Şimdi Ara

==Opel MERİVA'cılar buraya== (86. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.977
Cevap
37
Favori
345.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: darkmania06

10-60 olur mu ya. Arabaya yazık. 10-40 koy. Bizim oralar kışın -15 gördüğünden ben 5-40 koyuyorum. Motorun karakteristik özelliği bu. Bir problem değil.

zaten pistonlardan birinde kırık olduğu için yağ eksiltiyormuş ama Mobil 10-60 yağı yağ eksilten araçlar için tasarlamış tabi benim gibi kırık bir pistonu olan araçlara değil neyse güzel bir rektefiyeden sonra gram yağ eksiltme kalmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksur

quote:

Orijinalden alıntı: darkmania06

10-60 olur mu ya. Arabaya yazık. 10-40 koy. Bizim oralar kışın -15 gördüğünden ben 5-40 koyuyorum. Motorun karakteristik özelliği bu. Bir problem değil.

zaten pistonlardan birinde kırık olduğu için yağ eksiltiyormuş ama Mobil 10-60 yağı yağ eksilten araçlar için tasarlamış tabi benim gibi kırık bir pistonu olan araçlara değil neyse güzel bir rektefiyeden sonra gram yağ eksiltme kalmadı

Yağ yakmasin yeter,motor ve yakıt tüketimi önemli değilse gayet iyi bir yagdir muhakkak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar Meriva almaya karar verdim.

1.3 CDTI
    1.3 DTI
    1.6
    1.6 CDTI

hangisi en çok tutulanıdır acaba.

2005 modeller değişensiz 26,5 - 28 civarında.

Bu fiyatlar makul mudur?
  • mozturk6 M kullanıcısına yanıt
    O fiyatlarda alacağınız 1.6 benzin/lpg li olan dır.

• S aleyküm arkadaşlar bendede 2004 meriva var bir sıkıntı mi yaşıyorum siz değerli dostlara bi sorayım dedim 2 ayda 1 litre motor yağı tamamlıyor araç lpg li ama biraz sıkıntılı bi durum gibi geldi bana bilgisi olankar cevap yazabilir mi tesekkurler.

• Kaangur5026@gmail.com K kullanıcısına yanıt
    bu arabalarda yağ sarfiyatı genel bir durum bende 1200-1500 km de falan 1 litre ilave ediyorum hemen hemen 2,5 senedir kullanıyorum bagajda devamlı litrelik yağ bulundururum genelde
  • Araclarinizin ciddi ölçüde yağ yakıyor yada kacaginiz var mutlak göstermek lazım...

• Arkadaşlar eski bir Broadwayim var satılığa çıkarttım, 1999 model RNI -LPG li.. Opel Meriva ailesine kuvvetli bir tavsiye üzerine girmeyi düşünüyorum. 4 kişilik bir aileyiz.. Tavsiye eden kişi başka bir araç kullandığı için fazla bilmiyor ama Opel Meriva ile ilgili kulaktan dolma bilgileri mevcut. Buradan siz değerli Meriva kullanıcılarından (özellikle Cosmo tipi) tavsiye ve bilgiler beklemekteyim. Şimdiden teşekkür eder, her zaman sağlıklı ve huzurlu -keyifli sürüşler dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braveheart76 -- 11 Ağustos 2016; 0:02:21 >
  • Merhabalar,

Çok temiz, 51.000 KM'de, genellikle şehir içi kullanılmış, yan tarafında çizikler olan, arka tamponda ufak tefek boya dökülmeleri olan 1.6 Essential Benzinli Meriva'mı satmak istiyorum. Sizce ne kadara gider?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chirkinordek

Merhabalar,

Çok temiz, 51.000 KM'de, genellikle şehir içi kullanılmış, yan tarafında çizikler olan, arka tamponda ufak tefek boya dökülmeleri olan 1.6 Essential Benzinli Meriva'mı satmak istiyorum. Sizce ne kadara gider?

çirkinördek çok temiz ve kazasız ise 32-33 yapar..kaç model aracınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: merakli76

quote:

Merhabalar,

2006 model. Ben de 35 olarak düşünüyordum fakat yan taraftaki çizikler ve arka tampondaki hafif boya dökülmesinden dolayı 2-3 bin tl indirdim.
  • Arkadaşlar uzun süredir ikinci el 2004-2007 arası Meriva bakıyorum, Cosmo mu yoksa Enjoy model mi tercih edilmeli? Bilgisi olup paylaşacak var mıdır?  ==Opel MERİVA'cılar buraya==
     ==Opel MERİVA'cılar buraya==

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braveheart76 -- 24 Ağustos 2016; 16:53:59 >

• Fiyat olarak çok fark yoksa tabikide cosmo seçilmeli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Merhabalar,

2006 aracınız benzinli ve essentıa piyasa fiyatlarına bakarsanız o rakamlara çıkmaz. Benim aracım için az araştırma yaptım 2006 1.3 CDTİ Enjoy 140.000 km. de hatasız en fazla çıkacağı değer biniciye 32 civarı diyorlar.. Benzinli ve essentıa serisini buna göre kıyaslayabilirsiniz. Ben satma değil sadece bakalım ne ediyor diye bayağı yerlere sordum aracımı satmam memnunum özellikle yakıtından hayli memnunum. Galerici olanlar bu rakamların çok aşağılarını diyor ama genelde binici fiyatları yazdığım gibi.. Bazı arkadaşlar yağ yakma işini kronik falan demişler ama ben öyle bir şey yaşamadım 132.000 km. de mobil 1 ESP 5W-30 yağ koydum şu ana kadar herhangi bir eksiltme yaşamadım yağını suyunu devamlı kontrol ederim. Şu ana kadar eksilme olmadı. Yeni yağ değişim zamanım geldi alışkanlığımdır yağ değişirken tüm filtreleri değişirim. ( Hava filtresini ve polen filtresini ise takriben 4.000 km. de bir ekstradan değişirim.) Filtreler kanaaatimce aracın can damarıdır ciğerleri sağlam tutar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topalbey -- 28 Ağustos 2016; 22:09:10 >

• Arkadaşlar meriva orijinal lastik ebatları 185 60 R15 ................. Ben bunu 195 60 R15 olarak değişsem nasıl olur. Düşüncem biraz daha geniş tabanlı olsun görünümü güzel olur mu.? Yakıt biraz daha artabilir bu dezavantajı var buna karşın yol tutuşu artar görünümü az daha iyi olsun diyorum ama bu taban genişlemesinin görünüme katkısı olur mu.? 15" olan jant ebatını değişmek istemiyorum. Lastik modül hesabında değişim oranı % 1.99 oluyor teknik olarak sanırım + / - % 2.5 olana kadar tavsiye olabiliyor. Cevaplar için şimdiden herkese teşekkürler..

ek bir yer açmaktansa burayı düzenleyerek devam etmek istedim. Daha önceden almış olduğum ( eliftunıng' den ) rüzgarlıkları bugün monte ettik. Rüzgar kanalı pek hoşuma gitmedi biraz uyduruk gibi geldi daha önden başlayıp arka kapının son kısmına doğru gitse daha iyi olurdu ( Honda' larda olduğu gibi sözde mugen diye aldım ) Bir de renk çok siyah geldi mümkün olduğunca açık renk olsaydı daha iyi olurdu resimleri çektim değerlendirmenize bırakıyorum belki bir süre durur söker atarım eğer zamanla alışmazsam şimdiki haliyle hoşuma gitmedi. Far kaşı da almıştım onları da monte ettim ama hiç olmadı hoşuma gitmedi sanki Hindistan'lıların arabalarına benzedi gibiydi. O yüzden söküp attım onları bence boşa masraf düşünen varsa almasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topalbey -- 31 Ağustos 2016; 19:37:51 >

• --Hoş olmuş, araç rengine göre biraz fazla koyu sanki, füme -gri tonları daha iyi olurdu bence.. Genel olarak iyi ama atmayın.! Far kaşına gerek yok! Hindli aracına benzer, Penjap arabası gibi. Filtre konusuna şiddetle katılırım, lastik konusunu hiç kurcalamadım ayarı bozmak pek işime gelmez lastiklere dokunmam, bu yüzden ciddi kazam var çünkü..
  • İyi akşamlar 2013 1.4 T otomatik meriva ruhsatta 120 hp geçiyor ama ruhsatı incelediğimde motor kodu B14NET internette yaptığım araştırmada bu kod 140hp ye tekamül ediyor bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Bu araç kaç hp makyajlı kasa şu arka tarafa uzunan kolçağı olmayan kasa ama, en son kasa yani 2014 modellerdeki tam makyajlı modelden deği teşekkürler.
  • quote:

--Hoş olmuş, araç rengine göre biraz fazla koyu sanki, füme -gri tonları daha iyi olurdu bence.. Genel olarak iyi ama atmayın.! Far kaşına gerek yok! Hindli aracına benzer, Penjap arabası gibi. Filtre konusuna şiddetle katılırım, lastik konusunu hiç kurcalamadım ayarı bozmak pek işime gelmez lastiklere dokunmam, bu yüzden ciddi kazam var çünkü..

Teşekkür ederim değerlendirmeniz için. Lastik konusunda belirli bir düzeye kadar sorun olmuyor diye söylenenler var hatta bu konuda hesaplama için bir yöntemde geliştirmişler. sapma oranı % 2,5 kadar müsaade edilebilir diyorlar. Benim bu oran 1,99 larda. Ebatlarda sadece yanak genişliğinde değişim olacak jant çapı, yanak yüksekliği aynı değişiklik yok sadece yere basan taban yüzeyi biraz daha genişleyecek bu yola tutunma kaabiliyetini ve fren durumunu iyi yönde etkilerken, sürtünme yüzeyi bakımından yakıtı bir miktar artıracaktır o da önemsiz derecede. Geniş lastik tolerans sınırları içerisinde olmak kaydıyla aracın görünümüne bir miktar estetiklik katar diye düşünüyorum. Yoksa elbetteki aracın teknik verileriyle haddinden fazla oynanması tehlikeye davetiye çıkarır. Bunca yıl Lassa ve Dunlop ağırlıklı lastikler kullandım ve çok güzel dayanıklı lastiklerdi. Arkadaşlarım bir kez olsun petlas denememi istiyorlar dediklerine göre petlas' ı da lassa üretmeye başlamış bilmiyorum. Kararsızım ülke şartlarına uygun ve dayanıklı olsun istiyorum. Bazı markaların ürettiği lastikler çok güzel olsa da maalesef stabilize yollarda çok çabuk yıpranıyorlar. Biz de hafta içi şehir içerisinde olsak ta ara sıra stabilize zemine de girmek durumunda kalıyoruz. Kaza geçirmişsiniz geçmiş olsun ALLAH bir daha size ve kimseye göstermesin inşallah. Saygılarımla.

• Teşekkür ederim, sağolasınız.. Önler kışlık arkalar yazlıktı benim kaza sebebim. Lastik değişikliği derken eksik değişiklik benimkisi.. Ebat değişikliğini hiç bilmiyorum cesaret edemem...
  • sercansert kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam o zaman. Tam hakim değilim ama 120lik versiyonu var. Emisyon normlarına uymak için yazılımsal bir farklılıktır muhtemelen.
    Bu mesaja eklenen görseller:

• 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.