,teşekkürler
  • Merhaba Değerli arkadaşlar dostlar abiler ablalar ve kardeşler,

Ben de Meriva 1,6 esential 2004 model benzin+lpg li bir araç aldım.Genel Anlamda başka marka araçlar kullandım ama en son opel e karar vermek durumunda kaldım.Bunların en önemli sebebi bir bebeğimizin olacağıdır.Araç için diyebileceklerim;
    koltukların hareketleri çok büyük kolaylık
    aracın yüksek olması araca bebğimizi yerleştirirken kolaylık olacağını düşünüyorum.
    aracımda simit tank oluşu bagajı tam anlamıyla kullanmamı kolaylaştıracak kanısındayım.
    yol tutuşu virajlara giriş çıkış anlamında hiçbir sorun yaşamadım.
    geniş ferah bir araç.

Diğer meriva formlarını da araştırdım ancak teknik konular hakkında çok fazla yorum yapılmadığını gördüm.Yine en iyi platform donanımhaber sitesi.

Şimdi bir takım sorularım olacak;
    aracımda yol bilgisayarı yok.dolayısıyla yakıt durumlarını manuel olarak hesaplamaktayım.araca yol bilgisayarı takılır mı ?
    diğer sorum araçta kasetçalar var.Bunu cd ya da mp3 çalar pozisyona getirebilirmiyim? tabi bunları çıkma parçalarla yapmak istiyorum.

çok değerli yardımlarınıza ihtiyacım var.Teşekkürler

• Andace kullanıcısına yanıt
    Aracta yol bilgisayari var aslında. Lpg takıldığı için devre dışı bırakılmış.
    Tüketimi ölçmek için lpg yi fulle km yi sifirla. 100-200km sonra lpg yi tekrar fulle. 2.dolum lt/km sana km de kac lt lpg tukettigini verecektir. Lt yerine tl de yapabilirsin. Type konusunda cikmacilara bakar veya muadil başka markalara bakabilirsin.

• Arkadaşlar 2005 opel meriva aracımın ön sis far camları çatladı ve yakında da büyük ihtimal kırılıp dağılacak. Sadece camlarını bulabilir miyiz yoksa toptan mı değiştirmek zorundayız. Fikirlerinizi bekliyorum.
  • 2004 meriva double dın takmak istiyorum ölçüleri kaç olmalı ?

2004 meriva enjoy 103000 de değişen parçası olmayıp ön kaput boyalı küçük bir ezikten dolayı tavan ve kapı üstlerin de güneş yanığı mevcut otomatik 21000 tl ye almayı düşünüyorum fiyat iyimidir

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
  • strong06 S kullanıcısına yanıt
    O paraya vermezler hocam aracın ağır hasar kaydı yoksa hemen al piyasası 28-30bin arası.

• quote:

Orijinalden alıntı: gurkan_serez

Arkadaşlar 2005 opel meriva aracımın ön sis far camları çatladı ve yakında da büyük ihtimal kırılıp dağılacak. Sadece camlarını bulabilir miyiz yoksa toptan mı değiştirmek zorundayız. Fikirlerinizi bekliyorum.

Aracım Opel Meriva 2006 1.3 CDTİ Enjoy
    Bana da Bursa Neskar opel serviste kazık rakam söylediler.( servis adı yazmakta sakınca görmüyorum çok pahalı bir çakmaklığı bile 98 lira dediler ) İnternetten opel parçası satan yerden aldım çok güzelde oldu taiwan malı ama malzeme kalitesi kötü değil. reklam olmasın diye firma yazmıyorum zaten opel malzemesi satan belli başlı yerler var. Benimde camların biri kırılmıştı diğerinin de renk matlaşmıştı. Tek değiştirsem biri daha parlak olacaktı yedek olsun dedim eskileri kaldırıp her ikisini de yeniledim güzel oldu. Sislerin sadece camı bulunmuyor mecburen komple alıyorsunuz. Kargo dahil 208 liraya geldi bana isterseniz 6 taksite kadar bölüyorsunuz..
    Tamponları temizlettirip boyattım sisleri de taktım..

• quote:

Orijinalden alıntı: mertsen54

Selamlar
    meriva b 1.7 dt 30.000 km de aracım var
    serviste 4.sene sonunda triger değişimi olacağı söylendi triger değiştiren arkadaş var mı acaba forumda maliyet ne kadar?

Triger zincir seti :.....................................................170 lira
    Üst kapak contası:.................................................... 40 "
    Mobil 1 ESP 5W-30 full sentetik yağ:.............................. 100 "
    Yağ,yakıt,hava,polen filtre gurubu:................................ 70 "
    Buraya kadar işçilik :.................................................. 130 "
    Sol taraf fren,sinyal,park ampulleri :............................... 3 "
    Pedal lastikleri :........................................................ 20 "
    Toplam :.... 533 "
    Eylül 2015 ' te değiştirmiştim..Umarım faydası olur. Pedal lastikleri far ampulleri filtre gurubu hepsi dahildi siz toplamdan düşersiniz zaten set fiyatı belli..

• quote:

Orijinalden alıntı: koray52

sa merivacılar. bende 2007 model 1.3 cdtı essentia var. 70.00 0 binde şuan kapalı garaj arabası haftada bir kere hatta bazen 2 haftada 3-4 kere kullanıyorum. hiç yormadım bu zamana kadar ama nedense 20-25 bin devirde her zaman değil bazen kalkışlarda çok az bi şekilde kara duman atıyor. hatta yokuş çıkarsan 30-35 deviri zorlasam dumana boğuyor. bu motordanmı kaynaklanıyor yoksa mazot mu sürekli bp den alıyorum arada opet 70 bindeki arabanın motorunda bi sorun olmaz sizce sorun ney ,teşekkürler

Duman siyah yazdınız mavi vs. olsa önemli denilebilir ama siyah olunca yakıt sisteminize baktırın
  • topalbey T kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim.sizde sanırım meriva a var bendeki b kasada 600 lira civarı hallolur diye düşünüyorum..
  • Arkadaşlar 2005 opel meriva A araçlarınız için hangi yağı kullanıyorsunuz? Ben mobil 2000 10 40 kullanıyorum ama tam sentetiğe geçmek istiyorum. Ustalar araç tüplü olduğundan yağ yapabileceğini söylüyor. Kullanan var mı? 5 40 mobil motul veya castrol?

• gurkan_serez G kullanıcısına yanıt
    Mobil 1'in tam sentetik yağını kullanıyorum 2005 enjoyum var arac daha az sesli çalışıyor mutlak dene hocam 5/40kullaniyorm.

• Teşekkür ederim hocam. Aracınız kaç km. Tüp var mı? Yağ eksiltme sorunu ile karşılaştınız mı?

• gurkan_serez G kullanıcısına yanıt
    Şuan 145_binde,5 yıldır tupde(100bin km civarında takıldı.

• atacan38 A kullanıcısına yanıt
    güzel paylaşımlar olmuş
  • Merhaba abilerim kardeşlerim,
    Şuan fiat siena kullanıyorum bunu satıp meriva satın almak istiyorum fakat yardıma ihtiyacım var. Bundan önce opel corsa swing kullanıyordum ve tekrar opel kullanmaya karar verdim.

En fazla 27000 verebilirim fakat internetteki ilanlarda ya değişen var ya boya var. Borçla alacağım için biraz titiz davranmaya çalışıyorum. Kronik sorunları falan var mı? Alırken expere sokarım fakat onlarda da herşey çıkmıyor sonuçta. 150bin km altındaki araçlara bakıyorum. Kaç model üzeri almalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhaterd -- 14 Mayıs 2016; 11:19:07 >
  • Arkadaşlar elif tunıng firmasından meriva için cam rüzgarlığı aldım. Bir çok araba modelinde bu rüzgarlığın takılabileceği cam sürgü süpürgesini koruyan metal sac var ve oraya monte ediliyor. Ama bizim araçlarda o bölüm yok ve yukarı fitile kadar yekpare gövde o yüzden ne şekilde yapıştırmam gerektiğini bilemedim. Camın hemen üzerini ( Kırmızı ile çizili ) baz alsam yukarıda çok boşluk kalıyor. Kapının üst kısmını ( Sarı ile çizili ) baz alsam bu seferde rüzgarlık çok yukarıda kalıyor gibi fikriniz nedir.

• 2013 model opel meriva 1.4 turbo 120 hp otomatikaracım var ikinci el aldım.Gece torpidoyu açınca çok karandık. Aydınlatma varmı yokmu? Varsa benim ampul kesti diye düşünüyorum.Ama ampül bulamadım.Yardımınızı bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.