Şimdi Ara

★★★★★ Opel Mokka Kulübü ★★★★★ (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
890
Cevap
50
Favori
170.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba hocam. Servisin bana söylediği 15 bin km de bir yada yılda bir bakım yaptırılması gerektiği. Ben aracımı 2023 nisan da teslim aldım. 2024 nisanda 10.600 km de bakımlarını yaptırdım. İlk bakımda yağ ve filtrelerin değişimini yapıyorlar. Çanakkalede serviste klima temizleyici kullanmışlardı. Sorup onayımı almadan markanın servislerde steril olması için yapılmasını söylediğini belirttiler. Faturayı aldığımda fark ettiğim bir şey daha var. Atık için ekstra ücret yazmışlardı. Fren balata temizleyici, motor temizleyici ve cam suyu da faturaya ilave edilmiş. Bazı markalar bunların bazılarını ücretsiz yaptığı halde çanakkalede opel servisinin atık yağ filtresi için bile ücret yazması hiç hoş olmadı. Toplamda 2024 nisanda 7.500 tl bakım tuttu.
  • ekincelik E kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, maalesef elegance paketlerde şerti ortalama özelliği yok. Gs ve ultimate paketlerde mevcut.
  • uygremre U kullanıcısına yanıt

Cevabınız ıcın teşekkür ederim

benimde aralıkta doluyor senesi, 15 bini beklemeden çorlu çetaş servisine gideceğim

servis garantisi ne kadardı 2 yıl mı, ücret gerçekten 2024 nisana göre çok fazlaymış

geçende opel corsaya parça almıştım, yanında cam suyunu para almadan hemen kendılerı verdı

servislere ücretlerin bu kadar yüksek olduğu yerde hiç yakışmıyor.

Hararet çizgisi hayalet ekranda 2. gri çizginin ortasında, sizinde öylemi hocam

antifriz deposuna baktığımda tam ortada duruyor, koyu renk gözüküyor

• safakuner S kullanıcısına yanıt
    Servisten servise değiştiğini düşünüyorum ben, bakım ücretlerinin ve yapılan ekstra işlemlerin. Nisanda başka bir serviste yaptırmayı düşünüyorum. Hararet göstergesi stabil fotoğraftaki şekilde. Bir kere 3. Gri kısıma çıktı, fan açtı hemen geri düştü. Bir daha da olmadı.

★★★★★  Opel Mokka Kulübü ★★★★★

• Merhaba, 2 aydır kullandığım bir cihaz var. Almayı düşünen varsa tavsiye edebilirim. Elegance paket aracımda kablolu carplay mevcut ve bu cihaz hem android işletim sistemiyle YouTube, netflix, blutv gibi uygulamaları kullandırıyor hemde kablosuz carplay sunuyor. Tek dez avantajı kendi içerisindeki müzik ve video uygulamaları arada kapanıyor ancak internet bağlantısı yaparak kullandığım diğer uygulamalarda ve carplay de hiç kopma veya kapanma yaşamadım. Kullanışlı bir ürün. Merak eden olursa yardımcı olabilirim.

• merhaba almak isteyenlerin işini kolaylaştırmak için bildiklerimi yazmak istedim 2015 opel mokka 1,6 CDTİ 136 bg 3 senedir keyifle kullanıyorum öncelikle yakıt sarfiyatına değinelim uzun yolda 4,4 litreleri gördüm (ankara afyon arazı düz yol rampa yok viraj yok aksiyon yok 80-90 km sabit hızla (hız sabitleme ile) birden fazla kez. ankara istanbul yolu olmaz mesela boluya tırmanırken bu değerleri elde edemessiniz azcık artar) sabrınıza bağlı tabi. ortalamaya gelirsek seyahat ortalamaları genelde 6,5 litre oluyor devamlı da 90 km süratle gidemiyorum yani, afyondan sonra basıyorum biraz hem de öğleden sonraları klimada açılıyor ister istemez. şehir içine gelirsek ankara içinde 6,5 litre şehir içi tüketimim benim. ankara merkez gölbaşı arası gidip geliyorum devamlı. buda şehir içi sayılır yemin etsem başım ağrımaz yani. sabah gidiş 25 km akşam geliş 25 km. ama tam şehir merkezinde (ulus kızılay ) dur kalk kırmızı ışıklar sıkışık trafik milim milim ilerliyoruz sabah ve akşam trafikleri böyle bir senaryoda kış mevsimi 8,5 litre şehir içi ortalamalara geldiğimde olmuştur. (bunlar her senaryo için birden fazla kez birebir kendi ölçümlerimdir. araç bilgisayarında gördüğü değerleri yazanlar var bu değerlere bu arabada ve farklı arabalarda itibar etmeyiniz.)

hem sedan hem bunun gibi B-SUV araçlarım oldu bunların kullanımı biraz farklıdır bilmediğiniz bir yolda bir sedan kullanır gibi kullanırsanız viraja falan yüksek süratle girerseniz ya tarlaya uçarsınız ya da karşıdan gelen tırın altına girersiniz. yol tutuşu tabi ki bir sedan değil fakat bunu bir eksiklik olarak olarak görmeyin tabi sizin öncelikleriniz önemlidir

son olarak başıma gelen bir arıza kod 179 arızası idi arabayı aldığım ilk sene 6 ay kullandıktan sonra 2-3 ay beni biraz uğraştırdı bu uyarı çıkınca araç gaz yemiyordu astralarda ve mokkalar da ( zaman zaman ) karşılaşılan bir durummuş bu bir kaç yere gösterdim (aracı bilgisayara bağlayınca gaz pedalı arızası veriyordu. kod 179'un açıklaması olarak. gaz pedal sistemini komple değiştirmeyi teklif edenlerde oldu sonra şansım yaver gitti '' bu arızayı daha önce birden fazla kez tamir etmiş ve bu arıza hakkında bilgisi olan'' ehil bir elektronikçi buldum ve arıza giderildi. kod açıklamasına bakarak mekanik bir arıza olduğunu düşünmeyin elektronik bir arızadır benim başıma geldi.

son söz: araç alınır temizini bulursanız keyif veren bir araçtır (handikap olarak tek söyleyebileceğim şey bagaj kapasitesidir (360 litre) aynı segment araçlarda da zaten bu tarz bagajlar vardır fakat bu araç tercih sebebi olmalıdır otomatik vites EAT6'dır sorun yaratmayan kaliteli bir otomatik şanjımandır güvenlidir.

bende aracı bu kadar derinlemesine bilmeden aldım şansım yardım etti çok memnun kaldım hatta kullanacağım için multimedya falan taktırdım ağır bakımlarını yaptırdım fakat farklı gelişmeler oldu şimdi aracımı (araç fazlalığından) satıyorum.

genel olarak araba hakkında söyleyeceklerim yakıtı sunduğu performansa göre oldukça makul keyif veren yerden yüksek bir araçtır. bu paralara bu yakıt sarfiyatları ile bu performansı sağlayan araç alınır.

• 10-15.00 ve 30.000 km bakım ücretlerini paylaşalım mı ? aYRICA DEĞİŞEN PARÇALARIDA DETAY VEREREK PAYLAŞIRSAK SERVİSLER ARASINDAKİ FARKI GÖRMÜŞOLURUZ..

• Merhaba,

2023 Ultimate ve GS arasında ne gibi farklar var acaba? Peugeot 208 satıp model yükseltmek istiyorum.

Yeni kasa mokka'ların boya sorunundan bahsetmiş herkes.

Kullananların tavsiye/önerilerini alabilir miyim?

Teşekkürler

• 2013 Model Renault Clio otomatik 1.2'den

2024 sıfır siyah Mokka'ya geçtim bugün. Araç önümüzdeki hafta teslim edilecek. Bir anda karar verdik 2 gün içinde sıfır araba aldık. İyi bir yüksetme midir sizce? Aracın tipini çok sevdik.

• cio35 C kullanıcısına yanıt
    Hocam ben ultimate alıp 1 yıl kullanıp sattım. Araçta kronik boya atma sorunu var, ben çok titiz kullandım seramik kaplama falanda vardı. 1 kere kuş pisliğini 1 hafta unuttum direk verniği attı.
    İkinci olarak bagajı çok küçük arka diz mesafesi çok dar bunlar bizim için dezavantajtı. En sevmediğim özelliği ise şehir içinde konforu çok kötü, arka süspansiyonları çok sert ve torsiyon olması sebebiyle aracın girdiği her çukura resmen sende girip çıkıyorsun.
  • ka19g K kullanıcısına yanıt

hocam teşekkür ederim cevabınız için. etrafımdan da bu tarz yorumlar duydum. rotayı yine vw grubuna çevireceğim gibi duruyor

• cio35 C kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, hayırlısı olsun
  • Arkadaşlar merhaba,

2022 model elegance Mokka araç var. Direksiyon çevirdiğimde sol ayağımızı koydugumuz yerin altında sanki yukarıya doğru baskı yapan birsey var ve direksiyon çevirdiğimde onu hissediyorum. İlk calistirmada aşırı hissediyorum fakat bazen hiç. Yapmiyor veya arac isindigi zaman. Sebebini bilen veya aynı sorunu yaşayan var mı ?
  •  ★★★★★  Opel Mokka Kulübü ★★★★★

Arkadaşlar şu ortadaki direksiyon şeklinde olan tuş ne işe yarıyor? En sağdaki şeritten çıkmayı engelliyor. Ona basınca da kapanmıyor. Ama ortadakini çözemedim???
  • Psikotrex kullanıcısına yanıt
    Acc açarsanız şerit ortalama yapıyor

En sağdaki şerit ortalama yapıyor sanırım direksiyonu bırakınca şeritten çıkacak gibiyken şeride giriyor birden. Peki ortadaki nedir?

Birde en sağdaki kapanmıyor bassam bile.

Hayır ortadaki şerit ortalama yapıyor

Tamam çok teşekkür ederim. O zaman en sağdaki şeritten çıkmayı engelliyor ortadaki de şeriti ortalıyor

Evet ama onun için adaptif hız sabitleyici açık olması gerekiyor

O tuşa basınca açılmıyor mu işte ? Amma karışıkmış yeni araçlar :D

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.