Şimdi Ara

Opel / Vauxhall Calibra SFI 2.0 16V [ C20XE Efsanesi ] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
16
Favori
33.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Bu arada kimse sormamış ben sorayım.Maşallah,bayağı emek vermişsin,artık senin öz çocuğun gibi olmuş

Araç tüplü mü ? Km başına ne yakıyor ? Motora yağ olarak ne koyuyorsun,5w-40 ?

Son olarak kronik sorunları (egr valf,ön takım vb.) veya kişisel olarak beğenmediğin yönleri var mı ?

Eyvallah sağolasın.

LPG yok bağlatmayı da düşünmüyorum şahsen. Yakıt 10-12lt/100km şehir içi sıkışk trafikte. Uzun yolda ise 5-7lt/100km.

Yağ olarak Motul 10-40 kullanıyorum. Herhangi bir kronik sorunu yok. Beğenmediğim tek yeri kokpiti Vectra A ile aynı ön konsolu kullanıyor. Spor araba yapıyorsun bari biraz daha özen göster dimi :)

• Darısı benim CJ projemin başına..
  • Dün biraz boş vaktim vardı bende ne zamandır istediğim motor temizliğini yaptım.

Önce
     Opel / Vauxhall Calibra SFI 2.0 16V [ C20XE Efsanesi ]

Sonra

• Maşşallah Suat, nazar değmesin çok güzel bir aracın var. İlk mesajını da okudum, gerçekten müthiş bir tutku seninki. Zaten öyle olmasa bu kadar çok detayıyla uğraşmazdın sanırım...

Güle güle kullan, kazasız belasiz inşallah...
  • Yazdıklarınızı okuyunca çok duygulandım, çok güzel duygular yaşamısınız.

Araç farketmez herkesin vurulduğu bir araç vardır.Sizde ulaşmışsınız gerçekten çok güzel yazı.

Bu yazılanları Marea HLX-Bravo HGT-Coupe için düşünüyorum ve her italyan aracı kalbimin bir köşesinde durur.Bu yola Albea ile girdim inşallah bir Alfa Romeo ile bitireceğim. Yavaş yavaş atlayarak geçeceğim buna her şaheserin tadını hissederek.
  • Calibra içimde bir tutkudur anılarımda bir efsane ... Emeklilik yıllarım için hep calibra ilanlarını takip ederim. Alıp bir tane zevkime göre yapmak. Ama bu yeni yasadan sonra heralde ben alıncaya kadar tarihi eser olacak.

Arabanızı beğendiğimi söylemeliyim. Benım olsa farklı yapacağım yerleri var. Ama sizin zevkiniz sizin aracınız tebrik ederim. Otomobili bir yaşam tarzı olarak benımsemıs birisiniz benım gibi anladığım kadarıyla.

başarılar dilerim allah kaza bela vermesin. Bi 0-100 hızlanma vidyosu bekliyoruz şöyle calibra motorunun sesini duyalım :)
  • Tüm iyi dilekleriniz için teşekkürler. Rabbim bana nasip etti çok şükür. İnşallah sizler de hayallerinize ulaşabilirsiniz.
  • Hayırlı olsun, kazasız belasız keyifle kullanın. Ayrıntılarla uğraşmanız beni de heyecanlandırdı...

Açıkçası 3-4 aydır her çeşit araca baktım, hesap - kitap derken yine döndüm calibraya. Satışı kolay araçlara bakarken, "o beni bırakmazsa ben onu neden bırakayım" dedim. 2 gündür araştırıp, her konuyu okumaya çalışıyorum. Bir tane de ilan buldum Adana'dan satılık:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-calibra-lpg-doch-2.0-16-valve-100856448/detay

Bu araca bakmayı düşünüyorum. Ancak tampon öncelikli ve diğer birtakım özel parçaları bulabilirmiyiz. Opel yedek parça satışı yapıyor babam 50 yıldır ancak bu araca özel parçaları bulabilir miyiz bilemiyorum. Ayaküstü sordum "mekaniği var ama kaporta bulamayabilirim" dedi. Gördüğüm kadarıyla far-stop sıkıntısı olmaz. Ancak bu araç bu dış görüntüsüyle muayeneden geçer mi? Siz kaporta malzemelerini nereden temin ediyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 911GTR3 -- 1 Aralık 2013; 22:00:48 >

• Kaporta sıkıntısı olmaz ben yardımcı olurum sana ;)
  • Şimdiden teşekkür ederim. Aynı lise aşkı ama, hep bahane buldum durdum. Peşine düşeyim, umarım ben de aynı keyfi alırım.

Bu arada koltuk döşemesine başlamadınız sanırım, zemin döşemesini nasıl yaptınız?
  • Zemin döşemesi orjinal kendi döşemesi, herhangi bir şey yapmadım.
  • Maşallah.ben de calibranin çıktığı yıllarda ergendim :) o dönem gerçekten insanın aklını başından alırdı. Hala da öyle.ama benim zayıf noktam prelude

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Masallah, nazar degmesin. Su an hala aklinizda olup yapmadiklariniz varmi? Double Din koymayi dusunuyomusunuz mesela?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzdurs

Maşallah.ben de calibranin çıktığı yıllarda ergendim :) o dönem gerçekten insanın aklını başından alırdı. Hala da öyle.ama benim zayıf noktam prelude

Honda Prelude gerçekten güzel araç özellikle 4. jenerasyonu ben çok beğeniyorum ama asıl beğendiğim model İntegra DC2 Type R tabi NSX'i hiç söylemiyorum bile :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurcandmt

Masallah, nazar degmesin. Su an hala aklinizda olup yapmadiklariniz varmi? Double Din koymayi dusunuyomusunuz mesela?

Allah razı olsun. Müzikle çok aram olmadığından önceliklerim arasında yok ama ilerde düşünebilirim. Aklımda olup da yapmadığım, yapamadığım bir çok şey var daha :D
  • Rieger Tampon sipariş etmiştim Bulgaristana ulaşmış sırada oradan buraya gelmesi var.

Tamponla birlikte hoş duracağını düşündüğüm çeki demiri ile yağ sıcaklığı ve basıncı için sandvich siparişi geçmiştim onlar elime ulaştı.

Son olarak da orjinal yaylar ve kış lastiklerine geçiş :)

• Mükemmel bir iş çıkarmışsınız hocam elinize sağlık.

naçizane bir öneri bir arabada en dikkat çeken şey bana göre yürüyenleri olduğu için jantlar çok önemli diye düşünüyorum aklınızda varmı jantları değiştirmek.

Saygılar
  • Başından sonuna kadar keyifle okudum. Amaan ne olacak canım kaskosu var devrinde böyle projeler görmek gerçekten çok hoş. Siz gönlünüzden geçeni aracınıza uygulayın, sakın ha foruma küsüp sergilemeyi de ihmal etmeyin olumsuz yorumlara bakarak. Biz takipteyiz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: burcink

Mükemmel bir iş çıkarmışsınız hocam elinize sağlık.

naçizane bir öneri bir arabada en dikkat çeken şey bana göre yürüyenleri olduğu için jantlar çok önemli diye düşünüyorum aklınızda varmı jantları değiştirmek.

Saygılar

Teşekkür ederim. Jant beğenme konusunda sanırım ben biraz sıkıntılıyım. Şimdiye kadar en beğendiğim jatlar bu aşağıdakiler ama bir türlü bulamadım. Benzerleri var ama ben biraz detaycı olduğum için bu janttaki kıvrımlar benim için "İşte bu" dedirtiyor...

Yeri gelmişken. Bu jantın markasını modelini bilen varsa yazıversin şuralarda bir yere :)

• quote:

Orijinalden alıntı: _RyanCooper_

Başından sonuna kadar keyifle okudum. Amaan ne olacak canım kaskosu var devrinde böyle projeler görmek gerçekten çok hoş. Siz gönlünüzden geçeni aracınıza uygulayın, sakın ha foruma küsüp sergilemeyi de ihmal etmeyin olumsuz yorumlara bakarak. Biz takipteyiz :)

Fırsat buldukça yaptığım uygulamaları eklemeye devam edeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.